Cum să documentați reperele educației copilului dumneavoastră

Pașii educaționali ai copilului tău sunt cu adevărat importanți, dar chiar și mai mult decât atât, sunt foarte distractiv să te uiți înapoi atât pentru tine, cât și pentru copilul tău. Mulți părinți noi au nevoie de timp pentru a aprecia și înregistra etapele timpurii ale copiilor lor, inclusiv primii pași, primele cuvinte și zilele de naștere. Organizarea și documentarea reperelor educaționale este la fel de satisfăcătoare. Prin niște pași simpli și cu o anumită creativitate, puteți păstra în siguranță amintiri prețioase (cum ar fi probleme de matematică, povestiri scurte sau chiar numărarea la zece pentru prima dată!) În siguranță.

Cap 1
Înregistrarea milelor

 1. Colectați școala și alte memorabile în fiecare zi.
  1
  Colectați școala și alte memorabile în fiecare zi. Începeți colectarea școlii pe care copilul dvs. o aduce acasă într-un loc sigur. Obțineți o cutie de depozitare, un organizator de fișiere sau un recipient cu un capac pentru documente. Aveți posibilitatea să depozitați lucrări de artă și fotografii separat în casete foto sau arhivă. Raportați cărțile și notele de la profesor sunt, de asemenea, documente bune de păstrat. Luați în considerare adăugarea altei documente referitoare la anii de școlarizare a copilului dvs. la colecție. De exemplu, poți să anunți anunțuri despre copilul tău din buletine informative de la școală și din săli de clasă sau ziare locale.
 2. Fotografiați și înregistrați-vă video pe copil.
  2
  Fotografiați și înregistrați-vă video pe copil. Fotografiile și videoclipurile sunt articole importante care oferă o bună înregistrare vizuală a anilor școlari ai copilului dumneavoastră. Faceți fotografii sau videoclipuri ale copilului dvs. pe tot parcursul anului în timpul evenimentelor școlare, inclusiv piese, evenimente sportive, albume de ortografie, târguri științifice etc. De asemenea, puneți-vă copilul cu școală specială și lucrări de artă, diorame și alte proiecte școlare. Puteți, de asemenea, să fotografiați imaginile de fundal ale proiectelor pe care doriți să le memorați în special. Marcați fiecare fotografie cu data și o notă despre evenimentul sau proiectul descris în fotografie. Păstrați copii ale fotografiilor de clasă și ale fotografiilor școlare oficiale. Cereți altor părinți copiile fotografiilor și videoclipurilor din evenimentele școlare.
 3. Interviu cu copilul tău.
  3
  Interviu cu copilul tău. Discuția cu copilul despre școală vă ajută să aflați mai multe despre experiențele lor. Puteți înregistra unele dintre aceste conversații ca interviuri și puteți păstra înregistrările împreună cu alte documente ale reperelor școlii. Alegeți un singur subiect pentru interviu și pregătiți-vă întrebările în avans. Lăsați copilul să spună tot ce este în minte. Acest lucru vă va oferi mai multe informații despre ceea ce este important pentru copilul dvs. [1] Subiectele pot include cea mai recentă excursie pe teren pe care au făcut-o, cine sunt prietenii lor sau ce subiecte le plac. Puteți găsi întrebări utile de eșantion online. [2] Păstrați-vă întrebările simple. Problemele deschise sau vagi pot fi copleșitoare. Dacă nu puteți să înregistrați interviul cu înregistrarea video sau audio, scrieți-l. Copilul dvs. ar putea scrie răspunsurile lor și va fi distractiv să le vezi scrisul de mână și ortografia în anii următori.
 4. Păstrați un jurnal scris al reperelor copilului dumneavoastră.
  4
  Păstrați un jurnal scris al reperelor copilului dumneavoastră. Jurnalizarea este un alt mod în care puteți înregistra etapele și realizările în timp ce acestea se întâmplă. Nu este nevoie să scrieți multe despre fiecare piatră de hotar. Cel mai important lucru este să păstrați o înregistrare scrisă pe care o puteți privi înapoi pentru a vă aminti acele pietre importante. Puteți salva carti de raport, note de la profesor etc. într-un jurnal cu buzunare.

