Cum să gătești carne de vită friptă

Roșia de vită este o mâncare clasică de confort care face pentru o masă de mâncare delicioasă - și de obicei, unele rămase pentru sandvișuri delicioase a doua zi. Încărcarea lentă a bucăților de carne de vită, cum ar fi fripturile de bucătărie și prăjiturelele rotunde, până când acestea sunt oferite în toamnă, oferă o aromă foarte bună. Dacă doriți ca mesele din seara asta să fie unul care să vă amintiți, consultați Pasul 1 pentru a începe.

Cap 1
Pregătirea carnii

 1. Aduceți carnea la temperatura camerei.
  1
  Aduceți carnea la temperatura camerei. Îndepărtarea carnii de la frigider cu o jumătate de oră înainte de a începe procesul de prăjire va asigura că carnea de vită gătește în mod uniform și iese la suprafața texturii corecte. Dacă îl așezați în cuptor în timp ce este încă rece, timpul de gătire va fi aruncat, iar carnea ar putea ieși fie neacoperită, fie dură. O notă despre carnea ta: asigurați-vă că obțineți friptură roșie, friptură rotundă sau lămâie - una dintre bucățile mai ieftine. Utilizarea metodei de prăjire lentă pentru tăieri prime de carne de vită nu funcționează, de asemenea, deoarece tăieturile prime sunt mult mai delicate. Dacă doriți să gătiți o primă bucată de carne de vită, consultați Cum se gătește o prăjitură de prim rang. Asigurați-vă că carnea de vită pe care o primiți este dezosată și verificați o suprafață întunecoasă, de culoare elastică și o mulțime de marmură. În funcție de reducerea pe care o ai, ar putea avea un capac de grăsime deasupra.
 2. Strângeți carnea (opțional).
  2
  Strângeți carnea (opțional). Dacă doriți ca friptura să iasă într-o formă simetrică destul de frumoasă, o puteți lega înainte să o frigeți. Puteți să vă întrebați măcelarul pentru a vă încrucișa friptura pentru dvs. sau pentru a-l face singuri folosind firele de bucătărie. Pur și simplu tăiați câteva lungimi de sfoară și le legați în jurul valorii de carne de vită la intervale de lungime. Puteți sări peste acest pas dacă nu vă deranjează cum va arăta carnea de vită pe platoul de servire.
 3. Pregătiți carnea.
  3
  Pregătiți carnea. Tăiați-l peste tot cu ulei de măsline, apoi se presară liber cu sare și piper pe toate laturile. Foloseste-ti mainile pentru a patui condimentele in carne. Dacă doriți, adăugați alte condimente cum ar fi pudra de usturoi sau piper anchil - totuși, folosind această metodă de prăjire, carnea de vită va fi destul de aromă fără aceste condimente suplimentare. Se condimentează toate părțile, pentru a asigura gătitul și aroma în produsul final atunci când frigeți carnea roșie. Condimente întregi va ajuta, de asemenea, etanșarea în sucurile de carne.
 4. Pregătiți legumele.
  4
  Pregătiți legumele. Dacă intenționați să serviți și legume prăjite, pregătiți-le acum. Coaceți morcovii și le tăiați în bucăți de mâncare. Coaceți pașnică și faceți același lucru. Se curata ceapa si se toaca. Puteți adăuga alte legume la friptura dvs., cum ar fi cartofi dulci, squash sau orice altceva care este în sezon. Dacă tot ce vrei este carnea de vită, sări peste acest pas.
 5. Sparge usturoiul.
  5
  Sparge usturoiul. Îndepărtați becul și așezați cuișoarele individuale pe o placă de tăiere. Nu coajați usturoiul, deoarece aceasta ar face să se gătească prea repede. Pur și simplu rupeți-l și, la sfârșitul procesului de prăjire veți avea usturoi prăjit delicios pentru a merge cu carnea de vită.

