Cum să te ascunzi de un criminal

Deși este puțin probabil ca vreodată să vă ascundeți de un ucigaș, este util să știți ce trebuie să faceți în caz. Indiferent dacă sunteți acasă sau în public, știind cum să găsiți un loc bun de ascundere vă poate ajuta să vă salvați viața. Planificarea înainte vă poate face casa mai sigură dacă un criminal va intra vreodată.

Cap 1
Ascunde eficient

 1. Alegeți o locație care poate fi baricadată.
  1
  Alegeți o locație care poate fi baricadată. Pentru a împiedica ucigașul să vă găsească, baricade intrarea principală în zona ascunsă cât de bine poți. În mod ideal, ar trebui să existe o încuietoare robustă în interiorul ușii, iar ușa ar trebui să se deschidă astfel încât ucigașul să nu-l poată da jos. Poate doriți să baricadeți ușa cu alte obstacole, cum ar fi piesele grele de mobilier. [1] Dacă ușa dvs. se învârte, este deosebit de important să o barici cu obiecte grele, deoarece ucigașul ar putea să o lovească. pentru a putea păstra ucigașul, este de asemenea important să te gândești cum vei scăpa dacă ucigașul va reuși să intre. Un loc ascuns cu două ieșiri (ca o ușă și o fereastră) este ideal. Dacă sunteți afară, este posibil să nu vă puteți baricade, dar ar trebui să căutați în continuare o locație izolată, de care veți putea evita cu ușurință dacă este necesar.
 2. Stai tăcut.
  2
  Stai tăcut. Odată ce găsiți un loc de ascundere, trebuie să faceți tot ce puteți pentru a vă asigura că criminalul nu vă găsește, ceea ce înseamnă să rămâneți cât mai liniștit posibil. Dacă sunteți cu alte persoane, evitați să discutați unul cu celălalt. De asemenea, trebuie să vă asigurați că telefonul dvs. mobil este tăcut. [3] Ucigașul ar putea să asculte telefonul dacă este vibrat! [4] Rezistați nevoii de a striga ucigașului că ați contactat poliția.
 3. Observați locația.
  3
  Observați locația. Îți face mai greu pentru criminal să vadă zona în care te ascunzi oprind toate luminile și închizând toate ferestrele și jaluzelele. Asigurați-vă că zona este cât se poate de neocupată. [5] De asemenea, ar trebui să opriți orice alte surse de lumină, cum ar fi monitoarele de calculator. În timp ce sunați pentru ajutor ar trebui să fie prioritatea dvs., aveți grijă de lumina de la telefonul mobil. Dacă ucigașul se află chiar în fața ușii tale, el poate să-l vadă.
 4. Evitați să vă strângeți împreună.
  4
  Evitați să vă strângeți împreună. Dacă vă ascundeți cu alți oameni, răspândiți cât de mult puteți în locurile ascunse. Acest lucru va spori șansele fiecărui individ de a supraviețui dacă ucigașul ajunge în locul tău de ascundere. [6] Asigurați-vă că toată lumea rămâne departe de ferestre, deoarece acestea sunt adesea cea mai vulnerabilă parte a camerei.
 5. Ascundeți în, în spatele sau sub ceva.
  5
  Ascundeți în, în spatele sau sub ceva. Dacă doriți o locație ascunsă în camera dvs. baricadată, găsiți o bucată de mobilier sau un obiect similar pe care îl puteți folosi pentru a vă ascunde. Cu cât este mai puțin evident locul ascunzător, cu atât mai bine. Poate doriți să vă ascundeți în spatele perdelelor, în spatele unui birou sau în spatele hainei într-un dulap. Puteți încerca să vă ascundeți sub pat, sub o grămadă de rufe sau sub o pătură. De asemenea, puteți să vă ascundeți în interiorul unui dulap, în mașina de spălat sau în interiorul unei cutii mari. Dacă sunteți afară, puteți să vă ascundeți în spatele unui tufiș, sub o mașină, într-o cutie de gunoi sau sub o pridvor.
 6. Ascundeți la vedere, dacă este necesar.
  6
  Ascundeți la vedere, dacă este necesar. Dacă nu reușiți să fugiți sau să găsiți un loc de ascuns, jocul mort poate fi o opțiune. Acest lucru va funcționa numai dacă ucigașul a ucis deja o mulțime de victime. Pur și simplu se așază printre victime și speră că ucigașul nu-și dă seama că nu te-a ucis. [7] Minciuna cu fața în jos sau într-o locație ascunsă poate ajuta, deoarece ucigașul nu va putea vedea dacă te miști un pic.
 7. Suna pentru ajutor.
  7
  Suna pentru ajutor. De îndată ce este în siguranță, apelați 911 pentru ajutor. Dacă aveți un telefon mobil cu dvs., ați putea să faceți acest lucru în timp ce vă ascundeți, atâta timp cât nu credeți că efectuarea unui apel vă va dezvălui locația ucigașului. Rămâneți pe linie cu operatorul până când poliția ajunge acolo. [8] Operatorul va dori să știe cât mai multe detalii despre situația posibilă, cum ar fi locația dvs., numărul victimelor și ce fel de arme are ucigașul. Când poliția ajunge acolo, urmați instrucțiunile și păstrați-vă mâinile vizibile în orice moment, astfel încât să știe că nu sunteți o amenințare. Dacă sunați la poliție este prea tare, scrieți pe cineva care nu se află în locația despre situația dvs. și cereți-i să sune la poliție pentru dvs. Luați în considerare trimiterea textului la mai multe persoane, doar în cazul în care cineva nu vede textul. În unele zone, este posibilă și textul 9-1-1.

