Cum să știți dacă aveți labirintinită

Labirintul este o afecțiune în care există o inflamație pe partea interioară a urechii, în special labirintul membranos. Urechea internă este responsabilă pentru auz, echilibru și echilibru. De obicei, această afecțiune se poate datora unei infecții bacteriene sau virale. Având această tulburare vă pot pune în pericol pierderea temporară a auzului sau uneori, în cazuri rare, pierderea permanentă a auzului. Această tulburare este de obicei o complicație; se poate datora unei infecții respiratorii sau unei infecții la nivelul urechii care conduce la inflamarea labirintului. Consultați Pasul 1 pentru a afla dacă acest lucru vă afectează.

Cap 1
Recunoscând simptomele

 1. Monitorizați amețeli.
  1
  Monitorizați amețeli. Este o senzație sau senzație de rătăcire ca și când nu mai aveți echilibru. Miscari ale capului, uitam la televizor pentru perioade lungi de timp, citim carti, concentrandu-ne pe un obiect de mult timp, multimile, intunericul si plimbarile adesea agraveaza ameteala. Se datorează semnalelor bizare de la sistemul vestibular al ambelor urechi. Tuburile semicirculare ale vestibulului sunt umplute cu un tip special de fluid. Mișcarea acestui fluid stimulează țesutul nervos în tuburi care provoacă un sentiment de poziție și echilibru. Labirintul modifică compoziția normală a acestui fluid, ducând la producerea de semnale anormale, care este interpretată ca amețeli. Amețeli sau leșin poate fi experimentată în multe alte condiții. În anemie, scăderea tensiunii arteriale, scăderea glicemiei (hipoglicemie), pierderea de sânge sau deshidratarea, simptomele proeminente vor fi slăbiciune. Poate că, uneori, puteți să leșinați.
 2. Aflați dacă aveți vertij.
  2
  Aflați dacă aveți vertij. S-ar putea să simțiți că capul vostru se învârte sau lumea se învârte în jurul vostru. Acesta este, de asemenea, un simptom al inflamației sistemului vestibular. Leziunile la nivelul capului, boala Menieri, accidentul vascular cerebral etc. pot provoca, de asemenea, vertij, dar vor avea modele specifice și alte simptome asociate (care vor fi discutate mai târziu). Severitatea vertijului variază considerabil. Este posibil să simțiți amețeli ușoare și în afara echilibrului sau atacul poate fi atât de sever încât nu mai puteți rămâne în poziție verticală. Poate fi asociat și cu greață și vărsături. Vertijul în labirintinită este cel mai grav în prima săptămână. După aceea, începe să se îmbunătățească pe măsură ce învățați să faceți față simptomelor.
 3. Aflați dacă aveți tinitus.
  3
  Aflați dacă aveți tinitus. Este posibil să auziți sunete constante, buzzing, fluierare sau zgomote în urechea afectată. Aceasta se datorează implicării cohleei sau aparatului auditiv. În tinitus există o formare de particule anormale în fluidul zonei interne care stimulează celulele părului (terminațiile nervoase care transporta semnalul sonor). Această stimulare neobișnuită este interpretată ca tinitus. Condițiile care cauzează vertij pot provoca, de asemenea, tinitus. În plus, expunerea la medii zgomotoase poate provoca tinitus. În acest caz, de obicei nu veți avea alte simptome.
 4. Aflați dacă vă confruntați cu pierderea auzului.
  4
