Cum să îmbrăcați copiii în mod corespunzător pentru zăpadă

Jocul în zăpadă este o modalitate excelentă pentru copii să petreacă o zi de zăpadă sau să profite la maximum de vremea de iarnă, să facă exerciții și să se distreze. Aflați cum să îmbrăcați copiii în mod corespunzător înainte de a ieși în zăpadă pentru a le menține calzi și siguri de probleme grave precum degerăturile și hipotermia.

Cap 1
Înțelegerea modului de a te îmbraci pentru zăpadă

 1. Rochie în mai multe straturi.
  1
  Rochie în mai multe straturi. Îmbrăcați copiii în cel puțin trei straturi înainte de a ieși în zăpadă: un strat de bază, care smulge umezeala; un strat intermediar, care izolează căldura; și un strat exterior, care oferă căldură, precum și umiditate și protecție împotriva vântului. Asociația Americană de Pediatrie sugerează că o regulă generală bună este să se imbrace copii într-un strat mai mult decât un adult ar purta în aceleași condiții. [1] Puteți ajusta aceste straturi pe baza condițiilor climatice și a condițiilor prin adăugarea mai multor straturi medii sau fără stratul intermediar sau cu un strat detașabil. Încurajați-i pe copii să vină în interiorul lor pentru a pune un strat suplimentar dacă sunt reci sau eliminați un strat intermediar dacă se supraîncălzesc.
 2. Stick la lână și sintetice.
  2
  Stick la lână și sintetice. Atunci când cumpără straturi de bază și șosete în special, favorizează țesături sintetice și lână naturală peste articole de îmbrăcăminte din bumbac. Bumbacul este o fibră hidrofilă, adică absoarbe și păstrează umezeala cu ușurință, prinzând umezeală rece împotriva corpului și crescând riscurile pentru sănătate. [2] Materiale brute pentru a avea grijă când faceți cumpărături pentru straturi calde și șosete sunt: ​​acril, poliester , lână, lână Merino și polipropilenă.
 3. Găsiți îmbrăcăminte impermeabilă.
  3
  Găsiți îmbrăcăminte impermeabilă. Investește într-o pantaloni de calitate și pantaloni de zăpadă care sunt evaluați pentru o anumită temperatură și capacitatea de a respinge umezeala și vântul. Alegeți o evaluare pe baza temperaturilor minime estimate sau medii pentru iarna din zona dvs. Știți că există o diferență între "rezistent la apă" și "rezistent la apă", acesta din urmă fiind mai puțin eficace la menținerea umidității din îmbrăcăminte. Verificați eticheta și ratingul pe haine și pantaloni înainte de a le cumpărați. [3] Îmbrăcați îmbrăcămintea exterioară cu agent rezistent la apă (DWR) pentru a mări eficiența sau pentru a re-trata un îmbrăcăminte mai veche pentru a-și menține performanța.
 4. Alegeți îmbrăcămintea exterioară în culori vii
  4
  Alegeți îmbrăcămintea exterioară în culori vii Îmbrăcați copiii cu îmbrăcăminte exterioară în culori strălucitoare, astfel încât acestea să fie vizibile în contrast cu zăpada și văzute de ceilalți pietoni și de șoferii din apropiere prin orice condiții de zăpadă. Obțineți haine și pantaloni de zăpadă cu elemente de neon sau benzi reflectorizante pentru o vizibilitate suplimentară. Sau adăugați o bandă reflectorizantă la un articol de îmbrăcăminte. [4]
 5. Verificați vremea pentru a vedea dacă este în siguranță să jucați afară.
  5
  Verificați vremea pentru a vedea dacă este în siguranță să jucați afară. Uită-te la rapoartele meteorologice înainte de a permite copilului dvs. să se joace în afara în zăpadă. Evitați să le trimiteți dacă există o furtună de zăpadă, vânturi puternice sau alte vremuri de iarnă care se apropie sau dacă se apropie de apusul soarelui. Dacă temperatura sau senzația de vânt ("simțul real" care ține cont de vânt) este la sau sub 0 grade Fahrenheit, degerăturile pot apărea în 30 de minute sau mai puțin. Asigurați-vă că copiii ies doar pentru intervale scurte, sau deloc, dacă temperatura și răcirea vântului sunt foarte scăzute. Invitați periodic copiii în interiorul lor pentru a le verifica pentru semne de frostnip sau degerături, indiferent dacă se plâng sau nu că sunt reci. Verificați capul, fața, urechile, mâinile și picioarele pentru pierderea de culoare sau roșeață sau semne de amorțeală sau furnicături. Rulați zonele afectate în apă caldă (nu fierbinte) până când senzatia revine. [6]