Cap 2
Utilizarea altor tehnici de supraviețuire

 1. Fugi dacă poți.
  1
  Fugi dacă poți. Dacă este posibil să ieșiți din clădire sau din imediata apropiere a ucigașului, este întotdeauna preferabil să vă ascundeți. Evaluați locația dvs. și decideți dacă veți reuși să scăpați în siguranță. [9] Dacă alții nu vor să fugă cu dvs., lăsați-i în urmă. Nu le puteți lăsa să vă împiedice să scăpați. Dacă alergi, nu-ți face griji pentru lucrurile tale. Lăsați lucrurile în urmă. Asigurați-vă că vă păstrați mâinile vizibile pe măsură ce fugiți de scenă. Dacă poliția este deja acolo, te pot face să te omori pentru criminal. Fugiți într-un model neregulat. Acest lucru va face mai greu ca criminalul să te împuște dacă vine după tine. Încercați să puneți cât mai multe obstacole între dvs. și crimă.
 2. Capul pentru siguranță.
  2
  Capul pentru siguranță. Dacă alegeți să rulați, este important să vă îndreptați spre o locație care va fi mai sigură decât locația pe care tocmai ați lăsat-o, doar în cazul în care criminalul vă urmărește. În timp ce poate doriți doar să ieșiți de acolo, nu plecați fără o idee despre locul unde veți merge. Dacă este posibil, ajungeți la o locație unde puteți apela pentru ajutor. O locație sigură ca o secție de poliție este cea mai bună opțiune, dar casa unui vecin este mai bună decât nimic. Încearcă să eviți să fugi în casa vecinului tău dacă ucigașul te urmărește. Nu vreți să le puneți în pericol, conducând un ucigaș în casa lor. Dacă nu există nimic în jurul zonei, mergeți spre pădure, în loc de curățenie. Acest lucru vă va oferi mult mai multe locuri pentru a vă ascunde. O parcare completă va oferi, de asemenea, o mulțime de oportunități de ascundere.
 3. Planificați să vă luptați dacă trebuie.
  3
  Planificați să vă luptați dacă trebuie. În unele cazuri, este posibil să nu aveți altă posibilitate decât să vă luptați împotriva criminalului. În general, aceasta nu este o idee bună dacă viața dumneavoastră nu este în pericol imediat, dar dacă vine vorba de ea, faceți ceea ce trebuie să faceți pentru a supraviețui. Dacă decideți să luptați, trebuie să vă angajați. O încercare nemiloasă de a te lupta înapoi te va pune în pericol mai mult. Scopul dvs. ar trebui să fie dezarmarea și / sau incapacitatea ucigașului, apoi fugi cât mai repede posibil. Dacă aveți o armă, puteți folosi acest lucru pentru a vă apăra. Dacă nu, este posibil să fiți capabili să-l incapacitați pe ucigaș folosind spray-ul cu piper. [11] Dacă nu aveți altă opțiune decât să atacați ucigașul cu mâinile goale, urmăriți pentru părțile cele mai vulnerabile ale corpului: gâtul, ochii, bustul și stomacul. [12]
 4. Utilizați o armă improvizată.
  4
  Utilizați o armă improvizată. Dacă alegeți să vă răzgândiți și nu aveți o armă tradițională, căutați obiecte obișnuite pe care ați putea să le folosiți pentru a dezarma criminalul sau pentru a-l incapsuta. O armă bună ar trebui să fie ușor de folosit și ar trebui să aibă un risc rezonabil de a provoca vătămări. [13] Puteți folosi un rucsac ca un scut sau să vă mișcați la ucigaș. Puteți utiliza un element ca o bâtă de baseball și o umbrelă sau o lanternă mare ca arma oscilantă. Orice obiect greu poate fi folosit pentru a bate ucigașul inconștient. un stingător de incendiu chimic poate dezactiva efectiv o persoană dacă îl pulverizați în față. [14]
 5. Cooperați dacă sunteți capturați.
  5
  Cooperați dacă sunteți capturați. Dacă ucigașul vă găsește și nu este posibil să scăpați sau să vă răzgândiți (dacă are un pistol și aveți doar o bâtă de baseball, de exemplu), este important să știți cum să interacționați cu el pentru a crește șansele de supravieţuire. Dacă obiectivul principal al persoanei este de a fura lucruri sau de a comite o altă crimă, poate că nu vrea să te omoare cu adevărat dacă nu este necesar. [15] Să fii cooperativ cum poți fi posibil. Fă ce ți-a cerut ucigașul să faci fără a pune întrebări. Evitați contactul vizual, deoarece acest lucru poate fi văzut ca amenințător. Nu faceți mișcări bruște pe care ucigașul le-ar putea interpreta când încercați să luptați. Fiți mereu în căutarea unor oportunități de a alerga sau de a face incapacitatea criminalului.