  Aflați dacă vă confruntați cu pierderea auzului. Apare atunci când nervul cohlear este deteriorat sau blocat de inflamație. Este posibil să aveți pierderi reduse sau totale de auz. Acesta este un simptom mai sever al labirintinitei care justifică o intervenție medicală urgentă, deoarece pierderea auzului poate fi permanentă. Dacă pierderea auzului este însoțită de tinitus, verificați-vă urechea externă pentru ceara afectată. Veți recupera complet funcția de auz după îndepărtarea ceară.
 5. Monitor pentru evacuarea urechii.
  5
  Monitor pentru evacuarea urechii. Descărcarea fluidului puroi sau lichid indică o infecție bacteriană a urechii medii (otita medie) care a perforat membrana timpanică (o diviziune între urechea externă și urechea medie). Trebuie să vă adresați imediat medicului pentru a controla infecția, deoarece acesta vă poate afecta în permanență auzul. Gândiți-vă dacă urechile dvs. se simt grele. Dacă există acumulare de puroi sau lichid în urechea medie, este posibil să simțiți o greutate sau o presiune în urechea afectată. Este frecventă în infecțiile bacteriene.
 6. Căutați vărsături, dureri de urechi, vedere încețoșată și febră.
  6
  Căutați vărsături, dureri de urechi, vedere încețoșată și febră. Acestea sunt de fapt simptome ale simptomelor. Iată cum funcționează: Durerea în ureche este, de asemenea, un semn al unei afecțiuni infecțioase. Poate fi însoțită de tinitus. Vertijul sau amețelile care însoțesc labirintul pot duce la greață și vărsături. O febră care este peste 38 ° C (100 ° F) este o indicație că aveți o infecție în corpul dumneavoastră. Vederea încețoșată poate fi rezultatul unui nerv ciupit. Este dificil să citiți și să vedeți lucrurile de la distanță.
 7. Știți ce nu este.
  7
  Știți ce nu este. Cateva conditii imita la labirint. Pentru a vă trata în mod eficient, este important să fiți sigur că aveți această infecție și nu ceva similar. Iată câteva situații care mimează labirintul: sindromul Menieri. Este cauzată de acumularea neobișnuită de lichid în urechea interioară. Un atac tipic începe cu un sentiment de plinătate în ureche, creșterea tinitusului și scăderea auzului, urmată de vertij sever, adesea însoțit de greață și vărsături. Un atac durează de obicei 20-30 de minute. Migrene. Nu este chiar o problemă a urechii. Migrena apare datorită constricției urmată de dilatarea vaselor de sânge ale creierului. O durere de cap de o parte este cel mai proeminent simptom. Bentigin vertigo pozitiv paroxistic. Se produce datorită deplasării cristalelor de la utricul și sacul în canalele semicirculare. Particulele deplasate stimulează în mod inadecvat canalele semicirculare, ducând la vertij și amețeală. Atac ischemic tranzitor (TIA) sau mini-accident vascular cerebral. Dacă există insuficiență vasculară în zonele auditive sau de echilibru legate de creier, este posibil să aveți amețeli, pierderea echilibrului sau pierderea auzului temporar. Ar trebui să te simți mai bine în câteva minute și simptomul nu se va repeta. Tumoare pe creier. De obicei, veți avea parte de un set foarte specific de simptome. Aceasta va depinde de localizarea tumorii. Cu toate acestea, durerile de cap și convulsii sunt comune cu orice tumoare pe creier. S-ar putea să existe slăbiciune într-un anumit loc al corpului.
 8. Vedeți medicul.
  8
  Vedeți medicul. Simptomele pot dura aproximativ 1 până la 3 săptămâni. Chiar dacă este posibil să fie scurt, este bine să vă adresați medicului atunci când vă simțiți aceste simptome pentru a evita o complicație gravă a pierderii permanente a auzului. Există teste de laborator care pot confirma dacă aveți labirintinită.

