Cum să Cum să-i convingeți pe părinți să vă lase să vă radeți picioarele ca pe un prețel

Ca preteen, prezența părului corpului poate fi nouă, ciudată și chiar jenantă. În cazul în care alți prieteni își scot deja picioarele, este posibil să doriți și acest lucru. Aflați cum să-i convingeți pe părinții dvs. că sunteți gata pentru acest pas în viața voastră.

Cap 1
O conversație cu părinții dvs.

 1. Adresați-vă mai întâi unui prieten sau unei mai mari suri.
  1
  Adresați-vă mai întâi unui prieten sau unei mai mari suri. Discutați cu un prieten care a început deja să se radă cum au convins părinții să-i lase să înceapă. Întreabă-ți o soră mai mare, dacă ai una, ce ți-a spus părinților tăi care a lucrat. Puteți pune întrebări precum: Ce au răspuns bine părinții dvs.? Cum au reacționat ei? Ce varsta ai fost? Trebuie să faci o înțelegere cu ei? Poți chiar să ai părinții părinții tăi sora, prietenul sau prietenul, dacă ai nevoie de ajutor mai târziu să-i convingi.
 2. Adresați-vă calm și politicos.
  2
  Adresați-vă calm și politicos. Puneți părinții în jos pentru o discuție în camera de zi sau în sufragerie sau oriunde vă simțiți confortabil, având o conversație. Dacă nu vrei să faci o afacere mare, poți aluneca întrebarea într-o conversație ocazională despre altceva. Dacă vă așezați părinții în jos pentru o discuție serioasă, puteți începe cu ceva de genul: "Mamă, tată, vreau să vorbesc cu tine despre ceva. Încep să-mi cresc părul pe picioare și aș vrea să-i rad. Vrei să îmi dai permisiunea de a cumpăra o mașină de ras și de a începe să-ți fac bărbierit? "Dacă vrei să scapi de o întrebare despre bărbierit într-o altă conversație, cum ar fi o excursie spre o piscină sau un parc acvatic, poți să spui: să-mi port noul costum de baie albastru la piscină, dar mă simt foarte inconfortabil să-mi arăt picioarele. Toate celelalte fete le rade și a mea sunt păroase. Crezi că ar fi bine dacă aș fi ras pe a mea? Dacă te-ai jenat prea mult vorbind cu ei în persoană, poți chiar să le trimiți un e-mail sau un text cu cererea ta de a fi bărbierit.
 3. Înțelegeți raționamentul lor.
  3
  Înțelegeți raționamentul lor. Ascultați cu atenție ceea ce părinții dvs. au de spus despre motivul pentru care nu vă doresc să faceți bărbierirea dacă totuși spuneți că nu. Nu folosiți motivele pentru a începe un argument sau pentru a vă plânge că nu sunt corect. În schimb, ia în considerare ceea ce spun ei și vedeți dacă puteți să-l utilizați pentru a vă face propriile cercetări și a veni cu un nou argument matur pe care îl puteți folosi după ceva timp. De exemplu, dacă părinții dvs. spun că nu vă place riscul de a vă tăiați cu o mașină de ras, puteți face unele cercetări în metode alternative cum ar fi epilarea sau îndepărtarea părului și arătați-le ce găsiți. Dacă sunt îngrijorați cu privire la cheltuielile cu mașinile de ras, începeți să economisiți bani, astfel încât să vă puteți oferi să plătiți singur pentru toate bunurile.
 4. Dați-le timp.
  4
  Dați-le timp. Permiteți părinților dvs. să aibă timp să ia în considerare întrebarea dvs., să vă pună întrebări și să vă dea un răspuns. Le puteți spune chiar să nu răspundă imediat spunând: "Nu vreau nici măcar să spui da sau nu chiar acum. Luați în considerare cererea mea cu atenție și vă voi reveni mâine pentru răspunsul dvs. "
 5. Puneți-i în situația voastră.
  5
  Puneți-i în situația voastră. Întrebați-vă părinții să vă imaginați cum este să vă aflați în poziția voastră, unde aveți părul în locuri noi și ciudate, prietenii vârstei care își rade deja picioarele și simțiți că trebuie să vă ascundeți picioarele păroase timp. Întrebați ce ar face în situația voastră. Sunt șanse să-și amintească cum a fost atunci când au fost preteeni și au mai multă simpatie pentru situația ta. Nu o împingeți. Chiar dacă părinții vostri aveau sentimente și experiențe asemănătoare cu prenația, ei ar putea avea în continuare motive importante ca părinții să spună nu.

