Cum să obțineți un bronz cu piele echitabilă

Vrei să dezvolți un bronz frumos și profund - dar dacă ai piele echitabilă, poți ajunge mai mult ars decât tăbăcit. Mai important decât durerea și disconfortul care provine de la arsurile solare, totuși, este cancerul care poate rezulta din deteriorarea făcută celulelor pielii prin arsuri solare. Deși persoanele cu piele echitabilă nu ar trebui să folosească paturi de bronzare interioară, care pot duce la arsuri grave și riscuri mari de cancer, puteți să vă pregătiți pentru scurte perioade de timp la soare pentru a obține un bronz, dacă utilizați precauțiile corespunzătoare. De asemenea, puteți utiliza produse pentru bronzare pentru a obține efectul unui bronz, fără a vă expune pielea la pericolele expuse la soare.

Cap 1
Înlăturarea în soare

 1. Cunoașteți riscurile.
  1
  Cunoașteți riscurile. Deși este posibil să doriți un bronz "natural", trebuie să fiți conștienți de riscurile grave de sănătate asociate cu expunerea prelungită la soare necesară. Oamenii cu o piele deosebit de corectă trebuie să fie conștienți de faptul că aceștia prezintă un risc extrem de ridicat pentru toate aceste consecințe: arsurile solare, în timp ce dureros în sine, sunt mai periculoase pentru legătura dintre acesta și melanom, o formă de cancer de piele. Deteriorarea ADN-ului din celulele pielii cauzată de radiațiile UV cauzate de lumina soarelui sau paturile de bronzare duce la creșterea nereglementată a celulelor canceroase. Cu toate că melanomul este tratabil, acesta este, de asemenea, tipul de cancer de piele care provoacă cele mai multe decese anual în Statele Unite. Societatea Americana de Cancer estimeaza ca 120.000 de americani sunt diagnosticati cu melanom in fiecare an. [1] Extinderea expunerii la radiațiile UV poate duce la îmbătrânirea prematură a pielii. [2] Prețul unui bronz astăzi va fi debutul precoce al ridurilor, blotchiness, sagging, și piele piele. Aceste rezultate au fost observate la persoanele cu vârsta sub 20 de ani. Deși este posibil să nu vă gândiți la asta, aruncarea afară vă poate afecta grav ochii. Arsurile solare la ochi, denumite medical "fotokeratitis", pot provoca dureri severe, orbire temporară și scăderea îndelungată a funcției oculare [3]. Expunerea la expunerea la radiații ultraviolete poate provoca, de asemenea, cataractă, o înclinare a lentilelor ochiului care împiedică vederea. [4] [5] Supraexpunerea la radiațiile UV poate suprima funcționarea sănătoasă a sistemului imunitar, lăsându-vă expuse bolilor, în caz contrar organismul ar trebui să poată să se lupte și să provoace reacții adverse la anumite medicamente. Paturile de bronzat interioare vă pun într-un risc mult mai mare de toate aceste consecințe; persoanele cu piele echitabilă nu ar trebui să frecventeze niciodată saloanele de bronzare.
 2. Achiziționați un agent de protecție solară SPF ridicat.
  2
  Achiziționați un agent de protecție solară SPF ridicat. SPF înseamnă "factor de protecție împotriva umbrelor" și vă permite să știți cât timp puteți rămâne fără soare la soare, fără să vă faceți arsuri solare. Rețineți că arsurile solare sunt mai mult decât inconfortabile - ele indică leziuni ale celulelor pielii care pot duce la cancer. Prin urmare, este foarte important să utilizați un produs SPF ridicat. Un produs SPF 15 va prelungi perioada de timp până când suprafața acoperită va fi arsă de 15 ori. [7] De exemplu, în cazul în care pielea ar fi în mod normal ars în soare după 10 minute, puteți rămâne la soare timp de 150 de minute fără a arde dacă ai purtat o protecție solară SPF 15. Rețineți că produsele SPF nu vă împiedică să bronzați; ele vă vor permite să rămâneți mai mult în soare fără a vă deteriora celulele pielii. Persoanele cu piele echitabilă au un risc deosebit de mare de a arde cu ușurință la soare, așa că cumpărați un produs de protecție solară cu SPF de cel puțin 35 de ani.
