Cum să obțineți beneficii de sănătate din cafea

Cafeaua este o băutură relativ sănătoasă, cu o serie de beneficii cunoscute pentru sănătate. Pentru a maximiza aceste beneficii, trebuie mai întâi să alegeți cafele de sănătate care sunt bogate în antioxidanți și fără substanțe chimice nocive. Apoi, trebuie să vă preparați cafeaua într-un mod care să mențină nivelurile antioxidante ale cafelei în timp ce filtrați compuși nocivi. În cele din urmă, veți dori să evitați anumite zaharuri și cremătoare care pot face băutura dvs. nesănătoasă și, în schimb, să adăugați elemente care măresc beneficiile pentru sănătate ale cafelei.

Cap 1
Alegerea cafelelor sănătoase

 1. Alege cafeaua frișcă închisă sau medie.
  1
  Alege cafeaua frișcă închisă sau medie. Cafele de cafea închisă au niveluri mai ridicate de antioxidanți sănătoși decât cafeaua mai ușoară. Acesti antioxidanti s-au dovedit a ajuta la prevenirea cresterii in greutate si la reducerea riscului de diabet de tip 2 si boala Alzheimer. Cafetele de cafea medie au, de asemenea, unele calități antioxidante similare și beneficii pentru sănătate. [2] Există unele dovezi că cafeaua de cafea extrem de întunecată își pierde o parte din beneficiile antioxidante ale sănătății. Evitați cafelele de prăjit ușoare care au niveluri mai scăzute de antioxidanți.
 2. Cumpărați cafea organică.
  2
  Cumpărați cafea organică. Ca majoritatea produselor vegetale cultivate comercial, boabele de cafea tind să fie puternic pulverizate cu erbicide și pesticide. Toxinele din aceste aplicații pot provoca probleme de sănătate semnificative. Pentru a evita aceste toxine, achiziționați cafele cultivate organic care nu au fost tratate cu substanțe chimice dăunătoare. [3] Majoritatea cafelelor vor avea o etichetă pe ambalajul lor pentru a vă informa dacă sunt organice.
 3. Luați în considerare trecerea la decof.
  3
  Luați în considerare trecerea la decof. Dacă suferiți de reflux de acid, insomnie sau osteoporoză, poate doriți să beți cafea decafeinizată. Cofeina poate intensifica refluxul de acid și face mai dificil de dormit. Există, de asemenea, unele dovezi că poate duce la pierderea calciului și la fracturi. [4] Dacă aveți oricare dintre aceste afecțiuni, consultați-vă medicul.

Cap 2
Brewing cafea sănătoasă

 1. Depozitați cafeaua într-un recipient etanș.
  1
  Depozitați cafeaua într-un recipient etanș. Boabele de cafea prăjite conțin radicali liberi nesănătoși care pot provoca daune la nivel celular. Acesti radicali liberi cresc cu cat fasolele sunt mai expuse la aer. Pentru a preveni proliferarea radicalilor liberi, păstrați-vă boabele într-un container etanș ca un sac de congelator. [5]
 2. Grânți-vă propriile fasole.
  2
  Grânți-vă propriile fasole. Așteptarea pentru a vă măcinat fasolea până când vă preparați cafeaua va limita de asemenea dezvoltarea radicalilor liberi. Cafeaua măcinată expune mai mult suprafața fasolei la aer, favorizând oxidarea și creșterea radicalilor liberi. Așteptarea măcinării boabelor asigură, de asemenea, un conținut ridicat de antioxidanți din cafeaua dvs. [6] Cumpărați boabe întregi și folosiți un polizor comercial de fiecare dată când preparați cafea.
 3. Gândiți-vă la prepararea cafelei într-un vas espresso sau în stil napolitan.
  3
  Gândiți-vă la prepararea cafelei într-un vas espresso sau în stil napolitan. Există o dezbatere despre cele mai sănătoase mijloace de preparare a cafelei. Cafeaua preparată într-un vas espresso sau în stil napolitan poate avea mai mult de două ori mai multe niveluri antioxidante de cafea percolate prin filtre de hârtie. [7] Cu toate acestea, aceste metode de preparare pot duce la creșterea nivelului de colesterol din sângele dvs. [8]
 4. Utilizați un filtru de oțel sau de aur.
  4
  Utilizați un filtru de oțel sau de aur. Filtrele metalice realizate din oțel sau aur pot filtra elementele dăunătoare care pot provoca probleme cardiovasculare. De asemenea, acestea permit fluxul de antioxidanți care au beneficii semnificative pentru sănătate. [9] Cu toate acestea, aceste filtre pot fi costisitoare și necesită mai multă întreținere decât filtrele de hârtie.
 5. Evitați filtrele de hârtie.
  5
  Evitați filtrele de hârtie. Percolarea cafelei prin intermediul unui filtru de hârtie poate limita cantitatea de colesterol dăunător din fluxul sanguin. [10] Cu toate acestea, studiile au arătat, de asemenea, că pot crește colesterolul și probabilitatea unor probleme cardiovasculare [11]. Filtrele de hârtie albe conțin și toxine care pot fi dăunătoare dacă sunt ingerate în cantități mari. Există, de asemenea, unele dovezi că utilizarea filtrelor de hârtie poate limita cantitatea de antioxidanți din cafeaua dvs. [12] Dacă trebuie să utilizați filtre de hârtie, utilizați filtre maro, nealbite.

