Cum să ne ocupăm de o perioadă singură

Obținerea perioadei poate fi surprinzătoare sau chiar înfricoșătoare, mai ales dacă sunteți acasă singur. Dar obținerea perioadei este absolut naturală și luarea de măsuri pentru a rămâne curată și confortabilă este ușoară.

Cap 1
Găsirea unui șervețel sanitar

 1. Uită-te sub chiuvetă.
  1
  Uită-te sub chiuvetă. Folosirea tampoanelor poate face anumite practici, așa că deocamdată este mai bine să folosiți un șervețel sanitar (altfel cunoscut sub numele de tampon). [1] Locuiesti acasa cu mama sau sora ta? Apoi, sunt șanse să existe niște tampoane stocate sub chiuveta pentru baie. Căutați o cutie numită "servetele de igienă" sau "pătura". Dacă nu vedeți o cutie ca aceasta, deschideți containerele de depozitare neetichetate. Căutați tampoane libere. Acestea vor fi pătrate pufoase învelite în plastic colorat. Apelați sau scrieți mama sau sora și întrebați unde ar putea fi niște tampoane.
 2. Uită-te într-un dulap de lenjerie.
  2
  Uită-te într-un dulap de lenjerie. În unele case, băuturi suplimentare (cum ar fi pasta de dinți, hârtie igienică sau tampoane) sunt depozitate într-un dulap lângă baie. Aruncați o privire într-un dulap de lenjerie de pat sau în orice altă dulap în care familia dvs. păstrează consumabile de baie. Încă o dată, căutați o cutie numită "servetele sanitare" sau "pungi". Amintiți-vă să deschideți recipientele de depozitare fără etichetă. Apelați-vă sau scrieți-vă mama sau sora (dacă nu ați făcut-o deja) și întrebați unde ar putea fi niște tampoane.
 3. Adresați-vă unui vecin.
  3
  Adresați-vă unui vecin. Există un vecin sau un prieten care trăiește în apropiere de care ați putea cere să împrumutați un tampon? Nu trebuie să te simți jenat! Femeile care dețin produse de igienă feminină este o practică la fel de veche ca și timpul! Face parte din codul de a fi o fată. [2] Spuneți, "Îmi pare rău, dar aveți produse de igienă feminină pe care le puteți împărtăși?"
 4. Mergi la magazin.
  4
  Mergi la magazin. Dacă sunteți destul de bătrân, dacă aveți niște bani și dacă există un magazin în apropiere, ieșirea pentru a cumpăra niște tampoane este o idee bună. Dacă nu ați cumpărat niciodată plăcuțele înainte, este bine! Nu va fi copleșit de alegerile oferite. Doar alegeți unul; toate vor funcționa bine. Nu te îngrijora de casier (chiar dacă e băiat). Ei vând o mulțime de produse de igienă feminină în timpul fiecărei ture. [3]
 5. Utilizați tamponul.
  5
  Utilizați tamponul. Odată ce ați găsit un tampon de utilizat, este timpul să-l localizați în lenjeria dvs. de corp. Începeți purtarea lenjeriei curate și uscate, care se potrivește bine. Dacă ți-ai sângerat în lenjerie, schimbă-te într-o pereche nouă. Scoateți suportul de hârtie din tampon. Țineți pad-ul la lenjeria dvs. de corp. Dacă tamponul are "fâșii", îndepărtați suportul de hârtie suplimentar și pliați aripile deasupra părților laterale ale lenjeriei dvs. Aripile ar trebui să fie atașate la partea inferioară a lenjeriei, ca și cum ar fi "îmbrățișând" picioarele chiloților tăi. [4]