Cap 2
Motivele pe care doriți să le radeți

 1. Amintește-le că vârsta nu contează.
  1
  Amintește-le că vârsta nu contează. Dacă mama ta utilizează un argument că ea sau o sora mai mare nu a început să se rade până la o anumită vârstă, arată că fetele încep să crească părul în timp foarte diferit, pot avea păr mai întunecat sau mai gros care arată mai mult sau doar nu Nu au aceleași circumstanțe cu prietenii la școală sau cu altă presiune pentru a se bărbieri. Doar pentru că lucrurile se întâmplă cu tine de la o vârstă fragedă, nu înseamnă că sunt mai puțin valabile. Poți să-i spui părinților tăi că pubertatea, atunci când părul începe să crească, se întâmplă la o vârstă mai tânără și mai mică, ceea ce explică de ce mama sau sora mai mare nu s-ar fi putut confrunta cu ea mai târziu decât tine. Prietenii de referință care au început să se rade la vârste chiar mai tinere decât ale tale, subliniind că depinde doar de fiecare corp și păr.
 2. Aduceți presiune la egal la egal sau agresiune.
  2
  Aduceți presiune la egal la egal sau agresiune. Lăsați părinții dvs. să știe dacă alte fete vă presează să vă radeți picioarele sau să vă agresați de faptul că nu faceți asta. Ei vă pot lăsa să începeți din acest motiv și ei vă pot da și sfaturi valoroase despre a face cu bătăușii sau cu presiunea de la egal la egal. Spuneți părinților dvs. exact ceea ce spun alte fete sau ce fac ei pentru a vă face să vă simțiți rău pentru a nu rade. Fii sincer pentru că părinții tăi pot ajuta.
 3. Lăsați-i să știe că este incomod.
  3
  Lăsați-i să știe că este incomod. Spuneți părinților că părul picioarelor vă provoacă disconfort fie pentru că vă este rușine să-l arătați, fie pentru că vă face să vă simțiți mâncărime sau fierbinți. Indicați-vă că trebuie să purtați pantaloni sau cămăși, chiar și atunci când este foarte cald datorită jena dumneavoastră și că acest lucru este foarte incomod sau chiar periculos la temperaturi ridicate.
 4. Menționați activitățile dvs.
  4
  Menționați activitățile dvs. Aduceți-vă faptul că sunteți pe punctul de a merge la tabara de vară, de a începe antrenamentul salvamar sau de a participa la un sport pentru care veți purta scurtcircuite tot timpul. Lăsați-i să știe că este un moment ideal pentru a începe rasul. Indicați-vă că rasul părului vă va ajuta să vă concentrați și să vă bucurați mai mult de activitățile dvs.
 5. Spune-le că va spori încrederea în sine.
  5
  Spune-le că va spori încrederea în sine. Părinții tăi știu că vrei să faci asta pentru TINE și nimeni altcineva. Asigurați-le că nu doriți să vă bărbați pentru a impresiona băieții. Chiar dacă motivația dvs. este doar de a se potrivi cu alte fete, explicați-vă că a avea încredere în sine și a fi confortabil cu propriul tău corp este foarte important pentru tine și pentru toate fetele. [2] Poți să spui: , picioarele ras se vor simti bine si ma vor face mai confortabile cu corpul meu

