Cum să scapi de un gât uscat

Un gât uscat poate fi cauzat de o gamă largă de probleme fundamentale, iar unele sunt mai grave decât altele. Cazurile acute de uscăciune la nivelul gâtului pot fi, de obicei, vindecate acasă cu puțină îngrijire, dar gâtul uscat cronic poate necesita intervenții medicale.

Cap 1
Adăugarea de umiditate

 1. Bea multe lichide.
  1
  Bea multe lichide. Ca regulă generală, ar trebui să beți opt pahare de apă și alte fluide hidratante de 8-oz (250 ml) în fiecare zi. Starea hidratată vă oferă organismului resursele necesare pentru a produce cantitatea de saliva necesară pentru a vă menține gâtul umed. În plus, lichidele de băut pot, de asemenea, să subțige și să slăbească mucusul, împiedicându-l astfel să se agațe de pereții interiori ai gâtului și să provoace iritații acolo. Ceaiul poate fi o alegere deosebit de bună pentru băuturile care suferă cu gâtul uscat. [1] Multe ceaiuri din plante oferă relief natural pentru gâtul iritat și ceaiurile fabricate din frunzele de ceai reale conțin antioxidanți care stimulează sistemul imunitar. Evitați ceaiurile din cafeină, deoarece cofeina poate cauza deshidratare.
 2. Umeziti mancarea.
  2
  Umeziti mancarea. Sortați sau amestecați alimente uscate cu supă, supe, sosuri, grăsimi, creme, unt sau margarină înainte de a le consuma. Acest lucru este un mod ușor și eficient de a vă acoperi gâtul cu o umiditate suplimentară și pentru a obține mai multă fluid în corpul dvs. [2] Pe ​​lângă faptul că oferă hidratare suplimentară, alimentele umede pot fi, de asemenea, mai ușor de înghițit pentru persoanele care suferă de gât uscat. Acest lucru este valabil mai ales dacă aceste alimente sunt, de asemenea, moi și nu au fost mai calde decât temperatura camerei.
 3. Îmbrăcați-vă gâtul cu miere.
  3
  Îmbrăcați-vă gâtul cu miere. În timp ce în mod obișnuit este recomandat pentru dureri în gât, mierea poate, de asemenea, să calmeze gâtul uscat, iritat, la fel de eficient. Acoperă mucoasa gâtului și o protejează împotriva iritanților și agenților de uscare. Încercați să dizolvați 1 lingură (15 ml) de miere în 250 ml de apă caldă în apă fierbinte [3]. Având în vedere adăugarea unei stoarce de lamaie pentru a ajuta la stimularea sistemului imunitar, de asemenea. Beți amestecul de una până la trei ori pe zi. Cu toate acestea, procedați cu prudență. Mierea și lămâia pot crește riscul apariției cariilor dentare dacă ați suferit de probleme de gură uscată pe termen lung. Mierea este de asemenea nesigură pentru copiii sub vârsta de un an.
 4. Gargle cu apă sărată.
  4
  Gargle cu apă sărată. Apa de sare este un alt remediu utilizat mai frecvent pentru dureri de gât decât gâtul uscat, dar în condiții corecte, poate, de asemenea, ajuta la combaterea uscăciunii gâtului. Dacă gâtul uscat este cauzat de iritante sezoniere, cum ar fi aer uscat sau alergii, apa de sare gargling poate fi o idee bună. Totuși, apa sărată poate irita gâtul uscat cronic cauzat de alte afecțiuni. Pentru a prepara o clătire cu apă sărată, se dizolvă 1 lingură de sare (5 ml) de sare în 250 ml de apă caldă. Înghețați amestecul timp de cel puțin 30 de secunde înainte de al scutura. Alternativ, ați putea ghemuit apă din lemn dulce în loc de apă sărată pentru a obține un beneficiu similar. Alegeți pulbere de lemn dulce care conține lemn dulce real și dizolvați 1 lingurită (5 ml) în 8 oz (250 ml) apă caldă. Tratați remedia ca o clătire cu apă sărată.
