Cum să acționezi eroic

A acționa eroic înseamnă a-ți asuma riscul de a te ridica la ceva ce crezi că e greșit sau de a ajuta pe altcineva în timp ce îți risti propria stare socială sau confort fizic. Dezvoltarea de empatie și compasiune pentru ceilalți și apărarea nedreptății vă va ajuta să acționați eroic.

Cap 1
Afișarea calităților eroice în comunitatea dvs.

 1. Observați când cineva are nevoie de ajutor.
  1
  Observați când cineva are nevoie de ajutor. Oricine poate acționa eroic, recunoscând atunci când altcineva are nevoie și luând măsuri pentru ai ajuta. De exemplu, dacă vă vedeți vecinul luptându-se cu zăpadă care împrăștie zăpadă de la drumul de acces, oferiți-i ajutorul. Este posibil ca acest lucru să nu pară un gest semnificativ, dar vecinului dumneavoastră, care poate suferi de o boală sau un prejudiciu, ați acționat eroic.
 2. Susțineți pe cineva în nevoie.
  2
  Susțineți pe cineva în nevoie. Fie că este prieten, coleg sau membru al familiei, întinzându-i și sprijinind pe cineva atunci când se află într-un loc dur, este un act eroic. De exemplu, dacă aveți un prieten care are de-a face cu un divorț, oferiți-i să vorbească o plimbare săptămânală cu ea. Ascultați-o și fiți susținător.
 3. Stați la agresiune.
  3
  Stați la agresiune. Oamenii din întreaga lume suferă de agresiune în fiecare zi. Acest lucru se poate întâmpla într-o clasă de clasa a șaptea sau într-o sală de consiliu la o companie Fortune 500. Indiferent de locul de desfășurare, este important să acționați eroic și să vă așezați dacă asistați pe cineva care este agresat. [1] Dacă vedeți pe cineva care este agresat la școală, intrați și spuneți: "Jeremy, nu este bine că te vei distra de Liz. "Dacă ești martor la intimidare la locul de muncă, gândește-te să intri și să raportezi comportamentul supervizorului tău.
 4. Luați poziție împotriva rasismului.
  4
  Luați poziție împotriva rasismului. Atitudinea împotriva rasismului poate ajuta victima. De asemenea, poate demonstra autorului că comportamentul lor este inacceptabil; poate chiar să oprească făptuitorul să se angajeze în acte rasiste în viitor. [2] Dacă vedeți comportamentul rasist în public, spuneți ceva. Poate fi la fel de simplă ca și întrebarea: "Pentru ce nu o lăsați singură?" Dacă nu vă simțiți în siguranță, spuneți-i pe cineva care ar putea să ajute ca un paznic de siguranță sau un șofer de autobuz. Dacă aveți un comportament rasist online, raportați-l. Dacă făptuitorul este un prieten, spune ceva de genul: "Postul tău pe Facebook este rasist. Nu este bine sa te distrezi de cineva pentru ca sunt asiatici americani
 5. Stați la sexism.
  5
  Stați la sexism. Discriminarea și hărțuirea pe bază de sex sunt, din păcate, un eveniment regulat. Dacă asistăm la sexism, luați poziție și vorbiți. Puteți acționa eroic răspunzând la sexism la locul de muncă, la școală și în public. Dacă șeful tău face comentarii sexiste despre colegul tău, raportați comportamentul resurselor umane sau prin canalele corespunzătoare.
 6. Mentor un copil sau un adolescent.
  6
  Mentor un copil sau un adolescent. Lumea este plină de copii care nu au mentoratul și îndrumarea pe care o merită. Știți despre un copil sau un adolescent care ar putea folosi îndrumarea și sprijinul dvs.? Oferiți-le să petreacă timp cu ei și să-i ajute cu provocările vieții, cum ar fi aplicarea la colegiu sau abordarea unei situații sociale dificile.

