Cum să aflăm ce informații trebuie să studiezi pentru teste

Pregătirea pentru un test sau un test nou poate declanșa sentimente de anxietate dacă nu sunteți sigur de tipul de informații care vor fi prezentate pe examen. Există mai multe modalități de a determina ce trebuie să studiezi pentru test, inclusiv examinarea programelor de curs și reamintirea subiectelor de discuție din clasă.

Cap 1
Acordarea atenției în clasă

 1. Adresați-vă profesorului.
  1
  Adresați-vă profesorului. Dacă profesorul tău nu spunea altfel, el sau ea va fi cea mai bună resursă pentru a afla ce este testat. Adresați-vă întotdeauna profesorilor dacă vă pot oferi sfaturi sau sugestii cu privire la materialele de testare și studiu. [1] În mod ideal, ar trebui să întrebați profesorii dvs. despre informațiile pe care trebuie să le cunoașteți pentru test în săptămânile anterioare, în loc să așteptați până când o zi înainte. Dacă ceva ce spune profesorul dvs. în timpul unei lecții pare deosebit de important sau dificil de reținut, de exemplu, poate doriți să întrebați pe profesorul dvs. dacă acest material va fi acoperit de test, astfel încât să știți dacă trebuie să acordați o perioadă semnificativă memorării aceasta. Este bine să întrebați și pe profesorul dvs. pentru ajutor cu puțin timp înainte de test, dar știți că probabil veți primi informații sintetizate în loc de informații detaliate. De exemplu, profesorul de chimie vă poate spune să revizuiți ecuațiile acoperite în cadrul ultimelor două unități - nu veți ști exact ce sunt aceste ecuații dacă nu puteți consulta și notele și manualele dvs. după aceea.
 2. Acordați atenție detaliilor scrise pe tablă.
  2
  Acordați atenție detaliilor scrise pe tablă. Ca regulă generală, dacă profesorul tău are timp să scrie ceva la bord, el sau ea face acest lucru pentru a accentua aceste informații. Informațiile evidențiate sunt foarte probabil să apară pe test, așa că asigurați-vă că le includeți în notele dvs. și că o studiați. [2] Același principiu se aplică informațiilor incluse pe un proiector sau un diapozitiv de calculator. Luați în considerare participarea, sublinierea sau evidențierea acestor informații în notele dvs., astfel încât să vă amintiți să reveniți la ele mai târziu.
 3. Identificați subiectele pe care profesorul dvs. le petrece mai mult timp.
  3
  Identificați subiectele pe care profesorul dvs. le petrece mai mult timp. Pe lângă informațiile scrise pe bord sau pe diapozitive, ar trebui să acordați o atenție deosebită informațiilor pe care profesorul le repetă, se declară încet sau explică cu voce tare, deoarece acestea sunt semne că instructorul dvs. vă spune să acordați o atenție deosebită acestor detalii - probabil pentru examen [3]. În mod similar, dacă profesorul dvs. spune în mod direct ceva de genul "trebuie să știți acest lucru" sau "acesta va fi testat", informațiile atașate la această expresie sunt aproape garantate pentru a apărea pe examen . Ascultați și pentru limba care conectează ideile. De exemplu, dacă profesorul dvs. începe să precizeze detalii într-un acord "primul ...", "al doilea ...", "în cele din urmă ...", este posibil ca aceleași puncte să apară în testul dvs.
 4. Gândiți-vă la discuțiile recente de curs și la prelegeri.
  4
  Gândiți-vă la discuțiile recente de curs și la prelegeri. Dacă încercați să vă dați seama ce trebuie să studieți cu puțin timp înainte de testare și după ce materialele au fost acoperite, examinați mental discuțiile de clasă sau prelegerile care au avut loc de la ultimul test. Întreabă-te imediat ce scapă în memorie. În timp ce este posibil să vă amintiți doar informațiile pe care le-ați găsit importante decât informațiile pe care le consideră importante ale profesorului dvs., dacă acordați atenție în mod regulat în clasă, există șansa decentă să ajungeți să vă amintiți punctele cheie profesorul dvs. a petrecut cel mai mult timp subliniind. Probabil că nu vă veți aminti toate detaliile necesare, dar știind care domenii pe care le-a accentuat profesorul dvs. vă pot oferi un punct de plecare în studiile dvs.
 5. Luați în considerare formatul testului pe care îl efectuați.
  5
  Luați în considerare formatul testului pe care îl efectuați. Formatul de testare poate dezvălui multe despre tipul de informații pe care veți fi testat. Testele cu mai multe opțiuni necesită adesea cunoașterea faptelor și a detaliilor, în timp ce întrebările din eseu necesită adesea să cunoașteți suficient despre un subiect pentru a împărtăși faptele și opinia dvs. personală. Încercați să aflați formatul testului, astfel încât să știți din ce perspectivă să examinați notele. De exemplu, dacă studiați pentru un test cu multiple alegeri privind istoria americană din anii 1860 până în 1865, amintiți date importante și numele unor figuri istorice proeminente din acea perioadă, cum ar fi datele de început și sfârșit ale Războiului Civil. Dacă studiați pentru un test eseu pe același material, vă faceți griji mai puțin despre date și concentrați mai mult pe cauzele, cultura și figurile influente implicate în același set de evenimente importante. [4]

