Cum să vopsea acrilică

Dacă sunteți în căutarea vibrației și a calității vopselelor de ulei fără a cheltui aproape atât de mulți bani sau de timp, atunci pictura acrilică este pentru dvs. Ridicarea picturii acrilice este un hobby satisfăcător și o modalitate excelentă de a produce lucrări de artă pentru casa și prietenii dvs.

Cap 1
Obținerea consumabilelor potrivite

  1. Alegeți vopseaua acrilică.
    1
    Alegeți vopseaua acrilică. Vopsea acrilică vine în zeci de mărci și este disponibilă fie în tuburi, fie în borcane. Achiziționarea vopselelor acrilice este una dintre cele mai rare cazuri în care este mai bine să se împletească și să se obțină un brand prețios, cum ar fi Golden sau Liquitex. Marcile ieftine de vopsea acrilica nu sunt pigmentate deloc ca marcile mai scumpe si, prin urmare, vor necesita 2-3 straturi de vopsea pentru a obtine aceeasi vibratie si culoare a unui singur strat de marca de vopsea mai mare. Pentru a începe, cumpărați cele mai de bază culori: alb de titan, negru mars, albastru ultramarin, alizarin crimson și ocru galben. Cele mai multe dintre culorile vopselei de care aveți nevoie pot fi făcute dintr-o combinație a acestor câteva nuanțe. Pe măsură ce pictați din ce în ce mai mult, veți ști culorile pe care doriți să le adăugați la colecția dvs. Tuburile de vopsea sunt preferate în mod obișnuit de către începători, deoarece puteți achiziționa cantități mai mici pentru a începe, dar nu există nici o diferență de calitate între un tub sau un borcan de vopsea acrilică.
  2. Selectați o mână de pensule.
    2
    Selectați o mână de pensule. Pensulele sunt destul de diverse și sunt clasificate de doi factori: forma vârfului pensulei și materialul părului. Există trei tipuri diferite de vârfuri de perie: plate, rotunjite și filbert (rotunjite și plate). Există multe materiale folosite pentru a realiza fire de pensule, dar cele mai comune sunt părul sintetic și de mistreț. Cei mai mulți pictori începători preferă periile sintetice într-un sortiment de puncte. Vizitați un magazin de artă și simțiți câteva perii diferite pentru o idee bună despre ceea ce preferați. Pensulele sintetice sunt mai moi și mai ușor de curățat decât periile reale de blană. Cu excepția cazului în care vă aflați pe termen lung, nu vă lăudați pe pensule. Deși având perii bune de vopsit pentru a lucra cu poate fi benefică, este mai important să aveți vopsea de calitate.
  3. Găsiți o paletă.
    3
    Găsiți o paletă. Veți avea nevoie de ceva pentru a amesteca vopseaua și pentru a stoca vopsea între sesiunile de pictura. Dacă vă simțiți frugal, o hârtie sau o placă de plastic va funcționa foarte bine. Orice suprafață largă, plană și curată poate fi utilizată ca paletă funcțională. Cu toate acestea, pentru că vopselele acrilice se usucă atât de rapid, poate fi benefică investiția într-o paletă umedă. Acestea includ un burete umed și o hârtie umedă de ședere specială care vă păstrează vopseaua umedă și funcțională pentru câteva săptămâni odată. Păstrați folie de plastic sau o altă acoperire de un fel de mână pentru a păstra vopseaua de pe paleta pe care nu o utilizați în acel moment. Dacă amestecați cantități mari de vopsea dintr-o dată, poate fi benefic să aveți mici cești / capace pentru a vă păstra vopseaua între sesiuni. Acest lucru va păstra mai bine acrilici decât o paletă acoperită cu folie de plastic.
  4. Decideți la ce să pictați.
    4
    Decideți la ce să pictați. Vopseaua acrilică este groasă și greoaie și, prin urmare, poate fi utilizată numai pe câteva suprafețe. Cele mai obișnuite și populare suprafețe acrilice sunt panza întinsă sau panza panza, hârtie acuarelă sau lemn tratat. Ar trebui să aveți succes de a picta pe orice nu este gras, uleios, nici foarte poros. [1] Dacă vă este teamă de pictura pe ceva scump, începeți cu hârtie acuarelă și faceți-vă drumul până la pânză sau lemn.
  5. Adunați alte obiecte mici.
    5
    Adunați alte obiecte mici. Cu toate celelalte lucruri menționate mai sus, veți avea nevoie de câteva elemente suplimentare pe care le aveți probabil în casa dvs. Veți avea nevoie de 1-2 borcane / cupe pentru apă, un cuțit palet, o cârpă veche sau o cârpă veche, o sticlă de pulverizare pentru apă și un săpun pentru curățarea periilor de vopsea. Acestea sunt toate disponibile în magazinele de artă, dacă nu se întâmplă să le aibă, dar nici unul dintre ele nu trebuie să fie articole de specialitate. [2] Deoarece vopselele acrilice se usucă notoriu rapid, zgâriați pictura / paleta din când în când pentru a păstra vopselele umede. Luați în considerare purtarea unui cămăși sau a unei cămăși vechi în timp ce pictați pentru a preveni vopsirea hainelor cu acrilice. Unii pictori îi plac ziarele pe tabletele lor pentru a împiedica mizeria.

