Cum să deodorizezi o cușcă de hamster

Animalele mici, cum ar fi hamsterii, pot da mai mult miros decât credeți că o mică creatură ar fi capabilă. Cea mai bună metodă de a păstra mirosul este curățarea cuștii o dată pe săptămână. Cu toate acestea, puteți face și câțiva pași pentru a face ca cușca să fie mai puțin mirositoare, inclusiv pentru a vă antrena hamsterul.

Cap 1
Curățarea și dezodorizarea cuștii

 1. Puneți hamsterul într-un loc sigur.
  1
  Puneți hamsterul într-un loc sigur. Cel mai bun loc este un transportator de animale mici. De fapt, un transportator de pisici va funcționa bine dacă firul este suficient de aproape împreună pe ușă. Puteți folosi și o minge de hamster, dar asigurați-vă că aveți pe cineva care să supravegheze hamsterul. Luați în considerare purtarea mănușilor de aruncare pentru acest proces, astfel încât să nu răspândiți germeni.
 2. Scoateți totul din cușcă.
  2
  Scoateți totul din cușcă. Luați toate jucăriile, bolurile și adăposturile din cușcă. Agitați patul într-o pungă de gunoi. Asigurați-vă că nu scuturați lenjeria de pat afară într-o zonă de hrană, deoarece animalele mici pot purta bacterii precum Salmonella [1]. Totul din cușcă poate purta mirosuri. Prin urmare, este important să curățați toate părțile din cușcă, inclusiv jucăriile și accesoriile.
 3. Utilizați un săpun delicat pentru curățarea cuștii.
  3
  Utilizați un săpun delicat pentru curățarea cuștii. Înainte de dezodorizare, curățați cuștile cu un detergent special creat pentru cuști de hamster sau un săpun mic. Puteți folosi, de exemplu, săpun de spălat vase și apă caldă. Spălați totul temeinic, inclusiv bolurile de alimentare și apă și accesoriile. [2] Asigurați-vă că nu curățați cuștile din bucătărie din cauza posibilității de răspândire a bacteriilor. În afara sau în cadă funcționează cel mai bine. Utilizați un burete și un săpun dedicat pentru a curăța cuștile, chiar dacă utilizați săpun de spălat vase. Folosind un săpun de bază devine cea mai mare parte a fecalelor și urinei, ajutând la deodorarea cuștii.
 4. Dezodoriza.
  4
  Dezodoriza. Alegeți un detergent care vă va deodoriza. Puteți utiliza un echipament de curățare all-in-one pentru curățarea și dezodorizarea sau curățarea și apoi utilizați un deodorizant. De exemplu, produsele de curățare cu enzime vor ajuta la mirosul mai bun al cuștii. [3] Opțiunile mai simple includ sifon sau oțet de copt după ce ați curățat cuștile cu apă și săpun. Pentru a utiliza bicarbonat de sodiu, presărați ceva în cușcă și ștergeți-l cu un burete umed. Pentru oțet, umeziți buretele cu oțet și folosiți-l pentru a șterge cusca. [4]
 5. Clătiți bine.
  5
  Clătiți bine. Odată ce ați terminat, asigurați-vă că clătiți bine cuștile și accesoriile. Nu doriți ca reziduurile rămase pe cușcă să vă deranjeze hamsterul. [5] Clătirea scapă de orice miros care ar putea să vă deranjeze hamsterii. În timp ce nu vrei să miroasă ca și hamster, de asemenea, nu vrei să miroasă ca un hamster mai curat. Lasati colivia sa se usuce inainte de a pune animalele inapoi.
 6. Puneți în pat proaspăt.
  6
  Puneți în pat proaspăt. Când alegeți lenjeria de pat, rămâneți la aspen dacă doriți să folosiți așchii de lemn. Alte tipuri de lemn pot fi dăunătoare pentru hamsteri. [6] De asemenea, puteți utiliza hârtie mărunțită cu așchii de lemn sau cu așternut din hârtie reciclată. Puteți, de asemenea, utilizați câteva alte așternuturi pe bază de plante disponibile la magazinul de animale de companie. Aceste paturi sunt absorbante. Doar asigurați-vă că alegeți una care este bazată pe plante, nu pe cele care sunt artificiale. [7] Dacă utilizați hârtie mărunțită, asigurați-vă că utilizați hârtie fără cerneală. Totuși, hârtia nu va absorbi mirosurile, precum și alte așternuturi pe bază de plante. Aspen este mai bine să ascundeți mirosurile decât hârtia, dar nu este la fel de bună ca și cele mai absorbante așchiere pe bază de plante. Cu cât absorbanța este mai absorbantă, cu atât mai mult tinde să ascundă mirosurile. [8] Pentru a vă asigura că așternutul dvs. este gata pentru hamsterul dvs., îl puteți pune într-o geantă cu zip-top și lăsați-o să stea în congelator timp de 2 zile. În acest fel, orice acarieni care ar putea trăi în ea vor muri. [9]
 7. Spala-ti mainile.
  7
  Spala-ti mainile. Când ați terminat, asigurați-vă că vă spălați bine mâinile. Spălarea mâinilor vă ajută să împiedicați răspândirea bacteriilor. [10]