Cap 2
Utilizarea materialelor de clasă în afara clasei

 1. Examinați programa de curs.
  1
  Examinați programa de curs. În cele mai multe cazuri, tot ceea ce învățați pentru această clasă pe tot parcursul semestrului, cum ar fi proiecte speciale, teste și examene, sunt evidențiate clar pe programa pentru a vă ajuta să studieți. Uită-te la programa de curs pentru a determina ce subiecte trebuie să studiezi pentru testarea viitoare. [5] Mai exact, uita-te la titlurile și bulletpoints care apar în unitățile prezentate sau între examenele programate. Dacă știți că testul acoperă materialele din unitățile 5, 6 și 7, puteți vedea subiectele acoperite în acele unități, precum și temele / proiectele realizate în cadrul acestor unități. Utilizați aceste informații pentru a afla care dintre materialele dvs. vă vor ajuta să revizuiți.
 2. Examinați notele.
  2
  Examinați notele. Dacă sunteți un notorietar, notele dvs. ar putea fi o sursă excelentă de informații care ar putea fi prezentate în următorul test. Priviți notele dvs. pentru a vedea dacă există subiecte pe care trebuie să le petreceți mai mult timp. [6] Identificați data ultimului test și studiați toate notele pe care le-ați luat după acea dată. În majoritatea cazurilor, veți fi testat pe informațiile pe care le-ați învățat în urma ultimului test. Dacă nu sunteți un notorietar, acum este momentul să deveniți unul. Participați în mod regulat la cursuri, acordați atenție informațiilor esențiale discutate de profesor și scrieți suficiente informații pentru a vă ajuta să vă amintiți faptele sau ideile acoperite. Învățând să luați note eficiente, veți face mult mai ușor să studiezi pentru teste și, în același timp, să-i demonstrați profesorului că sunteți un elev serios.
 3. Uită-te la misiunile tale recent clasificate.
  3
  Uită-te la misiunile tale recent clasificate. Păstrați toate temele, eseurile și proiectele pe care le primiți de la profesorul dvs. după ce acesta sau-a terminat clasificarea. Adesea, materialele pe care le-ați petrecut timpul practicând sau revizuindu-vă temele vor apărea pe examen într-o anumită formă. [7] Ca și în cazul altor tactici de studiu, consultați temele pe care le-ați finalizat după testul anterior, deoarece este mai probabil să conține informații pe care nu le-ați testat încă. Acordați o atenție specială ideilor sau principiilor practicate pe mai multe sarcini. De exemplu, dacă ați finalizat trei foi de lucru separate pe o anumită formulă, dar numai o foaie de lucru pe o altă formulă, există șanse mari ca prima formulă să apară în testul dvs. mai detaliat decât cea de-a doua.
 4. Examinați testele anterioare.
  4
  Examinați testele anterioare. Acest lucru vă ajută să identificați dacă profesorul dumneavoastră se bazează, în general, pe utilizarea aceluiași format de testare și vă poate oferi o idee mai bună despre tipul de informații pe care veți fi testate. De exemplu, dacă ultimele trei teste au prezentat două întrebări eseuri cu care s-ar fi putut lupta, fiți pregătit să vă confruntați cu alte două întrebări eseu despre următorul test, apoi studiați în consecință. [8] Este, de asemenea, o idee bună să păstrați toate testele sau teste care sunt clasificate și returnate. Informațiile din testele din trecut pot apărea pe un test mai amplu care acoperă mai mult material. În mod similar, informațiile din testele anterioare ar putea apărea pe un examen la jumătatea perioadei sau la un examen final.