 3. Acoperiți întregul corp cu generozitate cu agentul de protecție solară.
  3
  Acoperiți întregul corp cu generozitate cu agentul de protecție solară. Deși este important să utilizați un produs cu un SPF ridicat, este mult mai important să utilizați suficientă protecție solară. Cei mai mulți oameni aplică doar un strat subțire, așa cum ar putea pentru crema pe față. Cu toate acestea, atunci când FDA testează SPF de protecție solară, ele folosesc un strat de grosime ca "glazura prăjiturilor." [8] Utilizați mai multă protecție solară decât credeți că pare rezonabilă - un strat de glazură de tort de produs. Tăiați-l în piele cât mai mult posibil, dar nu vă faceți griji dacă pielea dvs. nu poate absorbi tot produsul imediat. Lăsați restul produsului să se usuce la aer. Adresați-vă unui prieten pentru a vă ajuta să acoperiți zonele de piele greu accesibile, în special spatele. Asigurați-vă că acoperiți tot pielea - fața, pieptul, gâtul, între degete, fundul picioarelor etc.
 4. Pregătiți o zonă confortabilă pentru a stabili.
  4
  Pregătiți o zonă confortabilă pentru a stabili. Dacă aveți o plajă sau scaun la piscină, trageți-o într-o zonă care primește o cantitate bună de soare. Pregătiți niște gustări și băuturi și, probabil, să luați o carte sau altă activitate care să vă țină ocupată în timp ce vă depuneți.
 5. Lay la soare.
  5
  Lay la soare. S-ar putea să vă gândiți că cea mai bună modalitate de a obține o bronzare bună este să vă prezentați pentru o perioadă lungă de timp, dar acest lucru poate fi extrem de periculos - în special pentru persoanele cu piele deosebit de loială. Deoarece pielea dumneavoastră are o probabilitate mai mare de a reacționa prost, ar trebui să vă prezentați pentru perioade scurte de timp, oferindu-vă zile între sesiuni pentru a vedea cum reacționează pielea dumneavoastră. Niciodată nu ar trebui să bronzezi două zile la rând. Începeți cu o jumătate de oră de expunere totală. Pe măsură ce pielea se întunecă treptat, puteți să vă expuneți pentru perioade mai lungi de timp. Fă-ți drumul până la o oră, dar nu te întinde prea mult. Setați un cronometru dacă vă îngrijorați că veți adormi sau veți pierde timpul. Dă-ți pielea câteva săptămâni pentru a te vindeca complet dacă stai prea mult timp și te arzi.
 6. Asigurați-vă că ați răsturnat peste jumătatea drumului.
  6
  Asigurați-vă că ați răsturnat peste jumătatea drumului. Setați un cronometru pe jumătate în timpul pe care intenționați să îl stabiliți - o jumătate de oră dacă intenționați să vă stabiliți pentru o oră maximă recomandată. Când timerul se stinge, întoarceți-vă de la spate la stomac (sau invers) pentru a vă asigura că aveți un bronz uniform pe tot corpul.
 7. Reaplicați protecția solară în decurs de două ore.
  7
  Reaplicați protecția solară în decurs de două ore. Mai ales dacă vremea este foarte caldă, probabil că veți transpira puțin din protecția solară fără a fi observat. Cu toate acestea, chiar dacă nu vă transpirați în mod considerabil, ingredientele din protecția solară își pierd eficiența doar în două ore de la aplicarea inițială. Reaplicați un strat de protecție solară de grosime de gheață pe tot corpul, dacă ați aplicat inițial protecția solară acum două ore sau mai mult. Rețineți că nu ar trebui să vă dați timp de două ore; acest sfat este pur și simplu pentru persoanele care au aplicat protecție solară la începutul zilei, apoi a decis să se stabilească mai târziu.

