Cum să oblige pe cineva să nu mai placă lucrurile pe care le faci

Când cineva copiază ceea ce faci mereu și nu pare să gândești singur sau să ai propriul stil, idei sau alegeri, poate fi foarte enervant. În unele cazuri, acesta poate să se înfigă la înfiorător, dacă acea persoană încearcă să vă adopte stilul tău de viață, alegerile de carieră și chiar barjele în viața ta de dragoste.

Paşi

 1. Aflați ce ar putea fi în spatele dorinței de a vă copia.
  1
  Aflați ce ar putea fi în spatele dorinței de a vă copia. Dacă această persoană este un prieten, un coleg, un student sau o persoană pe care o cunoașteți în mod rezonabil, ei pot pur și simplu să vă admire și vor să vă fie oarecum ca tine. În timp ce este un gând frumos, dacă este luat prea departe, poate fi un semn că sunt nesiguri, fără ținte, nesiguri în privința propriului sine sau în nevoie de direcție. De cele mai multe ori nu înseamnă că tu ești bolnav, va fi mai mult despre lipsa lor de a te simți bine despre ei înșiși și de a "împrumuta" o parte din praful de stele pentru a le ajuta să strălucească atât cât cred ei.
 2. Observați ce fel de lucruri copiază această persoană.
  2
  Observați ce fel de lucruri copiază această persoană. Dacă este doar stilul tău de modă, asta e enervant, dar nu este probabil să fie o problemă majoră. Pe de altă parte, dacă te ascultă, explică ce importantă intenționezi să faci la colegiu și știi că nu au idee ce intenționează să facă, dar aleg dintr-o dată exact aceleași subiecte și majore ca tine , atunci este posibil să fie puțin din mâini. Măsura în care această persoană îi plac lucrurile pe care le faceți vă ajută să stabiliți dacă este vorba doar de o fază de trecere sau de o simplă îndrăgostire în ceea ce vă place lucrurile pe care le faceți sau dacă este un plan mai serios și mai complicat de a vă folosi doar ca pe compasul vieții . Dacă simțiți că este o fază trecătoare, probabil lăsați-o să fie și așteptați doar pentru a face ca timpul să se stingă. Pe de altă parte, dacă este o problemă serioasă, este mai bine să o abordați într-o manieră bună și în avans, să vă puneți niște limite între voi. Dacă este doar o mică entuziasm, încercați să o spălați cu indicii clare. De exemplu, căutați sugestii pentru a nu-i face să vă încurce activitatea personală, cum ar fi: "Îmi place clubul meu de teatru, deoarece prietenii mei de la drama acolo și niciunul dintre prietenii mei de școală" sau " este doar eu și gheața! ".
 3. Fii bun și plin de compasiune.
  3
  Fii bun și plin de compasiune. Realizând faptul că probabil există un motiv foarte bun în spatele imitației, recunoașteți că există oarecum un complot îngropat în comportamentul acestei persoane, deoarece ei recunosc că faceți alegeri bune. De asemenea, prin faptul că sunteți amabili și plini de compasiune, sunteți mai bine plasați să recunoașteți conducătorii comportamentului lor, în special stima de sine scăzută, lipsa de a ști ce să facă cu viața lor și care doresc să fie într-adevăr un bun prieten sau strâns legați de tine. Încearcă să-ți anulezi propriul tău disconfort și să fii gata să îndrumați această persoană în direcția proprie.
 4. Abordați persoana care va discuta problema.
  4
  Abordați persoana care va discuta problema. Întrebați-i pentru un moment din timpul lor și explicați-vă că doriți să ridicați o chestiune pe care o considerați importantă. Explicați-vă că ați observat un tipar de comportament care presupune efectuarea acelorași lucruri pe care le faceți și care par să facă doar acele lucruri. Utilizați fapte pentru a demonstra ceea ce spuneți, cum ar fi indicarea alegerilor din clasa academică, alegerile de locuri de muncă, alegerile de activitate și așa mai departe. Dacă există un model, dați o scurtă perioadă de timp a mai multor lucruri diferite care par să fi fost "copiate". Nu poate face rău să-l întrebi pe persoana în mod politicos, dacă simt că poate au preluat unele dintre preferințele dvs. fără să o înțeleagă sau dacă într-un fel le-ați presat să simți că trebuie să se conformeze. Acest lucru aduce problema înapoi și le poate da o ieșire în care ar putea explica mai bine acțiunile lor. Puteți lua în considerare utilizarea umorului pentru a ușura discuția. De exemplu, ați putea spune ceva de genul: "Nici măcar nu cred că ceea ce fac este extrem de interesant de cele mai multe ori, așa că sunt oarecum surprins că altcineva ar dori să facă aceleași activități pe ei înșiși!" Nu exagerați, totuși, așa cum doriți ca problema să fie luată în serios și nu doriți să fiți prea flippați sau să sugerați ceva nedorit față de cealaltă persoană.
 5. Fii serios.
  5
  Fii serios. Este foarte probabil ca cealaltă persoană să nege copierea a ceea ce faceți, purtați, spuneți și așa mai departe. La urma urmei, nu este foarte frumos să fii "prins" făcând un astfel de lucru, iar defensivitatea este o reacție standard. Totuși, permiteți-i să vorbească, dar repetați-vă îngrijorările la sfârșit. Asigurați-vă clar că ați auzit ce au spus, dar că sunteți încă preocupat de faptul că puteți continua activitatea dvs., purtați stilul dvs., mergeți în locuri și așa mai departe, fără să vă simțiți umbrite sau copiate.
 6. Lasati-l sa fie pentru un timp.
  6
  Lasati-l sa fie pentru un timp. După ce vorbește prin asta, speră la bine. Poate că această persoană își va da seama că răscolirea acțiunilor copiatoarelor nu va mai trece neobservată și că ar trebui să se oprească mai bine. Pentru mulți, poate că ar fi fost foarte inocenți și chiar inconștienți și vor fi răniți să-și schimbe planul propriei vieți.
 7. Înțelegeți copierea în continuare necorespunzătoare.
  7
  Înțelegeți copierea în continuare necorespunzătoare. Pe de altă parte, dacă comportamentul copycat continuă sau se înrăutățește, luați în considerare încetarea interacțiunilor cu această persoană, cum ar fi ruperea legăturilor cu această persoană, distanțarea dvs. sau comentariile marcate de fiecare dată când persoana alege să facă exact aceleași lucruri ca dvs. . Dacă se va ține pasul, s-ar putea să fie bine să spunem ceva de genul: "Aceasta este a patrusprezecea activitate numai în acest an pe care ați semnat-o după ce am. Nu cred că este o coincidență și dacă doriți să faceți această activitate , este bine, dar vă rugăm să nu încercați să vă împerecheați cu mine sau să fiți în echipa mea, pentru că nu mă mai simt confortabil în jurul tău. Dacă vă deranjează cu adevărat, cereți facilitatorului, profesorului sau altei persoane să vă asigurați că nu sunteți plasat cu această persoană în timpul vreuneia dintre activitățile dvs., explicând că simțiți că această persoană se comportă aproape ca un stalker față de dvs. și că nu- Nu vrei să păstrezi alianța. Spune-i prietenului sau prietenei tale despre trecutul persoanei și trebuie să te imite dacă persoana încearcă să flirteze cu ei. Le va ajuta să înțeleagă agenda din spatele acestor acțiuni.