Cap 2
Noțiuni de bază

  1. Selectați o locație bună.
    1
    Selectați o locație bună. La fel ca în cele mai multe lucruri, pictura se face cel mai bine în lumina naturală. Configurați stația de pictură lângă o fereastră deschisă sau o cameră cu multă lumină naturală. Veți putea vedea nuanțe mici în accidentele și culorile periilor pe care nu le-ați putea alege altfel.
  2. Dați-vă toate bunurile.
    2
    Dați-vă toate bunurile. Fiecare artist are propriul mod de a-și pune la dispoziție bunurile, dar este mai bine să-i așezi pe toți așa cum le plac înainte de a începe să pictezi. Umpleți borcanele cu apă, scoateți pensulele și vopselele pe care doriți să le utilizați și plasați paleta în locul cel mai ideal. Poate doriți să vă îmbrăcați în fusta sau vechea tricou în acest moment.
  3. Decide asupra subiectului tău.
    3
    Decide asupra subiectului tău. În calitate de pictor începător, este posibil să aveți o idee despre ceea ce doriți să pictați sau să căutați o direcție. Gândiți-vă la posibile subiecte sau modele pe care le-ați putea folosi pentru prima pictura. Este mai ușor să lucrezi dintr-un obiect sau o fotografie 3-D, mai degrabă decât să dai vopsea unei imagini mintale. Dacă nu sunteți sigur ce să pictați, subiectele ușor de vopsit pentru începători includ: Un castron de fructe O vază de flori Obiecte în casa dvs. Un răsărit de soare / apus de soare [3]
  4. Creați o schiță grosieră.
    4
    Creați o schiță grosieră. Dacă vă simțiți încrezători în capacitatea dvs. de a picta exact ceea ce vedeți, atunci puteți merge și mergeți direct în tablou. Majoritatea oamenilor, totuși, au nevoie de o schiță care să le urmeze împreună cu peria de vopsea. Utilizați un creion obișnuit pentru a schița schema conturului principalelor forme direct pe pânză; nu vă faceți griji în privința detaliilor sau a umbririi prea mult. Puteți face mai multe schițe pe hârtie înainte de a vă întoarce vreodată să faceți una pe panza, doar pentru a vă asigura că sunteți încrezători în desenul subiectului.
  5. Mișcați vopselele.
    5
    Mișcați vopselele. Este o greșeală obișnuită să amesteci vopselele pe măsură ce lucrați, mai degrabă decât să le amestecați înainte de a începe. Utilizați timpul și vopsiți eficient amestecând toate vopselele - în toate culorile de care aveți nevoie - înainte de a începe pictura. În acest caz, este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău prin amestecarea mai multor vopsele decât este posibil să le folosești. Puteți stoca vopsea suplimentară pentru picturile viitoare, dar va fi aproape imposibil să amestecați exact nuanța vopselei de două ori. Utilizați o roată de culoare ca referință utilă pentru amestecarea vopselelor. Toate culorile de bază pot fi realizate prin amestecarea culorilor primare (roșu, albastru și galben), iar culorile mai specifice pot fi realizate prin amestecarea culorilor primare și secundare. Amintiți-vă, dacă nu puteți obține nuanța exactă a vopselei pe care o căutați cu o paletă limitată de vopsea, puteți achiziționa aproape orice culoare preamestecată în tub sau borcan dintr-un magazin de aprovizionare de artă.