Cap 3
Efectuarea de compromisuri

 1. Utilizați o metodă cu care sunteți bine.
  1
  Utilizați o metodă cu care sunteți bine. Discutați cu părinții dvs. și stabiliți o metodă de înlăturare a părului piciorului dacă sunt preocupați de siguranța bărbieritului. Cumpărați bureți cu benzi hrănitoare și cu lame multiple pentru a evita tăieturile sau optați pentru o epilare sau o cremă de îndepărtare a părului, cum ar fi Veet, pentru a evita cu ușurință aparatele de ras. [3] De asemenea, puteți opta pentru electroliza sau tratamentul cu laser cu îndepărtarea părului mai târziu în viață. o opțiune de așteptare până când sunteți mai în vârstă și aveți destui bani pentru procedură.
 2. Arătați-vă că știți despre sănătate și siguranță.
  2
  Arătați-vă că știți despre sănătate și siguranță. Faceți o înțelegere cu părinții dvs. că veți efectua toate cercetările despre riscurile de sănătate și siguranță ale bărbieritului și le arătați că înțelegeți cum să preveniți aceste riscuri înainte de a începe. Lăsați-i să înțeleagă că înțelegeți că bărbieritul poate provoca arsuri sau bumps, găuri și tăieturi, chiar și infecții ale pielii sau fire de păr înrădăcinate dureroase și că ar trebui să folosiți o mașină de bărbierit ascuțită și curată cu cremă sau săpun și apă pentru a preveni aceste probleme. ]
 3. Sunt de acord cu un tutorial.
  3
  Sunt de acord cu un tutorial. Permiteți părinților dvs. să vă dea o scurtă lecție de bărbierire fie de la ei, de la o sora mai mare, fie de la un videoclip. Faceți-i să se simtă mai confortabil cu bărbieritul tău, permițându-i să controleze informațiile pe care le ai despre cum să le faci în siguranță. Puteți să oferiți sau să fiți de acord cu părinții voștri acolo, în timp ce vă radeți de câteva ori. Luați în considerare sacrificarea unui pic de intimitate pentru ceea ce doriți.
 4. Începeți cu alte păruri ale corpului.
  4
  Începeți cu alte păruri ale corpului. Dacă nu ați început să vă radeți părul subcutanat, întrebați-vă părinții dacă puteți începe să faceți asta mai întâi. Îndreptați-vă cu ideea că vă faceți o ras la fel, făcând-o într-o zonă mai mică a corpului, iar apoi ar trebui să lucreze în curând la ideea că și dumneavoastră vă radeți picioarele. Dacă vă radeți deja părul subcutanat, puteți folosi acest lucru pentru a arăta părinților că sunteți deja suficient de matur pentru a vă rade în siguranță. Asigurați-vă că a face același lucru la picioarele tale nu este cu adevărat diferit.
 5. Oferiți să plătiți.
  5
  Oferiți să plătiți. Faceți un acord cu părinții dvs. pentru a plăti oricare dintre echipamentele de care aveți nevoie pentru a începe bărbieritul, cum ar fi o lamă de ras și de ras, cremă sau gel de ras, benzi de ceară sau cremă pentru îndepărtarea părului. Economisiți-vă propriile bani dintr-o alocație sau un loc de muncă pentru aceasta. Oferiți să plătiți fie pentru prima rundă de livrări, fie pentru toate produsele de ras în viitor. Efectuați un plan de plată cu părinții dvs., dacă aveți nevoie să le plătiți înapoi pentru livrări, acceptând, de exemplu, o anumită sumă scoasă din alocația dumneavoastră în fiecare săptămână.
 6. Sunt de acord sa radeti o parte din picior.
  6
  Sunt de acord sa radeti o parte din picior. Începeți să vă radeți picioarele sub genunchi numai dacă părinții dvs. sunt în regulă doar cu asta. Acesta este locul în care părul este, de obicei, cel mai întunecat și mai vizibil oricum. [5] Părinții dvs. ar putea, de asemenea, să vă roage să nu radeți mai mult de un anumit număr de ori pe săptămână sau ceva similar, pe care ar trebui să-l urmați.
 7. Fiți dispus să așteptați.
  7
  Fiți dispus să așteptați. Dacă nu vor spune imediat, da, sunteți de acord cu părinții dvs. într-un moment în care puteți începe bărbieritul sau când puteți să aduceți din nou problema pentru a le reconsidera. Arata-ti parintilor ca asta inseamna mult pentru tine de a fi rabdator si de a astepta pana la momentul convenit sa-ti ceri din nou sau sa obtii un raspuns. [6] Planifica si scrie un moment pe care toata lumea este de acord, astfel incat sa nu uiti si pot să vă reamintesc unul pe celălalt.

