Cum să alegi stilouri de colorat

În funcție de varietatea stiloului de colorat pe care îl alegeți, arta dvs. va avea diferite caracteristici. Pixurile vin acum într-o varietate de cerneluri. Cernelurile pe bază de apă sunt strălucitoare, dar alte tipuri de cerneală se mențin mai bine pe o varietate de suprafețe și funcționează mai bine pentru amestecarea culorilor. Stilouri sunt, de asemenea, realizate cu sfaturi diferite. Diblurile scurte, dure vă oferă detalii exacte, dar mai largi, pielea simțită acoperă spațiul paginii mai repede. Alegerea stiloului colorant corect depinde de tipul de cerneală care funcționează cel mai bine pentru proiectul dvs. și de dimensiunea știfturilor care vă oferă precizia dorită.

Cap 1
Alegerea pixurilor de cerneală

 1. Alegeți stilouri pe bază de apă pentru începători.
  1
  Alegeți stilouri pe bază de apă pentru începători. Picsurile pe bază de apă sunt cele mai abundente tipuri de stilouri. Numele de marcă, cum ar fi Crayola, oferă pixuri de marcaj tip "felt-tip", care sunt accesibile și disponibile la orice magazin general. Ele sunt sigure pentru copii, dar pot rupe hârtia atunci când sunt adăugate în straturi. Ei vor oferi desenele tale cu culori luminoase, dar nu funcționează bine pentru tehnici de umbrire. [1]
 2. Treceți la stilouri pe bază de alcool pentru lucrări avansate.
  2
  Treceți la stilouri pe bază de alcool pentru lucrări avansate. Picsurile pe bază de alcool, cum ar fi Copic, sunt utile pentru a pune în jos o mulțime de culoare. Multe pot fi folosite și pentru lucrări detaliate. Acestea sunt markeri de grad profesional, de obicei găsiți în magazinele de artizanat și pot fi cumpărate individual. Ei lucrează bine pe hârtie mai groasă și permit umplerea și amestecarea culorilor, dar vor sângera prin hârtie. [2] Pixurile pe bază de ulei există, de asemenea, și funcționează similar cu pixurile pe bază de alcool.
 3. Obțineți cerneală pe bază de pigmenți pentru durabilitate.
  3
  Obțineți cerneală pe bază de pigmenți pentru durabilitate. Pensulele de cerneală pe bază de pigment, inclusiv stilouri acrilice și unele pixuri de cerneală din India, s-au îmbunătățit de-a lungul timpului pentru a rivaliza stilouri pe bază de alcool pe bază de coloranți. Aceste pixuri vă oferă culori mai clare, sângerați prin hârtie mai puțin, și rezistați la apă și la lumină mai bine decât stilourile de colorare. Cu toate acestea, ele sunt, în general, mai scumpe decât stilouri pe bază de alcool. [3] Exemplele includ markerii Sakura Pigma Micro și markerii acrilici Montana.
 4. Obțineți pixuri pentru detalii fine.
  4
  Obțineți pixuri pentru detalii fine. Stiloul de gel este pe bază de apă și vine într-o varietate de finisaje, cum ar fi metalic sau sclipici. Aceste stilouri sunt ideale pentru a face mici detalii. Ei au mai puțină cerneală mai rapid decât alte pixuri și au tendința de a sări atunci când nu sunt presați suficient de greu pe hârtie. [4] Stilouri de gel se usucă încet și sunt dificil de colorat, astfel încât alte instrumente de colorat ar trebui să fie folosite mai întâi când doriți să completați care stă la baza spațiului. [5] Exemple de pixuri de gel includ Fiskars și Sakura Gelly Roll.

