Cum să alegeți cel mai bun depozit fix

Un depozit fix - cunoscut și ca un certificat de depozit sau CD - este un produs financiar oferit de bănci și de alte instituții financiare care vă oferă o rată specifică de dobândă pentru o anumită perioadă de timp. Aceste produse au devenit populare datorită siguranței și certitudinii pe care le oferă, precum și faptului că acestea oferă de obicei mai mult interes decât conturile de economii. Următoarele reprezintă o schemă a ceea ce trebuie să știți pentru a investi în depozite fixe (FD).

Paşi

 1. Aflați cât de mult îți este permis să investești.
  1
  Aflați cât de mult îți este permis să investești. FD-urile sunt de obicei disponibile în sume cuprinse între 100 și multe mii de dolari. De obicei, cu cât investiți mai mult, cu atât este mai mare rata dobânzii pe care o câștigi. A
 2. Înțelegeți durata.
  2
  Înțelegeți durata. Puteți alege un FD cu un termen (angajament de lungă durată) de la o lună la cinci ani. Cu cât termenul este mai lung, de obicei cu atât este mai mare rata dobânzii. Ați alege un termen compatibil cu durata de timp în care nu veți avea nevoie de acești bani pentru alte lucruri.
 3. Căutați un FD care vă oferă cea mai bună rată de interes.
  3
  Căutați un FD care vă oferă cea mai bună rată de interes. Există multe site-uri care pot face procesul de comparare foarte ușor. Printre acestea se numără NerdWallet, BankTruth, Bankaholic, TheSimpleDollar și Bankrate. Desfășurați-vă propria căutare Web introducând "comparați ratele CD-urilor" într-un motor de căutare.
 4. Analizați întoarcerea după impozitare și post-inflație.
  4
  Analizați întoarcerea după impozitare și post-inflație. Făcând acest lucru vă arată ce ați rămas cu plata taxelor și luând în considerare inflația. [[Imagine: Alegeți cel mai bun depozit fix Pasul 5 Versiunea 2.jpg | centru]