Cum să amortizezi o primă de obligațiuni

Guvernele, corporațiile și alte entități emite uneori obligațiuni pentru a strânge bani pentru proiecte de capital sau activități publice. Este un împrumut făcut de un investitor emitentului obligațiunii. Prețul plătit (suma împrumutată) se numește valoarea față (sau "par") a obligațiunii. Investitorul plătește dobândă, de obicei de două ori pe an, care se numește rata de cupon a obligațiunii. La sfârșitul unei perioade predeterminate, obligațiunea se consideră maturată, iar emitentului îi revine obligația de a plăti înapoi împrumutatului valoarea inițială a împrumutului. În conformitate cu regulile IRS, investitorii și întreprinderile au opțiunea de a amortiza prima de obligațiuni, dar nu sunt obligate să (cu excepția cazului în care sunt organizații scutite de taxe). Valorile de piață ale obligațiunilor se mută în mod contrar ratelor dobânzilor. Când ratele cresc, valorile pieței obligațiunilor scad și invers. Aceasta duce la primă de piață și la reducere la valoarea nominală. Pentru a înregistra aceste sume, deținătorii de obligațiuni ar trebui să înțeleagă cum să amortizeze o primă de obligațiuni.

Cap 1
Utilizarea metodei de randament constant

 1. Obțineți randamentul obligațiunii în momentul în care ați achiziționat-o.
  1
  Obțineți randamentul obligațiunii în momentul în care ați achiziționat-o. Randamentul este în mod efectiv rentabilitatea totală pe care o veți primi pe bonificație, pe baza prețului pe care l-ați plătit, dacă îl dețineți până la scadență. [1] Acest lucru va fi ușor de preluat deoarece veți primi randamentul la momentul cumpărării. De asemenea, puteți calcula randamentul curent prin împărțirea fluxurilor de numerar anuale obținute de obligațiuni (plăți cupon) la prețul pieței [2].
 2. Calculați prima de obligațiuni.
  2
  Calculați prima de obligațiuni. Acest lucru este, de asemenea, ușor de preluat deoarece este prețul pe care l-ați plătit pentru obligațiunea minus valoarea nominală a obligațiunii [3]. De exemplu, dacă ați cumpărat o obligațiune de 104.100 USD cu o valoare nominală de 100.000 de dolari, atunci prima este de 4.100 de dolari sau 104.100 dolari - 100.000 de dolari. Prima de obligațiuni este suma pe care o veți amortiza pe durata de viață a obligațiunii.
 3. Calculează suma dobânzii pe care o vei câștiga pentru fiecare plată.
  3
  Calculează suma dobânzii pe care o vei câștiga pentru fiecare plată. Veți avea nevoie să știți câți bani veți primi cu fiecare interes în timpul perioadei de viață a obligațiunii. Amintiți-vă, totuși, veți utiliza valoarea nominală a obligațiunii pentru a calcula plățile aferente dobânzii, și nu suma pe care ați plătit-o pentru această obligațiune. [4] De exemplu, dacă ați cumpărat o obligațiune pentru 104.100 USD cu o valoare nominală de 100.000 $ și o rată a dobânzii de 9%, veți utiliza valoarea nominală pentru a calcula rata dobânzii. În acest caz, rata anuală a dobânzii este de 9.000 $ sau 100.000 $ x 9%. Cu toate acestea, aceasta este rata anuală a dobânzii și plățile de dobânzi sunt de obicei plătite de două ori pe an, astfel încât fiecare plată a dobânzii este de 4.500 dolari sau 9.000 dolari / 2.
 4. Înregistrați valoarea contabilă.
  4
  Înregistrați valoarea contabilă. Când cumpărați prima dată obligațiunea, valoarea contabilă este aceeași cu suma pe care ați plătit-o pentru ea. De exemplu, dacă ați cumpărat o obligațiune pentru suma de 104.100 USD, atunci valoarea contabilă este de 104.100 USD. Valoarea contabilă va scădea (sau amortiza) de fiecare dată când primiți o plată a dobânzii. Dacă dețineți obligațiunile până la scadență, valoarea contabilă va fi aceeași cu valoarea nominală atunci când primiți plata de dobânzi finală.