Cap 2
Folosind self-tanner

 1. Achiziționați produsul drept de bronzare.
  1
  Achiziționați produsul drept de bronzare. Luați în considerare opțiunile dvs. cu atenție înainte de a efectua o achiziție. Dacă este posibil, încercați să testați produsul pe un plasture mic al pielii pentru a vedea ce culoare este; nu e nimic mai rău decât să faci un produs fără să îl testezi, doar ca să te înfățișezi ca o portocală! Lotiunile de bronzare tind să dureze mai mult decât sprayurile și puteți controla aplicația mai ușor cu mâinile prin intermediul unei duze de pulverizare. Produsele de bronzare treptată adâncesc treptat tonul pielii, în timp ce produsele de bronzare instant determină o schimbare imediată și semnificativă. Produsele instant sunt însă mult mai vizibile și pot părea prostești dacă schimbați tonul pielii într-o singură ședință.
 2. Se rade sau se ceară picioarele și pieptul (pentru bărbați) în pregătire.
  2
  Se rade sau se ceară picioarele și pieptul (pentru bărbați) în pregătire. Deși firele fine de pe brațe și de restul corpului dvs. nu vor interfera într-adevăr cu uniformitatea pielii tale de bronz, picior și piept tind să fie mai groase. Ca atare, doriți să vă asigurați că aplicați produse de bronzare pe pielea proaspăt rasă sau cerată în acele zone cu probleme.
 3. Exfoliați în duș.
  3
  Exfoliați în duș. [9] Utilizați un scrub pentru baie de exfoliere în duș. Celulele pielii uscate și moarte reacționează diferit la produsele de bronzare, deci doriți să vă asigurați că lucrați cu o suprafață uniformă de piele proaspătă. Prin eliminarea celulelor moarte de pe suprafața pielii, veți asigura un bronz mai natural, mai natural. Dacă nu aveți un scrub de baie exfolianți, puteți folosi o mănușă de exfoliere sau o loofă tare. Se freacă ușor în mișcări circulare, presate suficient de tare pentru a revigora, dar nu deteriora pielea. Uscați-vă pielea cu atenție după duș, deoarece produsul va avea probleme legate de piele dacă l-ați lăsat umed.
 4. Puneți o pereche de mănuși de latex.
  4
  Puneți o pereche de mănuși de latex. Indiferent dacă folosiți o loțiune sau un spray, produsele de bronzare sunt murdare. Veți folosi mâinile destul de puțin pentru a aplica produsul în mod egal și nu doriți să aveți mâini întunecate până la sfârșitul procesului. Pentru a vă proteja mâinile, acoperiți-le cu mănuși de latex.
 5. Aplicați produsul în corpul dvs.
  5
  Aplicați produsul în corpul dvs. Pentru a urmări locul în care ați aplicat deja produsul, concentrați-vă pe o parte a corpului în același timp: începeți cu picioarele, apoi faceți brațele, apoi trunchiul. Așteptați până la următorul pas pentru a aplica produsul pe față și pe gât. Dacă utilizați o loțiune, stoarceți la fel de mult loțiune de bronzare ca și cum ați face lotiunea hidratantă normală în palma mâinilor dvs. de mănuși. Utilizați mișcări circulare mari pentru a aplica produsul uniform pe pielea uscată. Dacă utilizați o sticlă de pulverizare, țineți flaconul la o distanță de cel puțin 6 centimetri (15,2 cm) de piele atunci când faceți sprit. Acest lucru va evita aplicarea greoaie, subțire și va încuraja o ceață uniformă. Cereți unui prieten să vă ajute cu spatele, indiferent de metoda pe care o utilizați, deoarece este foarte dificil să ajungeți atât la pielea din zona respectivă, cât și pentru a vedea dacă aplicați produsul pe un strat uniform sau nu. Nu aplicați produsul pe fundul picioarelor sau palmelor, deoarece zonele nu se bronzează în mod natural.
 6. Aplicați produsul pe față și pe gât.
  6
  Aplicați produsul pe față și pe gât. Nu vrei să folosești atât de mult tanar pe față și pe gât, ca și în restul corpului tău. Pielea din aceste zone este mai delicată, iar culoarea se va adânci mult mai ușor aici decât pe restul corpului.
 7. Așteptați setarea produsului.
  7
  Așteptați setarea produsului. Nu îmbrăcați haine în timp ce așteptați ca produsul să se stabilească. Aveți grijă deosebită să nu intrați în contact cu nici o țesătură timp de zece până la cincisprezece minute după aplicare, deoarece produsul va fi încă umed pe piele și vă va pata cu ușurință suprafețele. Puteți folosi un uscător cu suflare pentru a accelera procesul de uscare. Așteptați cel puțin o oră înainte de a pune pe orice îmbrăcăminte.
 8. Faceți un duș după opt ore.
  8
  Faceți un duș după opt ore. Odată ce perioada a trecut, faceți un duș regulat pentru a vă curăța pielea de orice produs în exces care ar fi rămas în urmă. Odată ce ați făcut acest lucru, procesul dvs. de auto-bronzare este complet.
 9. Repetați procedura de auto-bronzare după cum este necesar.
  9
  Repetați procedura de auto-bronzare după cum este necesar. Produsele de bronzare sunt temporare și, în timp ce unele durează mai mult decât altele, toate vor dispărea și vă vor dezvălui din nou pielea corectă. Cele mai multe produse vor începe să se estompeze în decurs de o săptămână, așa că repetați procedura ori de câte ori simțiți că aveți nevoie. Amintiți-vă că dacă bronzul dvs. nu a dispărut complet, nu trebuie să utilizați atât de mult produs pentru a vă reveni la culoarea dorită inițial.