Cum să Modul de colectare și gestionare a datelor din teren prin combinarea produselor Google cu telefoane inteligente

Telefoanele inteligente sunt destul de omniprezente în societatea modernă și este important ca guvernele locale și grupurile de voluntari să realizeze potențialul acestor dispozitive.

Cap 1
Crearea unui formular

 1. Porniți un nou formular Google.
  1
  Porniți un nou formular Google. Fiecare cont Gmail este alocat spațiului de stocare în cloud de 15 GB cunoscut sub numele de Google Drive. În Google Drive există, de asemenea, o serie de programe, dintre care multe sunt similare cu Microsoft Office Suite. Pentru a crea formatul master, veți folosi un program numit Google Forms. Accesați contul Drive și faceți clic pe "Nou". Apoi selectați "Formulare Google" din subdosarul "Mai mult". Dacă faceți clic pe această pictogramă, veți ajunge la un formular necompletat. Acest formular poate fi modificat oricând și va fi actualizat automat, astfel încât oricine va accesa Formularul din câmp va vedea întotdeauna Formularul în cea mai recentă versiune.
 2. Denumiți Formularul.
  2
  Denumiți Formularul. Faceți dublu clic în câmpul "Titlu" Â și introduceți un nume pentru formularul dvs.
 3. Adăugați o întrebare la formularul dvs.
  3
  Adăugați o întrebare la formularul dvs. Faceți clic pe pictograma "Adăugați elementul" și introduceți punctul de întrebare sau date pe care doriți ca personalul din teren să îl colecteze în câmpul "titlul de referință". Odată ce acest lucru este complet, alegeți modul în care doriți ca personalul din domeniu să răspundă la acest câmp în Dacă alegeți "Multiple Choice", "Check Boxes" sau "Selectați din listă", vi se va solicita răspunsuri prestabilite de la care personalul de teren poate selecta. Odată ce ați puneți întrebarea dvs. în felul în care doriți, dați clic pe pictograma "Donați".
 4. Construiți-vă Formularul.
  4
  Construiți-vă Formularul. Repetați pasul # 3 până când sunteți mulțumit de formularul dvs. Fiecare întrebare poate fi editată, duplicată sau eliminată în orice moment prin simpla alegere a pictogramei corespunzătoare din dreapta întrebării.
 5. Introduceți mesajul de confirmare.
  5
  Introduceți mesajul de confirmare. Accesați secțiunea de confirmare din partea de jos a paginii și faceți dublu clic pe caseta text din partea de sus a secțiunii. Introduceți mesajul de confirmare pe care doriți ca personalul din domeniu să-l vadă odată ce a trimis cu succes un formular.
 6. Setați formularul pentru a permite mai multe răspunsuri.
  6
  Setați formularul pentru a permite mai multe răspunsuri. În secțiunea de confirmare, asigurați-vă că este bifată caseta de validare "Trimiteți linkul pentru a trimite un alt răspuns". Acest lucru va permite personalului de teren să completeze cu ușurință mai multe formulare fără a fi nevoie să reîncărcați manual pagina web.
 7. Examinați formularul viu pentru acuratețe.
  7
  Examinați formularul viu pentru acuratețe. Dați clic pe pictograma "Afișați o pagină live" în partea de sus a documentului. Dând clic pe această pictogramă, veți ajunge la versiunea live și operațională a acestui formular. Examinați formularul pentru orice erori sau revizuiri.
 8. Împărțiți formularul cu personalul de teren.
  8
  Împărțiți formularul cu personalul de teren. Copiați adresa web din bara de adrese a acestei "pagini live" și trimiteți-o e-mail către personalul de teren care va colecta date utilizând telefonul inteligent.