 5. Guma mestecați sau sugeți bomboane.
  5
  Guma mestecați sau sugeți bomboane. Oricare dintre opțiuni va stimula fluxul de saliva în gură și gât. După ce crește producția de saliva, gâtul dvs. ar trebui să devină treptat mai umed. Cel mai bine este să optați pentru soiurile fără zahăr din bomboane și bomboane grele, mai ales dacă aveți de-a face cu gâtul uscat cronic. Având prea puțină saliva în gură și gât vă pune un risc mai mare de a dezvolta carii dentare, aruncarea prea multă cantitate de zahăr în gură într-un moment ca acesta ar fi o idee proastă. În mod similar, puteți suge pe chips-uri de gheață, fără zahăr, sau pastile de gât pentru a vă menține gâtul în mod adecvat umed. Pastilele care conțin ingrediente numbing, cum ar fi mentolul sau eucaliptul, pot oferi mai multă ușurință decât soiurile standard.
 6. Creați abur și umiditate.
  6
  Creați abur și umiditate. Gâtul uscat poate fi cauzat sau agitat ulterior de aer uscat. Faceți un efort mai conștient de a respira în aer umed și umed de-a lungul zilei. Cel mai bine este că aerul pe care îl respirați este umed în mod constant, dar respirația scurtă poate provoca cel puțin o ușurare temporară. [4] Folosiți un umidificator. Puneți un umidificator în dormitorul dvs. în orice altă cameră pe care o petreceți o cantitate considerabilă de timp. Umidificatoarele adaugă umezeală caldă în aer și respirația în acest aer umed va ajuta la calmarea și hidratarea gâtului uscat. Dacă nu aveți un umidificator, luați în considerare umplerea unei tavă adâncă cu apă caldă și plasarea acesteia lângă o sursă de căldură (în afară de încălzirea spațiului). Pe măsură ce apa se încălzește, ar trebui să se facă treptat aerul din încăpere mai umed. Luați un duș fierbinte și petreceți câteva minute în aburi. În mod similar, puteți să vă poziționați fața peste un castron de apă fierbinte și să inspirați aburul pe care îl produce. Aceste opțiuni pot furniza cel puțin surse temporare de relief al gâtului uscat.
 7. Încercați un produs cu saliva artificială.
  7
  Încercați un produs cu saliva artificială. Aceste produse pot fi cumpărate, de obicei, fără prescripție medicală și pot apărea sub formă de sprayuri, tampoane și clătiri. Chiar dacă saliva artificială nu este la fel de eficace ca saliva naturală, ea poate face țesuturile din gât să fie mai umed și poate atenua orice disconfort asociat cu uscăciunea cronică. Căutați produse care conțin xilitol, carboximetil celuloză sau hidroxietil celuloză [5]. Fiecare opțiune are propriile sale puncte forte și puncte slabe și se poate lucra mai bine pentru dvs. decât celelalte, astfel încât este posibil să încercați mai multe produse înainte de a găsi unul care să funcționeze pentru dvs.