 5. Calculați cheltuielile cu dobânzile curente pe baza valorii contabile.
  5
  Calculați cheltuielile cu dobânzile curente pe baza valorii contabile. Pentru a obține cheltuielile cu dobânzile curente, veți utiliza randamentul la momentul cumpărării obligațiunilor și a valorii contabile. De exemplu, dacă ați cumpărat o obligațiune pentru 104.100 USD cu un randament de 8%, atunci cheltuielile cu dobânzile sunt de 8.328 $ (104.100 x 8%). Amintiți-vă, totuși, că dobânzile sunt plătite de două ori pe an, deci trebuie să împărțiți acest număr cu două, oferindu-vă 4,164 $.
 6. Debiți în numerar suma pe care ați plătit-o pentru obligațiune atunci când o cumpărați.
  6
  Debiți în numerar suma pe care ați plătit-o pentru obligațiune atunci când o cumpărați. De exemplu, dacă cumpărați o obligațiune pentru 104.100 de dolari, creditați contul de numerar pentru suma de 104.100 de dolari.
 7. Creditul contul obligațiunilor de plătit valoarea nominală a obligațiunii.
  7
  Creditul contul obligațiunilor de plătit valoarea nominală a obligațiunii. De exemplu, dacă ați cumpărat o obligațiune pentru suma de 104.100 USD, care are o valoare nominală de 100.000 de dolari, ați credita contul obligatoriu de plătit pentru 100.000 de dolari.
 8. Creditarea contului de prime de obligatiuni valoarea primei de obligatiuni.
  8
  Creditarea contului de prime de obligatiuni valoarea primei de obligatiuni. Aceasta este suma pe care ați calculat-o la pasul 2 de mai sus. În acest caz, veți acoperi contul de prime de obligațiuni pentru suma de 4.100 USD. Rețineți că contabilitatea completă din acest pas și pasul anterior păstrează echilibrul cărților dvs. Ați debitat bani în valoare de 104.100 de dolari și ați creat două conturi pentru suma de 104.100 $ (100.000 $ + 4.100 $).
 9. Credit în numerar când primiți plata dobânzii.
  9
  Credit în numerar când primiți plata dobânzii. Pentru plata dobânzilor, veți plăti numerar deoarece primiți o creștere a numerarului. Aceasta este suma pe care ați calculat-o de la Pasul 3 de mai sus, sau 4.500 $.
 10. Decontarea dobânzii la debit.
  10
  Decontarea dobânzii la debit. Calculați cheltuielile cu dobânzile pe baza valorii contabile a obligațiunii. Aceasta este suma pe care ați calculat-o la pasul 5 de mai sus, sau 4.164 dolari.
 11. Calculați diferența dintre dobânda pe care ați primit-o și cheltuielile cu dobânzile.
  11
  Calculați diferența dintre dobânda pe care ați primit-o și cheltuielile cu dobânzile. În acest exemplu, diferența este de 336 $ sau 4.500 $ - 4.164 $.
 12. Debifați contul de prime de obligațiuni cuantumul diferenței.
  12
  Debifați contul de prime de obligațiuni cuantumul diferenței. În acest caz, veți debita contul de prime de obligațiuni de 336 $. După prima plată a dobânzii, valoarea primei obligațiuni trebuie să fie de 3.764 dolari sau 4.100 dolari - 336 dolari. Rețineți că ați creditat contul de prime de obligațiuni de 4.100 de dolari când ați cumpărat obligațiunea.
 13. Recalculați valoarea contabilă a obligațiunii pentru următoarea plată a dobânzii.
  13
  Recalculați valoarea contabilă a obligațiunii pentru următoarea plată a dobânzii. Noua valoare contabilă a obligațiunii este valoarea contabilă anterioară minus debitul la contul de prime de obligațiuni. Deci, pentru prima dvs. plată a dobânzii, valoarea contabilă anterioară a obligațiunii a fost de 104.100 USD în exemplul curent. Noua valoare contabilă este de 103.764 $ sau 104.100 $ - 336 $. Valoarea nouă a contabilității este ceea ce veți utiliza pentru a calcula cheltuielile cu dobânzile la următoarea dată când primiți o plată a dobânzii.

