Cum să grădină

Având o grădină poate fi o modalitate minunată de a-ți crește legumele, de a înfrumuseța proprietatea sau de a atrage faunei sălbatice locale. Puteți planta o grădină mare în curtea din spate, sau puteți planta o grădină mică dacă aveți spațiu limitat. Puteți chiar să plantați o grădină folosind doar recipiente. Dacă vă gândiți să începeți o grădină și nu sunteți sigur de unde să începeți, atunci există câteva lucruri care ar putea ajuta. Luați în considerare diferitele tipuri de grădină, pregătiți grădina și uneltele, selectați semințele și plantele, apoi plantați grădina.

Cap 1
Alegerea unui tip de grădină

 1. Decideți ce doriți să creșteți sau să faceți cu grădina dvs.
  1
  Decideți ce doriți să creșteți sau să faceți cu grădina dvs. Există multe tipuri diferite de grădini și utilizări pentru o grădină, deci gândiți-vă la ceea ce ar oferi tipul ideal de grădină. Unele dintre diferitele tipuri de grădini includ: [1] Grădina de legume. Acesta poate fi cel mai popular și practic tip de grădină. Prin cultivarea propriilor legume, puteți economisi bani și puteți crește numărul de legume proaspete pe care le consumați. Gradina cu flori. O grădină de flori adaugă frumusețea curții dvs. și poate fi o evadare relaxantă pentru dvs. Dacă sunteți interesat în principal de înfrumusețarea proprietății dvs., atunci o grădină de flori poate fi cea mai bună alegere. Butterfly sau grădină de colibri. Nu puteți crește fluturi sau colibri, dar puteți planta flori care le vor atrage în curtea voastră, cum ar fi florile sălbatice bogate în polen, mărarul, fenicul și mulgea. [2] O grădină de fluturi sau colibri poate fi un tip minunat de grădină pentru a planifica cu copii. Wildlife grădină. O grădină a vieții sălbatice este cea care vă ajută să susțineți animalele din zona dvs. oferindu-le surse de hrană și adăpost. Acestea sunt, de obicei, plante care sunt native pentru tine zona, astfel încât va trebui să învețe ce speciile dvs. natale sunt pentru a planifica gradina ta.
 2. Luați în considerare cât spațiu aveți la dispoziție.
  2
  Luați în considerare cât spațiu aveți la dispoziție. Dacă aveți o mulțime de spațiu, atunci puteți planta o grădină în pământ. Dacă aveți spațiu limitat sau pur și simplu nu doriți să plantați în pământ, atunci puteți, de asemenea, să plantați o grădină în recipiente. Puteți să crească o varietate de plante diferite în ghivece și să le păstrați pe o terasă sau într-un loc însorit al curții. Unele plante chiar prosperesc în containere în interior, deci folosirea containerelor poate fi ideală și dacă locuiești într-un apartament. [4] Dacă locuiți într-o zonă cu un sol bun care nu este prea stâncos sau nisipos, atunci cultivarea grădinii în sol este o opțiune bună. Dacă cultivarea grădinii dvs. în pământ nu este o alegere viabilă, atunci luați în considerare cumpărarea de containere pentru a vă crește plantele în clădirea sau pentru a construi paturi deasupra solului. Paturile deasupra solului sunt grozave deoarece sunt mai ușor pe spate și pot fi deplasate în jurul curții, dacă doriți. Asigurați-vă că recipientele sau paturile sunt suficient de mari pentru plantele pe care doriți să le crească și că au un drenaj bun. Dacă sunteți limitat în spațiu, dar totuși doriți să aveți grădina în afară, puteți crea o grădină verticală. Aceste tipuri de grădini folosesc plantatori mici sau cutii stivuite și plante în creștere.

