Cum să controlezi buruienile de gazon

Dacă luptați împotriva bunei lupte împotriva buruienilor care cresc pe peluza dvs., este posibil să încercați câteva noi tactici. Acest articol va acoperi atât tactici chimice, cât și non-chimice, pe care le puteți utiliza pentru a menține buruienile la margine.

Cap 1
Utilizarea produselor chimice

 1. Spot buruienile care cresc in peluza ta.
  1
  Spot buruienile care cresc in peluza ta. În general, buruienile arată diferit de restul peluzei. Puteți arăta flori care apar, mai ales dacă păpădia este o problemă pentru gazonul tău. De asemenea, puteți observa diferite modele, culori și texturi care apar în peluza dvs., indicând creșterea altor specii de plante. Poate fi o provocare pentru a detecta buruienile pe o peluză care este strâns ascuțită, așa că puneți cositorul deoparte puțin pentru a vedea dacă puteți observa orice creștere a patch-urilor de buruieni.
 2. Înțelegeți că frunzele largi ale buruienilor le fac mai ușor să le vizați.
  2
  Înțelegeți că frunzele largi ale buruienilor le fac mai ușor să le vizați. Iarbă nu este o plantă cu frunze largi, în timp ce majoritatea buruienilor sunt în general. Această diferență ușurează focalizarea pe buruienile cu frunze largi cu substanțele dvs. de combatere chimică. Unele îngrășăminte sunt chiar concepute pentru a vă hrăni iarba în timp ce ucizi buruienile. Verificați produsele de la magazinul local de grădinărit.
 3. Aplicați buruienile dvs. între sfârșitul primăverii și începutul toamnei.
  3
  Aplicați buruienile dvs. între sfârșitul primăverii și începutul toamnei. Buruienile tind să crească cel mai mult în lunile dintre primăvară și toamnă. Evitați împrăștierea buruienilor la sfârșitul sezonului de toamnă când buruienile sunt pe cale de a rămâne latente, deoarece acest lucru nu va face prea multe pentru a opri buruienile să reapară în primăvară.
 4. Decideți dacă intenționați să faceți o combatere a buruienilor pe întreg teritoriul țării sau utilizați un produs mai bine direcționat.
  4
  Decideți dacă intenționați să faceți o combatere a buruienilor pe întreg teritoriul țării sau utilizați un produs mai bine direcționat. Puteți aplica fie un tratament de gazon în general pe întreg pajiștea, fie aplicați manual un buruienesc direcționat asupra buruienilor individuale pe care le observați. Dacă aveți un gazon mare, luați în considerare obținerea unui pulverizator de rucsac pentru a aplica substanțele chimice; poate fi mai ușor decât continuarea umplerii cutiei de udare.
 5. Hrăniți gazonul cu două săptămâni înainte de a aplica dispozitivul de combatere a buruienilor.
  5
  Hrăniți gazonul cu două săptămâni înainte de a aplica dispozitivul de combatere a buruienilor. Weedkiller este probabil să fie mai eficient dacă este folosit aproximativ două săptămâni după ce ați hrănit gazonul. Acest lucru se datorează faptului că hrana va crește creșterea buruienilor și vă va oferi mai multă suprafață de buruieni pentru a curăța cu buruieni. Cu toate acestea, nu vă hrăniți gazonul înainte de timp, dacă intenționați să utilizați un dispozitiv de combatere a buruienilor care conține și îngrășământ.
 6. Utilizați o sticlă de pulverizare pentru aplicații manuale.
  6
  Utilizați o sticlă de pulverizare pentru aplicații manuale. O sticlă de pulverizare poate face aplicațiile manuale mai eficiente. Dacă este posibil, setați sticla de pulverizare la cea mai raționată duză, mai degrabă decât o duză care va permite ca buruienul să se transforme în ceață peste gazonul dvs. Dacă nu doriți să folosiți o sticlă de pulverizare, puteți obține și un gel pentru geluri de buruieni pe care îl aplicați direct pe frunzele buruienilor.
 7. Nu te mai cositi de gazon.
  7
  Nu te mai cositi de gazon. Încercați să aplicați Weedkiller când nu ați cosit recent gazonul. Făcând acest lucru, frunzele buruienilor (acele părți care absorb absorbantul de buruieni) se regenesc din nou după ultimul cosit, astfel încât aplicarea buruienilor este mai ușoară.
 8. Aplicați ciocanul când există o umiditate în sol.
  8
  Aplicați ciocanul când există o umiditate în sol. Este ideal să aplicați buruienul dacă au existat ploi în ultimele zile. Dacă aveți un sistem de aspersoare, aplicați dispozitivul de combatere a buruienilor dimineața după uscarea ierbii, dar când solul este încă umed. Verificarea umezelii este o idee bună, deoarece ciocanul vă poate afecta gazonul dacă este aplicat atunci când solul este prea uscat. Nu aplicați ciocanul dacă ploaia este prevăzută pentru acea zi, deoarece ploaia ar putea spăla ierbicidul, făcându-l ineficient.
 9. Încearcă să-ți limitezi aplicația de împrăștiere a buruienilor de două ori pe an.
  9
  Încearcă să-ți limitezi aplicația de împrăștiere a buruienilor de două ori pe an. Aplicarea de buruieni mai des ar putea afecta gazonul. Ar trebui să evitați, de asemenea, utilizarea buruienilor pe un gazon proaspăt așezat. Așteptați până când peluza se stabilește. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ un an.

