Cum să cureți un ventilator de baie

Una dintre cele mai neglijate spații în ceea ce privește curățarea unei băi este ventilatorul. Având un ventilator curat, funcțional poate reduce mirosurile de baie, precum și mucegaiul de luptă și creșterea mucegaiului. Aceste probleme pot deveni un pericol pentru sănătate dacă sunt lăsate nesupravegheate prea mult timp. [1] Prin curățarea ventilatorului în fiecare șase luni, veți putea elimina murdăria înainte de a deveni o problemă.

Cap 1
Scoaterea ventilatorului pentru baie

 1. Opriți alimentarea.
  1
  Opriți alimentarea. Înainte de a face orice altceva, asigurați-vă că ventilatorul este oprit și nu se poate activa până când nu ați terminat curățarea. [2] Majoritatea modelelor vor avea un conector care se află direct în spatele capacului. Puteti scoate mai intai capacul si deconectati ventilatorul, dar doar pentru a fi in siguranta, du-te si trageti temporar intrerupatorul pentru baie. Ventilatorul este acum sigur să lucreze.
 2. Scoateți capacul.
  2
  Scoateți capacul. Praful va cădea când capacul este îndepărtat. Pentru a evita praful, poziționați scara dvs. de cale ferată astfel încât să puteți ajunge la capac, dar nu stați direct sub el. Majoritatea capacelor vor avea două vârfuri pe părțile opuse care o țin în loc, altele trebuie să fie deșurubate. Scoateți capacul prin apăsarea acestor vârfuri, apoi fixați capacul deoparte.

Cap 2
Curățarea ventilatorului și a capacului

 1. Curățați capacul și ventilatorul.
  1
  Curățați capacul și ventilatorul. Începeți prin aspirarea majorității murdăriei create atât pe capac cât și pe ventilator. Apoi utilizați un dispozitiv de gătit, de preferință o cârpă din fibre microunde, pentru a șterge praful rămas utilizând apă cu săpun. Fii cât de cât poți, probabil că nu vei mai face din nou pentru o vreme.
  Puteți lăsa capacul să se înmoaie în cada de apă cu săpun, dar ventilatorul trebuie șters manual pentru a evita alimentarea cu apă a ansamblului motorului sau a dopului.
 2. Aspirați țeava de eșapament.
  2
  Aspirați țeava de eșapament. Utilizați un dispozitiv de prindere cu cremalieră sau perie și scoateți-l în vid din interiorul țevii de eșapament. Dacă puteți ajunge, utilizați și dispozitivul pentru a șterge ce nu a putut obține vidul.
 3. Aspirați orificiul de evacuare extern.
  3
  Aspirați orificiul de evacuare extern. Acest lucru se poate face mai târziu odată ce întregul proces este terminat, dar la un moment dat trebuie să ieșiți afară și să găsiți aerisirea exterioară pentru ventilatorul dvs. de baie. În funcție de locul unde se află baia, acest orificiu va fi fie pe acoperiș, fie pe latura casei. Aduceți o garnitură umedă pentru a șterge murdăria care a fost construită la celălalt capăt al țevii de eșapament.

Cap 3
Reinstalarea ventilatorului pentru baie

 1. Reinstalați ventilatorul.
  1
  Reinstalați ventilatorul. Înainte de a reinstala ventilatorul, asigurați-vă că ați curățat toată praful de la fiecare dintre lamele și l-ați uscat bine. Reintroduceți-l cu grijă în țevile de eșapament și înșurubați-le în poziție. Utilizați degetele și rotiți ventilatorul în jurul câtorva rotații pentru a vă asigura că nu se freacă de nimic.
 2. Porniți din nou alimentarea.
  2
  Porniți din nou alimentarea. Introduceți ventilatorul înapoi în priză și resetați întrerupătorul pentru baie. Ventilatorul este acum periculos din nou, deci nu-l atingeți sau continuați să-l curățați după acest punct.
 3. Reinstalați capacul.
  3
  Reinstalați capacul. Odată ce capacul sa uscat, fie îl înșurubați sau îndoiți vârfurile până când capacul se fixează în poziție.
 4. Testați ventilatorul.
  4
  Testați ventilatorul. Porniți din nou ventilatorul pentru a vă asigura că funcționează normal. Ventilatorul trebuie să fie mai silențios decât înainte și să furnizeze un debit mai mare de aer.