Cap 2
Pregătirea planului dvs. de grădină și a instrumentelor

 1. Alegeți un complot.
  1
  Alegeți un complot. Locația este importantă atunci când vă planificați grădina. Cel mai important este să stabiliți dacă zona pe care doriți să o utilizați devine suficientă pentru soare. Apoi, ia în considerare dacă mărimea este potrivită pentru ceea ce doriți să faceți cu ea și, de asemenea, ia în considerare modul în care veți apă de această grădină. Ar trebui fie să puteți trage un furtun peste el, dacă este o grădină mare, fie să aveți posibilitatea să transportați o cană de udare completă dacă este mai mică. Dacă aveți de gând să fie în creștere o grădină container, este încă important să se identifice o zonă adecvată pentru a plasa containere. Zona ar trebui să aibă o lumină puternică a soarelui, suficient spațiu pentru ca plantele să crească în sus și ar trebui să fie ușor de transportat către o sursă de apă sau localizat undeva unde este convenabil să le aducă apă.
 2. Testați solul.
  2
  Testați solul. Pământul bun va avea o cantitate adecvată de var, fosfor, azot și potasiu. Aflați cât de mult din fiecare aveți în sol și ce trebuie să adăugați mai mult pentru a obține cele mai bune plante în creștere. Dacă plantați o grădină cu containere, atunci nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu acest lucru. Puteți folosi doar sol de guri care este potrivit pentru tipul de plante pe care o să creșteți. Puteți achiziționa un kit de testare a solului la domiciliu din mai multe magazine hardware și de grădină. Urmați instrucțiunile pentru a afla proprietățile solului din grădină. Puteți lua mostre de sol din jurul grădinii dvs. și le puteți trimite la laboratorul local de testare a solului certificat de stat sau la serviciul de extindere universitară și pentru o mică taxă vă vor testa laboratorul și vă vor trimite rezultatele într-o săptămână. Acest lucru este mult mai ușor decât testarea solului, dar costă mai mult. Luați mai multe probe de sol din jurul grădinii dvs. pentru a vă asigura că obțineți rezultate corecte ale testelor. Testați-vă pH-ul solului pentru a vedea dacă trebuie să faceți modificări pentru a vă echilibra. Pentru a face acest lucru, utilizați un kit de testare a pH-ului sau faceți-vă propriul test la domiciliu și verificați solul din grădina dvs. Anumite plante preferă niveluri diferite ale pH-ului, dar cel mai bine este ca solul să fie cât mai aproape de neutru - un pH de 7 - posibil.
 3. Pregătiți-vă solul.
  3
  Pregătiți-vă solul. Odată ce ați finalizat testarea solului și a pH-ului, pregătiți-vă solul adăugând nutrienții necesari pentru a vă ajuta să crească plantele. Adăugați materie organică pentru a vă îmbogăți solul cu substanțe nutritive. Puteți utiliza compostul (din propria grămadă de compost, dacă aveți unul), descompunând frunzele, mușchiul de turbă sau gunoi de grajd descompus. Toate acestea sunt disponibile pentru achiziționare la centrele locale de grădinărit dacă nu aveți acces ușor la ele. Adăugați îngrășăminte pe sol, pentru a vă ajuta să înlocuiți în azot, fosfor sau potasiu, pe care le lipsește. Eticheta de pe sacul de îngrășământ vă va spune exact cât de mult din fiecare dintre aceste elemente nutritive este prezent. Numerele 5-10-5, de exemplu, vă spun că îngrășământul conține 5% azot, 10% fosfor și 5% potasiu. După rezultatele testului dvs. de pH, dacă solul este alcalin (peste 7), încercați să adăugați cenușă de lemn sau cenușă pentru ao neutraliza. Dacă solul este acid (sub 7), adăugați mușchi de turbă sau frunze de descompunere. [7]
 4. Cercetați-vă zona.
  4
  Cercetați-vă zona. Este important să aflați informații despre condițiile de creștere din zona dvs. Consultați online, discutați cu un consultant local de grădină sau sunați la serviciul de extindere a cooperării. Aflați când gerurile încep și se termină în medie, așa că știi momentul potrivit pentru a planta. Plantarea prea devreme sau prea târziu vă poate ucide semințele sau plantele, deci este vital să știți când este cel mai bun moment pentru a începe. Aflați despre modelele meteorologice locale care ar putea afecta grădina dvs. Căutați cele mai bune momente pentru a vă recolta fructele, fructele și legumele în zona dvs. Unele dintre acestea pot fi simple, dar unele plante necesită puțin mai multă cunoștință despre momentul când este cel mai bun moment pentru a le recolta. Efectuați o listă a fiecărei plante specifice pe care doriți să o plantați în funcție de cerințele de habitat și de nevoile dvs. în creștere. Este posibil ca unele plante să trebuiască să înceapă foarte devreme în sezon, în timp ce altele nu au nevoie de plantare până în vară. [8]
 5. Adună-ți instrumentele.
  5
  Adună-ți instrumentele. Pentru a face grădinăritul la fel de ușor și relaxant, este important să aveți toate instrumentele potrivite. Utilizați o lopată, spatula de grădinărit, o furculiță de grădină, coșuri sau găleți pentru a ține buruieni, și cel puțin o udare. Puteți achiziționa alte instrumente, dar nu este necesar pentru o grădină de dimensiuni mici sau mijlocii. Pentru o grădină mare, poate fi necesar să cumpărați o roabă, greble și hope, cuțite și un excavator post-găuri. Uită-te în instalarea unui sistem automat de aspersoare dacă nu ai timp sau abilitatea de a-ți mana grădină. [9]

