Cum să știi dacă intri într-un narcisist

Ați întâlnit recent cineva care este incredibil de fermecător, atrăgător, și de-a dreptul magnetic? La început, această persoană sa lăudat despre ei înșiși și asta te-a atras și mai mult în ei. Dar acum, comportamentul lor egoist vă lasă să vă simțiți confuz și nesemnificativ din punct de vedere emoțional. Dacă sună ca data, probabil că te întâlnești cu narcisistul. Aflați cum să identificați semnele unui narcisist și să aflați cum să vă ocupați de această persoană fără să vă răniți.

Cap 1
Identificarea comportamentului narcisistic

 1. Decideți dacă această persoană este auto-absorbită și egoistă.
  1
  Decideți dacă această persoană este auto-absorbită și egoistă. Un aspect central al narcisismului este foarte implicat în sine. Dacă vă întâlniți cu un narcisist, partenerul dvs. poate vorbi mult despre ei înșiși, posibil într-un mod exagerat. Ei vor domina conversațiile și vor iubi centrul atenției [1]. Alte semne povestite de a fi auto-absorbite și auto-centrate includ mereu admirarea în oglinzi, comentând despre realizări, presiunile de a face sau a vedea lucrurile în felul lor, și așteaptă satisfacerea instantanee a cerințelor lor (de exemplu, răspunsuri rapide la apeluri telefonice, texte sau cereri). De exemplu, vă aflați auzind aceleași povești despre promovarea minunată a partenerului dvs. la serviciu, chiar săptămâni sau luni după ce au trecut în noul rol.
 2. Căutați comportament condescendent.
  2
  Căutați comportament condescendent. În timp ce o persoană narcisistă poate fi incredibil de fermecătoare și plăcută, ea poate avea și tendința de a pune pe ceilalți. Acest lucru se face pentru a demonstra propriul aspect superior, abilități sau realizări. Într-adevăr, narcisicii au stima de sine scăzută, dar ascund acest lucru în spatele unui sentiment fals de superioritate. Ca urmare a acestei tendințe, vă puteți pune la îndoială propria dvs. valoare de sine sau un sentiment deosebit de defect în prezența partenerului dvs. [2] Partenerul vostru vă spune cât de norocos sunteți să fiți cu ei? Poate vor menționa câți alți oameni ar dori să fie în pantofii tăi, făcându-te să te simți groaznic cu tine.
 3. Căutați indicii pentru o mentalitate a victimelor.
  3
  Căutați indicii pentru o mentalitate a victimelor. Egoismul asociat cu narcisistul dă drumul și tendinței de a juca victima. Dacă aveți o bătaie, toată vina va ajunge într-un fel pe umerii voștri. Dacă nu sunteți de acord cu un aspect mic al ideilor sau opiniilor datei dvs., acestea pot spune că le sabotați. [3] De exemplu, data de dvs. scântește zile de modul în care profesorul lor le tratează nedrept la școală; totuși, ei nu sunt dispuși să observe atunci când îi tratează pe ceilalți necuviincios. Se pare că observă doar când sunt maltratate.
 4. Identificați manipularea.
  4
  Identificați manipularea. Mentalitatea victimei narcisistului merge mână în mână cu manipularea și exploatarea. Data dvs. poate să nu fie neapărat conștientă de acest comportament, dar probabil că folosesc rușine sau vinovăție pentru a vă face să faceți lucrurile în felul lor. În ceea ce privește exploatarea, un narcist folosește de obicei pe alții pentru câștig personal și apoi le aruncă repede înapoi fără să aibă vreun temei pentru sentimentele lor. Lipsa empatiei explică de ce un narcist poate provoca atât de ușor rănirea celorlalți. Această persoană este practic incapabilă să pună nevoile oricui altcuiva peste propriile lor; totuși, ele pot fi capabile să "prefere" să aibă grijă în situațiile în care manifestă empatie în favoarea lor [4]. De exemplu, data nu vă interesează niciodată să ascultați problemele cu familia. Cu toate acestea, atunci când vizitează cu mama ta, ei spun: "Oh, ei nu-mi spun niciodată ce se întâmplă în familie, te rog să mă prindă", pentru a-și face partea bună.
 5. Determinați modul în care această persoană se ocupă de critici sau de respingere.
  5
  Determinați modul în care această persoană se ocupă de critici sau de respingere. Este posibil să puteți conta pe două mâini de câte ori data a reacționat negativ atunci când nu a reușit. Narcizitii au, în general, dificultăți în a face față reacțiilor negative sau consecințelor care duc la critici, respingeri sau dezamăgiri. Data dvs. poate afișa o varietate de răspunsuri la aceste situații negative, dar comune. Aceștia pot manifesta furie, având un tantru și vă pot blestema sau vă pot insulta. Alți narcisiști ​​merg pe traseul pasiv-agresiv și dau tratamentul tăcut sau ascund dragostea și afecțiunea când nu te apleci spre modul lor de gândire. O altă reacție obișnuită la critică, respingere sau dezamăgire se joacă victima prin vinovăție sau învinuire pentru consecințele negative care se produc în viața partenerului tău.

