Cum să fii mai implicat în viața copilului tău adult

Pe măsură ce părinții și copiii se mișcă prin viață, dinamica se schimbă constant. Odată ce copiii ajung la vârsta adultă, părinții sunt adesea nesiguri în ceea ce privește modul în care să rămână implicați. Dacă doriți să vă implicați mai mult într-o viață adultă, este important să vă petreceți timpul împreună și să comunicați bine. Acestea fiind spuse, trebuie să recunoașteți că copilul dvs. este acum un adult care își ia propriile decizii și își stabilește propriile limite.

Cap 1
Cheltuiți mai mult timp împreună

 1. Faceți lucrurile pe care le bucurați împreună.
  1
  Faceți lucrurile pe care le bucurați împreună. Copilul dvs. adult are mai puțin timp disponibil decât avea copii. Acest lucru le poate determina să reducă vizitele și să se întâlnească. O modalitate de a include mai mult timp în familie este de a face lucruri pe care le-a plăcut mereu să faceți împreună. Acest lucru vă va stimula vizitele cu dvs. [1] De exemplu, dacă dvs. și copilul dvs. ați continuat să faceți drumeții pitorești, oferiți-vă să ieșiți pe o aventură pentru drumeții.
 2. Planificați evenimente de familie.
  2
  Planificați evenimente de familie. Majoritatea copiilor adulți au mai multe șanse de a face timp să viziteze dacă creați un eveniment de familie, spre deosebire de invitarea lor. Invitați toți copiii dvs. (dacă aveți mai multe persoane) să veniți pentru o cină sau o adunare de familie. Dacă există și alte rude (de exemplu, bunici, mătuși, unchi, veri) pe care copilul dvs. le apropie, invitați-le și pe dvs. [2] De exemplu, puteți planifica o cină de familie o dată pe săptămână. Dacă asta este prea mult, țintă o dată pe lună.
 3. Încercați experiențe noi.
  3
  Încercați experiențe noi. Copilul dvs. crescut poate avea preferințe diferite decât au făcut-o ca adolescent. Dacă au luat noi hobby-uri sau activități, arăta interes pentru ele și să fie de susținere. Dacă puteți, încercați uneori să faceți aceste activități cu ele. [3] De exemplu, dacă copilul dvs. adult a început să învețe să cânte un instrument muzical, cereți-i să vă arate cum funcționează.

