Cum să explicați rasismul unui copil

Explicarea rasismului unui copil nu este ușoară. S-ar putea să vă fie frică că veți folosi cuvintele greșite sau veți confunda copilul. Acest articol vă va ajuta să înțelegeți cum să explicați rasismul unui copil.

Cap 1
Furnizarea unui fundal solid

 1. Recunoașteți că copiii nu sunt colorați pentru piele.
  1
  Recunoașteți că copiii nu sunt colorați pentru piele. [1] Cu excepția cazului în care copilul dvs. este orb, ei pot vedea că ceilalți oameni au tonuri de piele diferite și pot începe să asocieze dacă observă modele care se referă la tonurile pielii. Folosirea unor cuvinte precum "Native American" și "White" le permite copiilor să aibă cuvinte pentru ceea ce văd și să-l dezamăgească. [2]
 2. Expuneți-vă copilul la mass-media care implică personaje de toate rasele.
  2
  Expuneți-vă copilul la mass-media care implică personaje de toate rasele. Deoarece mass-media tind să se concentreze asupra oamenilor albi, poate face un efort conștient de a consuma media incluzivă. [3] [4] Acest lucru este crucial pentru copiii albi, precum și copiii de culoare. Cumpărați păpuși de diferite rase, nu numai păpuși albe. Discutați stereotipurile pe măsură ce le vedeți. Dacă copilul dvs. observă o mulțime de sportivi negri, explicați, de exemplu, că este vorba despre un stereotip și că există numeroși negri în diverse roluri: doctori, bananzi, avocați, biologi, profesori și alții [5].
 3. Fii un bun model de rol.
  3
  Fii un bun model de rol. Copiii copiază ceea ce văd ceilalți, așa că fii un exemplu de persoană acceptantă, umilă. Fiți conștienți de limba pe care o utilizați în jurul copilului dvs. și asigurați-vă că nu faceți comentarii rasiste sau glume în fața acestora, deoarece acest lucru ar putea încuraja copilul dvs. să utilizeze un comportament rasist. Dacă cineva te cheamă pentru că ai fost rasist accidental, ascultă-i cu atenție și îți cere scuze. Dacă observați că cineva este victimă a comportamentului rasist, ridicați-vă victima, deoarece copilul dvs. va imita comportamentul dvs. dacă ar fi fost vreodată plasat într-o situație similară. Faceți acest lucru chiar și atunci când copilul dvs. nu se uită. Face parte din a fi o persoană bună și veți fi un model pentru alte persoane (copii și alte persoane) care văd.
 4. Explicați diferențele într-o manieră acceptabilă, ocazională.
  4
  Explicați diferențele într-o manieră acceptabilă, ocazională. Acest lucru arată copilului dvs. că diversitatea nu este de ce să vă fie frică. Vorbește calm că felul în care este diferit nu face pe cineva ciudat sau rău, înseamnă că toată lumea este unică. Explicați modul în care diferite grupuri de persoane diferă în anumite moduri (limbi, tradiții etc.) și similare în altele (familii iubitoare, vise despre viitor etc.) și că acesta este un lucru pozitiv. [6] De exemplu, "Mami are pielea întunecată pentru că este neagră, am pielea ușoară, pentru că sunt albă și sunteți amândoi, oamenii vin în toate culorile." Sau "Angel vorbeste altfel, pentru ca familia lui vorbeste spaniola acasa. Nu-l face ciudat". Când explicați, asigurați-vă că faceți mesajul adecvat vârstei. De exemplu, dacă copilul dvs. se află în vîrstă de 3-5 ani, utilizați exemple literale, cum ar fi "Ouăle vin în diferite culori, dar ele sunt la fel în interior" [7].
 5. Fii adevărat despre nedreptate când se întâmplă și când află despre asta în școală.
  5
  Fii adevărat despre nedreptate când se întâmplă și când află despre asta în școală. [8] Când copilul tău mărturisește că cineva este rău sau ceva nedrept, fii cinstit cu privire la situație, în loc să încerci să-l acoperi. Oferiți o explicație clară a ceea ce este greșit și de ce. Acest lucru îi poate învăța pe copii că adulții nu au întotdeauna dreptate, se întâmplă lucruri rele și nu este vina victimei. Pentru copii mici, păstrați-l simplu. "Da, a fost greșit și rău să spun asta tatălui" sau "Viața poate fi nedreaptă. Uneori o putem schimba și uneori nu putem" sunt exemple de explicații simple. Pentru întrebări cum ar fi "De ce nu albaștrii ca noi?", Explicați faptul că există oameni în lume, dar nu toți se simt așa. [9] Încercarea de a ascunde adevărul de la copil le va face doar curioase și confuze. Este mai bine să oferiți o explicație onestă, chiar dacă este foarte simplificată.
 6. Amintiți-vă că o remarcă rasistă nu înseamnă că copilul dvs. este 100% rasist.
  6
  Amintiți-vă că o remarcă rasistă nu înseamnă că copilul dvs. este 100% rasist. Copiii testează granițele și explorează ideile, iar copilul tău poate spune lucruri pe care nu le înțeleg complet (pentru a vedea cum reacționează ceilalți). Furnizarea de îndrumări îndrăgite și clare vă poate ajuta copilul să învețe ce este și nu este în regulă. [10] Puneți întrebări pentru a încuraja gândirea critică, cum ar fi "De ce credeți că?" și "De unde știi asta?" Explorați raționamentul împreună.