Cap 2
Recunoașterea narcisismului patologic

 1. Identificați ciclul unei relații narcisiste.
  1
  Identificați ciclul unei relații narcisiste. Dacă bănuiți că vă întâlniți cu un narcisist, este posibil să identificați un model în limitele maxime și minime ale interacțiunilor dvs. Ciclul poate să includă trei faze: idealiza (sau supraevaluarea), devalorizarea, aruncarea. [6] [7] În timpul fazei de idealizare, narcisistul va pune cel mai bun picior înainte. Persoana va fi cea mai fermecătoare și mai carismatică și poate să pară partenerul perfect. Ei te vor idealiza și pe tine pe un piedestal și te vor admira cu complimente, spunându-ți că ești mai bun decât oricine altcineva și pot să se grăbească cu intimitatea, încercând să devii foarte serios cu tine foarte repede. În timpul etapei de devalorizare, euforia se evaporă și narcisistul se schimbă. Acest lucru se poate întâmpla treptat sau peste noapte. Persoana va deveni îndepărtată și poate deveni crudă și abuzivă. Ei pot înșela, minți, manipula și pot zbura în bătăi bruște. S-ar putea să simțiți că trebuie să vă plimbați pe coajă de ouă și să începeți să puneți la îndoială propriul comportament. Puteți trece prin multe rotații ale acestui ciclu cald / rece, iubesc-mă-iubește-mă-nu. Această etapă de eliminare este atunci când se încheie relația (uneori temporară). Dacă narcisistul încheie relația, va fi probabil foarte brusc, fără nici un sens de închidere. Persoana vă poate oferi tratamentul tăcut și vă puteți face rău pentru a vă răni - cum ar fi îndepărtarea tuturor urmele relației dvs. de la mass-media sociale, a face un spectacol mare de a fi fericit într-o nouă relație și, eventual, a alerga o "campanie de frotiu" pe care te-au rupt în jos să se arate ca victima. Aceasta poate însemna sfârșitul relației, sau narcisistul se poate întoarce și ciclul poate începe din nou.
 2. Verificați afișarea extremă a tuturor funcțiilor.
  2
  Verificați afișarea extremă a tuturor funcțiilor. Orice persoană poate, la un moment dat, să se poarte ca o victimă, să manipuleze alții sau să acționeze cu aroganță sau preocupare prefăcută; Cu toate acestea, cu un narcisist patologic, această persoană ar putea să afișeze toate aceste calități destul de regulat. Mai mult, narcisistii patologici sunt in general neafectati sau nu stiu cum comportamentul lor afecteaza pe cei din jurul lor [8] De exemplu, spuneti adesea data la care va simtiti folositi, dar ei râd ca pe o glumă ? Persoana pare incapabilă să-și vadă propriile greșeli sau greșeli.
 3. Determinați dacă comportamentul este de lungă durată.
  3
  Determinați dacă comportamentul este de lungă durată. În plus față de faptul că au foarte puțină conștiință de sine sau îngrijorare cu privire la trăsăturile negative ale personalității, un narcist patologic probabil a demonstrat aceste modele de comportament timp de mulți ani. Aceste comportamente sunt consecvente pe o perioadă lungă de timp, probabil începând cu vârsta adultă sau adolescentă, și sunt destul de rezistente la schimbare. Numai un furnizor de servicii de sănătate mintală poate diagnostica în mod adecvat și trata tulburarea narcisistică a personalității. Cu toate acestea, observând narcisismul de lungă durată într-o persoană - sau auzirea unor povești de la alți prieteni și prieteni - vă pot oferi unele indicii cu privire la faptul dacă data dvs. are o problemă de personalitate mai gravă.
 4. Vezi dacă alte zone ale vieții sunt afectate.
  4
  Vezi dacă alte zone ale vieții sunt afectate. Un narcisist care poate justifica un diagnostic de sănătate mintală are de obicei probleme în multe domenii ale vieții. Data dvs. poate să nu aibă neapărat o formă mai gravă de narcisism dacă acestea prezintă doar una sau două trăsături într-o anumită zonă a vieții, cum ar fi într-un parteneriat romantic. Persoanele cu adevărată tulburare de personalitate narcisistică au trăsături care îi afectează capacitatea de a funcționa în majoritatea relațiilor sociale și în alte aspecte ale vieții, cum ar fi în școală sau la locul de muncă. [10] Încercați să discutați cu prietenii sau membrii familiei datei la colegii sau colegii de clasă. Întrebați-i pe acești oameni "Deci, cum te-au tratat?" Vedeți dacă aceștia împărtășesc oricare dintre preocupările sau reclamațiile dvs.
 5. Recunoașteți legătura dintre narcisism și depresie.
  5
  Recunoașteți legătura dintre narcisism și depresie. Mulți narcisiști ​​vor căuta ajutor doar ca urmare a îndemnării de către tine sau de o familie apropiată și de prieteni ai căror vieți au fost afectate negativ de comportamentul lor; cu toate acestea, un alt motiv pentru care un narcisist poate apărea pentru tratamentul profesional este după ce a suferit depresie. Sentimentul de superioritate și grandiozitate a narcisismului poate fi serios provocat atunci când această persoană are consecințe negative precum respingerea, determinând o stare depresivă a dispoziției. [11] Observi că data ta devine cu adevărat în jos în haldele după o evaluare greșită sau când ceva nu Nu mergem? Acest lucru ar putea fi un semn al senzației de superioritate a persoanei, luând o scufundare depresivă.