Cap 2
Colectare de date

 1. Accesați formularul în câmp.
  1
  Accesați formularul în câmp. Formularul Google pe care l-ați elaborat atât de sârguincios este acum un instrument puternic de colectare a datelor în mâinile personalului dvs. de telefon inteligent care utilizează telefonul inteligent. În primul rând, personalul de teren va trebui să vă acceseze formularul făcând clic pe hyperlinkul din e-mail sau selectându-l din marcajele browserului de pe telefonul inteligent.
 2. Completați și trimiteți formularul.
  2
  Completați și trimiteți formularul. Personalul din teren va popula formularul și apoi va prezenta concluziile făcând clic pe pictograma albastră "Subiect" din partea de jos a formularului.
 3. Asigurați-vă că formularul a fost trimis cu succes.
  3
  Asigurați-vă că formularul a fost trimis cu succes. Personalul din teren va primi un mesaj de confirmare atunci când informațiile sale au fost trimise cu succes. Mesajul de confirmare va oferi un link pentru a completa și trimite un alt formular.

Cap 3
Management de date

 1. Gestionați-vă datele.
  1
  Gestionați-vă datele. Se creează o foaie de calcul sora împreună cu fiecare nou formular Google. Ambele documente se află în creatorii Google Drive. Aceste două documente sunt legate astfel încât, de fiecare dată când un formular este trimis de personalul de teren, datele din Formular sunt adăugate automat în foaia de calcul. Deoarece foaia de calcul (sau Google Sheet) este bazată pe nor, se sincronizează în timp real cu formularul surorii sale. Datele pot fi revizuite, manipulate și grafice în același mod ca și în cazul unei foi de calcul Excel.

Cap 4
Cartografierea datelor

 1. Descărcați fișierul Mapping Sheets add-on.
  1
  Descărcați fișierul Mapping Sheets add-on. Dacă locația este ceva în Formularul pe care doriți să îl vedeți în mod automat mapat din datele din foaia dvs. de calcul, va trebui să finalizați câțiva pași. O caracteristică utilă în Foi de calcul Google este abilitatea de a utiliza funcții suplimentare create de dezvoltatori externi. În scopul cartografierii punctelor noastre de date, un add-on denumit Foi de cartografiere este o potrivire perfectă. Puteți descărca Foi de cartografiere gratuit dând clic pe "Înscrieți-vă" în subdosarul "Adăugați-On".
 2. Adăugați Foi de cartografiere în foaia de calcul master.
  2
  Adăugați Foi de cartografiere în foaia de calcul master. După ce descărcați fișierele Mapping®, adăugați funcționalitatea acesteia spre foaia dvs. de calcul, trecând cu mouse-ul peste pictograma "Foldere tabelară" din fila "Adăugare" și apoi făcând clic pe opțiunea "Începeți cartografierea". Dacă alegeți această opțiune, veți adăuga o pagină în partea de jos a fișei dvs. Google numită "Datele". Pagina de date care a fost adăugată este pagina folosită de suplimentul Foi de cartografiere pentru a detalia datele din foaia de calcul într-o hartă Google. Din păcate, hărțile de hărți vor permite utilizatorului să afișeze date limitate pe hartă. Pentru cea mai mare parte , se compune din locația punctului de date, denumirea locației și adăugați o categorie pentru acest punct. Sperăm că vor fi carne în acest add-on un pic în viitor, dar chiar și în incarnarea sa actuală, este încă un foarte util add-on.
 3. Populați automat foile de cartografiere cu date din foaia de calcul master.
  3
  Populați automat foile de cartografiere cu date din foaia de calcul master. Acum, trebuie să comunicați foaia de calcul foaia de mapare pentru a popula automat celulele cu informații din foaia dvs. Google care primește informații din formularul dvs. Google. Pentru a realiza acest lucru, începeți prin selectarea primei celule "A2" A2 și introduceți următoarea funcție în caseta de funcții: = IMPORTRANGE ("[Întreaga adresă URL copie / lipire pentru foaia de calcul Google originală", "[Numele exact al foii dvs. de calcul Google]! C2: C1000")
 4. Repetați acest pas atât pentru coloana "Cărți", cât și pentru coloana "Adresa".
  4
  Repetați acest pas atât pentru coloana "Cărți", cât și pentru coloana "Adresa". Funcția va rămâne în mare parte aceeași pentru fiecare dintre aceste coloane, dar va trebui să vă asigurați că intervalul pentru fiecare coloană este modificat în consecință.
 5. Hartă punctele de date.
  5
  Hartă punctele de date. Odată ce acest pas este complet, sunteți gata să vă testați harta. Faceți clic pe pictograma "Builder" din bara laterală a foilor de hartă din partea dreaptă.
 6. Vizualizați-vă harta.
  6
  Vizualizați-vă harta. După un moment de procesare, pictograma "View" ar trebui să devină disponibilă. Faceți clic pe pictograma "Vizualizare" pentru a vizualiza punctele de date cartografiate. Destul de interesante, nu? Rețineți în acest moment că, deși celulele din foaia de mapare se vor ocupa automat de fiecare dată când personalul de teren va trimite un formular, va trebui să repetați procesul "Builder" de fiecare dată când doriți să vă actualizați harta cu date noi.

