Cum să face alfabetizarea

Alfabetizarea este o modalitate utilă și eficientă de a organiza cuvinte, informații și obiecte pentru școală, muncă sau pentru uz personal. Indiferent dacă intenționați să alfabetizați documente importante sau colecția dvs. de înregistrări masive, regulile de alfabetizare pot fi mai dificile decât cunoașterea abonamentelor dvs. ABC. Urmați acești pași pentru alfabetizarea corectă.

Cap 1
Pregătirea informațiilor pentru alfabetizare

 1. Plasați informațiile sau obiectele într-o locație vizibilă.
  1
  Plasați informațiile sau obiectele într-o locație vizibilă. Văzând toate datele de care aveți nevoie pentru alfabetizare, veți contribui la rapiditatea și buna desfășurare a procesului. Dacă organizați date pe un computer, este posibil să creați un nou fișier sau un dosar pentru alfabetizare, pentru a evita confuzia. Dacă vă alfabetizați obiecte, cum ar fi înregistrări sau cărți, eliminați-le din destinația de plasare curentă, astfel încât să puteți vedea mai ușor numele
 2. Creați un spațiu deschis și accesibil pentru a vă plasa informațiile sau obiectele pentru alfabetizare.
  2
  Creați un spațiu deschis și accesibil pentru a vă plasa informațiile sau obiectele pentru alfabetizare. Evitați dezordinea și confuzia, creând o zonă clară unde datele sau obiectele dvs. vor merge în timp ce le alfabeți.
 3. Decideți dacă doriți să plasați obiectele sau datele în ordine alfabetică după nume, titlu sau alt sistem.
  3
  Decideți dacă doriți să plasați obiectele sau datele în ordine alfabetică după nume, titlu sau alt sistem.

Cap 2
Alfabetizarea informațiilor

 1. Plasați elementul care începe cu litera "A" la început și lucrați în ordine prin alfabetul spre "Z".
  1
  Plasați elementul care începe cu litera "A" la început și lucrați în ordine prin alfabetul spre "Z".
 2. Comparați prima literă din primul cuvânt.
  2
  Comparați prima literă din primul cuvânt. Așezați cele două elemente unul lângă celălalt pentru a determina care este prima dată în alfabet. Alegeți una mai apropiată de începutul alfabetului ("A"), urmată de cea care apare mai târziu în alfabet.
 3. Comparați următoarea literă în cuvinte dacă prima literă este aceeași.
  3
  Comparați următoarea literă în cuvinte dacă prima literă este aceeași. De exemplu, dacă primele două litere într-un cuvânt sunt "Am" și primele litere din celălalt cuvânt sunt "An", atunci locați "Am" înainte de "An". Continuați să comparați următoarea literă în cuvânt dacă cuvintele continuă să aibă aceleași litere până când ajungeți la o diferență în litere, apoi plasați cuvântul care are o literă care apare mai întâi în alfabet înainte de celălalt cuvânt. Dacă ajungeți într-un punct în care nu mai există alte litere care să fie comparate într-un cuvânt cu celălalt, cuvântul cu un șir mai scurt de litere merge mai întâi în ordinea alfabetică. Dacă primele cuvinte din două elemente sunt aceleași, căutați ortografia cuvântului următor pentru a determina care dintre ele este mai întâi.
 4. Organizați numele persoanelor după numele de familie, urmat de prenume și apoi inițial de mijloc sau nume.
  4
  Organizați numele persoanelor după numele de familie, urmat de prenume și apoi inițial de mijloc sau nume. Dacă vă alfabetizați cărți sau documente, este mai ușor să organizați și să căutați folosind numele de familie al autorului. De exemplu, "John W. Adams" ar fi enumerat ca "Adams, John W." și ar merge înainte de "Adams, John B.", care ar merge înainte de "Adams, Lenny A."
 5. Tratează numele și titlurile cu despărțire ca un singur cuvânt.
  5
  Tratează numele și titlurile cu despărțire ca un singur cuvânt. [1]
 6. Exprimați numerele din titluri pentru alfabetizare.
  6
  Exprimați numerele din titluri pentru alfabetizare. De exemplu, "12 bărbați supărat" ar trebui să fie comandate ca și cum ar fi fost scrise sub numele de "Meniu de supărat".
 7. Faceți o înregistrare a sistemului pe care l-ați folosit pentru alfabetizare.
  7
  Faceți o înregistrare a sistemului pe care l-ați folosit pentru alfabetizare. Dacă organizați o cantitate mare de date sau obiecte, o înregistrare vă va ajuta pe ceilalți să vă urmărească și să vă mențină sistemul și să vă reamintească dacă uitați.