Cum să croșesc mănuși

Mitza poate fi un proiect care consumă mult timp, dar necesită doar cunoașterea câtorva cusături de bază, făcându-le un mare proiect pentru entuziaștii de croșetat care sunt gata să încerce ceva mai puțin îndrăzneț. Ambele mănuși sunt identice, deci trebuie doar să urmați un set de pași în loc să vă faceți griji cu privire la metodele separate pentru mănușile din stânga și dreapta.

Cap 1
Manșetă

 1. Faceți un lanț de fundație.
  1
  Faceți un lanț de fundație. Atașați firele la cârligul dvs. cu o cremă, apoi lucrați o serie de cusături în lanț pentru a forma o fundație pentru manșeta mănunchiului. Veți avea nevoie de 15 lanțuri pentru o mână de dimensiuni pentru copii, 21 de lanțuri pentru o femeie adultă, și 24 de lanțuri pentru un bărbat adult. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a obține noduri alunecoase sau cusături în lanț, verificați secțiunea "Sfaturi" din acest articol.
 2. Crosetati singuratic in fiecare cusatura.
  2
  Crosetati singuratic in fiecare cusatura. Întindeți o singură croșetă o dată în al doilea lanț din cârlig, apoi faceți o singură croșetare o dată pe fiecare cusătură a lanțului de fundație după aceea. Lucrați numai în buclele din spate. Odată ce ați ajuns la sfârșitul rândului, lanțul 1, apoi întoarceți lucrul la cealaltă parte. Verificați secțiunea "Sfaturi" dacă aveți nevoie de instrucțiuni pentru cusatura unică pentru croșetat.
 3. Lucrați în total 18 până la 24 de rânduri similare.
  3
  Lucrați în total 18 până la 24 de rânduri similare. Repetați procesul utilizat pentru primul rând, așa cum este descris în pasul anterior, până când aveți suficiente rânduri pentru a vă forma manșeta. Pentru un mitten pentru copii, aveți nevoie de 18 rânduri. Pentru o femeie adultă, faceți 22 de rânduri. Pentru un adult, face 24 de rânduri.
 4. Alăturați-vă capetelor.
  4
  Alăturați-vă capetelor. Rabatați manșeta în jumătate. Alunecați o singură cusătură în fiecare set de cusături de-a lungul marginilor opuse pliului pentru a le uni cu cele două margini. Consultați secțiunea "Sfaturi" din acest articol dacă aveți nevoie de ajutor pentru a realiza o cusătură de alunecare. Nu fixați firele. Veți continua cu mâna mănușilor direct din manșetă, în loc să faceți două bucăți separate.