Cap 2
Comunicarea eficientă

 1. Deschideți cât mai multe canale posibil.
  1
  Deschideți cât mai multe canale posibil. Cercetările arată că cu cât mai multe canale prin care un copil poate comunica cu un părinte, cu atât copilul este mai mulțumit cu relația. De asemenea, aceștia sunt mai predispuși să răspundă și să răspundă dacă un părinte are mai multe modalități de a le contacta. În plus față de timpul față în față și apelurile telefonice, încercați să trimiteți mesagerie și mesaje instantanee copiilor dvs. adulți. [4] Dacă aveți nevoie de ajutor pentru învățarea noii tehnologii, astfel încât să puteți păstra legătura cu copilul adult, întrebați-i. De cele mai multe ori, ei vor fi bucuroși să vă ajute să-l înveți "chiar dacă se distrează foarte mult pentru tine.
 2. Oferiți numai sfaturi binevenite.
  2
  Oferiți numai sfaturi binevenite. Ca părinte, obișnuiai să faci orice decizie pentru copilul tău. Acum că sunt un adult, ei iau decizii pentru ei înșiși. Evitați să le implorați să le balsam sau să le spuneți că ar trebui să facă altceva. Doar oferiți sfaturi solicitate sau binevenite pentru a evita conflictul. [5] De exemplu, dacă copilul dvs. adult are copii proprii, evitați să le spuneți cum să își părăsească copiii. Aceasta este o problemă extrem de personală și poate că nu este de acord cu punctul dvs. de vedere. Pe de altă parte, dacă vă cer sfatul, dați-i liber (dar cu respect).
 3. Ascultă-ți copilul.
  3
  Ascultă-ți copilul. Când copilul dvs. încearcă să comunice cu dvs., ar trebui să ascultați cu atenție. Acest lucru va arăta copilului dvs. că sunteți interesat de sentimentele și activitățile lor și că îi respectați ca adult. Ascultarea este o modalitate importantă de a încuraja relația cu copilul adult. [6] De exemplu, dacă copilul vostru este în colegiu și a decis să-și schimbe majorul, aude-i înainte de a sari la concluzii despre timpul și banii pierduți.
 4. Vorbește în persoană.
  4
  Vorbește în persoană. Cercetările arată că părinții care petrec timpul față în față cu copiii lor adulți au o relație mai fericită cu ei. Acest lucru duce, de asemenea, la o mai mare implicare în viața lor. Când este posibil, petreceți timpul în față cu copilul adult. [7] De exemplu, puteți lua o cafea împreună înainte de a lucra.
 5. Lucrați pentru a vă repara relația.
  5
  Lucrați pentru a vă repara relația. În cazul în care relația dvs. cu un copil adult a avut un succes grav în trecut, va trebui să aveți răbdare și să lucrați pentru ao reface. Dați-le spațiul de care au nevoie pentru a lucra prin trecut, dar oferă un sprijin consistent. Ajungeți-le adesea cu memento-uri blânde că sunteți încă grijă și doriți să aveți o relație cu ei. De exemplu, le puteți numi pur și simplu o dată pe săptămână, în același timp, pentru a vorbi. Dacă nu răspund, încercați din nou săptămâna viitoare.

Cap 3
Respectarea autonomiei copilului dumneavoastră

 1. Respectați limitele lor.
  1
  Respectați limitele lor. Copiii adulți au nevoie de limite pentru ca ei să poată fi ei înșiși și să crească. Le puteți vedea doar o dată pe săptămână sau, în unele cazuri, mai puțin. S-ar putea chiar să existe câteva subiecte (de exemplu, relații romantice sau creșterea propriilor copii) care sunt în afara limitelor. Respectați aceste limite dacă doriți să fiți mai implicați în viața copilului adult. [8]
 2. Accepta alte lor semnificative.
  2
  Accepta alte lor semnificative. Copilul dvs. adulți nu poate să se însoare sau să se căsătorească cu persoana la care vreți. Acesta este un fapt pe care trebuie să-l acceptați ca părinte. Trebuie, de asemenea, să faceți loc pentru persoana pe care o iubesc și să respecte faptul că aceștia vor pune mai întâi această persoană. Nu dați niciodată un ultimatum sau nu faceți o competiție între o altă persoană semnificativă și dumneavoastră. [9]
 3. Fii susținător.
  3
  Fii susținător. Copiii dvs. adulți au nevoie de sprijinul dvs. uneori. Indiferent dacă se află într-o situație financiară dificilă, sau au nevoie de cineva să-i liniștească faptul că sunt buni la ceva, sunteți în continuare părintele lor. Oferiți-le dragoste și sprijin ori de câte ori au nevoie. [10] Nu vă permiteți să fiți abuzați de un copil adult din motive monetare.
 4. Oferă tactic ajutor.
  4
  Oferă tactic ajutor. Uneori, copiii adulți nu doresc să ceară ajutor atunci când au nevoie de ea. Indiferent dacă sunt în dificultate financiară sau au nevoie doar de cineva care să-și facă griji pentru o noapte, puteți găsi modalități creative de a vă oferi ajutorul, fără a le afecta mândria. Cu toate acestea, nu vă ofensați dacă vă vor reduce oferta. De exemplu, dacă copilul dvs. nu va accepta bani atunci când se află într-o legătură financiară, poate vă puteți ușura povara prin luarea nepoților să cumpere haine școlare.