Cum să Cum să-i impresionezi pe ceilalți cu cuvintele tale

Vrei să impresionezi oamenii cu cuvintele tale? Ne doriti sa fiti persoana de la petreceri de cocktailuri a caror conversatie este intotdeauna splendida cu spirit? Cu puțin efort și puțină atenție pentru publicul tău, poți învăța să-ți uimi compatrioții și să-ți uimi cunoștințele.

Cap 1
Învățați ce să spuneți

 1. Dobândi un vocabular sofisticat.
  1
  Dobândi un vocabular sofisticat. Pentru a-ți încânta prietenii și a-ți amuza colegii, trebuie să ai un vocabular expansiv. La urma urmei, limbajul este putere. [1]
 2. Citiți jurnalismul la nivel înalt.
  2
  Citiți jurnalismul la nivel înalt. Una dintre cele mai bune modalități de a-ți construi vocabularul este să întâlnești cuvinte noi și dificile în context. Citirea ziarelor de vârf vă va expune la cuvinte noi de vocabular și vă va informa despre lumea în care trăiți - ambele componente necesare ale înțelegerii spirituale. [2] Publicații precum New York Times, The Atlantic Monthly, The Economist, The New Yorker și The Guardian sunt surse excelente de limba engleză.
 3. Citiți ficțiunea clasică.
  3
  Citiți ficțiunea clasică. O altă sursă superlativă pentru îmbogățirea vocabularului este ficțiunea clasică. Indiferent dacă sunt povestiri scurte sau romane triple-decker, operele clasice de ficțiune conțin multe cuvinte neobișnuite și interesante. [3] Luați în considerare citirea "clasicilor moderni" cum ar fi Meridianul de sânge de către Cormac McCarthy și iubitul lui Toni Morrison pe lângă "Autorii tradiționali", cum ar fi Jane Austen și Charles Dickens. Expunerea la o mare varietate de stiluri literare vă va ajuta să sunați urbane și pline de spirit, mai degrabă decât deșarte. [4]
 4. Verificați scrierile excelente non-fictive.
  4
  Verificați scrierile excelente non-fictive. Literatura non-fictivă vă poate oferi surse bogate de vocabular, pe lângă faptul că vă informează despre subiecte importante ale zilei. Vă va inspira, de asemenea, numeroase stiluri de scris și voci autori, de la care puteți învăța să vă perfecționați propriul. Seria "Cel mai bun american" publicată de Houghton Mifflin Harcourt oferă o mare varietate de genuri și stiluri. Seria cuprinde volume editate ale celei mai bune scrieri a anului în categorii cum ar fi eseuri, scrierea călătoriilor, scrierea sportivă, povestiri scurte, știința și scrierea naturii, "citirea necesară" și povestirile misterioase.
 5. Citiți câteva cărți despre cuvinte neobișnuite.
  5
  Citiți câteva cărți despre cuvinte neobișnuite. Nu există o modalitate mai bună de a vă străluci iubirea de limbă decât de a descoperi câteva cuvinte ciudate, ciudate și minunate. Vizitați biblioteca locală sau librăria dvs. și răsfoiți secțiunea "Engleză" pentru titluri interesante. Mai jos sunt câteva recomandări pentru a vă începe: [6] Verbatim: De la Bawdy la Sublime, cea mai bună scriere pe limbă pentru iubitorii de cuvinte, grammatici și Lingvisti de fotolii de Erin McKean Cuvinte pe cale de dispariție: O colecție de pietre rare pentru iubitorii de cărți de Simon Hertnon. Tezaurul gânditorului: Alternative sofisticate ale cuvintelor obișnuite de Peter E. Meltzer
 6. Abonați-vă la "cuvinte ale zilei".
  6
  Abonați-vă la "cuvinte ale zilei". Multe aplicații mobile și site-uri web vă vor permite să vă abonați la o funcție "a cuvântului zilei". Acest lucru vă va trimite un cuvânt nou în fiecare zi, împreună cu definiția sa și utilizarea obișnuită. O "cuvânt al calendarului zilei" ar putea fi, de asemenea, o modalitate amuzantă de a vă extinde vocabularul zilnic.
 7. Utilizați tezaurul cu prudență.
  7
  Utilizați tezaurul cu prudență. Un tezaur poate fi o modalitate eficientă de a învăța sinonime neobișnuite pentru cuvintele obișnuite. Totuși, sinonimele grupurilor tezaurează foarte puțin, deci nu vă puteți baza că acele cuvinte dintr-o listă vor avea toate aceleași nuanțe de semnificație. Utilizați un dicționar pentru a căuta sinonimele pe care le descoperiți pentru a vă asigura că utilizați corect cuvântul.

