Cum să curatati o conducta de barbotare

O țeava de fumat de sticlă poate deveni destul de murdară, cu utilizare frecventă. După un timp, țeavă se va întuneca și va avea un aspect înfundat, deoarece reziduurile lipicioase se acumulează în interior, creând un teren de reproducere pentru bacterii și făcând pentru o experiență neplăcută de fumat. Mai mult, construcția subțire și forma specială a multor țevi de sticlă le face dificil de curățat folosind metode convenționale. O soluție specială de curățare a DIY și o mică ingeniozitate, totuși, vă va ajuta să obțineți treaba în doar câteva minute. Pur și simplu amestecați alcoolul frecat și sare grosieră și agitați-i prin țeavă pentru al face să arate bine din nou.

Cap 1
Curățarea țevii

 1. Scurgeți apa murdară din conductă.
  1
  Scurgeți apa murdară din conductă. Înainte de a începe să vă curățați țeava de fumat, vă veți dori să vă asigurați că este complet goală. Se toarnă apa folosită pe chiuvetă și se scutură orice umiditate rămasă din conductă. Scoateți tija și lăsați-o deoparte pentru că acum veți fi curățați separat mai târziu. [1] Este o idee bună să vă reîncărcați întotdeauna conducta cu apă proaspătă după fiecare utilizare.
 2. Clătiți țevile în interior și în exterior cu apă fierbinte.
  2
  Clătiți țevile în interior și în exterior cu apă fierbinte. Întoarceți țeavă sub curent când clătiți și lăsați apa să curgă prin partea superioară și în afară pentru deschiderea tijei. Acest lucru va ajuta la eliminarea particulelor pierdute și la spălarea reziduurilor care nu au avut încă timp să se fixeze complet pe pereții conductei. Apa caldă va ajuta să slăbească mai mult bucata și murdăria. Tuburile din sticlă vor fi alunecoase atunci când sunt ude, deci aveți grijă să nu le aruncați.
 3. Umpleți țeava cu alcool și sare.
  3
  Umpleți țeava cu alcool și sare. Se toarnă încet alcoolul prin partea superioară a țevii. O regulă bună este de a umple țeavă la aproximativ același nivel cu linia de apă. Adăugați câteva linguri de sare granulată, cum ar fi Epsom, kosher sau sare de mare brută. Scopul unui raport de 2: 1 de alcool la sare. [3] Alcoolii isopropilici cu o puritate mai mare (între 91-99% este ideal) vor funcționa cel mai bine pentru curățare și dezinfectare. Sarea care vine în bucăți mari, grosiere nu se va dizolva la fel de repede când este scufundată în lichid, făcând-o mai eficientă ca o abrazivă.
 4. Agitați bine conducta pentru a curăța interiorul.
  4
  Agitați bine conducta pentru a curăța interiorul. Așezați degetele peste deschiderile țevii în timp ce vă agitați. Pe măsură ce soluția se scurge prin țeavă, alcoolul va ucide orice bacterie prezentă și va steriliza pereții camerei interioare, în timp ce fulgii de sare vor curăța petele și resturile de sticlă. [4] De asemenea, puteți utiliza un alt tip de obiect, cum ar fi bumbac sau plută, ca opritor pentru deschideri. [5] Pentru conductele murdare, lăsați soluția să se înmoaie aproximativ o jumătate de oră înainte de a începe tremurarea.
 5. Utilizați un vârf Q pentru a ajunge la locurile inaccesibile din interiorul țevii.
  5
  Utilizați un vârf Q pentru a ajunge la locurile inaccesibile din interiorul țevii. Agitarea soluției de alcool-sare prin țeavă ar trebui să aibă grijă de cel mai rău dintre acumulare și decolorare. Dacă există zone cu probleme, le puteți trata direct prin introducerea unui vârf Q prin unul dintre orificii și prin spălarea acestora cu mâna. Până când ați terminat, conducta dvs. va fi fără pată. [6] În funcție de mărimea și forma țevii, este posibil să utilizați și o mașină de curățat țevile sau o periuță de dinți pentru a curăța. Instrumentele de curățare a țevilor sunt deosebit de utile deoarece se pot îndoi în jurul unor colțuri și contururi dificile.
 6. Clătiți din nou conducta.
  6
  Clătiți din nou conducta. Înlăturați toate murdăria și murdăria dizolvate de soluția de alcool-sare. Nu uitați să ștergeți și exteriorul țevii pentru a îndepărta murdăria de praf și de amprente digitale. Ștergeți ușor țeava cu un prosop din microfibră sau lăsați-l să se usuce la aer timp de câteva ore înainte de a-l reumple. [7] Dacă conducta încă nu este clară după prima curățare și clătire, repetați procesul folosind soluție proaspătă.