Cap 2
Utilizarea metodei liniei drepte

 1. Calculați prima de obligațiuni.
  1
  Calculați prima de obligațiuni. Este ușor să calculați prima de obligațiuni deoarece este prețul pe care l-ați plătit pentru obligațiunea minus valoarea nominală a obligațiunii [5]. De exemplu, dacă ați cumpărat o obligațiune de 104.100 USD cu o valoare nominală de 100.000 de dolari, atunci prima este de 4.100 de dolari sau 104.100 dolari - 100.000 de dolari. Prima de obligațiuni este suma pe care o veți amortiza pe durata de viață a obligațiunii.
 2. Determinați numărul de plăți a dobânzii rămase.
  2
  Determinați numărul de plăți a dobânzii rămase. Dobânzile sunt de obicei plătite de două ori pe an, la sfârșitul lunii iunie și la sfârșitul lunii decembrie. Cu toate acestea, verificați specificul legăturii dvs. Dacă rămân cinci ani până când obligațiunile scad și când ați cumpărat obligațiunile la începutul anului, atunci sunt cel mai probabil 10 rambursări ale dobânzilor (5 ani x 2 plăți de dobânzi pe an). Casa de brokeraj pe care ați folosit-o pentru a cumpăra obligațiunile trebuie să vă poată furniza toate informațiile de care aveți nevoie cu privire la cât de des și când plățile de dobânzi au loc.
 3. Calculează suma dobânzii pe care o vei câștiga pentru fiecare plată.
  3
  Calculează suma dobânzii pe care o vei câștiga pentru fiecare plată. Trebuie să știți câți bani veți primi cu fiecare interes pe parcursul vieții obligațiunii. Amintiți-vă, totuși, veți utiliza valoarea nominală a obligațiunii pentru a calcula plățile aferente dobânzii, și nu suma pe care ați plătit-o pentru obligațiunile [6]. De exemplu, dacă ați cumpărat o obligațiune pentru 104.100 USD cu o valoare nominală de 100.000 $ și o rată a dobânzii de 9%, veți utiliza valoarea nominală pentru a calcula rata dobânzii. În acest caz, rata anuală a dobânzii este de 9.000 $ sau 100.000 $ x 9%. Cu toate acestea, plățile pentru dobânzi sunt de obicei plătite de două ori pe an, astfel încât fiecare plată a dobânzii este de 4.500 $ sau 9.000 $ / 2.
 4. Înregistrați valoarea contabilă.
  4
  Înregistrați valoarea contabilă. Când cumpărați prima dată obligațiunea, valoarea contabilă este aceeași cu suma pe care ați plătit-o pentru ea. De exemplu, dacă ați cumpărat o obligațiune pentru suma de 104.100 USD, atunci valoarea contabilă este de 104.100 USD. Valoarea contabilă va scădea (sau amortiza) de fiecare dată când primiți o plată a dobânzii. Dacă dețineți obligațiunile până la scadență, valoarea contabilă va fi aceeași cu valoarea nominală atunci când primiți plata de dobânzi finală.
 5. Calculați suma totală a dobânzii pe care o veți primi dacă dețineți obligațiunile până la maturitate.
  5
  Calculați suma totală a dobânzii pe care o veți primi dacă dețineți obligațiunile până la maturitate. Puteți face acest lucru prin înmulțirea plăților de dobânzi ori numărul de plăți rămase. De exemplu, dacă există 10 plăți rămase și dobânda este de 4.500 USD pe plată, atunci valoarea totală a plăților pentru dobânzi este de 45.000 $ sau 4.500x10 USD.
