Cum să diagnostichezi obezitatea în retriverele labrador

Se estimează că până la 30% din populația generală a câinilor și 45% din câinii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani sunt mai grele decât greutatea lor ideală. [1] Aceasta nu este doar o chestiune de apariție pentru câine, ci afectează sănătatea și durata vieții sale. Cainii supraponderali sau obezi au o durata de viata mai scurta decat cei cu o greutate ideala, cu pana la 18 luni, si sunt mai predispuse la boli, cum ar fi diabetul, artrita, probleme cardiace si pulmonare, hipertensiune arteriala si anumite tipuri de cancer. ] Dacă sunteți îngrijorat de greutatea retardului dumneavoastră Labrador, ar trebui să învățați cum să evaluați greutatea acestuia, să îl luați la veterinar pentru evaluare și să-i schimbați stilul de viață dacă este cu adevărat supraponderal.

Cap 1
Evaluarea greutății labradorului

 1. Feriți-vă de greutatea câinelui.
  1
  Feriți-vă de greutatea câinelui. Obezitatea este considerată o boală care poate fi prevenită în întregime, iar ca părinte pentru animale de companie responsabil cu deschizătorul de conserve sau cu cumpărăturile, responsabilitatea de a-și menține greutatea sănătoasă a animalului de casă se încadrează pe umeri. Primul pas în acest sens este de a recunoaște că trebuie să fii proactiv cu privire la greutatea câinelui tău. [3] Aceasta nu înseamnă că ești un părinte oribil pentru animalele de companie, dacă Labradorul tău este în greutate. Pur și simplu înseamnă că acum trebuie să acordați prioritate păstrării câinelui dvs. la o greutate sănătoasă, în același mod în care acordați prioritate pentru a lua medicul veterinar pentru examenele anuale și păstrați-l în siguranță de la rău.
 2. Evaluați forma corpului câinelui.
  2
  Evaluați forma corpului câinelui. Prima abilitate de învățat constă în observarea formei corpului Labradorului. Când este văzut din lateral, câinele trebuie să aibă un abdomen îngropat din spatele coastelor până la picioarele din spate, astfel încât să aibă o linie evidentă a taliei. Câinii care sunt în formă de butoi sau au o subliniată plată sunt supraponderali. De asemenea, atunci când este văzut de sus, câinele trebuie să aibă o talie care se întinde în spatele coastelor și în fața bazinului. Din nou, câinii cu părțile laterale paralele, sau care sunt în exces, sunt supraponderali.
 3. Corpul înscrie câinele.
  3
  Corpul înscrie câinele. Esența scorului corpului este să simțiți reperele importante pe corpul câinelui (cum ar fi coastele, coloana vertebrală sau oasele pelvine) și să evaluați cantitatea de grăsime care le acoperă. Dacă înțelegeți cum să faceți acest lucru în mod corect, puteți folosi acest lucru pentru a verifica cantitatea de grăsime acoperită de corpul câinelui și a decide dacă câinele este supraponderal. Ideea este să folosiți vârfurile degetelor și să le executați de-a lungul coloanei vertebrale a câinelui și peste coaste pentru a vedea cât de bine (sau nu) vă puteți simți oasele. Idealul este de a putea detecta oasele individuale (cum ar fi loviturile coloanei vertebrale), dar fără ca oasele să privească prin palton [4]. Scala rulează fie de la 1 la 5 (1 este emaciat, iar 5 este foarte obeză), 3 fiind cantitatea perfectă de acoperire a corpului, sau 1 - 9, cu 4,5 fiind perfectă. Pentru a aprecia acoperirea perfectă peste coaste, rulați vârful degetelor unei mâini peste articulațiile celeilalte și acest tip de ciocnire este sentimentul că ar trebui să treceți peste coaste. Dacă trebuie să apăsați din greu pentru a identifica oasele individuale sau tot nu puteți localiza oasele, atunci câinele este supraponderal.

