Cum să vindeci un toenail înghițit

Unghiile inghinate sunt dureroase și pot necesita chiar și îndepărtarea chirurgicală dacă devin severe. Dar dacă prindeți un cui înghițit destul de devreme, atunci ați putea să-l vindecați. Acest proces vă cere să vă atingeți picioarele, așa că cereți ajutor dacă nu puteți să-l faceți singur. Dacă unghia pare a fi infectată (roșu, cald, umflat și / sau puroi), consultați-vă medicul cât mai repede posibil.

Cap 1
Ridicarea unghiei ingrown

 1. Urmați-vă picioarele.
  1
  Urmați-vă picioarele. Pentru a vă menține picioarele curate și pentru a face unghiile să fie flexibile, va trebui să vă înmuiați piciorul afectat în apă caldă. [1] Poate doriți să vă îmbogățiți ambele picioare pentru a face acest proces un pic mai relaxant. Picurați-vă picioarele de patru până la cinci ori pe zi timp de 10 până la 15 minute de fiecare dată. Puteți adăuga două linguri de săruri Epsom la baia de picioare sau utilizați doar apă curată.
 2. Puneți o picătură sau două ulei de arbore de ceai pe unghii.
  2
  Puneți o picătură sau două ulei de arbore de ceai pe unghii. Uleiul din arbore de ceai poate ajuta la lupta împotriva infecțiilor. După fiecare înmuiere în picioare, puneți o picătură de ulei de arbore de ceai pe unghiul afectat. Uleiul de arbore de ceai poate ajuta la prevenirea infecției și menține unghiul un pic mai moale.
 3. Aplicați Vicks VapoRub pentru a ușura durerea.
  3
  Aplicați Vicks VapoRub pentru a ușura durerea. După ce uleiul de arbore de ceai se înmoaie, puteți pune și un pic de Vicks VapoRub în zona înghinală a unghiei. Mentolul și camforul pot ajuta la reducerea durerii și, de asemenea, vă vor păstra unghiile moi pentru următoarea parte a tratamentului. [3] Păstrați mentolul / camforul timp de 12 până la 24 de ore folosind un bandaj sau o bucată mică de tifon.
 4. Utilizați bumbac pentru a ridica toenail.
  4
  Utilizați bumbac pentru a ridica toenail. În ziua următoare, înmuiați picioarele timp de aproximativ 20 de minute. Apoi, luați o bucată mică de bumbac (tifon sau minge de bumbac) și rotiți-o între degete astfel încât să formeze un bumbac "tub" care este de aproximativ 1,5 cm lungime. Puneți un capăt al tubului de bumbac în vârful degetelor. Apoi, ridicați ușor colțul unghiului încrețit puțin cu o mână. Cu cealaltă mână, lucrați capătul liber al tubului de bumbac sub colțul cuiului și în cealaltă parte, astfel încât bumbacul să fie între piele și unghie. [4] Acest lucru ar putea fi puțin dureros sau ciudat la început, dar este necesar să ridicați cuiul departe de piele pentru a preveni creșterea acestuia mai adânc în piele.
 5. Repetați acest proces timp de până la două săptămâni.
  5
  Repetați acest proces timp de până la două săptămâni. Țineți bumbacul în loc și înlocuiți-l în fiecare zi după înmuierea piciorului. Va trebui să repetați acest proces timp de două săptămâni sau până când toenailul crește puțin, dar ar trebui să observați o îmbunătățire după câteva zile. Dacă nu observați nicio îmbunătățire, adresați-vă medicului dumneavoastră. [5]

