Cum să extindeți o schiță într-un roman

Poate că ați ajuns în sfîrșit să vă schițați romanul și sunteți dornici să vă scufundați în scrierea reală a operei. Dar sunteți blocați în privința modului în care puteți să vă prezentați detaliile detaliate și să le extindeți într-o poveste plină de viață. Puteți să vă extindeți schița într-un roman, utilizând schița ca un ghid pentru a explora tema, caracterul și setarea. De asemenea, puteți aprofunda complotul romanului dvs. concentrându-vă asupra anumitor momente din conturul dvs. care ar trebui amplificate sau explorate mai complet.

Cap 1
Extinderea pe tema, caracterul și setarea

 1. Scrieți despre o anumită temă în schiță.
  1
  Scrieți despre o anumită temă în schiță. S-ar putea să fi avut în vedere o anumită temă atunci când ați început să scrieți schița pentru romanul vostru. Sau vă puteți da seama că sunteți interesat de o anumită temă numai după ce ați terminat conturul. Citiți conturul și alegeți momente sau secțiuni care par să vorbească cu această temă. Apoi, scrieți scene sau momente de caracter care sunt legate de această temă sau care se conectează într-un fel la această temă. [1] De exemplu, puteți observa că tema "prieteniei feminine" continuă să apară în conturul dvs. Puteți scrie apoi o scenă între două personaje de sex feminin care explorează mai departe această scenă ca modalitate de a vă lansa romanul.
 2. Extindeți un caracter în contur.
  2
  Extindeți un caracter în contur. O altă opțiune este să alegeți un personaj care vă interesează sau să vă interesați de conturul dvs. și să vă extindeți de acolo. Poate că sunteți mâncărimi să vă săturați mai profund în perspectiva personajului principal. Sau poate doriți să începeți să explorați un personaj minor într-o anumită scenă. Concentrarea asupra unui anumit personaj poate face incepand romanul dvs. mai putin descurajator si va permite sa va inclinati pe conturul dvs. pentru a va ajuta sa intelegeti ce se intampla cu acest personaj. [2] De exemplu, puteti decide sa va concentrati pe un caracter de sprijin in povestea voastra si sa va extindeti pe pagina. Este posibil să aveți o notă în conturul dvs., "personaj de pământ care este îndepărtat și închis pentru personajul principal." Puteți să vă gândiți atunci la ce personaj tatăl ar putea fi îndepărtat și închis, precum și de ce caracterul tatălui tratează caracterul principal așa cum face el. Puteți încerca, de asemenea, să explorați istoria personajului principal. Gândiți-vă la viața personajului principal înainte de a intra în acțiune în roman. Puteți scrie despre experiențele lor din copilărie sau adolescent. Puteți explora momentele formative din viața lor care le-au adus la locul unde se află la începutul romanului.
 3. Explorați o setare în contur.
  3
  Explorați o setare în contur. Este posibil să aveți scurte note cu privire la setarea din conturul dvs. sau notele a mai multe setări diferite care apar în conturul dvs. Luați una din aceste note și extindeți-o. Scrieți despre obiectele din setare și cum se simte că se mișcă în setare. Utilizați detalii senzoriale cum ar fi cum miroase și cum pare să exploreze mai bine setarea. [3] De asemenea, puteți plasa personajul principal în setare și le puteți interacționa cu setarea de pe pagină. Gândiți-vă la modul în care personajul dvs. principal ar putea descrie setarea pentru altcineva și cum ar putea simți că se plimba în jur. Puneți corpul în spațiu și explorați cum se simte pentru ei.

