Cum să beneficiezi la maxim de șederea spitalului

S-ar putea să nu vă fi găsit niciodată în spital, poate că ați vizitat alte persoane sau ați fost pacientul dumneavoastră singur. Cu toate acestea, mulți oameni, indiferent dacă au fost spitalizați de mai multe ori sau nu au pus niciodată piciorul într-una, nu înțeleg complet ce se întâmplă și cum pot beneficia cel mai mult de șederea lor la spital. În timp ce nici o ședere spitalicească nu este plăcută, poate merge mai bine dacă dumneavoastră sau membrii familiei dumneavoastră vă păstrați aceste sugestii în minte. Notă: Acest articol este orientat către pacient, însă aceste informații pot fi valoroase și pentru familia pacientului internat în spital.

Paşi

 1. Nu vă fie frică să puneți întrebări!
  1
  Nu vă fie frică să puneți întrebări!
 2. Aflați că sunteți cea mai importantă parte a echipei dvs. de asistență medicală.
  2
  Aflați că sunteți cea mai importantă parte a echipei dvs. de asistență medicală. Îți cunoști cel mai bine corpul și mintea. Familia ta poate fi la fel de valoroasă dacă nu poți să comunici, deci asigura-te că știe ce vrei și vei urma cu ea în caz că nu poți.
 3. Stabiliți de ce sunteți spitalizați.
  3
  Stabiliți de ce sunteți spitalizați. Aveți operație electivă? Aveți nevoie de antibiotice IV pentru o infecție? Starea dvs. are nevoie de monitorizare? Ce implică procedura? Care este rezultatul așteptat? Medicul dvs. sau medicul de urgență / medicul A & E ar trebui să explice acest lucru, dar dacă nu credeți că înțelegeți, nu vă fie frică să întrebați.
 4. Aflați dacă există alternative pe care ar trebui să le luați în considerare și, dacă da, de ce este de preferat spitalizarea.
  4
  Aflați dacă există alternative pe care ar trebui să le luați în considerare și, dacă da, de ce este de preferat spitalizarea. Permiteți medicului și asistentei dvs. să știți dacă doriți să luați în considerare tratamente medicale alternative în timpul spitalizării.
 5. Aflați durata estimată de ședere.
  5
  Aflați durata estimată de ședere. Este posibil ca un răspuns exact să nu fie posibil din diferite motive, cu toate acestea, ar trebui să puteți obține o aproximare.
 6. Savurați-vă istoricul medical, inclusiv alergiile, și cea mai recentă listă de medicamente și asigurați-vă că dvs. și familia dvs. știi unde este.
  6
  Savurați-vă istoricul medical, inclusiv alergiile, și cea mai recentă listă de medicamente și asigurați-vă că dvs. și familia dvs. știi unde este.
 7. Permiteți-i purtătorul de cuvânt să știe imediat dacă aveți sensibilități latex sau iod.
  7
  Permiteți-i purtătorul de cuvânt să știe imediat dacă aveți sensibilități latex sau iod.
 8. Luați în considerare scrierea unui Viu Will Willing, mai ales dacă vă aflați în ceva serios și puneți-l undeva unde tu și familia ta știi unde să-l găsești.
  8
  Luați în considerare scrierea unui Viu Will Willing, mai ales dacă vă aflați în ceva serios și puneți-l undeva unde tu și familia ta știi unde să-l găsești. Aveți o copie disponibilă pentru a aduce împreună cu dvs. personalul spitalului.
 9. Aveți un mic set de componente esențiale ambalate și accesibile pentru o urgență sau spitalizare de rutină.
  9
  Aveți un mic set de componente esențiale ambalate și accesibile pentru o urgență sau spitalizare de rutină. Ceva pe care-l poți apuca pe tine însuți sau pe un membru al familiei poate aduce mai târziu.
 10. Asteptati-va ca admiterea dumneavoastra va fi un timp ocupat, cu multe teste, intrebari si oameni diferiti care fac lucruri necunoscute sau (daca ati facut asta inainte) lucruri ceva cunoscute.
  10
  Asteptati-va ca admiterea dumneavoastra va fi un timp ocupat, cu multe teste, intrebari si oameni diferiti care fac lucruri necunoscute sau (daca ati facut asta inainte) lucruri ceva cunoscute. Testele frecvente includ testarea tensiunii arteriale și testarea oxigenului din sânge și acordarea unei brățări de identitate. Încercați și urmăriți cine ați văzut, pentru a vă putea simți mai încrezători mai târziu, când nu ați mai văzut pe cineva pentru o perioadă în care ați fost deja prezentați.