Cap 2
Picking stilouri prin vârf

 1. Alegeți sfaturi de plastic pentru linii netede.
  1
  Alegeți sfaturi de plastic pentru linii netede. Sfatul sau marginea pixului controlează cantitatea de cerneală rămasă pe pagină. Stilouri cu vârfuri de plastic tradiționale lasă linii subțiri, uniforme. Acest lucru le face mai bune pentru contururi și colorare detaliată. [6]
 2. Obțineți sfaturi pentru versatilitate.
  2
  Obțineți sfaturi pentru versatilitate. Stilouri cu pâslă funcționează ca niște markere. Când sunt ținute plate, acestea conferă o mulțime de culori pentru a umple zone largi de hârtie. Când sunt ținute în poziție verticală, vârfurile pot fi folosite pentru detalii mai fine. Aceste sfaturi folosesc mai multă cerneală și își pierd rapid forma.
 3. Alegeți mărimea vârfului adecvat.
  3
  Alegeți mărimea vârfului adecvat. Pixurile pot de asemenea să vină într-o varietate de dimensiuni ale vârfurilor. Un vârf mai fin lasă linii mici, precise și este bun pentru munca detaliată. Sfaturile largi sunt bune pentru linii groase și umplerea unor zone mai mari de hârtie. Sfaturi medii sunt o combinație a celor două. Definiția sfaturilor fine, medii și largi diferă între producători datorită tipului de cerneală și vârfului utilizat. De exemplu, stilouri de gel și vârfuri de plastic lasă linii mai fine decât pixurile de marcare și vârfurile simțite.
 4. Utilizați stilouri pentru mărirea luminozității.
  4
  Utilizați stilouri pentru mărirea luminozității. Tocurile de marcare au sfaturi similare marcatorilor. În timp ce unele soiuri au sfaturi mai fine, majoritatea au sfaturi mai largi care vă permit să umpleți mai mult spațiu fără a pierde cerneala la fel de repede ca atunci când utilizați un stilou gel. Aceste stilouri vin în toate tipurile de cerneală și sunt practice atât pentru începători, cât și pentru profesioniști. Aceste pixuri scot o cantitate mare de cerneală, care adesea sângerează prin hârtie și culori pe cealaltă parte.

Cap 3
Luând în considerare suprafața de colorat

 1. Utilizați stilouri pe bază de apă pentru imagini pe ambele fețe.
  1
  Utilizați stilouri pe bază de apă pentru imagini pe ambele fețe. Când utilizați o carte de colorat, calitatea hârtiei este aleasă pentru dvs. Cu toate acestea, stilourile pe bază de alcool și pe bază de ulei vor sângera prin hârtie, distrugând imaginea pe cealaltă parte. Pensulele pe bază de apă sunt mai sigure în acest caz, deși dacă încercați să straturi de culori, puteți rupe hârtia subțire. [7] Un truc pentru a reduce sângerarea este plasarea unei a doua suprafețe, cum ar fi cartonul sau o altă bucată de hârtie, sub foaia pe care o faci. De asemenea, puteți încerca mai multe pixuri rezistente la sânge, cum ar fi pixuri pe bază de pigmenți, pentru lucrări detaliate.
 2. Alegeți stilouri pe bază de alcool pentru suprafețe groase.
  2
  Alegeți stilouri pe bază de alcool pentru suprafețe groase. Hârtia mai groasă, inclusiv hârtia acuarelă, hârtia Stonehenge, bordul Bristol și bordul de ilustrație, absorb mai multă culoare decât hârtia standard. Acest lucru limitează consumul de alcool și stilouri pe bază de ulei. [8]
 3. Căutați hârtie netedă cu un număr GSM ridicat.
  3
  Căutați hârtie netedă cu un număr GSM ridicat. Hârtia netedă funcționează mai bine pentru desenele stiloului, deoarece petele aspre descompun liniile și culorile. Puteți vedea netezimea hârtiei căutând umflături. Cu toate acestea, uita-te la pachetul pentru un număr GSM (grame pe metru pătrat). Un număr mai mare înseamnă o hârtie mai groasă, care păstrează mai bine cerneala. [9] GSM merge de la 74, care este hârtia standard, la 260, ceea ce este cardul greu. Există, de asemenea, o hârtie cu conținut scăzut de sânge GSM, care este proiectată pentru stilouri pe bază de alcool și este utilizată pentru benzi desenate și alte modele. [10]