Cap 2
Promovarea vindecării

 1. Purtați pantofi și șosete care se potrivesc bine.
  1
  Purtați pantofi și șosete care se potrivesc bine. Purtarea de pantofi și / sau șosete strânse este o cauză obișnuită a unghiilor înfipte. [6] Dacă încălțămintea dvs. este prea îngustă, încercați să găsiți niște pantofi largi în mărimea dvs. sau optați pentru încălțăminte deschisă atunci când este posibil. Pantofii cu toc înalt pot provoca, de asemenea, unghii înghițite, astfel încât să poarte covoare sau încălțăminte cu toc înălțat cât mai mult posibil. Urmează șosete din bumbac, de culoare albă. Coloranții din țesătura de șosete colorate pot irita unghii îngropate. Dacă puteți merge fără șosete și purtați sandale în loc, atunci acest lucru vă poate ajuta un cui înghițit să se vindece chiar mai repede.
 2. Tăiați-vă toanele drept peste partea de sus.
  2
  Tăiați-vă toanele drept peste partea de sus. Tăierea labei de la picioare într-o manieră curbată poate crește șansele de a dezvolta un toenail îngrădit. [7] Pentru a elimina acest factor de risc, tăiați picioarele de la picioare într-o linie dreaptă și nu le tăiați prea scurt.
 3. Protejați-vă picioarele în timpul sporturilor sau activităților care vă pot răni degetele de la picioare.
  3
  Protejați-vă picioarele în timpul sporturilor sau activităților care vă pot răni degetele de la picioare. Repetarea stubbing degetul de la picior sau lovirea unei mingi poate duce la înghițit toenails, de asemenea. [8] Dacă credeți că înghițitul toenail poate fi datorat participării la sport sau frecvent stubbing degetele de la picioare, încercați să obțineți niște încălțăminte de protecție. Pantofii din piele îmbogățit sau din oțel pot ajuta la protejarea degetelor de la degete.
 4. Păstrați-vă picioarele curate și uscate.
  4
  Păstrați-vă picioarele curate și uscate. Păstrarea picioarelor curate și uscate nu poate împiedica înghițirea toenailului, însă verificarea frecventă a picioarelor și îngrijirea acestora vă pot ajuta să detectați unghiile înghițite înainte de a scăpa de sub control. Spălați-vă zilnic picioarele și puneți o nouă pereche de șosete curate în fiecare zi. Verificați picioarele dacă observați orice durere sau înroșire în degetele de la picioare. Dacă observați că unul dintre picioarele dvs. de la picioare pare să crească în interior, luați măsuri pentru a împiedica progresul. Dacă aveți diabet, trebuie să vă verificați picioarele în fiecare zi. Dacă nu puteți să faceți acest lucru singur, va trebui să întrebați pe cineva să facă acest lucru pentru dvs. [9]

Cap 3
Obținerea de ajutor medical

 1. Verificați semnele de infecție.
  1
  Verificați semnele de infecție. Un tocil infectat înghițit va necesita tratament medical sau infecția se poate răspândi la nivelul osului. [10] Semnele pe care un inconjurat toenail ar putea fi infectate includ: roșeața umflarea căldurii puroi
 2. Vedeți un podiatrist regulat dacă aveți o afecțiune care limitează circulația.
  2
  Vedeți un podiatrist regulat dacă aveți o afecțiune care limitează circulația. Dacă aveți diabet sau orice condiție în care circulația este limitată în picioare (cum ar fi boala arterială periferică), atunci va trebui să vedeți un podiatrist pentru verificări regulate. Văzând un podiatrist vă poate reduce șansele de a avea nevoie de o amputare a piciorului sau a membrelor cu până la 85%. [11] Dacă observați că aveți un toenail înconjurat sau dacă toenailul dvs. a devenit infectat, sunați un podiatrist pentru a vă stabili o întâlnire cât mai repede posibil.
 3. Luați în considerare îndepărtarea chirurgicală.
  3
  Luați în considerare îndepărtarea chirurgicală. Dacă obțineți adesea unghii înghițite, atunci îndepărtarea chirurgicală a întregii sau a unei părți a unghiei poate fi cea mai bună opțiune. Podiatrul dvs. poate efectua această procedură utilizând anestezie locală, astfel încât să nu simțiți nimic. Dacă problema persistă în continuare, este posibil să fie necesară eliminarea unei întregi secțiuni a rădăcinii unghiilor pentru a preveni unghiile viitoare înrădăcinate. [12]