Cap 2
Realizarea unui tampon de urgență

 1. Identificați materialele care absorb și aderă.
  1
  Identificați materialele care absorb și aderă. Dacă nu ați reușit să găsiți un tampon cumpărat de magazin, este bine! Probabil că aveți multe lucruri la domiciliu care pot fi folosite. Veți dori ceva gros și absorbant, ceva moale, și ceva pentru a păstra pad-ul în loc. Materiale absorbante: tifon, bumbac sau alte bandaje (a se vedea într-un kit de prim ajutor), curățați hainele uzate și / sau prosoapele de hârtie grele. Materiale moi din țesături: haine uzate, dar curate, cum ar fi tricou sau șosete. Hârtia igienică sau tifonul pot fi folosite pentru a menține plăcuța în poziție.
 2. Creați un pad improvizat.
  2
  Creați un pad improvizat. Formați materialul pe care l-ați ales într-o formă care se va potrivi în lenjeria dvs. (un dreptunghi sau oval). Apoi, luați țesătura moale și împachetați-o în jurul tălpii dvs. [5] Stofa moale va face pad-ul improvizat putin mai confortabil.
 3. Așezați tamponul în lenjerie.
  3
  Așezați tamponul în lenjerie. Luați tamponul improvizat și localizați-l exact așa cum ați face cu un tampon cumpărat de magazin. Utilizați hârtie igienică sau tifon pentru a înfășura tamponul și picioarele lenjeriei dvs., păstrând-o în poziție. Înfășurați-l de câteva ori pentru a vă asigura că rămâne pus.
 4. Împingeți niște hârtie igienică.
  4
  Împingeți niște hârtie igienică. Dacă perioada este foarte ușoară sau dacă doriți doar să cumpărați ceva timp, puteți folosi un pic de hârtie igienică. Pur și simplu pliați o bucată lungă de hârtie igienică într-un dreptunghi și puneți-o în lenjerie.
 5. Verificați adesea tamponul.
  5
  Verificați adesea tamponul. Veți dori să verificați regulat tamponul pentru a vă asigura că nu pierdeți sau nu sângeți. O regulă bună este să vă verificați tamponul la fiecare 45 de minute până la o oră.

Cap 3
Găsirea confortului

 1. Mănâncă ceva.
  1
  Mănâncă ceva. Fă-ți o gustare. Alimente cum ar fi untul de migdale, portocalele sau ceaiul fierbinte vă pot ajuta să reduceți simptomele și să vă simțiți mai bine. [6] Mâncarea poate ajuta la scăderea minții dvs. și vă va ajuta să vă relaxați.
 2. Luați ibuprofen.
  2
  Luați ibuprofen. Administrarea unui medicament antiinflamator precum ibuprofenul poate ușura semnificativ crampele, durerile de cap sau alte simptome. [7] Citiți instrucțiunile și urmați exact doza recomandată. Doar faceți acest lucru dacă vi se permite să luați medicamente atunci când sunteți acasă singuri. Dacă nu sunteți sigur, asigurați-vă că apelați sau text un părinte.
 3. Bea apă.
  3
  Bea apă. Starea hidratată vă poate ajuta să vă ușurați simptomele perioadei, să reduceți cramperea, balonarea și să vă ajutați starea de spirit. [8] Încercați să beți opt pahare de apă pe zi. Dacă nu vă place apa, încercați să adăugați o felie de lămâie sau var, sau încercați să beți apă cu bule. [9] S-ar putea sa credeti ca apa potabila va creste balonarea, dar aceasta este de fapt cauzata de deshidratare. Cel mai bun mod de a combate balonarea este să beți mai multă apă.
 4. Utilizați un tampon de încălzire.
  4
  Utilizați un tampon de încălzire. Aplicarea unei căldură la nivelul stomacului inferior poate face minuni pentru crampe. [10] Cercetătorii spun că pot funcționa și că pot lua dureri de până la o oră. [11] Introduceți dopul de încălzire pentru a se încălzi. Puneți-o pe burtă sau pe spate până când simțiți o ușurare. Asigurați-vă că este înfășurat în țesătură sau dacă aveți un tricou între piele și trusa de încălzire, astfel încât să nu vă ardeți sau să vă iritați pielea.
 5. Face yoga.
  5
  Face yoga. Un pic de întindere vă poate ajuta să vă relaxați mușchii abdominali, ceea ce înseamnă mai puțin crampe. Yoga poate, de asemenea, să vă scadă nivelul de anxietate și să vă ajute să vă simțiți mai bine. [12]
 6. Relaxa.
  6
  Relaxa. Cel mai bun lucru pe care trebuie să-l faceți este să rămâneți calm și fără stres. Faceți lucrurile pe care le bucurați și vă împiedicați să aveți perioada. Luați acest timp pentru a vă răsfăța sau pentru a avea puțin timp liber. [13] Urmăriți un film. Picteaza-ti unghiile. Luați o baie fierbinte.