Cum să fii sanatos din punct de vedere emoțional

Inteligența emoțională este la fel de importantă ca și inteligența mentală la locul de muncă și în mediul social. Flexibilizarea muschilor emoționali și menținerea sănătoasă din punct de vedere emoțional este crucială pentru a rămâne rezistentă și sănătos în viața de zi cu zi, precum și pentru a vă ajuta să creșteți legăturile cu ceilalți.

Paşi

 1. Monitorizați-vă emoțiile.
  1
  Monitorizați-vă emoțiile. Acordați o atenție deosebită atunci când sunteți într-o stare de spirit fericită și atunci când sunteți scăzut.
 2. Îmbunătățiți stările scăzute.
  2
  Îmbunătățiți stările scăzute. Este foarte important să vă ridicați dintr-o dispoziție scăzută, deoarece vă poate face să vă scufundați în depresie. Fiind extrem de fericit, tot timpul trebuie evitată, deoarece puteți pierde pericolele din jurul vostru.
 3. Asigurați-vă că vă înconjurați cu oameni pozitivi.
  3
  Asigurați-vă că vă înconjurați cu oameni pozitivi.
 4. Utilizați stimulare auditivă.
  4
  Utilizați stimulare auditivă. Redă muzică optimistă și ascultă lucruri motivaționale; acestea sunt cheile pentru a fi sanatos din punct de vedere emotional.
 5. Utilizați afirmații.
  5
  Utilizați afirmații. Primul lucru dimineata, spune-te "iubesc si ma respect", chiar functioneaza.
 6. Evitați medicamentele și reduceți la minimum alcoolul.
  6
  Evitați medicamentele și reduceți la minimum alcoolul. Drogurile produc doar probleme cu funcția creierului și pot duce la instabilitate emoțională. Alcoolul va face același lucru dacă este folosit iresponsabil.
 7. Exprima-te prin scris.
  7
  Exprima-te prin scris. Scriind modul în care vă simțiți pe hârtie vă poate ajuta într-adevăr să vă simțiți ușurat.