Cum să pot pere

Pereții sunt un simplu fruct pentru a putea și să ia o perioadă relativ scurtă de timp, în comparație cu multe alte fructe și legume. Totuși, trebuie să luați măsurile de precauție necesare pentru a evita bacteriile în timpul procesului de conservare.

Cap 1
Pregătirea borcanelor

 1. Spălați borcanele și capacele.
  1
  Spălați borcanele și capacele. Utilizați detergent și apă fierbinte pentru a curăța borcanele și capacele, mai ales dacă au fost utilizate anterior. Asigurați-vă că ați clătit bine cu apă curentă pentru a îndepărta orice săpun.
 2. Sterilizați și încălziți capacul.
  2
  Sterilizați și încălziți capacul. [2] Puneți un vas mic de apă la fierbere pe căldură medie până la medie. Odată ce apa începe să fiarbă, răsturnați căldura în așa fel încât să rămână la foc mai degrabă decât la o fierbere. Umpleți capacele din interiorul apei și lăsați-le să rămână acolo timp de aproximativ cinci minute înainte de a le îndepărta cu clești de la borcan.
 3. Sterilizați borcanele în apă fierbinte.
  3
  Sterilizați borcanele în apă fierbinte. Se fierbe o cantitate mare de apă pe suprafața aragazului la foc mare. Odată ce apa a ajuns la o fierbere, băga cu grijă borcanele în apă folosind cleme pentru borcan, deplasându-te cu grijă pentru a evita arderea sau lăsarea borcanelor să se clatine împreună. Permiteți articolelor să stea în apă fierbinte timp de zece minute. Alternativ, puteți utiliza un ciclu de apă caldă pe mașina dvs. de spălat vase pentru a dezinfecta și borcanele. Nu adăugați detergent pentru vase dacă spălați manual piesele. Dacă adăugați săpun, asigurați-vă că mașina de spălat vase trece printr-un ciclu complet de clătire înainte de a trage borcanele și capacele afară. Asigurați-vă că spălarea și dezinfectarea are loc imediat înainte ca borcanele să fie gata de umplere. Ambele borcane și capace trebuie să fie fierbinți pentru a ține în siguranță în siguranță conținutul fierbinte pe care îl veți vărsa.
 4. Uscați borcanele și capacele.
  4
  Uscați borcanele și capacele. Utilizați un prosop curat sau prosoape de hârtie pentru a șterge borcanele și capacul. Permițându-le să se usuce în aer în mod natural, le poate face să se răcească prea mult.

Cap 2
Pregătirea pereelor

 1. Alegeți perele potriviți.
  1
  Alegeți perele potriviți. Perele folosite pentru conserve ar trebui să fie aceleași pere pe care le folosiți pentru a mânca. Fructele trebuie să fie coapte și moi. Nu utilizați fructe sau coajă subțire care au pete moi, vânătăi sau porțiuni putrezite.
 2. Spălați și coajați perele.
  2
  Spălați și coajați perele. Salubritatea este esențială pentru păstrarea siguranței pentru consum. Spălați perele trăgându-le sub răcire până la apă caldă, curățând ușor pielea cu degetele sau cu o periuță de dinți moale. Utilizați un cuțit sau un peeling de legume pentru a îndepărta stratul subțire de piele din exteriorul fiecărei pere.
 3. Împărțiți perele.
  3
  Împărțiți perele. Utilizați un cuțit ascuțit pentru a tăia perele în jumătăți. De asemenea, le puteți tăia în sferturi, dacă doriți. Tăiați în jurul miezului interior și îndepărtați orice semințe sau bucăți de miez din jumătăți sau sferturi.
 4. Dip pe pere în suc de lamaie.
  4
  Dip pe pere în suc de lamaie. Puneți sucul de lamaie într-un stoc mare și adăugați felii de pere. Aruncați felii în suc pentru a acoperi. Sucul de lamaie acționează ca un conservant pentru a împiedica părul să se înroșească după tăiere.
 5. Încingeți zahărul și apa într-o cratiță medie.
  5
  Încingeți zahărul și apa într-o cratiță medie. Aduceți amestecul la fierbere peste căldură înainte de a reduce căldura la mediu și a lăsa șiropul să fiarbă încă două până la trei minute. Acest sirop simplu va fi ceea ce pereții stau în interiorul lor borcane.
 6. Adăugați siropul la pere.
  6
  Adăugați siropul la pere. Se toarnă siropul în oală de pere și se amestecă bine pentru a se acoperi. Trebuie să existe suficient lichid pentru a acoperi felii de fructe.
 7. Aduceți conținutul stocului la fierbere.
  7
  Aduceți conținutul stocului la fierbere. După ce perele stau în sirop, încălziți-le peste medie până când siropul ajunge la fierbere.
 8. Gatiti perele usor.
  8
  Gatiti perele usor. Reduceți căldura, astfel încât siropul să scadă din nou. Acoperiți vasul și gătiți timp de aproximativ patru până la cinci minute. Nu doriți ca acestea să devină prea moi, dar pereții ar trebui să se încălzească bine.