Cap 2
Prăjind carnea

 1. Preîncălziți cuptorul la 375 ° F (190 ° C).
  1
  Preîncălziți cuptorul la 375 ° F (190 ° C).
 2. Asamblați tava de prăjire.
  2
  Asamblați tava de prăjire. Dacă folosiți legume, le strângeți în tava dvs. de prăjire, apoi le întindeți pentru a obține un strat uniform. Sprângeți cu sare și piper și rumeniți cu puțin ulei de măsline. Se pune usturoiul într-un strat uniform. Așezați carnea de vită pe partea superioară a legumelor. [1] Dacă nu folosiți legume, puneți carnea de vită în tava de prăjire și aranjați cuișoarele de usturoi în jurul acesteia. În locul unei tăvi de prăjire, puteți folosi o tavă de prăjit cu laturi mai înalte și un suport de prăjire în interiorul acesteia atunci când se coacă fripturi de carne de vită. Rackul ține carnea departe de acumularea de sucuri în partea inferioară a tăvii, permițându-i să gătească mai uniform pe toate părțile, deoarece căldura poate circula uniform în toată tigaia și în jurul cărnii de vită.
 3. Așezați tava în cuptor și frigeți timp de 1/2 oră.
  3
  Așezați tava în cuptor și frigeți timp de 1/2 oră. În prima jumătate de oră, carnea de vită va fi gătită la o temperatură mai ridicată, ceea ce va da o mișcare bună afară din carnea de vită. Asigurați-vă că vă amintiți să reveniți la cuptor după o jumătate de oră.
 4. Reduceți temperatura la 225 ° F (107 ° C) și continuați prăjirea.
  4
  Reduceți temperatura la 225 ° F (107 ° C) și continuați prăjirea. Carnea de vită va termina gătitul la această temperatură consistentă până la terminare. În funcție de forma și tăierea carnea de vită, ar putea dura 1 1/2 până la 2 1/2 ore, deci fiți gata să monitorizați progresul acesteia.
 5. Verificați carnea de vită cu un termometru pentru carne.
  5
  Verificați carnea de vită cu un termometru pentru carne. Utilizați un termometru pentru carne sau un termometru alimentar instantaneu pentru a verifica temperatura internă a cărnii de vită. Împingeți termometrul la jumătatea drumului în mijlocul fripturii, astfel încât vârful să fie aproximativ în mijlocul bucății de carne de vită, având grijă să nu lăsați termometrul să atingă tava fierbinte. Friptura este gata atunci când atinge o temperatură internă de 60 ° C (60 ° C). [2] Dacă vă place carnea de vită pe partea puțin mai rară, puteți să o scoateți atunci când temperatura ajunge la 135 ° F (57 ° C ).

Cap 3
Finalizarea prăjiturii

 1. Lasati carnea sa se odihneasca
  1
  Lasati carnea sa se odihneasca Scoateți friptură din cuptor după ce atinge temperatura dorită, cortalizați o bucată de folie de aluminiu peste acesta pentru a reține căldura și lăsați restul de carne de vită prăjită timp de 15-20 de minute. Această perioadă de odihnă permite sucurilor să se redistribuie în carne, ceea ce le va menține în carne odată ce ați scos-o în loc să ieșiți pe placa de tăiere. Acest lucru va păstra friptul aromat și suculent.
 2. Faceți sosul în timp ce se odihnește.
  2
  Faceți sosul în timp ce se odihnește. Lingurați 3 linguri de picături într-o cratiță mică și puneți-o pe sobă la foc mediu. Când este fierbinte, amestecați o linguriță de amidon de porumb sau făină și se amestecă pentru a se îngroșa. Poți să-l diluezi cu apă, vin roșu, vită sau bere sau fă-o mai bogată prin adăugarea de unt. Continuați să amestecați până când ajunge la consistența dorită, apoi se toarnă într-un vas de sos. [3]
 3. Aranjați friptura și legumele pe o tavă.
  3
  Aranjați friptura și legumele pe o tavă. Puneți friptura în mijlocul unui platou de servire și așezați legumele și usturoiul în jurul acestuia. Când sunteți pregătiți să serviți, feliiți carnea împotriva cerealelor în felii de la 1 la 4 până la 1 la 4 inch (0,6 până la 0,6 cm). Serviți cu sos.