Cap 2
Păstrarea zonei mirositoare curată

 1. Curățați cuștile o dată pe săptămână.
  1
  Curățați cuștile o dată pe săptămână. Cea mai bună modalitate de a păstra o cușcă de hamster mirositoare în stare proaspătă este curățarea ei frecventă. Vizați cel puțin o dată pe săptămână pentru a vă menține mirosurile. Dacă întâmpinați probleme în a vă reaminti, încercați să setați o alarmă pe telefon pentru a se stinge atunci când trebuie să curățați cușca. Încercați să adăugați curățarea cuștilor în treburile de weekend, așa că vă amintiți să o faceți săptămânal.
 2. Adăugați un strat de bicarbonat de sodiu.
  2
  Adăugați un strat de bicarbonat de sodiu. Sprinkingul bicarbonatului de sodiu pe fundul cuștii poate ajuta la absorbția mirosurilor. Doar adaugati sucul de copt inainte de a pune patul de hamster. [11] Soda de copt este o modalitate buna de a pastra cainelul mirosind minunat, deoarece este usor accesibil si foarte ieftin.
 3. Utilizați întotdeauna paturi proaspete.
  3
  Utilizați întotdeauna paturi proaspete. Ori de câte ori curățați cuștile, asigurați-vă că folosiți întotdeauna paturile proaspete. Dacă încercați să reutilizați așternutul, acesta poate contribui la mirosul. Trebuie să schimbați așternutul, deoarece acesta poate construi urină și fecale în timp, chiar dacă aveți o cutie de gunoi. Cu toate acestea, unii oameni sugerează să adăugați un pic de așternut folosit înapoi pentru a ajuta hamsterul să se re-aclimateze cușca.
 4. Încercați un supliment.
  4
  Încercați un supliment. Magazinele de animale de companie oferă suplimente pentru rozătoarele mici. Aceste suplimente pot ajuta la reducerea mirosurilor pe care animalele le produc, ceea ce poate diminua mirosurile în ansamblu. [12] În general, aceste produse au fie yucca schidigera în ele, fie sunt bazate pe aminoacizi. Mai multe cercetări trebuie făcute cu privire la cât de eficiente sunt acestea pentru hamsteri, dar ele sunt, în general, sigure. [14]
 5. Ventilați zona.
  5
  Ventilați zona. Ori de câte ori este posibil, obțineți cât mai mult aer curge în zonă pentru a ajuta la curățarea mirosului. Încercați să deschideți ferestrele sau să vă difuzați aparatul de aer condiționat. [15] O altă opțiune este curățarea aerului pentru a ajuta aerul mai bine. [16] De asemenea, puteți instala sisteme de filtrare a aerului mai bune la nivel central. [17]

