Cum să comunici cu oamenii autiști

Persoanele cu autism sunt la fel de variate în stilurile de comunicare ca oricine altcineva, deci în general, nimeni nu are dreptul să "răspundă" cum să comunice cu ei. Cu toate acestea, păstrarea câtorva puncte în minte despre persoanele cu autism și, mai presus de toate, tratarea tuturor cu care vă vorbiți cu respect, vă pot ajuta.

Paşi

 1. Aflați ce aveți în comun.
  1
  Aflați ce aveți în comun. Schimbul de interese poate fi un puternic instrument de comunicare. Vedeți dacă aveți interese în interese comune, în special speciale. Mulți oameni cu autism sunt obișnuiți cu alții să nu fie entuziasmați de pasiunile lor, așa că dacă împărțiți aceeași pasiune și discutați despre ele cu ei, se poate simți cu adevărat magic.
 2. Vorbiți unde există distragere minimă sau surse de stres în jurul persoanei.
  2
  Vorbiți unde există distragere minimă sau surse de stres în jurul persoanei. Încercați să evitați lumini intermitente, sunete enervante / distragătoare / distresive, mulțimi etc. Nu este nimic în neregulă să cereți unei persoane cu autism nevoile lor, astfel încât să le puteți acomoda.
 3. Nu-i forțați să vă atingă ochii.
  3
  Nu-i forțați să vă atingă ochii. Este extrem de incomod pentru majoritatea persoanelor care suferă de autism să se uite la persoanele în față pentru perioade îndelungate de timp, dacă deloc, și să le perturbe atenția. Este de obicei cel mai bine să ignori ideea contactului vizual. Doar pentru că nu se uită la ochii tăi nu înseamnă că nu te ascultă.
 4. Evitați să le atingeți fără avertizare.
  4
  Evitați să le atingeți fără avertizare. Datorită diferențelor senzoriale, persoanele cu autism se pot simți uimite și deranjate de o atingere neașteptată. Lăsați-i să inițieze atingerea sau să-i lase să vadă că vine, astfel încât să aibă șansa de a se refuza dacă nu se pot descurca azi.
 5. Nu apăsați pe prietenul tău să fii diferit.
  5
  Nu apăsați pe prietenul tău să fii diferit. Autismul și lucrurile care vin cu el (stimularea, interesele speciale etc.) fac parte din ceea ce sunt. Încercarea de a ștampila aceste lucruri va afecta numai sentimentul lor de sine. Acceptați-i așa cum sunt și tratați-i cu respect. Va însemna mult pentru ei.
 6. Nu vă așteptați să vă întâlniți în grupuri.
  6
  Nu vă așteptați să vă întâlniți în grupuri. Mulți oameni cu autism preferă să interacționeze unu-la-unu, deoarece simt că pot avea conversații mai semnificative.