Cap 2
Organizarea materialelor

 1. Păstrați împreună toată documentația.
  1
  Păstrați împreună toată documentația. Va fi mai ușor să găsiți și să vă organizați documentele atunci când stocați totul într-un singur loc. S-ar putea să nu aveți timp să vă organizați în mod regulat documentele. Atâta timp cât se află în același loc, va fi mai ușor să le sortați și să le organizați atunci când sunteți gata să faceți acest lucru. [3] Puneți documentele într-o locație ușor accesibilă pentru a le putea adăuga pe tot parcursul anului școlar . Alegeți un loc din calea mâinilor copiilor mici (pentru a evita distrugerea obiectelor!).
 2. Decideți ce școală merită să fie păstrată.
  2
  Decideți ce școală merită să fie păstrată. Odată ce începeți să colectați școala copilului dvs., va trebui să alegeți elementele pe care să le păstrați sau să fiți depășiți cu materiale. Începeți prin selectarea elementelor pe care doriți să le priviți în viitor, în special orice lucru care vă place foarte mult. Puteți alege doar să păstrați anumite tipuri de materiale, cum ar fi teste, povestiri care au o conexiune specială, proiecte speciale și certificate și premii. [4] Implicați-vă copilul în proces și întrebați ce școală și proiecte doresc să le păstreze. S-ar putea să trebuiască să limitați numărul de articole pe care li se permite să le aleagă sau ar putea dori să păstreze totul. Nu păstrați niciun duplicat. [5]
 3. Discutați cu profesorii și cu alți părinți.
  3
  Discutați cu profesorii și cu alți părinți. Învățarea modului în care alte persoane organizează școala vă poate oferi câteva idei utile. Lăsați-i pe profesorii copiilor să știe că colectați exemple de repere educaționale și întrebați ce cred ei că sunt documente importante din clasele lor. De asemenea, puteți întreba și alți părinți despre tipurile de școală pe care le păstrează și despre modul în care le stochează. Dacă copilul dvs. se află într-o clasă cu copiii, puteți sugera, de asemenea, partajarea fotografiilor și videoclipurilor despre anul școlar al copiilor dvs. Profesorii din sala de clasă vă oferă idei pentru organizarea colecției de documente. Copilul dumneavoastră va dori probabil să păstreze oricare dintre munca pe care profesorul a afișat-o.
 4. Organizați materialele în lianți și albume foto.
  4
  Organizați materialele în lianți și albume foto. Punerea documentelor în legături și albume foto este o modalitate simplă de a le organiza. Va fi mai ușor să te uiți înapoi la școala copilului tău atunci când este aranjat frumos într-un liant sau album decât dacă se află într-o cutie. Puteți organiza documente și memorabilii după nivel de clasă, subiecte educaționale (matematică, știință, engleză) sau pe tipuri de materiale (teste, cărți de raport, povestiri). [6] Albume foto se pot concentra pe evenimente specifice, cum ar fi jocurile școlare. Pentru a organiza materialele într-un liant, introduceți documentele și memento-urile în foile de protecție ale paginilor și aranjați-le pe cele din liant în ordine cronologică. CD-urile, DVD-ROM-urile sau flash-urile cu înregistrări, fotografii și videoclipuri pot, de asemenea, să intre în foile de protecție ale paginilor. Etichetați în afara legăturilor și albumelor foto, astfel încât să puteți identifica cu ușurință conținutul.