Cap 3
Folosind o cutie de gunoi

 1. Instruiește-ți hamsterul să folosească o cutie de gunoi.
  1
  Instruiește-ți hamsterul să folosească o cutie de gunoi. O modalitate de a păstra cusca hamsterului dvs. proaspătă este să o instruiți să folosească o cutie de gunoi. În acest fel, puteți schimba mai des partea dezordonată. [18] Nu toți hamsterii pot fi instruiți. Cu toate acestea, merită efortul de a încerca dacă doriți ca încăperea să miroasă mai bine.
 2. Începeți prin curățarea întregii cuști.
  2
  Începeți prin curățarea întregii cuști. [19] În timp ce faceți acest lucru, rețineți unde hamsterul vostru se plimba, dacă este posibil. În acest fel, puteți utiliza același loc pentru o cutie de gunoi. [20] Pentru a găsi zona în care hamsterul tău a fost pipi, căutați zone umede sau murdare. S-ar putea să vezi paturi aglomerate în acea zonă.
 3. Cumpărați sau creați o cutie de gunoi.
  3
  Cumpărați sau creați o cutie de gunoi. Aveți o serie de opțiuni pentru cutiile de hamster. Puteți cumpăra o cutie de gunoi concepută special pentru hamsteri sau puteți să faceți una. [21] Puteți găsi cutii de gunoi online sau la magazinele pentru animale de companie. Alternativ, puteți folosi cutii, precum și cutii din plastic, sticlă sau ceramică. Cutiile absorb urmele și le puteți arunca, dar veți găsi că hamsterul dvs. le mestecă. Puteți tăia cutii de țesut mai scurte în acest scop. Sticla, plasticul și ceramica funcționează bine, dar puteți găsi că hamsterul dvs. se află pe margine și încă se află în afara cutiei. [22]
 4. Umpleți cutia de gunoi.
  4
  Umpleți cutia de gunoi. Adăugați nisip sau așternut de animale mici. Puteți folosi nisipul pentru acest scop, dar trebuie să îl sterilizați mai întâi. Deșeurile sunt, de asemenea, o opțiune, dar pot fi mai scumpe. Cu toate acestea, absoarbe mirosurile. [23] Dacă utilizați nisip de joc, asigurați-vă că îl sterilizați în cuptor prin coacerea la o temperatură scăzută timp de o oră sau două. Aveți posibilitatea să păstrați nisipul în găleată acoperită gigant pentru utilizare. [24] Magazinele de animale de companie vând nisip pentru chinchilla, care este deja sterilizat, dar este mai scump. Hamsterii seamănă cu simțul nisipului. [25]
 5. Puneți-l în colțul de la baie.
  5
  Puneți-l în colțul de la baie. Lipiți cutia de gunoi unde hamsterul merge deja la baie. Poate ajuta la lipirea unor așternuturi murdare care deja miroase ca hamsterul. [26] Încercați să jucați pe obiceiurile hamsterului. Dacă hamsterul a ales deja un loc pentru a merge la baie, îl puteți folosi pentru a vă ajuta să-l instruiți. Lipirea lenjeriei murdare în ea îi ajută să miroasă ca hamsterul, ceea ce îl încurajează să meargă acolo.
 6. Schimbați așternutul.
  6
  Schimbați așternutul. În timp ce puteți schimba gunoi mai des decât curățați cuștile, încercați să nu o schimbați în fiecare zi. Hamsterul tău îi place obiceiurile și atunci când schimbi frecvent habitatul, se va supăra. [27] În loc să schimbați întregul așternut, puteți utiliza și o scoopă pentru a scoate fecalele și pipi (dacă vedeți pete umede). [ 28] Pe măsură ce așternutul devine scăzut, înlocuiți-l.