Cap 3
Manipularea unui narcist

 1. Obțineți sprijin.
  1
  Obțineți sprijin. Având o rețea puternică de prieteni și de familie în apropiere pentru a se sprijini este un antidot mare de a fi într-o relație cu un narcisist. Pur și simplu având un umăr de a plânge pe după o întâlnire deosebit de dureroasă sau o ureche pentru a ventila frustrările dvs. pentru a putea fi de mângâiere în timp ce înveți să trăiască cu un narcisist. Asigurați-vă că alegeți un adult de încredere pe care să vă puteți baza pe păstrarea confidențialității, cum ar fi cel mai bun prieten, consilier sau consilier religios / spiritual. [12] Ajungeți la un confident încredințat spunând: "Cu adevărat trebuie să vorbesc Cineva despre relația mea. Ești dispus să asculți? Ar putea fi de asemenea util să căutați și să participați la grupuri de sprijin local sau online pentru cei care iubesc narcisistii. Împărtășirea experiențelor dvs. cu alții care se pot lega vă poate oferi sprijinul de care aveți nevoie.
 2. Protejați-vă respectul de sine.
  2
  Protejați-vă respectul de sine. Deși poate fi mai ușor de spus decât de făcut, nu duceți comportamentul narcisist al partenerului dvs. personal. Limbajul condescendent, manipularea emoțională și vina pot să mănânce toate la valoarea de sine. Amintiți-vă că aceste comportamente sunt o reflectare a insecurității partenerului dvs., nu a propriului dumneavoastră. Pentru a contracara orice impact negativ din a fi în jurul acestei persoane, susțineți-vă propriile stiluri de sine și valorile de sine și refuzați să fiți victime. [13] Modalitățile de a-ți îmbunătăți propria încredere în sine includ practicarea auto-compătimii și să nu faceți o listă cu cele mai bune atribute sau realizări ale dvs., petrecând timp cu oameni care vă prețuiesc și având grijă de sănătatea și bunăstarea dvs. prin dietă, exerciții fizice și gestionarea stresului.
 3. Stabiliți și impuneți limitele personale.
  3
  Stabiliți și impuneți limitele personale. Este important să acceptați că nu vă puteți schimba partenerul. Cu toate acestea, aveți control asupra felului în care interacționați și reacționați la narcisist. De vreme ce vă aflați într-o relație cu un narcisist, probabil vă provoacă mari dureri emoționale, dacă intenționați să mențineți relația, trebuie să aveți limite în vigoare. [14] Lăsați-i partenerului să știe că nu veți accepta insulte de la ei. Consolidați acest lucru arătând lipsa de respect și comentariile dureroase când această persoană devine condescendentă. Aflați cum să spun "nu" și să stea în spatele ei. Vinovăția sau învinuirea din partea narcisistului te poate face să renunți. Donâ € ™ t. Lasă-o pe