Cap 2
Obținerea unei diagnostice veterinare a obezității

 1. Ia-ți câinele medicului veterinar.
  1
  Ia-ți câinele medicului veterinar. Dacă credeți că greutatea câinelui dvs. nu mai este controlată, soluționați imediat problema. Programați un examen specific cu medicul dumneavoastră veterinar doar pentru a rezolva această problemă. Examenul dvs. anual al câinelui este, de asemenea, un moment bun pentru a evalua și a discuta despre greutatea sa. Acest lucru este valabil mai ales dacă credeți că laboratorul dvs. este puțin supraponderal, iar problema nu necesită prea mult timp sau atenție.
 2. Urmăriți modul în care corpul vostru veterinar vă evaluează labradorul.
  2
  Urmăriți modul în care corpul vostru veterinar vă evaluează labradorul. Medicul dvs. veterinar utilizează aceleași metode pe care le faceți, pentru a evalua dacă câinele dvs. este sau nu la greutatea sa ideală. Cu toate acestea, ei au avantajul că au văzut nenumărate câini în timpul vieții lor active și știind ce este o greutate sănătoasă și ce nu este. Veterinarul dvs. are, de asemenea, avantajul de a judeca în mod nemaipomenit fără ca emoțiile să tulbure deciziile. În plus, medicul veterinar va cântări câinele ca referință.
 3. Discutați despre schimbările pe care le puteți aduce stilului de viață al câinelui și obiceiurilor alimentare.
  3
  Discutați despre schimbările pe care le puteți aduce stilului de viață al câinelui și obiceiurilor alimentare. Veterinarul dvs. poate fi o resursă excelentă pentru idei despre cum să scădea greutatea câinelui. Medicul veterinar poate să aibă sugestii pentru alimente pentru a hrăni câinele și despre cum să-l obții pe câine mai activ fizic. Deoarece câinii diferiți au niveluri de abilități fizice diferite, pe baza rasei, vârstei și stării fizice, discutați cu medicul veterinar despre ce fel de exerciții ar fi bine pentru câinele dvs. Labradorii, de exemplu, sunt câini de talie mare, care pot face multe exerciții fizice atunci când sunt tineri, dar câinele dvs. poate avea probleme fizice care limitează capacitatea sa de a face anumite tipuri de activitate intensă. Medicul dvs. veterinar va fi o resursă bună pentru informații despre hrănirea câinelui dvs. pentru că el sau ea înțelege echilibrul între obținerea de calorii suficiente în câinele dvs. pentru a-l menține activ și fericit, și totuși, având în vedere pierderea în greutate.
 4. Aflați ce este greutatea ideală pentru câinele dvs. specific.
  4
  Aflați ce este greutatea ideală pentru câinele dvs. specific. Obezitatea este definită ca fiind de 20% față de capătul superior al intervalului normal de greutate. Această greutate suplimentară reprezintă un exces de grăsime. Cu toate acestea, tabelele care indică greutățile dorite pentru diferite rase sunt limitate pentru a prezice ce câine individual ar trebui să cântărească. [7] În schimb, discutați despre greutatea ideală a câinelui dvs. cu medicul veterinar al acestuia, deoarece el sau ea va avea o idee mai bună despre greutatea câinelui pe baza cadrului său real. De exemplu, greutatea "medie" pentru un Labrador este cotată la 55 - 70 lbs. Ar putea fi tentant pentru cineva cu o Labrador de sex feminin greu care cântărește 69 kg pentru a crede câinele lor este în regulă, în timp ce atunci când cadavrul corpului său mic și faptul că este femeie este luată în considerare, ea este de fapt supraponderală. Aceste greutăți medii pot lăuda un proprietar într-un fals sentiment de securitate, în timp ce proprietarul ar trebui să judece starea câinelui pe baza cantității de grăsime care acoperă coastele câinelui și forma câinelui.