Cap 2
Înțelegerea cauzelor și a factorilor de risc

 1. Aflați că infecția virală este cea mai frecventă cauză.
  1
  Aflați că infecția virală este cea mai frecventă cauză. Infecția virală afectează de obicei persoanele de 30-60 de ani. Virușii care provoacă infecții ale gurii, nasului, sinusurilor, căilor respiratorii și plămânilor sunt responsabili în mare parte pentru această boală. Într-o infecție virală, organismele ajung la urechea internă prin intermediul fluxului sanguin. Acest tip de infecție poate să dispară fără tratament. Veți avea adesea o istorie de răceală sau gripa obișnuită cu aproximativ o săptămână înainte de atac. Rana nas, tuse, durere în gât sunt simptome de răceală și gripa obișnuită. Alte infecții virale care pot cauza mai puțin frecvent labiritis sunt rujeola, oreionul, herpesul și febra glandulară. În rujeola veți avea erupții cutanate tipice. Va exista umflarea feței în fața urechii în oreion. În febra glandulară veți avea febră, dureri în gât și umflături nodulare în diferite părți ale corpului.
 2. Știți că și infecția bacteriană este o cauză.
  2
  Știți că și infecția bacteriană este o cauză. Este mai puțin comună, dar mai severă. De obicei, copiii sunt cei care suferă. Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae și Moraxella catarrhalis sunt organismele vinovate. Acest tip de infecție necesită tratament și ar trebui luat în serios, deoarece ar putea duce la pierderea permanentă a auzului. Infecția se răspândește, de obicei, din urechea medie sau meningele (acoperirea creierului) prin sânge sau printr-un gol cauzat de rănirea capului.
 3. Cunoașteți că bolile autoimune sunt, de asemenea, o cauză.
  3
  Cunoașteți că bolile autoimune sunt, de asemenea, o cauză. În unele boli autoimune, cum ar fi Granulomatoza lui Wegener sau sindromul Cogan, sistemul imunitar al corpului atacă în mod eronat țesuturile autoimune. Există formarea de anticorpi care atacă labirintul gândindu-l ca țesut străin.
 4. Realizați faptul că medicamentele dvs. vă pot pune în pericol.
  4
  Realizați faptul că medicamentele dvs. vă pot pune în pericol. Unele medicamente sunt deosebit de toxice pentru urechi, cum ar fi gentamicina, ASA, diureticele, medicamentele împotriva cancerului etc. Acestea sunt foarte concentrate în urechea interioară cauzând leziuni. Unele medicamente, cum ar fi aspirina, medicamente anti-convulsii, diuretice și antihipertensive, pot determina un efect secundar al inflamației și iritației asupra urechilor interne. Unele sunt considerate a fi ototoxice (provocând reacții toxice la urechi) care cauzează amețeli și vertij.
 5. Aflați că vârsta și starea dumneavoastră medicală ar putea fi un factor.
  5
  Aflați că vârsta și starea dumneavoastră medicală ar putea fi un factor. Această tulburare apare de obicei la adulți cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani. Cu toate acestea, labirintul bacterian este, de asemenea, frecvent la copii. Având o afecțiune medicală existentă, cum ar fi oreionul, infecția respiratorie, răceala și tusea pot face ca urechea interioară și cele mai multe părți ale acesteia să devină inflamate aduse de infecția pe care o aveți. Infecțiile bacteriene și virale pot irita și se pot răspândi în alte locuri, provocând inflamații și iritații. Având alergii, cum ar fi febra fânului, rinita și tusea când vă veți prezenta, vă veți ridica riscul de a dezvolta labirintinită. Aceasta se datorează umflarea și inflamația canalului nazal care poate duce la această infecție. Prezenta iritație respiratorie poate provoca o infecție care se răspândește în plămâni și urechi interioare.

