Cum să construiește și funcționează o sobă pirolizată complet automatizată pentru interior

Într-un proces de piroliză, în loc să ardă lemnul în sobă, este luat la o temperatură ridicată pentru al forța să elibereze gazele conținute în el, arzând gazele mai degrabă decât lemnul însuși. Sifoanele de piroliză vă oferă, de fapt, de patru ori cantitatea de căldură cu aceeași cantitate de lemn tăiat sau de patru ori durata focului, făcându-le o sobă foarte eficientă.

Paşi

 1. Construiți o țeavă din fier de 3 mm sau din ceramică de 10 mm grosime.
  1
  Construiți o țeavă din fier de 3 mm sau din ceramică de 10 mm grosime. Diametrul interior trebuie să fie de 100 mm sau mai mult, iar lungimea trebuie să fie de 200 mm cu fund. Nu uitați să puneți o altă bucată de țeavă în partea inferioară și să tăiați o intrare a combustibilului în partea inferioară, drenând astfel vârful corespunzător. Țeava trebuie să fie de cel puțin două ori mai înaltă decât cea largă.
 2. Construiți baza folosind fier de 2 mm grosime sau ceramică groasă de 10 mm conform desenelor
  2
  Construiți baza folosind fier de 2 mm grosime sau ceramică groasă de 10 mm conform desenelor
 3. Cumpărați șurubul Archimedes împreună cu un motor.
  3
  Cumpărați șurubul Archimedes împreună cu un motor. Ar trebui să se potrivească diametrele dvs., precum și nevoile dvs. de împingere. Cerințele de împingere sunt dictate de mărimea cotletului, pe care o obțineți cu un tocător de ramuri.
 4. Construiți baza, șemineul, spațiul pentru cazanul de apă, unitatea de încălzire și unitatea de stocare a căldurii.
  4
  Construiți baza, șemineul, spațiul pentru cazanul de apă, unitatea de încălzire și unitatea de stocare a căldurii. Este similar cu ceramica de lucru, dar cu dimensiuni mai mari. Utilizați plăcuțele de perete din placaj pentru a vă ajuta să faceți o muncă corectă.
 5. Conectați cazanul de apă.
  5
  Conectați cazanul de apă. Solicitați un sudor bun pentru sudarea cazanului de apă fără oțel de rugină, cu curbele de ieșire a fitingurilor filetate deja sudate în poziție.
 6. Coaceți ceramica într-un cuptor de ardere.
  6
  Coaceți ceramica într-un cuptor de ardere. Când piesele sunt finisate și uscate, coaceți piesele ceramice cu materiale refractare sau plătiți-le pe cineva cu un cuptor de ardere ceramic, care să o facă pentru dvs.
 7. Luați arzătorul terminat acasă și montați-l.
  7
  Luați arzătorul terminat acasă și montați-l.
 8. Umpleți țevul aproape de partea superioară și puneți o substanță inflamabilă pe partea superioară.
  8
  Umpleți țevul aproape de partea superioară și puneți o substanță inflamabilă pe partea superioară. Nu utilizați benzină, deoarece acest lucru va provoca o explozie. În schimb, utilizați ceva de genul ulei de gătit și așteptați până când căldura acționează asupra lemnului de dedesubt și începe gazificarea. Bucurați-vă de un foc mult mai fierbinte și de durată mai lung decât sobele convenționale de ardere a lemnului.