Cum să obțineți drepturi pentru a acoperi o melodie

Dacă doriți să înregistrați o melodie, mai ales dacă aveți de gând să câștigați bani, este posibil să aveți nevoie de o licență mecanică la deținătorul drepturilor de autor. Probabil că nu aveți nevoie de o licență dacă jucați doar muzică live în cluburi, deoarece proprietarul clubului plătește o taxă organizațiilor de drepturi de autor pentru a utiliza licența de utilizare a muzicii în club. Pentru înregistrarea și distribuirea de copii aveți nevoie de o licență mecanică pentru fiecare melodie care va fi utilizată. Obținerea acestei licențe nu trebuie să fie dificilă dacă urmați câțiva pași de bază.

Cap 1
Localizarea titularului drepturilor

 1. Citiți eticheta.
  1
  Citiți eticheta. Dacă aveți înregistrarea sau CD-ul, deținătorii de drepturi ar trebui să figureze pe etichetă. În mod frecvent, deținătorul drepturilor de autor face licența inițială unui editor. [1] Dacă eticheta listează un editor (cum ar fi Sony Music sau Warner Brothers Records), începeți prin a contacta editorul. Dacă editorul nu deține drepturile de licențiere a muzicii, vă va informa. Dacă eticheta nu conține un editor și afișează numai un posesor de drepturi de autor, contactați proprietarul drepturilor de autor. Dacă informațiile de contact ale deținătorului de drepturi nu sunt enumerate, este posibil să fie necesar să efectuați o căutare pe Internet.
 2. Căutați Biblioteca Congresului SUA.
  2
  Căutați Biblioteca Congresului SUA. Biblioteca americană a Congresului menține informațiile privind drepturile de autor pentru toate lucrările protejate prin drepturi de autor. Aceste înregistrări vă vor furniza informații de contact pentru deținătorul drepturilor de autor în momentul depunerii cererii de copyright. Aceste informații pot să nu fie actualizate. Pentru a accesa această bază de date: [2] Navigați la https:
  catalog.loc.gov/index.html Introduceți numele cântecului în bara de căutare Selectați intrarea pentru melodia dorită și faceți clic pe numele acestuia Numele deținătorul dreptului de autor al melodiei și editorul (titularul drepturilor de autor al înregistrării) vor apărea în ecranul următor Este posibil să fie nevoie să faceți o căutare pe Internet pentru a găsi informațiile de contact pentru acești deținători de drepturi
 3. Căutați organizațiile de drepturi de difuzare.
  3
  Căutați organizațiile de drepturi de difuzare. Dacă o melodie este înregistrată într-o organizație de drepturi de autor, organizația respectivă vă poate furniza informațiile de care aveți nevoie pentru a localiza deținătorul drepturilor. Există trei organizații importante de drepturi de interpretare în Statele Unite. [3] IMC: Navigați la http:
  www.bmi.com/search. Introduceți titlul cântecului sub "Căutare repertoriul IMC". După acceptarea condițiilor de serviciu, vor fi afișate cântece cu același nume. Este posibil să faceți clic pe mai multe până când veți găsi unul pe care îl căutați. După ce localizați melodia pe care o căutați, faceți clic pe orice intrare evidențiată pentru informațiile de contact. SESAC: Navigați la https:
  www.sesac.com/repertory/RepertorySearch.aspx?x=69&y=13 și introduceți titlul cântecului. Scriitorul, editorul și interpreții vor fi afișați dacă piesa este înregistrată la SESAC. Faceți clic pe orice intrare evidențiată pentru informații de contact. ASCAP: Navigați la https:
  www.ascap.com/Home/ace-title-search/index.aspx și introduceți titlul cântecului. Scriitorul, alți interpreți și editorul vor fi afișați dacă piesa este înregistrată la ASCAP. Faceți clic pe orice intrare evidențiată pentru informații de contact.

Cap 2
Solicitarea permisiunii de acoperire

 1. Telefonați deținătorul drepturilor.
  1
  Telefonați deținătorul drepturilor. Dacă aveți un număr de telefon pentru deținătorul drepturilor, dați-i un telefon. Cereți să vorbiți despre obținerea unei licențe mecanice. Permiteți acelei persoane să știe că sunteți interesat (ă) să înregistrați sau să efectuați în alt mod o melodie în catalogul lor. Spuneți-le ce mediu doriți să utilizați: CD, bandă, formate descărcate, video etc. Spuneți-le câte copii doriți să faceți și să le distribuiți. Întrebați ce va fi taxa pe copie. Întrebați dacă au o licență mecanică standard pe care o utilizează în mod normal.
 2. Scrie titularului drepturilor.
  2
  Scrie titularului drepturilor. Dacă aveți o adresă poștală sau de e-mail a deținătorului drepturilor, le puteți trimite o scrisoare sau un e-mail. Introduceți-vă și spuneți-le că sunteți interesați să înregistrați o copertă a cântecului lor. Lăsați-i să știe formatul pe care intenționați să îl utilizați (CD, bandă, video etc.) și numărul de copii pe care intenționați să le faceți și să le distribuiți. Solicitați-i să vă răspundă cu taxele care vor fi percepute și să vă transmită o copie a oricărui acord de licență mecanic standard pe care îl utilizează. Furnizați cele mai bune informații despre contracte pentru răspunsul lor.
 3. Utilizați o terță parte pentru a contacta deținătorul drepturilor.
  3
  Utilizați o terță parte pentru a contacta deținătorul drepturilor. Puteți angaja o terță parte pentru a localiza și a negocia licența dvs. mecanică pentru dvs. Aceste terțe părți vor plăti probabil o taxă suplimentară pentru acest serviciu. [4] Un avocat de divertisment vă poate ajuta și vă poate oferi sfaturi despre fiecare clauză a acordului de licență. Dacă aveți un agent, agentul dvs. vă poate ajuta să obțineți licența mecanică. Unele companii se specializează în obținerea de licențe mecanice. Faceți o căutare online pentru "licența mecanică pentru muzică" pentru a localiza unele.

