Cum să Cum puteți calcula în capul tău anul în care știi luna, ziua și ziua săptămânii

Am auzit cu toții de niște oameni care pot calcula în capul lor, rapid (mai puțin de 2 secunde) și tocmai Ziua Săptămânii pentru orice dată. Cât de puțini sunt în număr, practic nimeni nu poate calcula Luna, Ziua sau Anul dacă cunosc Ziua Săptămânii și oricare alte două bucăți de orice dată. Această formulă vă va învăța cum să calculați Anul (pe care îl numim Anul Țintă) atunci când cunoașteți Luna, Ziua și Ziua Săptămânii în acel an țintă

Paşi

 1. Selectați un an de start prin orice metodă pe care o aveți la dispoziție, încercând să o faceți cel mult 5 ani înainte de anul țintă pe care îl căutați.
  1
  Selectați un an de start prin orice metodă pe care o aveți la dispoziție, încercând să o faceți cel mult 5 ani înainte de anul țintă pe care îl căutați. (Nu vă faceți griji dacă se dovedește a fi greșit pentru că veți reuși să faceți acest lucru mai târziu la pasul 5.) Folosind metoda explicată într-un alt articol al eduCum al meu (vezi primul link), calculați Ziua săptămânii pentru Luna și Ziua care au pentru anul țintă, dar în acest caz pentru Anul de început.
 2. Consultați valoarea pentru Ziua săptămânii pe care o aveți pentru anul țintă din tabelul de mai sus.
  2
  Consultați valoarea pentru Ziua săptămânii pe care o aveți pentru anul țintă din tabelul de mai sus. Dacă această valoare este mai mică decât valoarea (de la pasul 1) pentru Ziua Săptămânii în Anul de început, adăugați 7 la ea. Acum scade valoarea pentru Ziua Săptămânii pentru Anul de Start (de la pasul 1) de la valoarea pentru Ziua Săptămânii pentru Anul Țintă pe care tocmai ați căutat și probabil ați ajustat. Să numim acest rezultat Ziua săptămânii (DOW) Gap.
 3. Calculați numărul de ani de la Anul de început în anul următor.
  3
  Calculați numărul de ani de la Anul de început în anul următor. Să numim asta Gap-ul Leap. Dacă luna este luna februarie, adăugați 1 la Leap Gap, dar dacă aceasta face rezultatul 5, schimbați-l la 1 (acest lucru se va întâmpla când data de începere este în ianuarie sau februarie într-un an de salt efectiv).
 4. Pentru a găsi prima apariție a anului dvs. țintă după anul de început, adăugați DOW Gap (de la pasul 2) la anul de început pe care l-ați ales pentru pasul 1.
  4
  Pentru a găsi prima apariție a anului dvs. țintă după anul de început, adăugați DOW Gap (de la pasul 2) la anul de început pe care l-ați ales pentru pasul 1. Dar adăugați 5 la acest lucru dacă DOW Gap este egal cu Leap Gap sau scade 1 din ea dacă DOW Gap este mai mare decât Leap Gap (dar dacă Dow Gap este 6 și Gap Leap este 1, faceți ambele, adică, adăugați 4). Aceasta este prima apariție a anului țintă după anul de start. Dacă acest lucru se dovedește a fi Anul țintă real pe care îl căutați, sarcina dvs. este îndeplinită.
 5. În cazul în care ați depășit sau a subliniat Anul de început și, prin urmare, a ratat anul real țintă, puteți efectua rapid ajustări prin calcularea evenimentelor precedente sau viitoare ale datei țintă după cum urmează:
  5
  În cazul în care ați depășit sau a subliniat Anul de început și, prin urmare, a ratat anul real țintă, puteți efectua rapid ajustări prin calcularea evenimentelor precedente sau viitoare ale datei țintă după cum urmează: Calculați diferența de salt dintre anul țintă și anul următor, exact așa cum ați făcut în pasul 3 de mai sus. Acum, du-te la masă spre dreapta și găsiți Leap Gap (numerele 1-4) printre numerele cu roșu în afara cercului. Pentru a găsi întâmplările Anului Țintă PRIOR la ​​primul dintre cele găsite la pasul 4, deplasați-l în sens invers acelor de ceasornic din punctul în care ați intrat în cerc, scăzând numerele indicate (în interiorul cercului) din ultimul An Tinta pentru a sări la următoarea Anul țintă anterioară. Pentru a vă deplasa la evenimentele următoare ale Anului Țintă după prima pe care ați găsit-o la pasul 4, deplasați în sensul acelor de ceasornic din punctul în care ați intrat în cerc, adăugând numerele indicate (în interiorul cercului) în ultimul An Tinta pentru a sări la următorul an următor. (De aceea numim numerele în cerc numerele Jump.) Puteți continua să vă deplasați în jurul cercului atâta timp cât vă simțiți atâta timp cât rămâneți într-un secol (vedeți sfaturile).