Cum să știți dacă aveți nevoie de un tratament pentru acnee pe bază de prescripție medicală

Acneea este o problemă frustrant care începe de obicei în decursul adolescenței, dar se poate dezvolta la vârsta adultă și poate dura pe toată durata vieții. Acnea ușoară până la moderată răspunde bine la medicamentele fără prescripție medicală. Cu toate acestea, acnee moderată până la severă poate necesita medicație cu prescripție medicală. Pentru a afla dacă aveți nevoie de o rețetă pentru tratarea acneei, decideți dacă urmați un regim adecvat de îngrijire a pielii și aflați cât timp utilizați produsele OTC. De asemenea, trebuie să determinați dacă acneea este persistentă și dacă loviturile sunt mari, roșii, dureroase și lasă cicatrici.

Cap 1
Evaluarea rutinei de îngrijire a pielii

 1. Determinați dacă tratamentele de tip over-the-counter funcționează.
  1
  Determinați dacă tratamentele de tip over-the-counter funcționează. Mulți oameni tratează acneea cu spalare a feței, creme sau geluri achiziționate la magazin care conține peroxid de benzoil, acid salicilic, sulf sau alfa hidroxi acizi, cum ar fi acidul glicolic și acidul lactic. [1] Folosind aceste produse, acneea trebuie să se limpezească în decurs de patru până la opt săptămâni. [2] Dacă acest lucru nu a avut loc, este posibil să aveți nevoie de medicamente pentru acnee pe bază de prescripție medicală. Uitați-vă la produsele dvs. pentru a vedea dacă conțin aceste ingrediente. Dacă nu, încercați o spălare a feței sau o cremă cu unul dintre cei doi timp de aproximativ șase săptămâni înainte de a decide să primiți o rețetă. Atunci când se utilizează un produs cu peroxid de benzoil, concentrațiile obișnuite de OTC sunt de 2,5 până la 10%. Pentru acidul salicilic, acesta variază între 0,5 și 5%. Poate doriți să încercați un tratament OTC mai puternic înainte de a merge la dermatolog. În timp ce cele mai multe retinoizi necesită o rețetă, există unul numit Differin care este disponibil peste tejghea. S-ar putea să încercați să utilizați acest lucru pentru a vedea dacă este eficient înainte de a obține un prescripție retinoid.
 2. Decideți dacă utilizați produsele corecte pentru îngrijirea pielii.
  2
  Decideți dacă utilizați produsele corecte pentru îngrijirea pielii. Unii oameni se sfârșesc cu cosuri sau puncte negre, deoarece nu folosesc produsele potrivite pentru pielea lor. Indiferent dacă aveți piele uleioasă, uscată sau combinată, veți influența produsele pe care le alegeți. Pentru a face acest lucru, trebuie să determinați ce tip de piele aveți. [3] Pielea grasă este strălucitoare, cu pori mai mari. Pielea uscata are patch-uri uscate, rosii. Pielea combinată este amândouă. Este posibil să aveți plasturi uscați, dar zona T (fruntea, nasul, obrajii și bărbia) poate fi uleioasă. Persoanele cu orice tip de piele ar trebui sa isi spele fata de doua ori pe zi, cu spalari pe fata numite non-comedogenice. Acidul salicilic funcționează bine pentru pielea grasă. Pielea uscată are nevoie de o curățare delicată care hidratează și nu-ți usucă prea mult pielea.
 3. Determinați dacă vă curățați corect fața.
  3
  Determinați dacă vă curățați corect fața. Ar trebui să vă spălați fața dimineața și noaptea cu un produs de curățare pentru tipul de piele. Întreabă-te sincer dacă urmezi un regim adecvat de îngrijire a pielii. Dacă faceți și aveți în continuare acnee persistentă, este posibil să aveți nevoie de o rețetă. [4] Dacă nu urmați un program adecvat de curățare a feței, începeți una.

Cap 2
Abordarea problemelor mai severe ale acneei

 1. Observați dacă acneea lasă cicatrici sau este dureroasă.
  1
  Observați dacă acneea lasă cicatrici sau este dureroasă. Majoritatea pimpilor minore nu vor lăsa o cicatrice, chiar dacă le-ați apucat accidental. Ele pot fi un pic dureros pentru o perioadă scurtă de timp. Cu toate acestea, persoanele cu acnee moderată până la severă pot suferi de umflături dureroase sau zone infectate pe fața lor. [5] Dacă vă pop, stoarceți sau alegeți la un cos, cosul poate lăsa o cicatrice sau un loc întunecat. Acest lucru este cauza pentru a vedea un dermatolog. [6]
 2. Determinați dacă aveți acnee anormală.
  2
  Determinați dacă aveți acnee anormală. Este posibil să aveți nevoie să primiți o rețetă dacă aveți ceva dincolo de câțiva cosuri. Dacă aveți o mulțime de acnee, inclusiv acnee care acoperă nu numai fața, dar și corpul, puteți avea nevoie de o rețetă. [7] Dacă aveți chisturi sau noduli, este posibil să aveți nevoie de un tratament pe bază de rețetă. Chisturile și nodulii sunt lovituri mari dureroase care trec adânc sub piele. Pot dura câteva luni și pot deveni grele. Acest tip de acnee frunze cicatrici. [8]
 3. Aflați dacă acneea vă afectează negativ viața.
  3
  Aflați dacă acneea vă afectează negativ viața. Persoanele care suferă de acnee pot suferi de stima de sine negativă, tulburările de anxietate și depresia. Dacă acneea vă afectează stima de sine, este posibil să fiți nevoiți să consultați un medic dermatolog pentru o rețetă. Dacă renunți la a ieși cu oameni sau te supărați emoțional cu privire la acnee, este posibil să aveți nevoie de o rețetă.