Cap 3
Obținerea unei licențe mecanice

 1. Negociați termenii.
  1
  Negociați termenii. În majoritatea cazurilor, taxa de licențiere va fi o taxă fixă ​​pe vânzare sau copie presată. Această taxă este stabilită prin lege și poate fi modificată în timp. Unele lucruri pe care doriți să le luați în considerare în negocierea contractului sunt: ​​[5] Metoda contabilă pentru determinarea momentului în care se efectuează o vânzare sau o copie Frecvența plăților Condițiile în care titularul drepturilor poate să vă auditeze înregistrările Statul a cărui legi vor interpreta contractul Orice proceduri speciale care vor fi urmate în caz de dezacord sau de încălcare a contractului.
 2. Semneaza contractul.
  2
  Semneaza contractul. Odată ce contractul a fost negociat, acesta trebuie redus la scris și semnat. Unele contracte trebuie să fie în scris pentru a fi puse în aplicare deloc, dar chiar dacă acest lucru nu se aplică contractului dvs., este mult mai ușor ca o instanță să determine intenția contractului dacă este în scris. Ambele părți (dvs. și deținătorul de drepturi) trebuie să semneze contractul. De asemenea, trebuie să păstrați și o copie a contractului. [6]
 3. Mențineți înregistrări exacte.
  3
  Mențineți înregistrări exacte. Ar trebui să păstrați întotdeauna înregistrări corecte ale activităților dvs. de afaceri. Când sunteți titularul unei licențe mecanice, ar trebui să includeți: [7] Înregistrarea vânzărilor sau a copiilor definite în acordul de licență Înregistrarea plăților efectuate către deținătorul drepturilor sau alt beneficiar, conform instrucțiunilor deținătorului de drepturi Orice fișă fiscală vi se poate solicita să furnizați deținătorului de drepturi (cum ar fi formularul IRS 1099-MISC).
 4. Fiți conștienți de limitările unei licențe mecanice.
  4
  Fiți conștienți de limitările unei licențe mecanice. O licență mecanică vă permite să înregistrați și să distribuiți versiunea acoperită a unei melodii. Înregistrarea dvs. poate fi distribuită pe cd, bandă, descărcări digitale, tonuri de apel etc., dar nu și video. Lucrurile pe care o licență mecanică nu le permite să includă: [8] Creați un videoclip Reproduce înregistrarea sonoră a cântecului altcineva Efectuați cântecul în public Imprimă sau afișați versurile Imprimarea foilor de muzică Folosiți melodia sau versurile în produsele karaoke Utilizați piesa ca muzică de fundal, tonomat digital sau inel de spate.

Cap 4
Obținerea unei licențe de sincronizare

 1. Contactați editorul.
  1
  Contactați editorul. O licență de sincronizare vă permite să faceți un videoclip cu coperta cântecului. Editorul acordă licența de sincronizare. Pentru a găsi informații despre editor: Căutați în repertoriul IMI, SESAC sau ASCAP Căutați în Biblioteca Congresului Verificați eticheta înregistrării originale a artistului
 2. Negociați termenii.
  2
  Negociați termenii. Dacă intenționați să postați pe YouTube, verificați dacă editorul (și cântecul) participă la acordul de licență pe care îl are deja YouTube. Dacă piesa dvs. este inclusă, nu aveți nevoie de o licență de sincronizare separată. În majoritatea cazurilor, taxa de licențiere va fi un procent din veniturile înregistrate de înregistrarea video. Unele lucruri pe care doriți să le luați în considerare în negocierea contractului sunt: ​​[9] Metoda contabilă pentru determinarea momentului în care se efectuează o vânzare sau o copie Frecvența plăților Condițiile în care titularul de drepturi poate verifica evidențele dvs. Statul a cărui legi vor interpreta contractul Orice proceduri speciale care vor fi urmate în caz de dezacord sau de încălcare a contractului.
 3. Semneaza contractul.
  3
  Semneaza contractul. Odată ce contractul a fost negociat, acesta trebuie redus la scris și semnat. Unele contracte trebuie să fie în scris pentru a fi puse în aplicare deloc, dar chiar dacă acest lucru nu se aplică contractului dvs., este mult mai ușor ca o instanță să determine intenția contractului dacă este în scris. Ambele părți (dvs. și deținătorul de drepturi) trebuie să semneze contractul. De asemenea, trebuie să păstrați și o copie a contractului. [10]
 4. Mențineți înregistrări exacte.
  4
  Mențineți înregistrări exacte. Ar trebui să păstrați întotdeauna înregistrări corecte ale activităților dvs. de afaceri. Când sunteți titularul unei licențe de sincronizare, trebuie să includeți: [11] Înregistrarea vânzărilor sau a copiilor definite în acordul de licență Înregistrarea plăților efectuate către deținătorul drepturilor sau alt beneficiar, conform instrucțiunilor deținătorului de drepturi Orice înregistrări fiscale vi se poate solicita să furnizați deținătorului de drepturi (cum ar fi formularul IRS 1099-MISC).