Cap 3
Selectarea semințelor și a plantelor

 1. Determinați dacă doriți să vă începeți grădina din semințe.
  1
  Determinați dacă doriți să vă începeți grădina din semințe. Multe plante se descurcă bine când le porniți din semințe. Verificați centrul dvs. de grădină locală pentru pachetele de semințe și uitați-vă la etichetă pentru a vedea cât durează să crească, când este momentul potrivit pentru a le planta și cât de multă apă are nevoie. Cultivarea de la sămânță poate dura de la o lună la patru luni, în funcție de ceea ce creșteți, deci este important să planificați înainte. Cultivarea de semințe este cea mai ieftină opțiune, deoarece un pachet de semințe costă doar câțiva dolari sau centi. Plantele cultivate integral dintr-un magazin de grădinărit pot costa oriunde între 1 $ și 50 $ fiecare. Cultivarea de la sămânță are avantajul că vă permite să începeți sămânța într-un recipient și să o păstrați în interior sau să o puneți în pământ. Cu toate acestea, plantarea unei sămânțe într-un recipient și pornirea acestuia în interior pot avea ca rezultat o plantă mai sănătoasă decât pornirea în aer liber în pământ. [10] Se poate dovedi, de asemenea, planta dvs. cu un început mai devreme, deoarece nu va trebui să așteptați pentru ultimul îngheț.
 2. Verificați becurile de flori.
  2
  Verificați becurile de flori. Dacă alegeți să crească flori, aveți, de asemenea, posibilitatea de a planta becuri. Bulbi sunt ușor de plantat, iar unele dintre ele (plantele perene) se vor întoarce în fiecare an. Unele becuri sunt anuale și va trebui să fie replantate în fiecare an. Rețineți că becurile doar infloresc pentru câteva săptămâni odată. Verificați magazinul local de grădină pentru becuri pe care le puteți planta în grădină și bucurați-vă de an după an.