Cap 3
Pictură

  1. Găsiți sursa de lumină.
    1
    Găsiți sursa de lumină. Schimbările de culoare depind de modul în care lumina o atinge, astfel încât, înainte de a începe să pictați subiectul, localizați sursa principală de lumină. Acordați atenție acestui lucru pe tot parcursul procesului de pictură; ar trebui să aveți culori mai deschise, mai aproape de sursa de lumină și de culorile mai întunecate. Poate părea elementar, dar alegerea sursei de lumină înainte de a începe va ajuta la menținerea culorilor pe drumul cel bun.
  2. Examinează compoziția subiectului tău.
    2
    Examinează compoziția subiectului tău. Chiar daca pictati doar un singur obiect, acesta trebuie stratificat cu alte suprafete sau fundaluri. Priviți-vă subiectul și determinați ce este mai apropiat de tine și de ceea ce este mai departe de tine. Acordați atenție suprapunerilor, modificărilor de culoare și texturii. Veți recrea fiecare dintre aceste lucruri în pictura dvs., așa că asigurați-vă că aveți o idee bună despre cum să o faceți înainte de a începe.
  3. Începeți să pictați fundalul.
    3
    Începeți să pictați fundalul. Când pictezi, vei fi stratificat în sus; prin urmare, pictura din spate în față este cea mai simplă metodă. Începeți cu culorile valorii medii, urmate de culorile cele mai întunecate și apoi cele mai strălucitoare, pentru cea mai ușoară aplicare.
  4. Adăugați detalii de fundal.
    4
    Adăugați detalii de fundal. Finalizați construirea culorilor de bază, apoi adăugați detalii în fundal. Dacă este o culoare solidă, trebuie să adăugați umbre și puncte luminoase. Dacă fundalul dvs. este modelat sau ocupat, adăugați textură și mișcare cu lovituri de perie pentru a finaliza stratul.
  5. Vopseaua în obiecte.
    5
    Vopseaua în obiecte. Pe măsură ce începeți să vă pictați subiectul, distrugeți-i în forme identificabile și vopsiți acele nuanțe solide. Pe măsură ce construiți forme și culori, subiectul dvs. va începe să apară. Lucrați în secțiuni mici la un moment dat, pentru a face procesul picturii un pic mai puțin descurajant. Unii pictori începători consideră că este ușor să folosească un sistem de rețea atunci când pictează subiectul lor. Împărțiți-vă pânza în părți utilizând o rețea imaginară și pictați un întreg spațiu al grilei până la finalitate înainte de a trece la următoarea. Nu uitați să adăugați mai întâi culori de valoare medie, urmate de culori mai întunecate și apoi mai deschise. Este greu să treci peste o culoare întunecată cu o lumină ușoară, astfel încât lucrul în acest mod va face mai multă întărire a culorilor.
  6. Adăugați detalii folosind diferite tehnici de pictură.
    6
    Adăugați detalii folosind diferite tehnici de pictură. Când veți obține culorile și formele de bază adăugate, puteți adăuga detaliile cu câteva tehnici diferite de pictură. Acestea se concentrează pe adăugarea de texturi și mișcări prin diferite curse de pensulă și aplicații color. Încadrați vopseaua ținând peria de vopsea în poziție verticală și prinzând-o pe hârtie. Acest lucru funcționează cel mai bine cu o pensulă uscată și o cantitate mică de vopsea, și va da aspectul multor puncte mici. Utilizați un cuțit palet pentru a mătui pe culori largi. Pentru o vopsea aspră, netedă, vopsea cu un cuțit palet. Îmbrăcați cuțitul într-un strat gros de vopsea și mutați-l peste panza pentru a încărca straturi groase de vopsea texturate. Creați o spălare de culoare prin subțierea vopselei cu apă. Acest lucru oferă un efect similar cu acuarele, unde vopseaua se aprinde treptat pe pânză. Acest lucru este minunat pentru crearea unui efect de gradare. [4]
  7. Finalizați pictura.
    7
    Finalizați pictura. Acordând o atenție deosebită subiectelor dvs., adăugați orice detalii finale pe care le considerați necesare pentru a vă perfecționa pictura. Adesea, aceasta include ultimele dab-uri de lumină și întuneric, orice contur pe care ați dori să-l includeți și spălarea finală a culorilor. [5]

Cap 4
Terminand

  1. Luați în considerare adăugarea unui lac la pictura dvs. odată ce vopseaua se usucă.
    1
    Luați în considerare adăugarea unui lac la pictura dvs. odată ce vopseaua se usucă. Deși nu este necesar, mulți pictori adaugă un strat de vopsea de finisare pentru a sigila vopselele acrilice. Acest lucru ajută vopseaua să se îmbine chimic cu pânza și o protejează mai bine de deteriorare.
  2. Curățați periile de vopsea și stația de lucru.
    2
    Curățați periile de vopsea și stația de lucru. Este imperativ să vă curățați periile de vopsea imediat după finalizarea lor. Vopseaua acrilică poate deteriora și ruina grav periile de vopsea dacă este lăsată să se usuce în firele de păr. Spălați periile cu apă rece și săpun până când apa curge (apa caldă / caldă va stabili vopseaua în perii). Ștergeți orice vopsea de pe suprafața picturii și clătiți borcanele cu apă.
  3. Salvați orice vopsea neutilizată.
    3
    Salvați orice vopsea neutilizată. Vopseaua acrilică va dura câteva luni într-un recipient etanș, astfel încât, dacă aveți vreo extra, lăsați-o la o parte pentru o viitoare pictura. Scoateți vopseaua în recipiente mici cu capace sau sigilați-o în paleta umedă.
  4. Lăsați pictura să se usuce.
    4
    Lăsați pictura să se usuce. Plasați pictura într-o locație pentru a vă usca timp de 1 - 2 zile. Vopselele acrilice au un timp foarte scurt de uscare, dar trebuie lăsate într-o zonă în care nu vor fi perturbate pentru a le vindeca.
  5. Arătați-vă opera de artă.
    5
    Arătați-vă opera de artă. Arta este menită a fi împărtășită, prezentați-vă noul pictura acrilică finalizată, astfel încât ceilalți să vă poată vedea lucrarea. Puneți-o în mătase și încadrată dacă este pe hârtie sau panza de bord sau pur și simplu o atârnați în casă.