 6. Extrageți prima de obligațiuni din totalul plăților de dobânzi.
  6
  Extrageți prima de obligațiuni din totalul plăților de dobânzi. Prima de obligațiuni este suma calculată în etapa 1 de mai sus. În acest caz, sunt 4.100 de dolari. Deci, diferența aici este de 40.900 $ sau 45.000 $ - 4.100 $. Această valoare reprezintă cheltuielile cu dobânzile utilizate în metoda liniară.
 7. Împărțiți cheltuielile cu dobânzile la numărul de plăți rămase.
  7
  Împărțiți cheltuielile cu dobânzile la numărul de plăți rămase. Pur și simplu, împărțiți numărul pe care l-ați calculat la pasul 6 din numărul plăților de dobândă pe care le-ați determinat la pasul 2. În acest caz, valoarea respectivă este de 4.090 dolari sau 40.900 USD / 10 USD.
 8. Debiți în numerar suma pe care ați plătit-o pentru obligațiune atunci când o cumpărați.
  8
  Debiți în numerar suma pe care ați plătit-o pentru obligațiune atunci când o cumpărați. De exemplu, dacă cumpărați o obligațiune pentru 104.100 de dolari, debitați contul de numerar pentru suma de 104.100 de dolari.
 9. Creditul contul obligațiunilor de plătit valoarea nominală a obligațiunii.
  9
  Creditul contul obligațiunilor de plătit valoarea nominală a obligațiunii. De exemplu, dacă ați cumpărat o obligațiune pentru suma de 104.100 USD, care are o valoare nominală de 100.000 de dolari, ați credita contul obligatoriu de plătit pentru 100.000 de dolari.
 10. Creditarea contului de prime de obligatiuni valoarea primei de obligatiuni.
  10
  Creditarea contului de prime de obligatiuni valoarea primei de obligatiuni. Aceasta este suma pe care ați calculat-o la pasul 1 de mai sus. În acest caz, veți acoperi contul de prime de obligațiuni pentru suma de 4.100 USD. Rețineți că contabilitatea completă din acest pas și cea precedentă ține cărțile dvs. echilibrate. Ați debitat bani în valoare de 104.100 de dolari și ați creat două conturi pentru suma de 104.100 $ (100.000 $ + 4.100 $).
 11. Credit în numerar când primiți plata dobânzii.
  11
  Credit în numerar când primiți plata dobânzii. Pentru plata dobânzilor, veți debita numerar deoarece primiți o creștere a numerarului. Aceasta este suma pe care ați calculat-o de la Pasul 3 de mai sus, sau 4.500 $.
 12. Decontarea dobânzii la debit.
  12
  Decontarea dobânzii la debit. Utilizați suma pe care ați calculat-o la pasul 7 de mai sus sau suma de 4.090 USD.
 13. Calculați diferența dintre dobânda pe care ați primit-o și cheltuielile cu dobânzile.
  13
  Calculați diferența dintre dobânda pe care ați primit-o și cheltuielile cu dobânzile. În acest exemplu, diferența este de 410 $ sau 4.500 $ - 4.090 $.
 14. Debifați contul de prime de obligațiuni cuantumul diferenței.
  14
  Debifați contul de prime de obligațiuni cuantumul diferenței. În acest caz, veți debita contul de prime de obligațiuni de 410 USD. După prima plată a dobânzii, valoarea primei obligațiuni trebuie să fie de 3.690 de dolari sau 4.100 dolari - 410 USD. Rețineți că ați creditat contul de prime de obligațiuni de 4.100 de dolari când ați cumpărat obligațiunea.
 15. Recalculați valoarea contabilă a obligațiunii.
  15
  Recalculați valoarea contabilă a obligațiunii. Noua valoare contabilă a obligațiunii este valoarea contabilă anterioară minus debitul la contul de prime de obligațiuni. Deci, pentru prima dvs. plată a dobânzii, valoarea contabilă anterioară a obligațiunii a fost de 104.100 USD în exemplul curent. Noua valoare contabilă este de 103.690 de dolari sau 104.100 dolari - 410 USD.