Cap 4
Plantarea grădinii tale

 1. Aranjați-vă plantele.
  1
  Aranjați-vă plantele. Alegeți unde vreți fiecare plantă să meargă în grădină. Țineți cont de cantitatea de lumină solară de care au nevoie și de dimensiunea globală pe care o vor crește. Începând cu plantele mici pot fi înșelătoare, deoarece unele pot deveni foarte mari și, eventual, au nevoie de parcele sau containere mai mari. În mod normal, este sigur să dați aproximativ 10 cm (25,4 cm) de spațiere între fiecare plantă, dar asigurați-vă că ați citit pachetul de semințe sau eticheta pe plante pentru a vedea cât spațiu vor avea nevoie. De asemenea, veți dori să lăsați suficient spațiu între rânduri, astfel încât să puteți merge între ele. Planificați să lăsați între rânduri aproximativ 18 cm (45,7 cm). [11] Încercați să vă păstrați plantele în grupuri după soi. De exemplu, puteți să vă plantați toate legumele în aceeași secțiune a grădinii dvs. și să păstrați florile sau fructele de pădure într-o altă secțiune. Aflați care plante vor crește cele mai înalte, deoarece acestea vor crea umbra în timp și ar trebui să fie plantate doar lângă alte plante care vor crește de asemenea înalt sau aproape de plante care necesită mai puțină lumină solară și mai multă umbră.
 2. Plantați semințele sau plantele.
  2
  Plantați semințele sau plantele. Folosind aranjamentul pe care l-ați conceput, plasați fiecare plantă în grădină. Sapa o gaura de aproximativ aceeasi dimensiune ca mingea de radacina, sau asa cum este indicat pe pachetul de seminte. Adâncimea va varia de la 1 "4 inch (0.6Â cm) până la 2 inci (5.1Â cm), în funcție de ceea ce plantați. [12] Nu contează dacă plantați într-un recipient sau în pământ. Utilizați instrucțiunile de adâncime furnizate pe pachetul de semințe. Nu sapa o gaura prea adanca. Numai săpați suficient de mult pentru a permite spațiu pentru toate rădăcinile fără a acoperi tulpina sau frunzele. Reglați cu grijă fiecare plantă în gaură, pentru a nu deteriora nici o parte din ea. Utilizați degetele sau o mistrie pentru a scoate ușor murdăria înapoi în gaura deasupra rădăcinilor.
 3. Adăugați mulci.
  3
  Adăugați mulci. Obținerea cât mai multor substanțe nutritive în sol, pe cât sunteți în stare, vă va ajuta plantele să crească pline și sănătoase. Mulch va contribui la acest lucru și va contribui, de asemenea, la prevenirea creșterii buruienilor. [13] Răspândiți mulci între fiecare plantă într-un strat cu grosimea de aproximativ 1 cm. Pentru legume, adăugați frunze de paie sau descompuse ca mulci în jurul plantelor pentru obținerea celor mai bune rezultate. Florile fac bine cu așchiile de lemn sau scoarța ca mulci. [14]
 4. Apă plantele tale.
  4
  Apă plantele tale. Primele câteva zile după plantare ar trebui să aibă puțin mai multă apă pentru a ajuta rădăcinile să se stabilească. Evitați să udați, totuși, prin inundarea stratului superior al grădinii. Trebuie doar să furnizați aproximativ un centimetru de apă pe săptămână, astfel încât este posibil să nu aveți nevoie să vă udați grădina dacă plouă. [15] Folosiți o cană de udare sau un dispozitiv de pulverizare pe furtun pentru a uda plantele. Apă-le de sus în sus, ca să nu-i dați nici o frunză sau tulpini. După câteva zile de udare de 1-2 ori pe zi, puteți apă mai rar. Deplasați-vă la udare o dată la două zile sau cam așa. [16]
 5. Păstrați-vă o privire asupra grădinii dvs. și împrăștiați-o în mod regulat.
  5
  Păstrați-vă o privire asupra grădinii dvs. și împrăștiați-o în mod regulat. Odată ce gradina ta este stabilită, dă-i timp să crești. O grădină sănătoasă va dura mai multe sezoane dacă este îngrijită corespunzător. Asigurați-vă că pentru a verifica grădina dvs. pentru buruieni în mod regulat și trageți orice buruieni vă fața locului.
 6. Recoltați-vă grădina.
  6
  Recoltați-vă grădina. Când grădina voastră a crescut până la maturitate, recoltați roadele muncii voastre. Alegeți sau tăiați cu grijă legume, fructe de pădure, plante medicinale și flori pentru a fi utilizate în propria dumneavoastră casă. Sau pur și simplu, bucurați-vă de mers și relaxare în grădina dvs. dacă ați creat-o pentru a înfrumuseța proprietatea dumneavoastră.