Cap 2
Învățați cum să spuneți

 1. Luați o clasă de improvizație.
  1
  Luați o clasă de improvizație. Pentru a impresiona oamenii, trebuie să știi cum să recunoști oportunități în care poți fi spiritual. Improvizarea, sau "improv" pe scurt, vă învață abilități valoroase, cum ar fi capacitatea de a răspunde rapid la situații, de a gândi creativ, de a gestiona anxietatea și de a vă exprima încrederea în sine atunci când vorbiți.
 2. Practica până când vine în mod natural.
  2
  Practica până când vine în mod natural. Cuvintele voastre impresionante nu vor stârni interesul prietenilor dvs. dacă nu vă simțiți confortabil folosindu-i. Practicați-vă folosind noul vocabular cât mai des posibil. [8] Amintiți-vă să fiți voi înșivă. Cu toate acestea, fiți cea mai bună, cea mai impresionantă versiune a dvs., dar rămâneți voi.
 3. Nu încercați să intenționați intenționat ".
  3
  Nu încercați să intenționați intenționat ". "Cei mai mulți oameni vor găsi acest dezastruos, nu fascinant [9]. Puteți, de asemenea, să înstrăinați oameni care ar putea simți ca și cum ați vorbi în fața lor. "Bombastic" este un cuvânt care descrie oameni care încearcă să-i impresioneze pe ceilalți prin folosirea unui limbaj care este supraexpus sau sună neautentic. [10] [11] Nu fi bombastic.
 4. Prezentați limbajul corpului încrezător.
  4
  Prezentați limbajul corpului încrezător. Aproximativ 70% din toată comunicarea se face prin comunicare non-verbală, cum ar fi limbajul corpului și gesturile. Pentru a vă încânta publicul, trebuie să transmiteți încredere atunci când vorbiți. [12] Stați drept, cu pieptul în afară și cu bărbia paralel cu podeaua. Echilibrează-ți greutatea pe ambele picioare. Nu vă îngrijorați sau nu vă deplasați greutatea de la picior la picior. [13] Practicați anumite gesturi controlate. Nu vă faceți griji, dar învățați să puneți accent pe cuvinte cu gesturi de mână potrivite. Faceți mișcări netede și controlate. Nu vă grăbiți cuvintele sau gesturile. Mutarea prea rapidă este un semn de nervozitate. [14] A stabili un contact vizual. Scopul regulii 50/70 este de a face contactul cu ochii în jur de 50% din timpul vorbind și de aproximativ 70% din timpul când ascultați. Faceți un contact vizual cu toți cei din grupul dvs. [15]
 5. Mențineți un punct de vedere creativ asupra lumii.
  5
  Mențineți un punct de vedere creativ asupra lumii. Urmăriți cu atenție lumea din jurul dvs., luând-o cu toții înăuntru. Extinderea citirii cu surse excelente, cum ar fi ziarele și jurnalele, vă va ajuta să fiți informați cu privire la evoluțiile semnificative. Când cineva vă întreabă opinia dvs. despre ceva, nu trebuie să fie un răspuns tipic "Cred că este bine că ...". Veți putea exprima o opinie fascinantă cu privire la orice subiect.
 6. Păstrați dinamica conversației astfel încât nimeni să nu se plictisească, continuând să avansați subiectul.
  6
  Păstrați dinamica conversației astfel încât nimeni să nu se plictisească, continuând să avansați subiectul. Aceasta implică o gândire rapidă a vorbitorului.
 7. Aflați să citiți publicul.
  7
  Aflați să citiți publicul. Una dintre cele mai bune modalități de a învăța să citiți un public este de a urmări și de a asculta. O persoană care ascultă doar sunetul vocii sale nu va impresiona pe alții. [16] Oamenii care abordează conversațiile ca demonstrații ale propriei lor superiorități față de cei din jurul lor vor fi probabil percepuți ca aroganți, nu inspirați de uimire. Asigurați-vă că ascultați și vorbiți. Dacă nu ascultați, nu veți putea vedea momente potrivite pentru înțelepciune. [17] Nu faceți ipoteze stereotipice despre publicul dvs. Nu presupuneți că femeile vor dori doar să discute despre cumpărături sau că bărbații vor dori doar să discute despre sport.