Cap 2
Eliminarea surselor de uscăciune

 1. Respirați prin nas.
  1
  Respirați prin nas. Aerul inhalat prin gură este nefiltrate, astfel încât este mai probabil să se usuce membranele din gât. Respirația prin nas, pe de altă parte, va filtra aerul și îl va face mai umed. Dacă nasul este prea aglomerat să respire, încercați să luați decongestionanți nazali peste măsură pentru a ajuta la remedierea problemei. [6]
 2. Evitați alimentele uscate, sarate sau picante.
  2
  Evitați alimentele uscate, sarate sau picante. Alimentele care intră în aceste categorii sunt mai predispuse să agraveze uscarea pe care o simți deja, deci este mai bine să le evitați până când problema este rezolvată. În plus, pentru a vă face gâtul să se simtă mai uscat, alimentele picante sau sărate pot face de fapt un gât uscat simt dureros. Probabil vă puteți spune când alimentele sunt sărate sau picante, dar puteți consuma o mulțime de alimente uscate fără să le realizați. Exemple de alimente uscate consumate în multe gospodării în fiecare zi includ prăjituri, prăjituri, pâine uscată, fructe uscate și banane.
 3. Stai departe de alcool și cofeină.
  3
  Stai departe de alcool și cofeină. Atât alcoolul, cât și cafeina vă deshidratează, în loc să vă hidrateze, pentru a elimina umezeala valoroasă de gât și de restul corpului. Atât alcoolul, cât și cofeina usucă direct gura și gâtul, dar pot spori deshidratarea generală, declanșând și urinarea mai frecventă. Pe o notă similară, ar trebui să evitați, de asemenea, băuturile acide, inclusiv cele mai multe sucuri de fructe și suc de roșii. Deși aceste lichide nu pot crește deshidratarea generală, ele pot irita un gât deja uscat, sensibil. Mai mult decât atât, băuturile acide sunt mai susceptibile de a încuraja în continuare cariile dentare, iar persoanele care suferă de gât uscat și gură uscată sunt deja la un risc mai mare de a dezvolta degradarea.
 4. Examinați medicamentele.
  4
  Examinați medicamentele. Multe medicamente comune pot fi clasificate ca medicamente "anticholinergice". Acestea scad secrețiile, inclusiv producția de saliva, și pot duce la gâtul excesiv de uscat. Câteva exemple includ antihistaminice, antidepresive triciclice și antispasmodice. Multe medicamente utilizate pentru a trata boala Parkinson, vezica hiperactivă și bronșita cronică pot provoca, de asemenea, o problemă. Dacă sunteți suspect de un anumit medicament, este mai bine să vă consultați medicul înainte de a lua măsuri. Nu renunțați la medicamente prescrise decât dacă medicul dumneavoastră vă spune să faceți acest lucru.
 5. Schimbați apa de gură și alte produse de îngrijire dentară.
  5
  Schimbați apa de gură și alte produse de îngrijire dentară. Multe gume de gură standard și paste de dinți pot agrava problema, deci ar trebui să luați în considerare trecerea la formulele special formulate pentru persoanele cu gât uscat sau gură uscată. Gura comercială sau clătirea necorespunzătoare poate fi deosebit de dăunătoare pentru un gât uscat. Majoritatea formulelor conțin alcool sau peroxid, iar oricare dintre ingrediente va provoca gâtului și gurii doar pentru a avea o stare de uscare mai mare. Puteți cere unui medic dentist recomandări, dar dacă doriți mai degrabă să căutați o alternativă bună, știți că cele mai multe guraje de dinți și paste de dinți formulate pentru gâtul și gura uscată vor fi etichetate în consecință.
 6. Renunță la fumat.
  6
  Renunță la fumat. Dacă fumați în prezent, renunțarea ar trebui să vă ajute să vă remediați gâtul uscat. Fumul pe care îl inhalați trage agenți de uscare și alte iritante în gât, iar acei iritanți ar putea fi parțial sau total responsabili pentru uscăciunea cronică. Fumul de țigară paralizează părul din nas și din plămâni. Ca rezultat, sistemul respirator nu este capabil să transfere mucusul, praful și alți iritanți din corp. Acest lucru duce la tuse și o uscăciune mai semnificativă în gură, nas și gât.

Cap 3
Căutând ajutor medical medical

 1. Adresați-vă medicului dumneavoastră sau medicului dentist.
  1
  Adresați-vă medicului dumneavoastră sau medicului dentist. Dacă aveți un gât uscat persistent care se înrăutățește sau nu se îndepărtează cu tratament la domiciliu, poate fi necesar să programați o programare la medic sau dentist. Starea dvs. ar putea atrage atenția profesională. Gâtul uscat cronic netratat poate duce la unele complicații demne de remarcat. De exemplu, este posibil ca în cele din urmă să fie dificil să înghițiți alimente. Când este însoțită de gură uscată, gâtul uscat poate, de asemenea, să facă dificilă mestecarea sau gustul alimentelor și este posibil să aveți mai multă carie dentară dacă nu puteți produce suficientă salivă pentru a vă proteja dinții și gingiile. Mai mult, gâtul uscat care se dezvoltă în gât poate fi cauzat de infecții virale sau bacteriene. Când sunt lăsate netratate, aceste condiții se pot dezvolta în probleme de sănătate mai grave.
 2. Verificați condițiile de bază.
  2
  Verificați condițiile de bază. Anumite afecțiuni medicale pot provoca un gât uscat cronic, iar dacă unul dintre ei este de vină pentru dificultățile actuale, medicul dumneavoastră va trebui să diagnosticheze și să trateze această afecțiune pentru a îmbunătăți gâtul uscat în sine. Unele boli, cum ar fi sindromul Sjogren, influențează în mod direct glandele salivare și determină scăderea producției de saliva. Alte afecțiuni, cum ar fi infecțiile cu drojdie orală, răcelile, alergiile și diabetul, pot accentua indirect uscarea gâtului.
 3. Aflați despre medicamentele care produc saliva.
  3
  Aflați despre medicamentele care produc saliva. Dacă gâtul uscat este cauzat de afecțiuni imune sau de leziuni ale glandelor salivare, medicul dumneavoastră poate alege să prescrie pilocarpina, un medicament care mărește producția de salivă naturală prin stimularea nervilor asociați. [7] Alternativ, dacă gâtul uscat este cauzat de sindromul Sjogren, medicul poate prescrie cevimelina pentru a ajuta la tratamentul acesteia și alte simptome asociate.