Cap 4
Se ocupă cu nu rasul

 1. Acceptați răspunsul părinților dvs.
  1
  Acceptați răspunsul părinților dvs. Dacă părinții dvs. nu vă dau aprobarea pentru a începe bărbieritul, pur și simplu acceptați decizia fără a vă plânge sau a vă supăra. Recunoașteți că acestea au numai interesele cele mai bune la inimă și că va veni un timp în care ei vor simți că este bine să începeți bărbieritul. Mulțumim părinților dvs. pentru timpul acordat. Ei vor avea mult mai multe șanse de a spune da într-un timp mai târziu dacă vă confruntați cu respingerea într-o manieră matură și respectuoasă pentru prima dată.
 2. Încercați să vă bucurați de faptul că nu trebuie să vă bărbiți.
  2
  Încercați să vă bucurați de faptul că nu trebuie să vă bărbiți. Știți că mulți părinți, mai ales mamele, vor încerca să vă întârzie din bărbierit cât mai mult timp posibil, pur și simplu pentru că știu că odată ce începeți, bărbieritul devine o povară enervantă și risipă de timp. Imaginați-vă că vă treziți în plus cu 15 minute devreme sau trebuie să vă luați timp pentru a vă rade când vă întîrziați pentru o petrecere la piscină sau doriți să purtați pantaloni scurți, dar aveți nevoie de picioarele să fie mai bune. Bărbatul este o operă continuă și un angajament de timp.
 3. Îmbrățișați-vă părul ca un lucru bun.
  3
  Îmbrățișați-vă părul ca un lucru bun. Stiti ca parul de corp este natural si considerat foarte frumos pentru femei in multe tari. Este decizia ta și poți alege să nu radeți deloc. Știți că rasul nu are beneficii de igienă. Racirea nu aduce beneficii sănătății sau igienei și nu este necesară în niciun fel. De fapt, părul corpului deține bacterii bune care vă pot ajuta să evitați murdăria și boala. [7] Rasiul face ca parul sa creasca in spate mai greu si uneori mai intunecat si mai gros. Rețineți că odată ce vă radeți pentru prima dată, părul picioarelor dvs. poate fi mai vizibil decât a fost înainte și trebuie să fiți bărbierit din ce în ce mai des.
 4. Stii ca majoritatea oamenilor nu observa parul picioarelor.
  4
  Stii ca majoritatea oamenilor nu observa parul picioarelor. Luați în considerare faptul că majoritatea oamenilor nu văd sau văd părul picioarelor! Chiar daca se pare ca tu esti singurul care nu se rade, multi oameni nu vor fi niciodata suficient de aproape de picioare pentru a observa, sau chiar nu va pasa!
 5. Ridicați presiunea la egal la egal.
  5
  Ridicați presiunea la egal la egal. Nu permiteți altor fete să vă preseze să vă simțiți ca și cum vă radeți picioarele este o cerință sau necesară pentru a se încadra înăuntru. Încercați să găsiți un prieten care încă nu se rade și să se alăture împreună cu ea pentru a arăta alte fete că este bine să nu se rade [8]. Puteți spune altor fete că nu vă pasă sau nu vreți să vă radeți picioarele sau puteți să le spuneți despre efectele negative pe care le știți, cum ar fi arsurile de ras sau că părul se va întoarce mai gros și mai întunecat după bărbierit .
 6. Purtați pantaloni sau colanți.
  6
  Purtați pantaloni sau colanți. Dacă într-adevăr nu puteți să vă expuneți picioarele fără să vă simțiți jenat, acoperiți-i cu ciorapi sau pantaloni. Puteți purta, de asemenea, cizme înalte și lăsați restul picioarelor goale, deoarece cea mai mare parte a părului este de obicei pe fundul picioarelor.