Cap 3
Canning the pears

 1. Începeți să fierbeți apă într-un recipient de apă fierbinte.
  1
  Începeți să fierbeți apă într-un recipient de apă fierbinte. Umpleți recipientul cu apă de aproximativ două treimi, sau suficient pentru a acoperi borcanele atunci când sunt plasate în interior. Asigurați-vă că un raft de borcan este așezat în partea inferioară pentru a vă așeza borcanele. Dacă nu aveți un suport, este posibil să fie necesar să așezați un prosop de bucătărie pe partea inferioară a recipientului, pentru a împiedica bidoanele să se deplaseze prea mult pe măsură ce procesează. Puteți folosi un depozit mare în locul unei cutii de apă fierbinte, dacă este necesar. Totuși, va trebui să plasați un raft sau un prosop înăuntru.
 2. Așezați o pâlnie cu gura mare în fiecare borcan în timp ce îl umpleți.
  2
  Așezați o pâlnie cu gura mare în fiecare borcan în timp ce îl umpleți. Poți umple borcanele fără o pâlnie, dar procesul va fi de obicei mai încet și mai confortabil fără unul.
 3. Scoateți perele în borcane.
  3
  Scoateți perele în borcane. Utilizați o lingură cu crestătură pentru a transfera perele de pe oală în borcane. Concentrați-vă pe transferarea perelor pentru acum, mai degrabă decât siropul, pentru a vă asigura că perele sunt distribuite uniform în borcane.
 4. Sirop de toaletă deasupra perelor din borcane.
  4
  Sirop de toaletă deasupra perelor din borcane. Treceți încet sirop din stoc în fiecare borcan pentru a umple spațiul gol. Pereții ar trebui să fie complet acoperite de sirop, dar trebuie să lăsați cel puțin 1/2 inch (1,25 cm) de spațiu gol în partea de sus a fiecărui vas.
 5. Scoateți bulele de aer.
  5
  Scoateți bulele de aer. Luați un cuțit din plastic sau un cuțit de unt neted și rulați-l în jurul perimetrului interior al vasului pentru a elimina bulele de aer prinse în interior.
 6. Curățați vârfurile borcanelor.
  6
  Curățați vârfurile borcanelor. Dacă aveți oră sau altceva în afara borcanelor, ștergeți-l cu un burete curat sau un prosop. Excesul de sirop poate împiedica de fapt buteliile să se sigileze corect.
 7. Așezați capacele pe borcane.
  7
  Așezați capacele pe borcane. Fixați bine capacele pe borcane, dar opriți-o odată ce începeți să simțiți rezistență. Făcând capacele prea strânse poate provoca, de fapt, borcane să cip sau crack pe măsură ce procesează.
 8. Coborâți cu grijă borcanele în apă fierbinte din recipient.
  8
  Coborâți cu grijă borcanele în apă fierbinte din recipient. Utilizați clesti sau un dispozitiv de ridicare cu borcan. Asigurați-vă că borcanele nu se lovesc unul de celălalt care intră în canner și că nu se ating în recipiente.
 9. Procesați perele conservate până când sunt sigilate.
  9
  Procesați perele conservate până când sunt sigilate. Timpul de procesare va varia în funcție de altitudinea dvs. [3] Procesați borcane cu dimensiunea pintului timp de 20 de minute, la altitudini sub 1000 de picioare (304,8 m). Procedați pentru 25 de minute pentru altitudini între 1000 și 3000 de picioare (304,8 m până la 914,4 m). Procesați 30 de minute la altitudini între 3000 și 6000 de picioare (914,4 m până la 1,828 km). Procesați 35 de minute pentru orice altitudine de peste 1.800 km (1.828 km).
 10. Scoateți borcanele din apă.
  10
  Scoateți borcanele din apă. De îndată ce timpul de procesare a trecut, opriți căldura și scoateți borcanele folosind cleme pentru borcane sau un dispozitiv de ridicare cu jgheab magnetic. Îndepărtați-le cu atenție pentru a evita ca acestea să lovească ceva. Setați borcanele pe o placă de tăiere sau un prosop de vase într-o zonă rece și uscată până la.
 11. Lăsați borcanele să se răcească înainte de verificarea sigiliului.
  11
  Lăsați borcanele să se răcească înainte de verificarea sigiliului. După 12 până la 24 de ore treceți, verificați butonul central din partea de sus a capacului pentru a vă asigura că capacul este etanșat. Dacă butonul nu se mișcă, procesul de conservare a reușit. În cazul în care se "afișează" în sus și în jos, nu a avut succes, iar perele trebuie păstrate în frigider și consumate în câteva zile.
 12. Păstrați perele conservate.
  12
  Păstrați perele conservate. Peretele conservat cu succes poate fi etichetat și depozitat într-un dulap răcoros.