Cap 3
Adăugați produse sănătoase la cafeaua dvs.

 1. Treci peste îndulcitori.
  1
  Treci peste îndulcitori. Pentru a beneficia de toate beneficiile pentru sănătate, evitați să adăugați zahăr sau îndulcitori artificiali la ceașcă de cafea. Zaharurile pot duce la o serie de probleme de sănătate diferite, de la obezitate la diabet și boli de inimă. Pentru a profita la maxim de cafea, beți-o în negru. [13] Dacă aveți nevoie de zahăr pentru a reduce amărăciunea cafelei, luați în considerare utilizarea unei cantități scumpe de Stevia. Cele mai multe băuturi de cafea dulci, cum ar fi mocha și latte, conțin între 200 și 500 de calorii.
 2. Evitați crematorii cu conținut scăzut de grăsimi și artificiali.
  2
  Evitați crematorii cu conținut scăzut de grăsimi și artificiali. Aceste produse tind să fie foarte prelucrate și pline de ingrediente care pot fi dăunătoare. Mulți conțin sirop de fructoză de înaltă fructoză și grăsimi trans care pot duce la diabet și boli de inimă. Ar trebui să fiți deosebit de atenți să evitați orice cremă care conține și îndulcitori. Acestea vă pot da dublurile nesănătoase de grăsimi proaste și de zahăr ridicat. [14]
 3. Adăugați o cremă completă de grăsime.
  3
  Adăugați o cremă completă de grăsime. Gândiți-vă la turnarea în cafea a unei cantități mici de smântână sau lapte integral. Dacă sunt consumate în mod moderat, produsele cu conținut ridicat de grăsimi sunt mai puțin susceptibile de a provoca obezitate și probleme cardiovasculare. [15] De asemenea, ar trebui să căutați produse cu conținut de grăsimi de la vaci hrănite cu iarbă. Acestea tind să aibă beneficii nutriționale mai bune în comparație cu produsele din bovine hrănite cu cereale.
 4. Presați niște cacao sau scorțișoară în cafea.
  4
  Presați niște cacao sau scorțișoară în cafea. Cacao este bogat in antioxidanti si ajuta la promovarea sanatatii cardiovasculare. [16] Scorțișoară sa demonstrat că are anumite calități sănătoase pentru inimă, în special pentru persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2. [17] Pe lângă faptul că vă ajută sănătatea, aceste două produse vor adăuga, de asemenea, o anumită aromă la cafea și vă vor ajuta să limitați amărăciunea.

Cap 4
Menținerea obiceiurilor sănătoase pentru consumul de cafea

 1. Evitați consumul de cafea în după-amiaza sau seara.
  1
  Evitați consumul de cafea în după-amiaza sau seara. Bea băuturile cu cofeină prea târziu în timpul zilei poate întrerupe somnul și poate duce la tulburări precum insomnia. În mod ideal, ar trebui să evitați să beți băuturi cu cofeină sau zahăr cu cel puțin șase ore înainte de a vă culca. Acest lucru vă asigură că cofeina și-a îndepărtat sistemul. [18] Luați în considerare reducerea consumului de cofeină pe parcursul zilei. Începeți cu cafea dimineața și apoi treceți la ceai sau băuturi decofeinizate în după-amiaza. Ca regulă generală, încercați să nu beți cafea după ora 14:00.
 2. Stai hidratat.
  2
  Stai hidratat. Băuturile cu cofeină cum ar fi cafeaua au un efect diuretic ușor, care vă determină să urinați mai frecvent. Deși beți o ceașcă sau două de cafea, nu vă deshidratează în mod semnificativ, consumul de cafea pe parcursul zilei fără apă poate duce la deshidratare. Asigurați-vă că vă însoțiți beți cafea cu cel puțin jumătate de galon (2 L) de apă pe parcursul zilei. [19]
 3. Limitați cantitatea de cafea pe care o beți.
  3
  Limitați cantitatea de cafea pe care o beți. Când vă preparați cafea sau cumpărați o băutură de la barista locală, rămâneți cu o opțiune de dimensiuni mai mici. Mulți consumatori de cafea consumă mai mult cafeină decât este sănătoasă, ceea ce poate duce la tulburări de somn și probleme cardiace. Când primiți o ceașcă de cafea, asigurați-vă că vă limitați la o pahară de 237 ml. [20] Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să limitați cantitatea de zahăr și de grăsimi saturate pe care le consumați și cu cafeaua .