Cap 2
Explicarea rasismului

 1. Fii sincer și deschis, începând de la o vârstă fragedă.
  1
  Fii sincer și deschis, începând de la o vârstă fragedă. Acest lucru îi va ajuta să crească în calitate de persoană, ca și cum ar trăi vreodată comportamente rasiste ca un copil, că ar înțelege că este necorespunzător; cu toate acestea, dacă nu știu ce este rasismul și sunt martorii comportamentelor rasiste, pot să-l imite și să provoace infracțiuni altora. Dacă încercați să ascundeți subiectul rasei, acesta nu va împiedica copiii să observe. Cu toate acestea, le poate determina să creadă că există ceva rușinos în legătură cu acest subiect. [11]
 2. Nu vă temeți de întrebări.
  2
  Nu vă temeți de întrebări. În schimb, considerați-le momentele care pot fi învățate. Dacă copilul dumneavoastră întreabă despre rasă, spune ceva rasist, sau întreabă ceva rasist pe care l-au auzit, este o oportunitate de a le învăța. [12] [13] Este bine să spui "Nu sunt sigur" sau " timp să se gândească la asta. "
 3. Încurajați gândirea critică a mass-media și a stereotipurilor sale.
  3
  Încurajați gândirea critică a mass-media și a stereotipurilor sale. [14] Copilul dvs. va vedea stereotipuri rasiale pe mass-media. Le puteți ajuta să învețe să nu le creadă prin faptul că îi învață să gândească critic și să pună la îndoială mesajele pe care le aud. Este corect faptul că ticălosul Jafar arată mai arabe stereotip decât actorul Aladdin și cum ar putea să se simtă acești oameni care arată "arabe stereotip"? În cazul în care asiați sunt lăsați în afara filmelor, ar putea fi lăsați pe locul de joacă? Cum ar putea copilul dvs. să fie un bun ajutor?
 4. Utilizați povestiri pentru a explica rasismul.
  4
  Utilizați povestiri pentru a explica rasismul. Predarea copiilor tăi despre rasism prin povestiri despre oameni care au luptat împotriva lor, cum ar fi Rosa Parks, Malcolm X, Cesar Chavez și multe altele te pot ajuta să înțelegi mai multe despre rasism și cum s-au schimbat vremurile pentru că oamenii s-au ridicat pentru ceea ce credeau Acest lucru vă poate ajuta copilul să învețe cum să aibă empatie, o abilitate importantă pentru dezvoltarea copilului.
 5. Învățați-vă copilul că există diferite tipuri de rasism.
  5
  Învățați-vă copilul că există diferite tipuri de rasism. Copiii greșesc, de obicei, rasismul pentru a fi doar despre culoarea pielii. Cu toate acestea, nu este cazul deoarece rasismul se referă la rasă, culoare păr, forma nasului, textura părului etc. Asigurați-vă că copilul dvs. înțelege că rasismul este greșit indiferent de ce, fie că este vorba despre tonul pielii cuiva sau despre flatuitatea nasului .
 6. Găsiți un videoclip pe YouTube despre rasism.
  6
  Găsiți un videoclip pe YouTube despre rasism. Dacă vă faceți griji cu privire la folosirea cuvintelor greșite atunci când explicați copilului despre rasism sau dacă sunteți rău în a explica lucrurile, vizionarea unui videoclip nu numai că vă va fi de folos, ci și vă va ajuta copilul să experimenteze vizual ce este rasismul . Vizualizarea vizuală a unui lucru vă va ajuta copilul să vă arate când cineva este rasist, iar acest lucru va permite copilului dvs. să evalueze situația și să o oprească.
 7. Învățați-i să se împotrivească rasismului.
  7
  Învățați-i să se împotrivească rasismului. Asigurați-vă că copilul dvs. știe că orice tip de discriminare este rău și rău, chiar dacă a fost considerat o "glumă". Predarea copilului dvs. pentru a se ridica în fața victimelor comentariilor rasiste îi ajută să înțeleagă ce comportament este acceptabil și ce comportament nu este.
 8. Învățați-i pe copiii albi să-și folosească privilegiul pentru totdeauna.
  8
  Învățați-i pe copiii albi să-și folosească privilegiul pentru totdeauna. După ce au auzit lucrurile teribile care s-au întâmplat în istorie, copiii vor fi cel mai probabil supărați. Aceste conversații pot fi dureroase și dezordonate - ceea ce înseamnă, de asemenea, că copilul dvs. va învăța și va crește foarte mult. [15] Explicați-le că, datorită privilegiului lor, oamenii le ascultă mai mult. Ei pot folosi acest lucru pentru a apăra oamenii de culoare de rasism. Întoarceți conversația într-un mesaj pozitiv cu privire la modul în care aceștia se pot opune altora. [16] Încurajați-i să asculte oameni de culoare dacă spun că ceva este rasist sau le-a rănit. Ascultă lucrurile și face diferența între un "cavaler alb" care se grăbește să-și apere pe alții și un aliat bun. Explicați-i că copiii de culoare pot vorbi de la sine și ar trebui să aibă această ocazie. Dacă unul dintre prietenii lor are probleme în a face acest lucru, sugerați-i copilului să-i ajute pe strategii de brainstorming al prietenilor să vorbească și să aibă prietenul lor înapoi.
 9. Discutați strategii concrete pentru modul în care copilul dvs. se poate ridica atunci când văd rasismul.
  9
  Discutați strategii concrete pentru modul în care copilul dvs. se poate ridica atunci când văd rasismul. Pot interveni folosind cuvintele lor? Când ar trebui să primească ajutor de la un adult (și ce fac ei dacă adultul ignoră problema)? Puteți juca chiar și rolul dacă sunteți interesați. Discutarea strategiilor clare vă va ajuta copilul să știe ce să facă atunci când apare o situație. Dacă copilul dumneavoastră face acest lucru, spuneți-i cât de mândri sunteți. [18]