Cap 2
Aprofundarea parcelei utilizând conturul

 1. Completați spațiile din contur.
  1
  Completați spațiile din contur. O modalitate prin care puteți să vă folosiți conturul pentru a vă ajuta să vă începeți romanul este să citiți conturul dvs. și să căutați lacune sau puncte lipsă. Există un punct de complot în schița dvs. care se simte lipsit și trebuie să se extindă mai departe? Simți că un anumit moment al caracterului trebuie să fie întărit mai mult pe pagină? Puteți alege unul dintre aceste lacune în conturul dvs. ca o modalitate în romanul dvs. [4] De exemplu, ați observat că aveți un decalaj între două evenimente cruciale din conturul dvs. Puteți scrie apoi ce se întâmplă între aceste două evenimente cruciale, sub forma unei scene cu setări și personaje. Odată ce ați terminat, puteți să îmbrățișați împreună ceea ce ați scris cu alte scene concentrate pe cele două evenimente cruciale pentru a crea începutul romanului vostru.
 2. Utilizați o anumită secțiune sau un capitol în contur ca punct de plecare.
  2
  Utilizați o anumită secțiune sau un capitol în contur ca punct de plecare. Poate că există un capitol sau o secțiune în romanul tău despre care ești încântat. Concentrați-vă asupra acestui capitol și explorați-l pe deplin prin scrierea unei scene cu dialog și acțiune. Începeți să îmbrățișați capitolul, pentru a trece de la o notă din contur la un capitol complet al romanului dvs. [5] De exemplu, puteți avea un capitol devreme în conturul dvs. care explorează punctul culminant al romanului vostru. Se poate observa pe scurt în conturul dvs., "Capul cu punctul culminant între două personaje principale". Puteți apoi să înțelegeți ce este punctul culminant și cum interacționează cele două personaje principale care au dus la punctul culminant al capitolului.
 3. Concentrați-vă pe zonele de tensiune și conflict în contur.
  3
  Concentrați-vă pe zonele de tensiune și conflict în contur. Citiți prin schiță și identificați toate capitolele sau secțiunile care se simt pline de tensiuni și conflicte. Apoi, puteți alege acel capitol ca o modalitate de a vă începe romanul. Gândiți-vă de ce există în acest capitol atât de multă tensiune și conflict. Dacă nu există suficientă tensiune sau conflict, adăugați mai multe detalii pentru a obține mizele din capitol. [6] De exemplu, puteți observa un capitol despre o luptă între două caractere în conturul dvs. Puteți alege apoi acest moment de tensiune și o explorați mai departe pe pagină. Utilizați acțiunile de dialog și de caractere pentru a rezolva conflictul, astfel încât să se simtă angajat și semnificativ pentru cititorul dvs.
 4. Adânciți conturul prin afișarea, fără a spune, pe pagină.
  4
  Adânciți conturul prin afișarea, fără a spune, pe pagină. Un alt mod în care puteți utiliza conturul dvs. pentru a continua complotul dvs. este să urmați regula "nu-ți spune". Alegeți un capitol sau o secțiune în conturul dvs. și gândiți-vă cum îl puteți descrie pe pagină afișând cititorului ce se întâmplă. Evitați să spuneți sau să explicați prea mult despre acțiune. În schimb, puneți caracterele în setare și le obligați să interacționeze. Utilizați acțiunea și dialogul pentru a arăta cititorului ce se întâmplă în scenă într-o manieră interesantă. De exemplu, puteți avea o scenă pivotală între personajul principal și tatăl ei în schiță. Puteți folosi detaliile senzoriale și descrierea unică pentru a explora mai detaliat această scenă. Concentrați-vă pe a arăta cititorului cum apare interacțiunea folosind perspectiva personajului principal sau vocea narativă.

Cap 3
Scrierea romanului dvs. utilizând conturul

 1. Creați un prim proiect.
  1
  Creați un prim proiect. Începeți prin a crea un prim proiect de roman. Utilizați un element al conturului dvs., cum ar fi o temă, un personaj, o setare sau o anumită scenă, pentru a începe. Creați o zonă de scris privată în casa dvs. sau într-un cadru liniștit, cum ar fi o cafenea sau un spațiu de lucru comun. Vă puteți provoca să scrieți un anumit număr de cuvinte pe zi sau să atingeți un anumit număr de pagini. Încercați să creați un program de scriere pentru a vă ajuta să obțineți proiectul. Puteți, de asemenea, elimina orice distragere a atenției din zona dvs., cum ar fi persoanele care vorbesc în jurul dvs., mass-media sociale sau conexiunea la internet. Opriți-vă internetul în timp ce scrieți și opriți telefonul sau comutați la modul silențios.
 2. Arată schița altor persoane.
  2
  Arată schița altor persoane. După ce ați finalizat proiectul, nu vă fie teamă să primiți feedback de la alții. Puteți afișa proiectul unui mentor, cum ar fi un profesor de scris sau un profesor. Sau puteți arăta schița prietenilor sau familiei. Fiți deschisi la critici constructive și ascultați ce au de spus ceilalți. Puteți lua note când discutați schița cu alții sau dacă revizitorii dvs. scriu comentarii cu privire la proiectul dvs. pentru a le citi. De asemenea, puteți solicita întrebărilor dvs. de la recenzenți să vă ajute să înțelegeți mai bine feedbackul. De exemplu, puteți să întrebați: "Ce ați spus prin această notă aici?" sau "Puteți explica cum vreți să mă extind această scenă?"
 3. Revizuiți schița.
  3
  Revizuiți schița. Odată ce ați primit feedback cu privire la proiect, ar trebui să vă așezați și să îl revizuiți. Este posibil să aveți conturul dvs. în apropiere pentru a vă asigura că toate scenele enumerate în conturul dvs. sunt în schiță și pentru a vă asigura că romanul dvs. urmează conturul. De asemenea, trebuie să aplicați feedback-ul pe care îl primiți de la ceilalți la proiect, pentru a face acest lucru mult mai puternic. Puteți încerca să citiți cu voce tare părți ale romanului pentru a vă asigura că propozițiile curg bine și au o voce narativă distinctă. Puteți citi, de asemenea, romanul altora și să le ascultați cuvintele pentru a vă asigura că limba este puternică.