Cap 5
Adăugarea de fotografii în foaia dvs. de calcul

 1. Grupează-ți împreună fotografiile pe Google Drive.
  1
  Grupează-ți împreună fotografiile pe Google Drive. Pentru a crea o foaie de calcul mai robustă, vă recomandăm să țineți cont de fotografii sau documente de tip hyperlink pentru a fi ușor de referat. Acest proces va fi probabil realizat de managerul de proiect după ce au avut loc activități în teren în timpul procesării ulterioare. În scopul acestui exercițiu, vom fi hiperlinkul de fotografii spre foaia de calcul master. Pentru a face hyperlink-uri către foaia de calcul master, va trebui mai întâi să vă asigurați că toate fotografiile pe care doriți să le utilizați au fost încărcate în Google Drive. Este o idee bună să grupați toate fotografiile într-un dosar unde vor rămâne în permanență, deoarece mutarea fotografiilor va dezactiva hyperlinkul. Este, de asemenea, o idee bună să utilizați nomenclatorul standardizat pentru fotografiile dvs., astfel încât să fie ușor de identificat.
 2. Creați o coloană nouă în Foaia dvs. Google.
  2
  Creați o coloană nouă în Foaia dvs. Google. Pentru a introduce o nouă coloană în foaia de calcul master, faceți clic dreapta pe coloana adiacentă unde doriți să trăiți coloana "dvs." și apoi alegeți fie "Adăugați 1 stânga" sau "Adăugați 1 drept". Dacă doriți să creați mai mult de o coloană pentru fotografii suplimentare sau documentație suplimentară, repetați acest pas de câte ori este necesar.
 3. Etichetați coloana.
  3
  Etichetați coloana. Faceți dublu clic pe primul rând al coloanei dvs. adăugate recent, apoi introduceți numele coloanei. Dacă ați adăugat mai multe coloane, repetați acest pas pentru fiecare coloană recent adăugată.
 4. Obțineți hyperlinkul pentru fotografia pe care doriți să o utilizați.
  4
  Obțineți hyperlinkul pentru fotografia pe care doriți să o utilizați. După ce ați adăugat în foaia dvs. de calcul cantitatea corespunzătoare de coloane, reluați dosarul de fotografii din Google Drive și faceți clic dreapta pe fotografia pe care doriți să o utilizați. Selectați opțiunea "Acceptați link-ul". Aceasta va genera o fereastră nouă cu un link spre imagine. Evidențiați acest link și apoi copiați link-ul făcând clic dreapta și selectând opțiunea "copie".
 5. Inserați hyperlinkul în foaia de calcul master.
  5
  Inserați hyperlinkul în foaia de calcul master. Selectați celula în care doriți să plasați hyperlinkul pentru fotografie, dați clic dreapta și apoi selectați opțiunea de lipire. Dacă doriți, puteți redenumi hyperlink-ul pentru a se potrivi nevoilor dvs. specifice de format. Pentru a face acest lucru, faceți clic dreapta pe hyperlink și selectați opțiunea "edita link". Introduceți numele fotografiei așa cum doriți să apară în foaia de calcul în caseta de text "Text", apoi apăsați butonul "Aplicare".