Cap 3
Afișarea documentelor

 1. Faceți un album de însemnări.
  1
  Faceți un album de însemnări. Scrapbooking vă permite să păstrați și să afișați creativ elemente de la școală, inclusiv cele mai mici memorabilii. Albumul tău poate documenta întreaga an școlar sau poți concentra conținutul pe subiecte sau evenimente specifice. Scrapbook-urile includ, în general, fotografii, documente, note și decorațiuni. Notele, decorațiile și titlurile de pe paginile din album sunt elementele creative care vă ajută să personalizați etapele de documentare pe care le documentați. Puteți cumpăra kituri de scrapbooking sau puteți să vă proprii. [7]
 2. Coaseți o pilă de memorie.
  2
  Coaseți o pilă de memorie. Aveți posibilitatea să creați o pilotă de memorie care să prezinte fotografiile copilului dvs., lucrări de artă și chiar copii ale poveștilor sau testelor. O pilotă va avea mai puține documente decât într-un album, un liant sau un album de album, deci este și o modalitate bună de a vă concentra pe un eveniment sau pe un set foarte special de documente. Pătraturile quilt sunt documente și fotografii care sunt transferate în pătrate de țesături [8]. Puteți trimite fotografii, inclusiv fotografii de școală și opere de artă, la unele site-uri foto, unde vor crea o pilotă de memorie pentru dvs.
 3. Creați o cutie de umbră.
  3
  Creați o cutie de umbră. O cutie de umbră vă permite să afișați mai puține articole decât puteți într-un album sau chiar o pilotă. Aceasta este o modalitate bună de a afișa elemente dintr-un eveniment la școală, un proiect special sau excursie în câmp. De asemenea, puteți crea o imagine de ansamblu a anului școlar cu fotografia de clasă a copilului, cu cardul de raport final și cu câteva exemple ale activității sale. Puteți face o cutie de umbră sau puteți cumpăra un magazin online sau la un magazin de ambarcațiuni. [9]

Cap 4
Recunoașterea principalelor etape

 1. Citiți pașii standard în fiecare etapă a educației copilului dumneavoastră.
  1
  Citiți pașii standard în fiecare etapă a educației copilului dumneavoastră. Perioadele standard indică ce ar trebui să fie capabili copiii în diferite stadii ale educației. Știind ce etape sunt pentru fiecare nivel de clasă vă poate ajuta să înțelegeți mai bine modul în care copilul dumneavoastră face în școală. De asemenea, puteți utiliza aceste cunoștințe pentru a vă ajuta să decideți ce școală va documenta cel mai bine progresul copilului dvs. către anumite etape specifice. [10] Verificați site-urile din școală, district școlar sau consiliul de învățământ al statului pentru listele de repere. Întrebați-vă profesorul sau directorul copilului pentru resurse care vă pot ajuta să identificați reperele tipice. Consultați medicul pediatru despre liniile directoare pe care le utilizează. De asemenea, medicul pediatru vă poate spune cât de bine crede că copilul dvs. se întâlnește cu repere. Vizitați biblioteca locală pentru a căuta liste de repere educaționale.
 2. Monitorizați reperele copilului dumneavoastră.
  2
  Monitorizați reperele copilului dumneavoastră. Prin compararea progresului copilului cu reperele educaționale standard, puteți urmări mai bine dezvoltarea lor academică. Urmărirea reperelor copilului dvs. vă poate informa dacă acestea sunt performante la nivel de clasă. De asemenea, vă poate avertiza asupra oricăror întârzieri în procesul de învățare sau vă informează dacă copilul dvs. atinge nivelul superior. [11] Începeți prin a face o listă de repere standard pentru fiecare nivel de clasă și actualizați-o, pe măsură ce copilul atinge acele repere. Raportați cardurile și rezultatele de la testarea standardizată vă pot ajuta să monitorizați etapele importante. Înregistrați-vă regulat cu profesorii copilului dvs. despre modul în care copilul dvs. se ocupă. Puteți să întrebați despre indicatorii specifici ai progresului copilului dvs., cum ar fi nivelurile lexicale sau gradul de pregătire pentru colegiu. Cereți copilului să efectueze sarcini scurte asociate cu repere specifice, cum ar fi rezolvarea problemelor de matematică mentală sau descrierea personajelor într-o poveste. [12] Descrieți progresul copilului dvs. în școală și orice îngrijorare pe care o aveți în jurnalul dvs. de repere ale copilului dumneavoastră.
 3. Găsiți sprijin academic.
  3
  Găsiți sprijin academic. Dacă copilul dvs. nu atinge obiectivele așteptate, este posibil ca aceștia să nu aibă cunoștințele și abilitățile necesare pentru ca aceștia să meargă la nivelul următor de învățare, inclusiv la nivelul următor al clasei. Acest lucru poate fi, de asemenea, un semn de întârzieri de dezvoltare. Suportul academic suplimentar, inclusiv îndrumarea, vă poate ajuta copilul să facă tot ce este mai bun în școală. Copiii testați pentru întârzieri de dezvoltare. Consultați cu școala sau districtul școlar despre îndrumare sau alte asistență pentru copiii cu întârzieri de învățare.