Cap 3
Verificarea surselor de informații suplimentare

 1. Citiți capitolele din manualul dvs.
  1
  Citiți capitolele din manualul dvs. Unii profesori și instructori emit un test pentru fiecare capitol din manual, în timp ce alții pot emite un test care acoperă trei capitole. Consultați manualul pentru a identifica capitolele pe care le-ați trecut în clasă, apoi studiați toate informațiile din aceste capitole pentru testul dvs. [9] Când revizuiți manualul, acordați o atenție deosebită subtitlurilor / subtitlurilor, figurilor / ilustrațiilor, diagramelor și vocabularului evidențiat termeni sau concepte rezumate. Rețineți că unele manuale vor avea de asemenea întrebări de studiu sau alte ajutoare de studiu la sfârșitul fiecărui capitol. În timp ce profesorul dvs. poate să nu le urmeze complet, o mare parte din informațiile pe care manualul dvs. le consideră importante se vor alinia de obicei cu detaliile pe care instructorul dvs. le consideră importante.
 2. Consultați materialul cu colegii de clasă.
  2
  Consultați materialul cu colegii de clasă. În funcție de nevoile dvs. și de obiceiurile de studiu, puteți fie să studiați cu un grup mic al colegilor de clasă, fie să adresați câtorva colegii de clasă pentru îndrumare în anumite puncte. Discutați cu colegii de clasă despre materialele pe care le-ați pierdut. Dacă ați pierdut o prelegere, întrebați un student despre care știți că are note bune dacă puteți împrumuta a lor pentru a copia. În funcție de reputația sau familiaritatea cu acel coleg de clasă, ați putea obține un "nu" - în acest caz, fie să întrebați pe altcineva pentru notele lor, fie să întrebați același coleg dacă ar putea rezuma rapid ce idei de carte sau teme de acasă discutate de profesor. Creați propriul ghid de studiu împreună cu alți colegi de clasă. Formați un grup cu o mână de alți colegi de clasă și comparați notele unii cu alții. Marcați sau evidențiați orice idei care apar în notele mai multor persoane.
 3. Întrebați elevii curenți care au făcut testul într-o perioadă mai veche.
  3
  Întrebați elevii curenți care au făcut testul într-o perioadă mai veche. Dacă participați la o școală în care profesorul are mai multe clase, încercați să întrebați pe altcineva care ia clasa profesorului despre întrebările de test. În timp ce colegii de clasă nu pot împărtăși întrebări exacte de test datorită eticii personale sau a școlii, ei vă pot da încă o idee generală despre ce să studiezi. Dezavantajul, desigur, este că veți fi foarte limitat la cât timp trebuie să studieți, deoarece probabil că veți avea doar o zi sau câteva ore să revizuiți materialul după ce ați auzit despre test. Pe o notă similară, puteți încerca să întrebați elevii care au aceeași clasă cu același instructor în cursul unui semestru / an anterior pentru îndrumare privind examenele majore. În timp ce acești studenți probabil că nu își vor aminti fiecare detaliu despre fiecare test mic, aceștia pot aminti informații care au apărut la intervale de timp, finale sau teste deosebit de grele.