Cum să crească cireșe

Cireșele cultivate nu necesită neapărat să aveți un deget verde sau o experiență vastă de grădinărit. Există câteva lucruri esențiale, cu toate acestea, care sunt necesare pentru a crește cu succes cireșe. Regulile de plantare adecvate includ alegerea locației potrivite și a tipului de sol, o mulțime de soare și un drenaj adecvat. Zona în care locuiți va fi, de asemenea, un factor important. Cu pregătirea și planificarea corespunzătoare, vă puteți bucura de recoltarea cireșelor în creștere în curtea proprie. Iată câteva sfaturi utile și sfaturi despre cum să crească cireșe.

Paşi

 1. Realizați în primul rând că cireșele nu pot fi cultivate în toate regiunile lumii.
  1
  Realizați în primul rând că cireșele nu pot fi cultivate în toate regiunile lumii. Dacă aveți îndoieli cu privire la zona dvs. de creștere particulară și la compatibilitatea acesteia pentru creșterea cireșelor, contactați centrul local de grădină sau peisajul și magazinul de pepinieră pentru a explora opțiunile.
 2. Faceți unele cercetări pentru a afla mai multe varietăți de cireșe pe care le puteți dezvolta.
  2
  Faceți unele cercetări pentru a afla mai multe varietăți de cireșe pe care le puteți dezvolta. Unele soiuri pot face mai bine în anumite zone de creștere decât în ​​altele. Selectați un soi de cireș compatibil cu climatul în care locuiți. Alegerea varietății greșite de cireșe poate duce la probleme cum ar fi fața frunzei de cireșe, putregaiul brun și fisurarea fructelor.
 3. Cunoasteti ca cele mai comune soiuri sunt ciresul dulce si ciresul tart.
  3
  Cunoasteti ca cele mai comune soiuri sunt ciresul dulce si ciresul tart. Tipul de cireș care decideți să crească trebuie să depindă de zona dvs. în creștere și de cât de multă muncă și de efort sunteți dispus să vă puneți în creștere și să îi îngrijiți. Alegeți o varietate de cireșe care să crească dacă doriți să le folosiți în primul rând pentru gătit, cum ar fi în conserve și plăcinte. Cireșele de cult sunt mai rezistente, tind să aibă mai puțină boală și sunt mai tolerante la temperaturi extreme. Cireșele de trandafiri sunt ornamentale și au tendința de a avea o dimensiune globală mai mică, ceea ce le face mai ușor să le îngrijească prin tăiere și recoltare. Selectați o varietate dulce de cireșe dacă doriți să le crească în primul rând pentru a mânca. Cultivarea cireșelor dulci necesită mai mult timp pentru tăierea și pulverizarea pentru a proteja împotriva bolilor. Cireasa dulce este, de asemenea, soiul care atrage păsările mai des, astfel încât eforturile suplimentare vor trebui făcute în protejarea cireșilor.
 4. Plantați copacii dvs. de cireș într-o locație care va oferi soare, sol care este bine drenat și o circulație adecvată a aerului.
  4
  Plantați copacii dvs. de cireș într-o locație care va oferi soare, sol care este bine drenat și o circulație adecvată a aerului. Alegeți un sit înălțat de peste 1, care este situat în zonele joase unde se reglează temperaturile mai reci. Nu plantați cireșele într-o locație care a fost folosită anterior pentru a planta roșii, pepeni, căpșuni sau piersici. Ciresele sunt foarte sensibile la mai multe boli, printre care verticillium wilt. Oferiți spațiu copiilor dvs. de cireșe să crească după ce le plantați. Permiteți distanța de aproximativ 12 picioare (4 m) între plantele de cireșe de dimensiunea pitic. Plantele de cireșe de dimensiune standard necesită de două ori distanța dintre plante. Utilizați sol bun și bogat, pe măsură ce vă puneți plantele de cireșe în pământ și acoperiți rădăcinile. În măsurarea adâncimii gaurii, nu ar trebui să fie prea mult mai profundă decât recipientul original în care a fost plasat înainte de cumpărare.
 5. Fertilizați cireșii dvs. anual în timpul primăverii.
  5
  Fertilizați cireșii dvs. anual în timpul primăverii. Odată ce încep să aducă fructe, așteptați până după recoltarea timpului pentru a fertiliza copacii.
 6. Urmați liniile directoare privind udarea, tăierea și împrăștierea cireșilor pe baza soiului special pe care l-ați cumpărat.
  6
  Urmați liniile directoare privind udarea, tăierea și împrăștierea cireșilor pe baza soiului special pe care l-ați cumpărat. Amintiți-vă că unele soiuri sunt mai rezistente decât altele.
 7. Realizați că păsările vor fi atrase de plantele dvs. și că va trebui să le protejați pentru a vă bucura de cireșe și pentru a nu mânca fructele înainte de a fi recoltate.
  7
  Realizați că păsările vor fi atrase de plantele dvs. și că va trebui să le protejați pentru a vă bucura de cireșe și pentru a nu mânca fructele înainte de a fi recoltate. Există mai multe metode pe care le puteți utiliza pentru a vă proteja ciresii. Explorați posibilele opțiuni, inclusiv compensarea și împrejmuirea perimetrilor cireșelor. Păsările pot fi prinse cu ușurință în plasă, cu excepția cazului în care folosiți calibrul corect și lăsați-l în mod corespunzător. Contactați centrul dvs. de grădină locală pentru a afla mai multe despre metodele de protejare a cireșilor, care nu vor afecta fauna sălbatică din apropiere.
 8. Monitorizați cireșele în timp ce cresc.
  8
  Monitorizați cireșele în timp ce cresc. Inițial, florile de cireșe care în primăvara floare vor produce un afișaj frumos. Cu grijă, cireșii dvs. vă pot oferi mulți ani de bucurie, precum și o recoltă de fructe proaspete atât pentru mâncare cât și pentru gătit.
 9. Planificați pentru a vă trata cireșele cu pesticide pentru muștele de fructe de cireș.
  9
  Planificați pentru a vă trata cireșele cu pesticide pentru muștele de fructe de cireș. Cherry de fructe zboară, comune în întreaga Statele Unite provoca viermi de cireșe făcând cireșe inutilizabile. Există, de asemenea, modalități ecologice de a trata păsările, dăunătorii și muștele de fructe. Un alt dăunător comun după ce vișinele sunt recoltate sunt gândacii japonezi.