Cap 2
Alegerea vârfurilor și fundurilor drepte

 1. Obțineți un strat de bază de sus și de jos.
  1
  Obțineți un strat de bază de sus și de jos. Îmbrăcați copiii într-un strat de bază pentru picioare și pentru corpul superior. Elementele de bază trebuie să se potrivească perfect cu corpul, să fie respirabile și să se usuce rapid, astfel încât să nu se mențină umiditatea la rece a pielii. Cumpărați straturi de bază realizate din lână subțire, poliester și alte materiale sintetice. Evitați bumbacul deoarece absoarbe umezeala cu ușurință, dar se usucă lent, provocând rănirea umezelii în jurul corpului pentru a se răci și a rămâne umedă. Long Johns sau lenjeria termică sunt alegeri bune pentru un strat de bază, atâta timp cât sunt realizate dintr-un material care folosește umiditatea și nu din bumbac.
 2. Adăugați o cămașă sau o jachetă ușoară și pantaloni.
  2
  Adăugați o cămașă sau o jachetă ușoară și pantaloni. Pe stratul de bază, îmbrăcați-vă copilul într-o cămașă căptușită cu mânecă lungă, pulover sau jachetă de fleece. Trageți pe transpirații ușoare sau alte pantaloni sau legături subțiri, elastice și confortabile. Acestea ar trebui să se potrivească cu stratul de bază al copilului dvs. și sub blănuri și pantaloni. Mulți oameni aleg să renunțe la un strat intermediar pentru picioare, deoarece picioarele sunt mai ușor de menținut calde de mișcare, iar vracul se acumulează aici ușor și începe să restrângă mișcarea. Utilizați-vă discreția și ascultați-vă copilul despre confortul lor. Nu purtați niciodată blugi denim sau alte pantaloni fabricate din materiale foarte grele, deoarece acestea absorb apa ușor și se usucă foarte încet.
 3. Sus cu un strat de calitate.
  3
  Sus cu un strat de calitate. Căutați haina de iarnă destinată zăpezii, temperaturii scăzute, rezistenței la vânt și repulsei la apă. Verificați evaluările la rece și impermeabile pentru a vă asigura că stratul va îndeplini condițiile climatului dvs. local. Asigurați-vă că toate fermoarele, accesoriile și alte dispozitive de închidere sunt închise la îmbrăcarea copilului. Căutați haine lungi, astfel încât acestea să acopere corpul deasupra taliei și să aibă gâturi mari și capote pentru a menține frigul de pe gât și față. În mod ideal, un strat ar trebui să aibă, de asemenea, o mulțime de metode de ventilație pentru a elibera transpirația din straturile interioare. Căutați fermoare sub brațe care permit ventilarea atunci când aveți nevoie, un fermoar frontal care este ușor de fermoar și dezarhivat, și capete de mâneci care pot fi slăbite. Asigurați-vă că trageți cu fermoar sunt ușor de manevrat sau de a le modifica, astfel încât copiii nu trebuie să îndepărteze mănuși sau mănuși pentru a zip și dezarhiva.
 4. Ia pantaloni de zăpadă bine.
  4
  Ia pantaloni de zăpadă bine. Căutați pantaloni care au calități similare cu hainele în ceea ce privește caldura, construcția bună și rezistența la vânt și apă. Pantalonii de zăpadă sunt, în general, pantaloni groși, izolați, care trebuie purtați peste alte straturi. Luați în considerare pantalonii de zăpadă într-un stil de salopetă sau salopetă care se deplasează peste umăr pentru a ajuta pantalonii să rămână și pentru a evita zăpada și frigul de a intra de la între blana și pantaloni.

Cap 3
Păstrarea extremităților și a fețelor calde

 1. Obțineți șosete și cizme de calitate.
  1
  Obțineți șosete și cizme de calitate. Alegeți șosete de calitate care sunt 100% lână sau un amestec de lână și material sintetic. Investește în cizme de iarnă bine realizate și bine izolate, cu o suprafață bună de rulare și o notă bună pentru capacitatea de răcire și impermeabilitate. Evitați să purtați mai mult de o pereche de șosete, deoarece acest lucru va crea numai aglomerări și disconfort fără prea multă căldură suplimentară. Asigurați-vă că cizmele nu sunt prea strânse, mai ales dacă le purtați cu șosete groase. Șosetele și cizmele prea strânse pot determina curgerea sângelui și, astfel, încălzirea picioarelor și a picioarelor. [9]
 2. Acoperiți capul și gâtul cu o pălărie și o eșarfă.
  2
  Acoperiți capul și gâtul cu o pălărie și o eșarfă. Înfășurați gâtul și chiar jumătatea inferioară a feței într-o eșarfă caldă tricotată. Puneți capetele în jos în haină și rulați-o până în sau peste eșarfă. Ridicați capul cu o cămașă sau o pălărie caldă, cu capace de urechi, apoi trageți capota pe strat pentru a vă asigura o căldură suplimentară și o protecție mai bună. Asigurați-vă că pălăria pe care o îmbrăcați copilul dvs. acoperă complet urechile și se potrivește perfect pe cap. Este posibil să fie nevoie de o bandă de susținere pentru urechi mai puternică sau cu arici, în locul unei pălării dacă urechile rămân reci sau sunt descoperite. Măștile de schi sau balaclavas acoperă mai mult față și pot oferi căldură suplimentară. Doar asigurați-vă că copilul dumneavoastră poate respira și vedea cu ușurință ceva care acoperă fața. Nu imbracati niciodata bebelusii sau copiii mici intr-o eșarfa obisnuita si supravegheati toti copiii pentru a evita riscul de strangulare. Încercați o eșarfă de tub sau gât de gât pentru a ajuta la reducerea acestui risc.
 3. Alegeți mănuși sau mănuși calde.
  3
  Alegeți mănuși sau mănuși calde. Asigurați-vă că îmbrăcați copiii cu mănuși sau mănuși care sunt groase, bine izolate și impermeabile. Mittele sunt ideale, deoarece au mai multă căldură înăuntru. Poate doriți să alegeți mănuși pentru copii mai mici și mănuși atunci când copiii sunt suficient de bătrâni pentru a avea mai multă dexteritate în degete. [10] Încercați mănuși sau mănuși care se extind până la antebraț sau chiar cămăși cu mănuși atașate, pentru a evita apariția zăpezii și a frigului în spațiul dintre haina și mănuși. Puteți, de asemenea, să cumpărați mănuși pentru mănuși, care oferă un strat suplimentar de căldură și umiditate, sub o pereche obișnuită de mănuși.