Cap 2
Curățarea bolului și a șurubului

 1. Spălați și ștergeți tulpina.
  1
  Spălați și ștergeți tulpina. După ce ați terminat curățarea corpului țevii, apucați tulpina și rulați puțină apă fierbinte peste ea. Dacă este necesar, dați tulpinii o spălare preliminară folosind un prosop de hârtie curat. Acordați o atenție deosebită castronului, unde reziduul va fi cel mai gros și cel mai încăpățânat. Deoarece tulpina este atât de mică și îngustă, este mai ușor să o curățați separat. Din fericire, acest lucru este chiar mai rapid decât curățarea țevii în sine. Răsturnați interiorul bolului cu o scobitoare sau agrafă pentru a îndepărta reziduul gros care este cimentat în poziție.
 2. Așezați tulpina într-o mică pungă Ziploc.
  2
  Așezați tulpina într-o mică pungă Ziploc. Poziționați tulpina în partea inferioară a pungii, lăsând partea superioară deschisă. Stemul nu va reține apa așa cum face tubul, deci va trebui să fie curățat într-un recipient separat. [8] Ați putea, de asemenea, să utilizați un container Tupperware cu capac pentru a ține tulpina. Asigurați-vă că materialul nu este suficient de greu pentru a sparge fragmentele delicate de sticlă. Dacă tija pe care o folosiți este compusă din mai multe părți, dezasamblați-o și curățați fiecare componentă separat pentru a evita deteriorarea acestora.
 3. Umpleți sacul cu soluție de alcool-sare.
  3
  Umpleți sacul cu soluție de alcool-sare. Din nou, utilizați aproximativ o parte din sare în două părți alcool. Când țineți punga, tija trebuie să fie complet scufundată în soluție. Împingeți cu atenție excesul de aer din sac și închideți partea superioară. Verificați dacă punga este bine închisă înainte de a continua. [9] Trebuie să existe suficient spațiu în sacul pentru ca soluția de alcool-sare să se poată mișca liber. Dacă o parte din partea superioară a pungii rămâne deschisă, veți ajunge cu o mizerie mare pe mâini.
 4. Scoateți sacul până când tulpina este curată.
  4
  Scoateți sacul până când tulpina este curată. Puneți sacul în partea superioară și inferioară și agitați-l de la o parte în alta. Pe măsură ce vă agitați, masați tulpina ușor cu vârful degetelor. Acest lucru va crea mai multă frecare pentru a freca reziduurile persistente. [11] Pentru bolurile care sunt foarte murdare sau au o mulțime de acumulare, lăsați tulpina să se înmoaie timp de 15-30 de minute. Aveți grijă să nu manipulați prea mult sacul, sau ar putea să se scurgă sau să explodeze.
 5. Scoateți și clătiți tulpina.
  5
  Scoateți și clătiți tulpina. Deschideți sacul și turnați soluția murdară de alcool-sare. Extrageți tulpina și spălați-o încă o dată cu apă fierbinte. Așezați tijele de-a lungul țevii pentru a se usca la aer. Permiteți țevii și tijei să se usuce complet înainte de a le folosi. Umezeala persistentă poate duce la creșterea mucegaiului și la mirosurile neplăcute, care pot afecta calitatea și aroma fumului. [13]

Cap 3
Menținerea conductei

 1. Manipulați cu grijă conducta.
  1
  Manipulați cu grijă conducta. Utilizați o atingere ușoară când țineți sau mutați barbotorul pentru a evita un accident. Acest lucru este important în special pentru țevile din materiale cum ar fi sticlă și ceramică, care au tendința de a se zgâria și care pot să se spulbere complet dacă sunt scăpate sau greșite. Repararea sau înlocuirea unei țevi poate fi costisitoare, astfel încât cel mai bun mod de a face față accidentelor este împiedicarea lor totală. [14] Așezați conducta pe un tampon mic sau coaster atunci când nu este folosit pentru a nu intra în contact cu suprafețe dure. Păstrați-vă țeava undeva unde nu va fi în pericol de cădere sau de a călca sau se așeză. Luați în considerare investiția într-o manta protectoare sau într-o cutie de depozitare cu tare, dacă fumezi frecvent sau intenționați să faceți orice călătorie cu o țeavă de rupere.
 2. Nu lăsați mucegaiul să se miște.
  2
  Nu lăsați mucegaiul să se miște. Interiorul țevii dvs. este cald și umed, făcându-l un loc ideal pentru reproducerea bacteriilor. Curățați și dezinfectați în mod regulat conducta pentru a evita creșterea mucegaiului. În caz contrar, ați putea să vă uitați la reziduuri subțiri, decolorate, mirosuri neplăcute și o experiență de fumat în general neplăcută. [15] Reumplerea conductei cu apă proaspătă de fiecare dată când o folosiți va ajuta la crearea unui mediu mai puțin ospitalier pentru bacterii și mucegai. Nu există nicio modalitate bună de a îndepărta mucegaiul blocat, altfel decât prin spălarea acestuia, ceea ce poate fi dificil dacă aveți o țeavă mică sau ciudată.
 3. Preveniți petele de apă tare.
  3
  Preveniți petele de apă tare. În timp, apa obișnuită de la robinet poate lăsa zăcăminte minerale inestetice pe pereții conductei. Aceste depuneri pot conține, de asemenea, urme de substanțe chimice cum ar fi clorul și fluorura, pe care, cu siguranță, nu doriți să-l aveți în apropierea plămânilor. Folosind apă filtrată sau distilată, puteți elimina contaminanții nocivi din conducta dvs., în timp ce vă bucurați și de un fum mai curat și mai fin. [16] Pentru rezultate optime, trebuie să clătiți conducta cu apă purificată după curățare. Păstrați o supapă de apă filtrată pe mâna, astfel încât să aveți întotdeauna o gata de alimentare atunci când vine vorba de timp pentru a umple teava ta.