Cap 3
Planificarea înainte

 1. Faceți-vă casa sigură.
  1
  Faceți-vă casa sigură. Deși nu există prea multe lucruri pe care le puteți face ca individ pentru a face locurile publice mai sigure, puteți lucra pentru a vă face casa mai impenetrabilă pentru intrusi. Aceste măsuri vă pot ajuta să împiedicați vreodată să vă ascundeți de un criminal din casa dvs. [16] Asigurați-vă că ușile și gloanțele ușii sunt făcute din oțel robust. Dacă aveți inserții de sticlă în sau în jurul oricărei uși, asigurați-vă că nu pot fi rupte. Păstrați ferestrele închise și blocate noaptea și când nu sunteți în cameră. Asigurați-vă că casa dvs. este bine luminată pe timp de noapte pentru a descuraja intrușii.
 2. Instalați un sistem de alarmă.
  2
  Instalați un sistem de alarmă. Sistemele de alarmă pot oferi o siguranță excelentă și o liniște de spirit pentru oamenii de acasă. Ele pot suna automat pentru a vă ajuta dacă cineva se rupe în casa dvs. și de cele mai multe ori sperie intrușii. [17] Unele sisteme de alarmă au moduri de panică pe care le puteți folosi pentru a face ca intrusul să creadă că ați oprit sistemul, . Întrebați compania care vă oferă serviciile de monitorizare cum le puteți alerta în fața pericolelor dacă există un intrus în casă. În unele cazuri, le puteți furniza un cuvânt de panică, iar în altele, pur și simplu furnizarea unei parole incorecte va declanșa un răspuns. Poate doriți să investiți și în camerele de securitate. Indiferent dacă aveți sau nu un sistem de alarmă, puneți autocolante care vă spun că faceți. Acest lucru deseori descurajează criminali la fel de mult ca o alarmă reală.
 3. Pregătiți o cameră sigură în casa dvs.
  3
  Pregătiți o cameră sigură în casa dvs. Este o idee bună să aveți o cameră sigură desemnată în casa dvs. și să vă asigurați că toată familia știe că acesta este locul în care vă veți ascunde în caz de urgență. Camera de siguranță trebuie să aibă o ușă robustă și o cameră puternică încuietoare în interior. Puteți avea o ușă specială de securitate din oțel instalată pentru o protecție suplimentară. Asigurați-vă că camera este undeva care va fi accesibilă familiei dumneavoastră și departe de zonele în care un intrus este cel mai probabil să intre în casa ta. Un dulap sau o baie lângă dormitoare este o alegere bună.
 4. Păstrați materiale importante în camera dvs. de siguranță.
  4
  Păstrați materiale importante în camera dvs. de siguranță. În afară de a desemna o cameră specifică în casă ca și camera dvs. de siguranță și de a vă asigura că zona este sigură, este de asemenea o idee bună să faceți o stocare a zonei cu consumabilele de care veți avea nevoie în cazul în care un criminal va sparge casa. [19] Este o idee bună să încărcați telefonul în această cameră în fiecare noapte, astfel încât să aveți întotdeauna posibilitatea de a apela pentru ajutor dacă trebuie să vă ascundeți. Dacă aveți arme, puteți dori să le păstrați și în cameră. Dacă nu aveți arme la domiciliu, păstrați niște arme improvizate în această locație