Cum să fii un practicant catolic ca adolescent

Fiind un adolescent catolic poate fi dificil în această cultură din ce în ce mai seculară. Citiți mai departe pentru a afla cum să vă exersați credința ca tânăr catolic.

Cap 1
Paşi

 1. Participă la masă!
  1
  Participă la masă! În credința catolică, Liturghia este foarte importantă. Puteți participa sâmbătă seara sau duminică seara (zilele principale de parcurs). Cu toate acestea, multe biserici au și servicii în timpul săptămânii. Când mergeți la Liturghie, asigurați-vă că știți toate răspunsurile. De exemplu, la începutul serviciului, preotul va spune: "Domnul să fie cu voi!" Trebuie să răspundeți: "Și cu spiritul vostru". Implicați-vă în Liturghia! Există multe modalități de a ajuta, cum ar fi lectura, de a fi un server de altar sau de a colecta în timpul ofertei. Asigurați-vă că vă îmbrăcați în mod corespunzător pentru Liturghie. Nu sunt blugi sau adidași. Fetele trebuie să se îmbrace modest, evitând vârfurile mici și fuste scurte. Băieții trebuie să poarte pantaloni și o cămașă frumoasă.
 2. Află cum să primești comuniunea.
  2
  Află cum să primești comuniunea. Există comuniune la fiecare Liturghie, deoarece Euharistia este centrul credinței catolice. Înainte de a merge să primiți Împărtășania, trebuie să realizați și să credeți că este trupul întreg, sângele, sufletul și divinitatea lui Isus Hristos. Ridică-te când e rândul tău. Puteti primi wafer-ul euharistic in maini cuplate sau chiar pe limba voastra. Aruncați-vă capul și spuneți "Amin". Alături de preot, ar trebui să existe un ministru euharistic care să dețină poia. Luând potirul este opțional, dar dacă o luați, trebuie să mai spuneți "Amin". Întoarceți-vă în liniște înapoi și rugați-vă după aceea. Unii catolici Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru faptul că sunt în prezența lor, dar vă puteți ruga pentru anumite persoane sau alte astfel de intenții. Punctul de după Comuniune este de a reflecta asupra prezenței lui Dumnezeu în fiecare dintre noi. Spuneți rugăciunea dorită; este timpul tău personal de rugăciune. Amintiți-vă că este greșit să primiți Sfânta Împărtășanie cu un păcat muritor (o ofensă gravă împotriva Legii lui Dumnezeu) asupra sufletului vostru. Trebuie să mergeți la Mărturisire dacă știți că ați comis un păcat muritor.
 3. Du-te la mărturisire în mod regulat.
  3
  Du-te la mărturisire în mod regulat. Sacramentul mărturisirii este la fel de important ca și sacramentul Sfintei Împărtășanie. Familiarizați-vă cu conturul său de bază și cu ce vă așteptați să faceți și să spuneți în timpul confesiunii. Există multe resurse online excelente pentru a vă ajuta să vă examinați conștiința, să faceți o Lege a Contriției etc. Cele mai multe biserici oferă Mărturisirea după sâmbătă după amiază sau oricând, la cerere.
 4. Dezvoltați o devoțiune față de Fecioara Maria.
  4
  Dezvoltați o devoțiune față de Fecioara Maria. Maria este fără îndoială cel mai mare sfânt căruia îi putem recurge. Când a spus da dorinței lui Dumnezeu de ao face mamă a fiului său, ea a spus da lui Isus, făcându-i chiar primul creștin. Ea întruchipează virtuțile iubirii, compasiunii, milei și a nenumăratelor alte persoane. Ea este cu adevărat mama noastră cerească. Nimeni din cer nu îl cunoaște pe Dumnezeu atât de intim ca și ea și veți beneficia foarte mult de rugăciunea ei zilnică.
 5. Rugați-vă zilnic.
  5
  Rugați-vă zilnic. Catolicii sunt serioși în privința rugăciunii, așa că asigurați-vă că vă plecați de câteva ori pe zi și discutați cu Isus.
 6. Voluntar.
  6
  Voluntar. Ar trebui să întrebați biserica locală ce puteți face pentru a vă ajuta. Ar trebui să fie multe de făcut, chiar dacă este ceva mic. Fă-o!
 7. Practicați castitatea.
  7
  Practicați castitatea. În calitate de adolescent, poate fi foarte dificil să se țină de moralitatea sexuală, însă credința catolică subliniază importanța salvării sexului pentru căsătorie, așa cum a intenționat Dumnezeu. În plus față de abținerea pur și simplu de la acte sexuale în afara căsătoriei, de a fi castă înseamnă, de asemenea, păstrarea gândurilor pure. Lucruri precum pornografia și masturbarea ne împiedică să ne onorăm corpurile ca temple ale Duhului Sfânt. Jason și Crystalina Evert sunt vorbitori de soț și soție care vorbește adolescenților din întreaga lume cu privire la importanța purității. Dragând din credința lor catolică, ei oferă o perspectivă unică asupra castității și iubirii pure. Au scris mai multe cărți despre castitate pentru adolescenți, care sunt disponibile în multe librării creștine și au un site web, Chastity.com, cu resurse pentru tinerii catolici care urmăresc un stil de viață ciudat.
 8. Alăturați-vă unui grup de tineri.
  8
  Alăturați-vă unui grup de tineri. Dacă parohia ta are una, alăturați-vă! Este o modalitate foarte bună de a crește în credința voastră și de a vă întâlni cu alți adolescenți catolici. Unele grupuri de tineri oferă oportunități lunare de voluntariat sau proiecte de servicii. Alții oferă retrageri pentru adolescenți, care sperăm să vă construiți relația cu Dumnezeu. Grupul de tineret vă poate ajuta să vă implicați în biserica voastră.
 9. Deveniți implicați în mișcarea catolică pro-viață, dacă gândiți așa.
  9
  Deveniți implicați în mișcarea catolică pro-viață, dacă gândiți așa. Biserica se opune cu fermitate distrugerii vieții umane prin avort, deoarece subminează prețiosul darului vieții lui Dumnezeu, totuși nu obligă pe urmașii săi să fie pro-viață. Urmați-vă opiniile. Participarea la activitățile pro-life cu biserica voastră vă poate oferi un sentiment mai puternic al iubirii lui Dumnezeu pentru toți copiii Săi. Luați în considerare să luați parte în martie pentru viață. Marșul pentru viață este o întâlnire anuală și marș la Washington, DC, unde zeci de mii de protestatari protestează împotriva avortului. Începând cu un puternic raliu și masă de tineret la Centrul Verizon și încheind cu marșul de protest la Curtea Supremă, martie pentru viață poate fi o mare experiență. Luați în considerare încurajarea grupului de tineret al bisericii dvs. să participe! Organizați unități și colectori de fonduri pentru mamele singure care așteaptă la biserică. Ridicarea unui copil singur poate fi dificilă și, astfel, ajutând mamele singure cu cheltuielile îi poate ajuta să înțeleagă că nu sunt singuri.