Cap 2
Controlul buruienilor fără produse chimice

 1. Luați în considerare eliminarea manuală a buruienilor.
  1
  Luați în considerare eliminarea manuală a buruienilor. Puteți să eliminați manual buruienile care apar în peluza dvs. utilizând un instrument subțire, cum ar fi un hori hori (cuțit subțire) sau un dispozitiv de împrăștiere a metalelor, un dispozitiv de împrăștiere sau un grubber. Toate aceste unelte necesită să vă îngenunchezi sau să vă îndoiți, așa că luați-vă un genunchi, dacă aceasta este o problemă. Puteți investi, de asemenea, într-un instrument cu mâna lungă.
 2. Buruieni buruieni tinere.
  2
  Buruieni buruieni tinere. Dacă prindeți buruieni când sunt încă tineri, le puteți ridica. Încercați să faceți acest lucru într-o zi uscată, astfel încât să puteți expune rădăcinile buruienilor când le ridicați. În felul acesta, se vor usca și vor muri înainte de a putea re-rădăcina.
 3. Luați în considerare încercarea oțetului ca un ciocolor organic.
  3
  Luați în considerare încercarea oțetului ca un ciocolor organic. Unii proprietari consideră că oțetul este o metodă organică de ucidere a buruienilor. Ar trebui să fiți conștienți de faptul că oțetul ucide orice atinge, astfel încât este probabil să lase peticele goale în peluza dvs. dacă este aplicată pe buruieni și pe iarbă. Aveți grijă atunci când aplicați oțet și asigurați-vă că este aplicat numai buruienilor la rădăcinile lor.
 4. Controlează buruienile în paturile dvs. de flori, astfel încât să nu se răspândească în gazonul tău.
  4
  Controlează buruienile în paturile dvs. de flori, astfel încât să nu se răspândească în gazonul tău. Pentru a controla buruienile în paturile de flori, le puteți îndepărta manual. Puteți, de asemenea, să stabiliți un strat de mulci care să vă ajute să păstrați buruienile în creștere între plantele dvs.
 5. Mențineți sănătatea gazonului pentru a menține buruienile în creștere.
  5
  Mențineți sănătatea gazonului pentru a menține buruienile în creștere. Încercați să păstrați patch-uri goale de la formarea pe gazon dvs. și să încercați să reseed dvs. de gazon în fiecare toamna. Un gazon sănătos va fi, în general, mai puțin susceptibil la buruieni. Evitați să cositi pajiștea prea strâns, deoarece aceasta poate slăbi iarba. Aplicați un îngrășământ cu eliberare lentă la gazonul dvs. o dată pe an. Aerisiți-vă gazonul la fiecare câțiva ani.
 6. Aplicați var de grădină pe pământ.
  6
  Aplicați var de grădină pe pământ. Dacă aveți soluri acide, luați în considerare aplicarea varului de grădină în zona gazonului pe timp de iarnă pentru a descuraja creșterea buruienilor care iubesc acidul.