Cap 2
Mână

 1. Cusatura în jurul rândului se termină.
  1
  Cusatura în jurul rândului se termină. Alunecați o cusătură o dată pe fiecare cusătură în jurul capătului fiecărui rând cu manșetă. Alăturați-vă în această primă rundă cu o cusătură finală. Numărul de cusături alunecoase pe care le faceți ar trebui să fie egal cu numărul de rânduri pe care le aveți în manșetă. Pentru un mitten de dimensiuni mici, aceasta va fi de 18 cusături. Vor fi 22 pentru o femeie adultă și 24 pentru un adult.
 2. Singurul croșetat întreaga rundă a doua.
  2
  Singurul croșetat întreaga rundă a doua. Lanțul unu. Crosetati o singura data in fiecare din urmatoarele opt cusaturi, apoi crochetiati de doua ori pe cusatura urmatoare. Repetați acest model pentru a doua oară, apoi vă alăturați rotundului cu o cusătură de alunecare. Rețineți că setul de opt cusături se aplică numai pentru mănuși de dimensiuni mici. Pentru femeile adulte, folosiți un set de 10. Pentru bărbații adulți, utilizați un set de 12 cusături.
 3. Lucrați încă o rundă utilizând croșetat unic.
  3
  Lucrați încă o rundă utilizând croșetat unic. Un croșetat o singură dată în fiecare cusătură a rundei anterioare. Nu lanțați unul la începutul acestei runde și nu vă alăturați la această rundă cu o cusătură de alunecare la sfârșit.
 4. Repetați după cum este necesar.
  4
  Repetați după cum este necesar. Faceți destule runde pentru a ajunge la nivelul degetului mare al mîinii. Pentru fiecare rundă, repetați același proces utilizat în etapa anterioară: o singură croșetare o dată pe fiecare cusătură a rundei anterioare. Ca și până acum, nu lanțați la începutul unei runde sau nu vă alăturați capetelor cu o cusătură de alunecare. Ar trebui să lucrați pe o parte a mănușii într-o spirală. Cu toate acestea, ar trebui să alunecați cusatura sfârșitul rundei finale la începutul aceleiași runde înainte de a vă deplasa pe gaura degetului. Faceți încă patru runde pentru un mănușă de mărime pentru copii, șase mai multe pentru o femeie și încă șapte pentru o dimensiune bărbătească.
 5. Faceți un gol pentru gaura degetului mare.
  5
  Faceți un gol pentru gaura degetului mare. Lucrați un lanț de cusături suficient de mari pentru a împacheta jumătate din degetul mare al utilizatorului, apoi conectați acest lanț la runda anterioară printr-o singură croșetare o dată în cusătura corespunzătoare. Lanțul ar trebui să aibă șase cusături lungi pentru un copil, șapte pentru o femeie adultă și opt pentru un adult. [2] Treceți peste același număr de cusături în runda precedentă ca numărul de cusături din lanțul dvs., minus unul. Cu alte cuvinte, vă veți alătura lanțului printr-o singură croșetare o dată în cusatura a șasea pentru un copil, a șaptea pentru o femeie și a opta pentru un bărbat. Continuați să coșiți o singură dată în fiecare cusătură a rundei anterioare până când ajungeți la sfârșitul rândului.
 6. Singurul croșetat altă rundă.
  6
  Singurul croșetat altă rundă. Lucrați o altă rundă prin croșetarea o singură dată în fiecare cusătură din runda anterioară. Pentru lanțul de gauri, asigurați-vă că faceți o singură croșetare în cusăturile lanțului și nu pe lant sau în gaura degetului în sine.
 7. Realizați mai multe runde de croșetat, dacă este necesar.
  7
  Realizați mai multe runde de croșetat, dacă este necesar. Continuați să lucrați până când înălțimea mănușii ajunge în jurul zonei inferioare a articulației mâinii utilizatorului. Pentru fiecare rundă, pur și simplu o singură croșetă o dată pe fiecare cusătură a rundei anterioare. Lucrați într-o spirală continuă. Nu lăsați cusătura la începutul unei cusături rotunde sau alunecoase la sfârșit. Pentru mănușa unui copil, faceți încă patru runde. Faceți șapte runde pentru mănușa unei femei și încă nouă pentru mănușa unui bărbat.
 8. Reduceți rândurile cu trei cusături.
  8
  Reduceți rândurile cu trei cusături. Un croșetat în jurul rândului, făcând trei reduceri de croșetat la intervale egale. Pentru un mănușă de copil, o singură croșetat o dată în fiecare din următoarele cinci cusături, apoi o dată în următoarele două cusături. Repetați acest lucru de două ori mai mult, apoi terminați o singură croșetare o dată în cusatura rămasă. Pentru un mitten de femeie, croșetat o singură dată în fiecare din următoarele șase cusături, apoi o dată în următoarele două cusături. Repetați acest lucru de două ori mai mult, apoi terminați o singură croșetare o dată în fiecare din cele două cusături rămase. Pentru un mănușă de un bărbat, o singură croșetat o dată în fiecare din următoarele șapte cusături, apoi o dată în următoarele două cusături. Repetați acest lucru de două ori mai mult, apoi terminați o singură croșetare o dată în cusatura rămasă.
 9. Un croșetat în fiecare cusătură.
  9
  Un croșetat în fiecare cusătură. Pentru următoarea rundă, pur și simplu faceți o singură croșetare o dată pe fiecare cusătură a rundei anterioare.
 10. Repetați până când rămâneți fără cusături.
  10
  Repetați până când rămâneți fără cusături. Pentru restul de mitten, alternativ înainte și înapoi între rânduri și rânduri descrescătoare în croșetat continuu, repetând în mod esențial cele două etape anterioare. Continuați până când nu mai rămân cusături. Pentru fiecare rând de scădere, micșorați numărul cusăturilor cu trei, distanțându-vă de un singur croșet, scădeți la intervale egale în jurul perimetrului mănunchiului.
 11. Strângeți capătul.
  11
  Strângeți capătul. Tăiați firele, lăsând o coadă de aproximativ 4 inci (10 cm) lungime. Trageți această coadă prin bucla de pe cârlig pentru a fixa firele. Tăiați excesul de coadă în mănușă pentru al ascunde din vedere și pentru a asigura securizarea. Aceasta completează corpul unei mănuși. Degetul mare este creat separat de un nou fir de fire.

