Cum să alegeți protecția solară pentru copii

Expunerea copiilor la lumina soarelui este o modalitate importantă de a obține vitamina D de care au nevoie pentru a crește oase puternice. Cu toate acestea, doar pentru că lumina soarelui este o sursă bună de vitamina D nu înseamnă că nu poate deteriora, de asemenea, pielea copiilor. Pentru a-ți proteja copiii de razele răuvoitoare ale soarelui în timp ce petreceți timp în afara casei, va trebui să alegeți o bună protecție solară pentru copiii dumneavoastră.

Cap 1
Alegerea de protecție solară pentru copiii dumneavoastră

 1. Uită-te la valoarea SPF.
  1
  Uită-te la valoarea SPF. "SPF" înseamnă "Factorul de protecție Sun". SPF descrie timpul în care protecția solară vă va proteja pielea de soare înainte de a începe să ardeți, în comparație cu timpul în care ar face pielea să ardă fără protecția solară. Medicii recomandă ca SPF 30 să fie utilizat pentru majoritatea copiilor, deși copiii cu piele mai palidă pot folosi 40 dacă este necesar. [1] Dermatologii nu recomandă folosirea SPF 75 sau mai mult, deoarece nu vă vor proteja copilul de soare Raze ultraviolete mai mult decât o crema de protecție solară SPF 30. Nu utilizați o protecție solară mai mică decât SPF 15, deoarece acest lucru va permite ca prea multe raze dăunătoare să vină în contact cu pielea copilului dumneavoastră.
 2. Alegeți un agent de protecție solară care oferă "Protecția prin spectru larg".
  2
  Alegeți un agent de protecție solară care oferă "Protecția prin spectru larg". Protecția solară cu protecție în spectru larg va proteja pielea copilului dumneavoastră atât de razele UVA cât și UVB, ambele fiind radiații care pot provoca arsurile copilului dvs. [2]
 3. Citiți lista constituenților activi de pe flacon.
  3
  Citiți lista constituenților activi de pe flacon. Bunele produse de protecție solară continuă anumite ingrediente active care sunt mai eficiente împotriva razelor solare decât alte ingrediente. Unul dintre cele mai importante ingrediente este Avobenzone, care este un produs chimic care are capacitatea de a absorbi razele UVA. De protecție solară ar trebui să conțină, de asemenea, dioxid de titan și oxid de zinc, care sunt atât minerale naturale. Acestea sunt substanțe liniștitoare în agentul de protecție solară care îl fac confortabil pentru copilul dvs. de a purta, acționând în același timp ca și blocanți UVA și UVB. Aceste minerale nu sunt absorbite de piele, ceea ce înseamnă că ele pot proteja pielea copilului dumneavoastră până când acestea sunt spălate. Protecția solară trebuie să fie compusă din cel puțin 5% din fiecare mineral.
 4. Selectați o protecție solară care este hipoalergenică.
  4
  Selectați o protecție solară care este hipoalergenică. Căutați produse de protecție solară care nu conțin parfumuri și nu conțin PABA. PABA reprezintă "acidul amino-benzoic par", o substanță chimică care poate irita pielea sensibilă [3]. Ambele parfumuri și PABA ar trebui evitate dacă copilul dumneavoastră are piele sensibilă, deoarece ambele sunt cunoscute ca provocând erupții cutanate și alergii cutanate. Produsele chimice folosite pentru a crea parfumul de protecție solară pot fi foarte dure și pot irita pielea copilului dumneavoastră.
 5. Alegeți o protecție solară impermeabilă la apă sau la apă.
  5
  Alegeți o protecție solară impermeabilă la apă sau la apă. Rezistența la apă înseamnă că produsele de protecție solară sunt încă eficiente la 40 de minute după ce au fost expuse la apă, în timp ce rezistent la apă înseamnă că protecția solară este eficace la 80 de minute după expunerea la apă. Ambele au același efect, dar unul durează mai mult. Indiferent de tipul de protecție solară pe care o utilizați, trebuie să reaplicați protecția solară după ce copilul dvs. ieșise din apă și se usucă. Apărătoarele de soare impermeabile și rezistente la apă nu sunt destinate doar zilelor petrecute lângă piscină; aceste proprietăți ajută, de asemenea, să mențină protecția solară eficientă atunci când copilul se transpira.
 6. Rețineți că produsele de protecție solară pentru adulți pot fi folosite și pentru copii.
  6
  Rețineți că produsele de protecție solară pentru adulți pot fi folosite și pentru copii. Nu trebuie să vă uitați exclusiv la produsele de protecție solară "prietenoase"; protezele solariilor adulți pot fi, de asemenea, folosite pentru a proteja pielea copilului de soare. Un lucru bun în ceea ce privește protecția solară a copilului este că ei vin adesea în sticle distractive, ceea ce poate ajuta copilul să devină mai agitat pentru a trebui să pună protecția solară.

Cap 2
Aplicând protecția solară a copiilor dvs.