 11. Amintiți-vă că din momentul în care veniți la ușă, aveți dreptul să știți ce se face și de ce.
  11
  Amintiți-vă că din momentul în care veniți la ușă, aveți dreptul să știți ce se face și de ce. Acest lucru va ajuta la atenuarea unora dintre sentimentele de pierdere a controlului și a anxietății care adesea însoțește spitalizarea. Dacă ceva nu a fost explicat sau nu ați înțeles complet explicația, cereți clarificări. Dacă sunteți admis pentru asistență medicală emergentă, lucrătorii dvs. din domeniul sănătății pot fi foarte atenți la tratamente vitale sau de salvare și este posibil să nu existe timp pentru sesiuni de întrebări și răspunsuri extinse, dar trebuie să facă tot posibilul pentru a vă asigura că înțelegeți.
 12. Înțelegeți că aveți dreptul să refuzați
  12
  Înțelegeți că aveți dreptul să refuzați orice tratament, cu toate acestea, gândiți-vă cu atenție și faceți acest lucru numai dacă înțelegeți pe deplin complicațiile care ar putea apărea din cauza refuzului de îngrijire care a fost considerată necesară sau benefică.
 13. Încercați să urmați orice regim pe care le-a prescris medicul dumneavoastră, asistentul terapeutului.
  13
  Încercați să urmați orice regim pe care le-a prescris medicul dumneavoastră, asistentul terapeutului. Aceasta este, la urma urmei, în timp ce sunteți acolo. Dacă aveți nevoie de medicamente pentru durere sau greață pentru a putea face acest lucru, informați-o pe cineva. Sunteți parte din echipa dvs. de asistență medicală.
 14. Adresați-vă asistentei medicale pentru orice informații privind starea dumneavoastră sau intervenția chirurgicală, dacă nu ați primit-o deja.
  14
  Adresați-vă asistentei medicale pentru orice informații privind starea dumneavoastră sau intervenția chirurgicală, dacă nu ați primit-o deja.
 15. Amintiți-vă, îngrijitorii voștri nu sunt cititori minți.
  15
  Amintiți-vă, îngrijitorii voștri nu sunt cititori minți.
 16. Fiți conștienți de faptul că, indiferent cât de inutilă sau ridicolă poate părea o anumită rutină a politicii, ele sunt în loc pentru un motiv.
  16
  Fiți conștienți de faptul că, indiferent cât de inutilă sau ridicolă poate părea o anumită rutină a politicii, ele sunt în loc pentru un motiv. Acestea sunt, aproape fără excepție, în loc să vă protejeze
 17. Întrebați ce medicamente vi se dau
  17
  Întrebați ce medicamente vi se dau , iar dacă există persoane necunoscute, cereți informații despre ele.
 18. Așteptați-vă că este posibil, în funcție de factorii de risc, să vi se administreze medicamente sau tratamente pentru prevenirea ulcerului stomacal sau a trombozei venoase profunde (DVT).
  18
  Așteptați-vă că este posibil, în funcție de factorii de risc, să vi se administreze medicamente sau tratamente pentru prevenirea ulcerului stomacal sau a trombozei venoase profunde (DVT). Indiferent dacă aveți o intervenție chirurgicală opțională sau dacă vă prelungiți o ședere mai dificilă, nu faceți asta
 19. Întrebați ce teste ați făcut.
  19
  Întrebați ce teste ați făcut. Scrie-le în jos sau cereți-le pe cineva să scrie apoi pentru tine și asigurați-vă că întrebați medicul ce rezultate au fost.
 20. Aflați ce membri ai familiei au dreptul să cunoască și ce și cât de multă informație îi va fi dată.
  20
  Aflați ce membri ai familiei au dreptul să cunoască și ce și cât de multă informație îi va fi dată. Acest lucru poate evita o mulțime de frustrare și nervi frământate. Diferite domenii au legi și politici diferite în ceea ce privește informarea și dacă familia ta este îngrijorată, atunci lipsa de cunoștințe îi poate face să se simtă și mai îngrijorați.