Cap 3
Tratarea infecției

 1. Bea multe lichide.
  1
  Bea multe lichide. Acest lucru este pentru a evita deshidratarea. Vertigo constantă vă poate afecta viața de zi cu zi și poate provoca anxietate. S-ar putea să deveniți neglijenți în ceea ce privește alimentarea și aportul de lichide. Deshidratarea poate concentra lichidul infectat în urechea interioară, ceea ce face starea mai proastă.
 2. Odihnă.
  2
  Odihnă. În primele câteva zile se poate simți amețeli severe și vertij. Trebuie să vă odihniți în acest timp pentru a evita căderea și rănirea. După aproximativ o săptămână, ar trebui să începeți să vă simțiți mai bine. Nu trebuie să conduceți sau să folosiți mașini ascuțite în acest timp. Agravarea bruscă a vertijului poate cauza accident sau vătămări grave. Nu trebuie să vă uitați la televizor sau să citiți cărți de mult timp. Acest lucru poate duce la oboseala ochilor care, la rândul său, interferează cu echilibrul.
 3. Ia vitamine.
  3
  Ia vitamine. Acestea vă pot ajuta să vă măriți imunitatea pentru a vă ajuta să luptați împotriva oricăror infecții virale sau bacteriene. Astfel de vitamine sunt: ​​Vitamina A: ajută la reducerea inflamației în ureche și luptă împotriva infecțiilor virale sau bacteriene. Vitamina C: se știe că este un antioxidant care promovează vindecarea și recuperarea. De asemenea, sistemul imunitar este mai puternic. Vitamina B6: se crede că împiedică sau reduce amețelile. Vitamina E: de asemenea, ajută procesul de vindecare să fie mai rapid și, de asemenea, stimulează sistemul imunitar.
 4. Stați în continuare în timpul unui atac.
  4
  Stați în continuare în timpul unui atac. Dacă aveți vertij sau amețeli în timpul mersului sau în picioare, mergeți la culcare pentru a vă odihni. Ar trebui să găsiți o poziție care să vă ușureze simptomele. Adesea vă veți simți mai bine dacă vă aflați pe partea dvs., mai degrabă decât în ​​sus. Schimbați pozițiile lent. Mișcarea bruscă a capului scuture fluidul urechii interne care stimulează în mod necontrolat nervii. Dacă aveți nevoie să vă ridicați din pat, faceți-o încet. În mod similar, se așază încet dintr-o poziție așezată sau în picioare. Dacă observați simptome în timp ce vă culcați, încercați să stați pe scaun.
 5. Evitați lumina puternică și zgomotul extrem.
  5
  Evitați lumina puternică și zgomotul extrem. Te vor face mai inconfortabil. Lumina strălucitoare și întunericul absolut atât agravă sentimentele de dezechilibru. Utilizează lumină moale în camera ta. În mod similar, zgomotul excesiv vă va agrava tinitusul. Scopul este de a oferi odihnă sistemelor vestibulare și auditive. Veți fi capabil treptat să faceți față funcției modificate a acestor sisteme dacă nu există interferențe externe.
 6. Evitați cafeaua, alcoolul și fumatul.
  6
  Evitați cafeaua, alcoolul și fumatul. Fiind stimulente naturale, ele fac nervii urechii interne hiper-excitabili. Ca urmare, veți avea mai multe răspunsuri exagerate de la stimuli minori, cum ar fi o mișcare ușoară. Alcoolul și cafeaua provoacă, de asemenea, deshidratare, ceea ce este rău pentru sănătatea urechii interne.
 7. Începeți terapia de reabilitare vestibulară (VRT).
  7
  Începeți terapia de reabilitare vestibulară (VRT). Acestea sunt o serie de mișcări efectuate sub supravegherea unui fizioterapeut. VRT vă recalifică creierul pentru a se adapta la semnalele anormale care apar pentru sistemul vestibular. Creierul dvs. învață să identifice semnale greșite și să le ignore. Este deosebit de eficient în special la labirintul cronic. Exercițiul de stabilitate a privitorului. Încercați să vă mișcați capul în lateral în timp ce vă uitați la un obiect staționar. Capul tău se va mișca, dar privirea va rămâne fixă. Faceți exerciții de habitalizare. Scopul lor este de a provoca simptome în mod deliberat și de a vă antrena creierul pentru a vă obișnui cu simptomele. Un exemplu este exercițiul Brandt-Daroff. Va trebui să vă culcați imediat dintr-o poziție așezată, cu capul rotit la un unghi de 45 de grade. Stați încă 30 de secunde sau până când vertijul se stinge. Apoi stai din nou. Repetați procedura pe partea opusă. Faceți exercițiul de 3 ori pe zi.
 8. Luați medicamente.
  8
  Luați medicamente. Acestea sunt pentru ameliorarea simptomelor, nu pentru a vindeca infecția. Vertijul, amețelile, greața sau vărsăturile pot fi destul de severe pentru a afecta calitatea vieții. Prin urmare, medicamentul poate fi necesar. Iată opțiunile dvs.: Antihistaminic: acest lucru va ajuta la ameliorarea reacțiilor alergice, reducând astfel la minimum șansele de a se dezvolta în labirintinită. Puteți lua difenhidramina (Benadryl) 25g și 50mg. puteți lua 25 mg de două ori pe zi pentru ameliorarea simptomelor. Anti-emetic: puteți să luați clorhidrat de meclizină pentru a preveni sau a scădea amețelile și vărsăturile. Este eficient pentru vertij. Este disponibil în 25 mg și 50 mg. acest lucru poate fi luat cu sau fără alimente. Nu depășiți 2 comprimate în decurs de 24 de ore. Steroizi: acest medicament este pentru inflamație. Este un antiinflamator care ajută la scăderea inflamației în zonele afectate. Prednisonul este medicamentul de alegere. Este disponibil în 20 mg. Puteți să o luați de 3 ori pe zi cu interval de 6-8 ore. Antibiotice: acest lucru este prescris atunci când cauza labirintitului dumneavoastră este o infecție bacteriană. Ar trebui tratată imediat pentru a preveni pierderea permanentă a auzului. Medicul dumneavoastră va fi cel care va prescrie antibioticul adecvat pentru starea dumneavoastră. Antivirale: acesta este utilizat pentru a trata varietatea infecțiilor cauzate de un virus. Acyclovir 400 mg sau 800 mg poate fi medicamentul de alegere. Totuși, medicul dumneavoastră va prescrie doza potrivită pentru dumneavoastră.