Cum să Cum funcționează într-o gospodărie multigenerațională

Multe familii din întreaga lume trăiesc în gospodării multigeneraționale, care sunt definite ca fiind de 3 și chiar 4 generații. Acestea sunt în mod special comune în țările în curs de dezvoltare care consideră ca generație mai multe generații în casă, dar devine și mai frecventă în țările dezvoltate, precum Statele Unite. Costurile ridicate ale imobilelor, asistenței medicale și îngrijirii copiilor fac mai multe familii să ia în considerare forțele de asociere între generații. Fiecare generație, totuși, introduce un nou set de complicații potențiale, care trebuie abordate pentru ca o gospodărie multigenerațională să funcționeze și să prospere.

Paşi

 1. Aflați de ce acest aranjament este în vigoare.
  1
  Aflați de ce acest aranjament este în vigoare. Fiecare aranjament de viață are avantajele și dezavantajele sale și, pentru ca acesta să funcționeze, beneficiile trebuie recunoscute și depășesc neajunsurile. Atunci când procesul devine dur, amintirea de ce ați ales să trăiți într-o gospodărie multigenerativă vă va ajuta să faceți față eventualelor conflicte care ar putea apărea. Unele dintre motivele pentru care familiile aleg să trăiască împreună sunt: ​​Bani. Pierderea unui loc de muncă sau cheltuieli neprevăzute, cum ar fi divorțul sau moartea în familie. O mișcare mare, în care o unitate de familie locuiește cu o altă unitate de familie sau membru care se află deja în zonă până când se pot familiariza cu zona și își pot crea propria casă. Dorința de a trăi într-o zonă cu costuri ridicate. Prin faptul că mai mulți membri ai familiei trăiesc într-o singură casă, familia își poate permite o casă mai frumoasă și mai bună într-un cartier mai bun și cu școli mai bune. Parintii care lucreaza si care prefera sa aiba membrii familiei lor grija pentru copiii lor in loc de straini. Vârstnici care trebuie să fie îngrijiți de familie în locul serviciilor de îngrijire la domiciliu. Un accent pe conservarea credințelor și obiceiurilor religioase. Circumstanțe neprevăzute, cum ar fi o leziune debilitantă, probleme cardiace sau o boală incurabilă. O situație extinsă a vieții familiale poate oferi o pernă de ajutor dacă și când apar astfel de circumstanțe.
 2. Discutați diferitele circumstanțe cu familia, astfel încât toată lumea să se afle pe aceeași pagină în care trăiți împreună.
  2
  Discutați diferitele circumstanțe cu familia, astfel încât toată lumea să se afle pe aceeași pagină în care trăiți împreună. Dacă este o situație temporară, lăsați familia dvs. să știe care este situația dvs.
 3. Definiți responsabilitățile legate de cei care trebuie să fie îngrijiți.
  3
  Definiți responsabilitățile legate de cei care trebuie să fie îngrijiți. Are cineva din familie probleme de sănătate care trebuie abordate, cum ar fi un părinte în vârstă care are nevoie de îngrijire specială sau un copil cu dizabilități de învățare? Dacă îngrijirea lor se bazează pe domiciliu, care dintre ceilalți membri ai familiei sunt responsabili în primul rând pentru această îngrijire?
 4. Discutați granițele ca grup, deoarece acestea trebuie respectate de fiecare membru al gospodăriei, de la cel mai mic la cel mai în vârstă.
  4
  Discutați granițele ca grup, deoarece acestea trebuie respectate de fiecare membru al gospodăriei, de la cel mai mic la cel mai în vârstă. Adresați-vă preocupărilor privind confidențialitatea. Poate fi greu să ai intimitate în această situație vie. Asigurați-vă că toată lumea înțelege importanța confidențialității și are consecințe pentru oricine invadează viața privată a oricui, indiferent dacă este vorba de Internet, de jurnalul dvs., de a trece prin lucruri personale și chiar de a asculta apelurile telefonice. O parte din menținerea limitelor este fiecare membru al familiei știind că acordarea de consiliere, mai ales atunci când vine vorba de probleme sau argumente de către un cuplu căsătorit în interiorul casei, ar trebui să fie acordată doar "dacă vi se cere". Nu intrați niciodată în mijlocul argumentului unui cuplu decât dacă este vorba de un caz de abuz. Stabiliți limitele fizice. Unii oameni au personalități mai "fizice" decât altele. Lăsați familia dvs. să știe despre preocupările dvs. legate de violența fizică și / sau atingerea necorespunzătoare. Setați limitele acustice. Este posibil ca cel puțin o persoană din casă să se bucure de muzică puternică sau chiar de televiziune. Spuneți celor care doresc muzică sau televiziune să folosească căști. Stabiliți regulile pentru baie. Unii oameni acceptă mai mult folosirea băii în același timp decât alții. Așezați încuietori pe ușile de la baie pentru a preveni întreruperile accidentale și jene.
 5. Lăsați părinții să-și ridice copiii.
  5
  Lăsați părinții să-și ridice copiii. În cazul în care adulții nu își mai păstrează atenția asupra drepturilor și responsabilităților celuilalt, temele pot fi uneori o sursă de discordie în casă. Ceea ce cauzează problemele este ca un adult al unui părinte să nu știe cât de departe ar trebui să li se permită să se decidă ce este mai bine pentru copii. Este deosebit de important să-i spuneți părinților și bunicilor, precum și altor membri ai familiei să nu contracareze regulile pe care le-ați stabilit pentru proprii copii.
 6. Decideți înainte cine va fi responsabil pentru plata facturilor și pentru a vă menține la maximum în ceea ce privește abilitățile dumneavoastră.
  6
  Decideți înainte cine va fi responsabil pentru plata facturilor și pentru a vă menține la maximum în ceea ce privește abilitățile dumneavoastră. Desigur, există momente când se întâmplă neprevăzut. Dacă toți membrii adulți colaborează, majoritatea problemelor pot fi rezolvate.
 7. Apelați o întâlnire de familie dacă există o problemă despre care considerați că trebuie discutată.
  7
  Apelați o întâlnire de familie dacă există o problemă despre care considerați că trebuie discutată. Dacă este o problemă mai personală, luați-l pe celălalt membru al familiei și discutați-l în liniște. După cum am menționat mai devreme, ar trebui să existe un timp și un loc în care orice membru al familiei poate avea confidențialitate. În aceste condiții, multe probleme personale pot fi abordate și soluționate înainte de erupția lor într-un conflict major.
 8. Petreceți timpul de calitate împreună ca o familie.
  8
  Petreceți timpul de calitate împreună ca o familie. Aveți o zi și / sau noapte o săptămână de distracție pentru toată lumea.