Cap 3
Incepand cu un tratament pentru tratamentul acneei

 1. Luați o întâlnire cu medicul dumneavoastră.
  1
  Luați o întâlnire cu medicul dumneavoastră. Vizitarea în general a medicului general vă poate ajuta să determinați dacă aveți acnee sau o problemă care stă la baza acesteia. Uneori, acnee sau umflături pot fi cauzate de alți factori medicali subiacenți, cum ar fi dezechilibrele hormonale. În cazul în care o condiție care stau la baza cauzeaza acnee, tratarea afecțiunii poate scăpa de acnee. Acest lucru poate însemna că nu aveți nevoie de medicamente pentru acnee pe bază de prescripție medicală.
 2. Vizitați dermatologul dvs.
  2
  Vizitați dermatologul dvs. Pentru a obține un medicament pe bază de rețetă pentru acnee, ar trebui să vedeți un dermatolog. Ei vă pot examina pielea pentru a determina severitatea acneei și tratamentul adecvat. [10] Medicul dumneavoastră vă va determina tipul de piele, ceea ce îi va ajuta să-și descopere tratamentul adecvat. Medicul dvs. vă va explica, de asemenea, cum trebuie să utilizați medicamentul, cât de des să îl utilizați și cum să vă asigurați buna îngrijire a pielii.
 3. Încercați un medicament actual.
  3
  Încercați un medicament actual. Dacă aveți acnee inflamatorie moderată până la severă, un medic poate prescrie o rețetă locală. Medicamentele topice sunt plasate direct pe piele. Puteți obține creme, loțiuni, geluri și tampoane. [11] Antibioticele topice lucrează pentru a elimina bacteriile din foliculi. Ele ajută la ameliorarea roșeaței și a inflamației. Retinoidele sunt derivate din vitamina A. Ele ajuta la descurajarea porilor. Acestea pot fi utilizate înainte sau cu antibiotice pentru a descuraja porii, astfel încât medicamentul să poată funcționa. Retinoidele pot ajuta de asemenea la formarea de cosuri noi. Medicul dumneavoastră poate prescrie versiuni mai puternice de tratamente care conțin peroxid de benzoil sau sulf.
 4. Luați în considerare medicamentele pe cale orală.
  4
  Luați în considerare medicamentele pe cale orală. Medicamentele orale pot fi adecvate dacă aveți acnee moderată până la severă. Medicația orală ajută la reducerea inflamației și a creșterii bacteriilor. Medicamentele orale sunt adesea prescrise alături de cele topice. [12] Uneori, bacteriile vor deveni rezistente la un antibiotic. Dacă se întâmplă acest lucru, medicul dumneavoastră vă va schimba prescripția. Unele medicamente pe cale orală cauzează efecte secundare negative. Unele nu sunt recomandate femeilor gravide sau copiilor sub vârsta de 14 ani. Discutați cu medicul dumneavoastră despre eventualele reacții adverse pe care medicamentul le poate avea.
 5. Ia isotretinoin pentru acnee mai severe.
  5
  Ia isotretinoin pentru acnee mai severe. Dacă medicamentele topice sau orale nu funcționează, este posibil să aveți nevoie de ceva mai puternic. Aceasta se întâmplă de obicei dacă aveți acnee severă cu chisturi sau noduli. Isotretinoina este un retinoid administrat oral timp de patru până la cinci luni. Își ajută organismul să producă mai puțin ulei și lucrează pentru scăderea creșterii bacteriilor. [13] Isotretinoina ajută la reducerea riscului de cicatrizare. Femeile care sunt însărcinate sau care se gândesc la gravide nu ar trebui să ia izotretinoină. Au existat corelații între adolescenții care iau isotretinoină și depresia severă și sinuciderea. Nu există dovezi că medicamentul a cauzat aceste simptome. Cu toate acestea, dacă sunteți un adolescent care ia acest medicament, asigurați-vă că pentru a monitoriza simptome de depresie sau gânduri de suicid. [14]
 6. Discutați cu medicul dumneavoastră despre tratamentele acne hormonale.
  6
  Discutați cu medicul dumneavoastră despre tratamentele acne hormonale. Fetele adolescente pot avea acnee din cauza modificărilor hormonale. Pentru acnee provocată de aceste androgene, medicamentul poate fi cel mai bun tratament. Controlul nașterilor sau spironolactona sunt adesea prescrise pentru acest tip de acnee. [15] Androgenii sunt hormoni care se găsesc atât la bărbați, cât și la femei. Ei suprastitim glandele uleioase și irită foliculii, ceea ce poate duce la acnee.