Cap 3
Deget mare

 1. Alăturați fire la orice cusatura degetului mare.
  1
  Alăturați fire la orice cusatura degetului mare. Atașați firele din jur la cârligul tău de croșetat folosind o cremă. Introduceți cârligul în orice cusătură de-a lungul gaurii și împingeți cusătura fire de pe jurubiță la această cusătură.
 2. Un croșetat în jurul valorii.
  2
  Un croșetat în jurul valorii. Faceți o singură croșetare în fiecare cusătură din jurul perimetrului gaurii degetului. Aceasta completează o rundă a degetului mare. Nu aliniați cusăturile pentru a trece la următoarea rundă. Veți lucra într-o rundă "continuă". Cu alte cuvinte, pentru fiecare rundă pe care o faceți, ultima cusătură a rundei se va conecta direct la prima cusătură a rundei următoare.
 3. Singurul croșetat mai multe runde.
  3
  Singurul croșetat mai multe runde. Pentru fiecare rundă, croșetați o singură dată în fiecare cusătură a rundei anterioare. Continuați până când porțiunea degetului mare este la fel de înaltă ca degetul mare al utilizatorului. Pentru dimensiunea unui copil, degetul mare ar trebui să măsoare 1,5 cm (3,8 cm). O dimensiune a femeii adulte va măsura 2 inci (5 cm), iar dimensiunea bărbatului adult va măsura 2,5 cm (6,4 cm). [3] Luați această măsurătoare din porțiunea degetului mare care se află între degetul mare și degetul arătător. De obicei, vor exista încă cinci rânduri pentru o dimensiune a copiilor, șapte mai multe pentru o femeie adultă și încă nouă pentru un adult.
 4. Reduceți runda următoare.
  4
  Reduceți runda următoare. Odată ce degetul mare este suficient de lung, rotunjiți-vă deasupra, făcând o singură croșetă în fiecare set de două cusături de-a lungul rundei anterioare. Când ați terminat, ar trebui să aveți jumătate din numărul de cusături așa cum ați avut în rândul anterior. Singurul croșetat este lucrat la fel în acest pas, cum ar fi de obicei lucrat. Singura diferență constă în faptul că faci singurul croșetat în două cusături în loc de cusătura obișnuită.
 5. Închideți.
  5
  Închideți. Tăiați firele, lăsând o coadă de aproximativ 10 inci (25,4 cm) lungime. Trageți această coadă prin bucla de pe cârlig pentru a fixa firele. Nu tăiați coada sau nu-l țeseți în cusaturi încă.
 6. Trageți coada prin buclele rămase.
  6
  Trageți coada prin buclele rămase. Îndreptați ușor un ac de fire cu coada excedentă agățată de degetul mare. Utilizați acest ac pentru a lega firul prin buclele frontale ale fiecărui cusătură în runda finală. Odată ce ați adunat toate cusăturile finale de pe coadă, dați coadă remorcă strânsă, desenând deschizătura închisă. Suprafața degetului mare trebuie să fie etanșă și complet închisă.
 7. Țesătură în final.
  7
  Țesătură în final. Utilizați acul de fire pentru a lega coada rămasă în cusăturile de-a lungul degetului mare. Procedând astfel, se va ascunde coada din vedere, asigurându-se, de asemenea, sigiliul din partea de sus a degetului mare. Țineți și coada de pornire la baza degetului mare. După ce ați finalizat acest pas, trebuie să aveți o mănușă completă.

Cap 4
Pași finali

 1. Faceți o mână nouă.
  1
  Faceți o mână nouă. Lucrând prin pașii anteriori se va crea o mănușă. Lucrați exact în aceiași pași pentru a doua oară pentru a completa o mână nouă. Rețineți că aceste mănuși sunt aceleași din față în spate. Ca atare, nu există niciun "levier" sau "drept". Cele două sunt identice și pot fi purtate pe ambele mâini.
 2. Încearcă pe mănuși.
  2
  Încearcă pe mănuși. Acest pas completează proiectul.