Cap 2
Dezvoltarea calităților tale eroice

 1. Educă-te.
  1
  Educă-te. Cu cât este mai educată o persoană, cu atât este mai probabil ca ei să acționeze eroic. Luați timp pentru a afla mai multe despre culturi și societăți diferite de ale voastre, precum și despre problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiți. Extindeți-vă orizonturile eroice educându-vă despre lume. Studiile au arătat că eroii sunt mult mai probabil să fie educați despre propria lor comunitate și lumea în general decât cei care nu au acționat eroic [4].
 2. Deveniți mai empatici.
  2
  Deveniți mai empatici. Având empatie înseamnă a sesiza emoțiile altui persoană și a încerca să înțeleagă ceea ce simt prin a te pune în pantofi. Dacă vă puteți pune în pantofi altcuiva, puteți înțelege ce tip de ajutor ar putea fi semnificativ pentru ei. Empatia reduce rasismul și agresiunea, luptă împotriva inegalității și încurajează acțiunile eroice. Dacă vedeți pe cineva care este hărțuit la școală, gândiți-vă la ce ar fi dacă ar fi fost persoana care a fost agresată. Dacă văd un refugiat din Siria la televizor, gândește-te la ce ar putea să-ți piardă casa și slujba și să fii forțat să migrezi într-o altă țară din cauza războiului.
 3. Interacționați în mod regulat cu prietenii, familia și comunitatea dvs.
  3
  Interacționați în mod regulat cu prietenii, familia și comunitatea dvs. Cu cât ajungeți mai mult să cunoașteți pe cineva sau pe un grup de oameni care sunt diferiți de voi, cu atât veți fi mai capabili și mai dispuși să vă ridicați. [6] Într-un studiu despre neamuri care au adăpostit evrei în timpul Holocaustului, eroii aveau mai multe șanse să raporteze că au interacțiuni regulate cu familia și prietenii decât vecinii lor care nu i-au ajutat pe evrei în timpul războiului.
 4. Faceți voluntari în comunitatea dvs.
  4
  Faceți voluntari în comunitatea dvs. Bărbații și femeile care au fost selectați de cercetători într-un studiu au fost rugați să raporteze dacă voluntariatul a făcut sau nu parte din viața lor. O treime dintre bărbații și femeile pe care cercetătorii clasificați drept eroi au petrecut o perioadă semnificativă de voluntariat în comunitățile lor și în alte părți. Unii eroi au raportat că petrec timp de cincizeci și nouă de ore pe săptămână de voluntariat! [7] Ai putea chiar să te implici într-o organizație non-profit pentru a avea o acoperire și mai largă. De exemplu, s-ar putea să vă oferiți voluntar pentru a ajuta la planificarea evenimentelor sau pentru a deveni membru al unei subcomitete.
 5. Luați un angajament de erou.
  5
  Luați un angajament de erou. Declarați public că sunteți un erou în așteptare pentru prietenii, familia și colegii. Angajați-vă că veți acționa atunci când vă confruntați cu o situație pe care o simțiți că este greșită, că veți lucra pentru a dezvolta sensibilități eroice precum empatia și compasiunea și că veți încerca să credeți în capacitățile eroice ale dvs. și ale altora. eroul tău promite publicul pe social media și invită prietenii tăi să facă, de asemenea, un angajament.

Cap 3
Înțelegerea acțiunilor eroice

 1. Realizați că o acțiune eroică este voluntară.
  1
  Realizați că o acțiune eroică este voluntară. Mulți oameni cred că atunci când vă angajați într-o acțiune eroică, faceți acest lucru în mod voluntar și nu pentru că sunteți obligat să faceți acest lucru. Aceasta înseamnă, de exemplu, că acționați de bună voie și nu la cererea unui alt individ sau organizație. [9]
 2. Înțelegeți că acțiunile eroice nu sunt efectuate pentru câștig personal.
  2
  Înțelegeți că acțiunile eroice nu sunt efectuate pentru câștig personal. Când acționezi eroic, nu faci asta pentru a te simți mai bine despre tine sau pentru câștig material. Pentru majoritatea oamenilor, un act eroic este altruist și făcut în slujba unui alt individ sau unei comunități.
 3. Realizați că vă asumați un risc atunci când acționați eroic.
  3
  Realizați că vă asumați un risc atunci când acționați eroic. Când majoritatea oamenilor se gândesc la un erou, se gândesc la cineva care și-a riscat calitatea vieții, starea socială sau sănătatea și confortul fizic pentru a ajuta pe altcineva. De exemplu, eroicul care acționează poate implica un risc psihologic, social sau material în timp ce efectuați o acțiune în serviciul altui. Mulți consideră riscul ca o caracteristică definitorie a eroismului care acționează. [10]