 1. Faceți un test de plasture pentru a vă asigura că pielea copilului dvs. nu va fi iritată de protecția solară.
  1
  Faceți un test de plasture pentru a vă asigura că pielea copilului dvs. nu va fi iritată de protecția solară. Un test de plasture este atunci când frecați protecția solară pe o mică parte a pielii copilului dumneavoastră, cum ar fi în interiorul încheieturii mâinii și așteptați câteva minute pentru a vedea dacă pielea lui devine iritată. Dacă pielea copilului dvs. devine iritată pe măsură ce ziua trece, veți ști că nu puteți folosi acel produs de protecție solară asupra copilului dumneavoastră. Iritația pielii înseamnă, de obicei, că pielea copilului dumneavoastră va deveni roșie, neregulată sau mâncărime.
 2. Aplicați protecția solară cu 20 de minute înainte de a intenționa să ieșiți afară.
  2
  Aplicați protecția solară cu 20 de minute înainte de a intenționa să ieșiți afară. Protecția solară durează puțin timp pentru a vă absorbi de piele, deci este, în general, o practică bună de a freca protecția solară de pe pielea copilului dumneavoastră cu cel puțin 20 de minute înainte de a fi expus la soare. După aplicarea inițială, aplicați din nou protecția solară la fiecare două ore pentru a vă proteja complet pielea copilului.
 3. Îndepărtați protecția solară la toate zonele expuse ale pielii copilului dumneavoastră.
  3
  Îndepărtați protecția solară la toate zonele expuse ale pielii copilului dumneavoastră. Pentru a vă asigura că copilul dvs. nu arde, este important să aplicați protecția solară în fiecare parte a pielii copilului dumneavoastră care ar putea fi expusă la soare. În plus, există câteva zone care tind să ardă mai ușor decât altele. În special, asigurați-vă că aplicați protecția solară la copilul dumneavoastră: urechi. Fața (și în special nasul). Față și spate a gâtului. Umerii. Mâini și picioare. Buze (puteți folosi un balsam de buze SPF pentru acest lucru). Pe marginea costumului de baie al copilului.
 4. Utilizați o cantitate generoasă de fiecare dată când aplicați protecția solară.
  4
  Utilizați o cantitate generoasă de fiecare dată când aplicați protecția solară. Nu este nevoie să fii liberal atunci când aplici protecția solară a copilului tău; în acest caz, prea mult este întotdeauna mai bun decât prea puțin. După cum sa menționat mai sus, acordați o atenție deosebită spoturilor precum nasul și urechile copilului.
 5. Evitați utilizarea spray-urilor de protecție solară.
  5
  Evitați utilizarea spray-urilor de protecție solară. În timp ce puteți descoperi că produsele de protecție solară fac mai ușor să aplice protecția copiilor copilului dvs., acestea sunt, de asemenea, mai puțin detaliate în ceea ce privește acoperirea pielii copilului dumneavoastră. Cu un spray pe protecție solară, este greu de spus dacă pulverizarea a ajuns pe fiecare parte a pielii expuse copilului dumneavoastră. În plus față de această acoperire insuficientă, copilul dumneavoastră poate, de asemenea, să inhaleze accidental protecția solară în timp ce îl pulverizați, ceea ce ar putea provoca o problemă gravă copiilor astmatici.
 6. Nu lăsați copiii mici să-și pună pe propriul produs de protecție solară.
  6
  Nu lăsați copiii mici să-și pună pe propriul produs de protecție solară. Asigurați-vă că puneți protecția solară pentru ei, astfel încât să nu-l înghită accidental sau să-l în ochi sau nas. Cu toate acestea, în timp ce puneți protecția solară asupra copilului dvs., asigurați-vă că explicați ce faceți, astfel încât aceștia să învețe și vor putea să aplice singuri protecția solară atunci când sunt puțin mai în vârstă.
 7. Utilizați protecție solară pe tot parcursul anului.
  7
  Utilizați protecție solară pe tot parcursul anului. Protecția solară nu trebuie utilizată exclusiv vara, mai ales dacă copilul dumneavoastră are o piele sensibilă sau dacă există o istorie a cancerului de piele în familia dumneavoastră. Razele UV apar pe tot parcursul anului, deși norii de iarnă pot filtra unele dintre ele. Rețineți că zăpada are aceeași putere ca și apa; atât apa cât și zăpada pot reflecta și amplifica razele UV. În general, încercați să aplicați protecția solară pe pielea copilului dvs. ori de câte ori merge în aer liber în zilele însorite, indiferent de sezon. În special, folosiți o prudență deosebită dacă copilul dvs. se joacă în afara orelor de la orele 10:00 până la 3:00.
 8. Utilizați protecția solară împreună cu alte forme de protecție.
  8
  Utilizați protecția solară împreună cu alte forme de protecție. În timp ce produsele de protecție solară pot contribui la protejarea copilului dumneavoastră de soare, luarea unor măsuri suplimentare de precauție poate ajuta la protejarea copilului dumneavoastră și mai mult. Aceste măsuri includ [4]: ​​Copilul dumneavoastră poartă o pălărie și ochelari de soare în timpul mijlociu al zilei. Aduceți o umbrelă la plajă sau parc pentru a oferi o umbrelă. Menținerea copilului hidratat pentru a compensa orice lichid pe care îl poate pierde copilul prin transpirație.