Cap 3
Menținerea labradorului la o greutate sănătoasă

 1. Înțelegeți de ce câinele dvs. este supraponderal.
  1
  Înțelegeți de ce câinele dvs. este supraponderal. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți ce trebuie să vă schimbați pentru a ajuta câinele să piardă în greutate. În termeni simpli, obezitatea este cauzată atunci când un Labrador mănâncă mai multe calorii decât arde, iar excesul de energie este prezentat ca grăsime corporală. Pentru a opri acest lucru, câinele trebuie fie să ia mai puține calorii, să ardă mai multe calorii, fie o combinație a celor două. Unii factori au un impact, cum ar fi castrarea, dar acest lucru se datorează unei ușoare încetiniri a metabolismului, mai degrabă decât o predestinare a faptului că un câine desextrat va fi gras. Un caine cu cautere are inca capacitatea de a fi la o greutate ideala, poate lua doar ajustari suplimentare la dieta si exercitii fizice.
 2. Nu coborâți la cerșit.
  2
  Nu coborâți la cerșit. Labradorul reprezintă o provocare deosebită, deoarece este foarte îndrăgit să mănânce și nu pare să recunoască când stomacurile sunt pline. Astfel, proprietarul de la Labrador nu se poate baza pe controlul apetitului câinelui lor pentru a guverna cât de mult să se hrănească. Nu este sigur să-ți asumi un cerșetor Labrador este înfometat, indiferent cât de convingător este apelul lor, pentru că vor face o impresie bună de a fi înfometați chiar dacă tocmai au mâncat. Un proprietar de Labrador trebuie să fie vigilent de două ori cu talia animalelor de companie, astfel încât să recunoască o problemă devreme în timp ce este mai ușor să se remedieze.
 3. Faceți exercițiul o parte din rutina zilnică.
  3
  Faceți exercițiul o parte din rutina zilnică. Câinele dvs. trebuie să ardă mai multe calorii decât ia înăuntru. Acest lucru va permite câinelui să piardă o parte din greutatea pe care a pus-o. Exercitați-l în fiecare zi, de câteva ori pe zi. Când alegeți ce tip de exercițiu să faceți cu câinele, luați în considerare starea fizică a câinelui dvs. și construirea acestuia. Acest exercițiu ar putea fi la fel de simplu ca și cum ați merge în rutina de mers pe jos dimineața înainte de a merge la serviciu și de mers pe jos din nou atunci când vă întoarceți de la locul de muncă. În cazul în care câinele dvs. are o mare rezistență și este construit fizic pentru mai mult exercițiu, luați în considerare că îl luați în drumeție sau luați-l împreună când mergeți pentru o alergare. Acest lucru poate fi, de asemenea, ceva pe care îl construiți împreună!
 4. Hrăniți câinele mai puțin calorii și un aliment sănătos și sărac.
  4
  Hrăniți câinele mai puțin calorii și un aliment sănătos și sărac. În mod clar, dacă câinele dvs. este supraponderal, acesta trebuie hrănit mai puțin. Aceasta ar putea însemna continuarea hranei pentru aceeași hrană, dar doar reducerea cuantumului pe care îl oferiți. De asemenea, ar putea însemna schimbarea alimentelor sale la un tip care este conceput pentru a ajuta la scăderea în greutate. Orice ați decide să faceți, este mai bine să consultați medicul veterinar înainte de a efectua modificări în dieta câinelui și cantitatea pe care o hrăniți. Dacă aveți în vedere schimbarea tipului de hrană pe care îl hrăniți, amintiți-vă că trebuie să faceți ajustări treptat. O schimbare bruscă a alimentelor ar putea pune sistemul digestiv al câinelui în șoc și va provoca boală. În schimb, introduceți treptat alimentele vechi în alimente vechi timp de o săptămână sau două, astfel încât, până la capăt, câinele dvs. să fie complet pe noua hrană. [9]
 5. Urmăriți greutatea câinelui dvs.
  5
  Urmăriți greutatea câinelui dvs. Odată ce ați determinat că Labradorul trebuie să piardă în greutate, veți utiliza greutatea ca ghid pentru a stabili dacă regimul de dietă și exercițiu are succes. Dacă nu aveți o scară pe care labradorul dvs. se potrivește la domiciliu, luați în considerare măsurarea taliei cu o bandă și folosiți-o pentru a determina dacă scade greutatea. Cântați sau măsurați Labradorul dvs. o dată pe săptămână și scrieți măsurarea în jos pentru referință. Când măsurați câinele, alegeți un punct de reper pe stratul său (cum ar fi un plasture distinct de fire de par) pentru a localiza banda de măsurare în același loc de fiecare dată.