persoana să știe că ți-am spus răspunsul meu. Nu mai vreau să discut acest lucru. "Refuză să reacționeze la manipularea emoțională. Ploys pentru atenție trebuie ignorată; totuși, atunci când partenerul tău te tratează respectuos și recunoaște limitele tale, asigurați-vă că evidențiați cât de mult apreciați acest tratament. "Vă mulțumim că ați respectat decizia mea în această chestiune și că nu încercați să vă schimbați spiritul" este o modalitate excelentă de a lăsa persoana să știe că observați progresul.
 4. Sugerați-i că persoana respectivă primește ajutor.
  4
  Sugerați-i că persoana respectivă primește ajutor. Dacă sunteți într-o relație angajată cu un narcisist, puteți încerca să-i convingem pe partenerul dvs. să caute ajutor profesional. Există cercetări care arată că, cu o terapie intensă, un narcisist poate schimba aceste moduri de a se interacționa cu ceilalți. [15] Puteți sugera cu ușurință terapie concentrându-vă asupra unui exemplu situațional precum "Hei, babe, am observat că ai fost foarte supărat de când nu ați fost acceptat în școala de grad. Cred că ar fi o idee minunată dacă ați vizitat un profesionist pentru a discuta despre sentimentele tale despre asta ". Aceasta este o modalitate excelentă de a atrage persoana în ușă, fără ca ei să devină defensivi sau să nege problema. Terapia pe termen lung poate ajuta narcisistul să înțeleagă motivele care stau în spatele emoțiilor, gândurilor și acțiunilor sale și, în cele din urmă, să dezvolte modalități mai eficiente de a interacționa cu alții. Dacă partenerul dvs. are simptome de depresie sau alte simptome debilitante, furnizorul lor de sănătate mintală poate prescrie medicamente pentru a ajuta la tratament. [16]
 5. Luați în considerare încheierea relației pentru a vă proteja propria valoare.
  5
  Luați în considerare încheierea relației pentru a vă proteja propria valoare. Când vine vorba de ea, sunteți responsabili pentru sprijinirea bunăstării emoționale și mentale. Dacă descoperi că a fi într-o relație cu un narcisist subminează bunăstarea ta, ieși cât de repede poți. Terminarea unei relații cu un narcisist poate fi dificilă datorită naturii naturale manipulative a acestui om. Iată câteva sfaturi pentru a tăia toate legăturile: [17] Angajați să părăsiți relația pe deplin. Evitați să mențineți contactul minim, dacă este posibil. Nu vă dați de manipulări sau promisiuni repetate că se vor schimba. Începeți o relație de dragoste cu tine însuți pentru a turna dragostea pe care narcisistul ar fi putut să o rețină. Uită-te la viitor. Credeți în mintea și în inima voastră că există zile mai bune înainte. Cu timpul, puteți găsi vindecare.