Cum să învingi dependența de rețele sociale

Social media vă poate îmbunătăți viața, permițându-vă să vă conectați cu vechi prieteni și să împărtășiți momente importante în viața voastră. Cu toate acestea, dacă nu este gestionat corect, poate deveni o dependență care vă poate consuma timpul și vă va afecta munca și relațiile. Odată cu trecerea de la medii sociale, evaluarea dependenței dvs. și dezvoltarea obiceiurilor sociale sănătoase, puteți lucra prin această problemă și puteți crea o viață mai echilibrată.

Cap 1
Limitarea utilizării zilnice

 1. Urmează o limită de timp.
  1
  Urmează o limită de timp. Utilizați site-ul de socializare numai atunci când știți că munca dvs. este efectuată în toate zilele dvs. sau când aveți o pauză. Evitați să luați pauze de la munca dvs. pentru a utiliza medii sociale, deoarece probabil că veți deveni neproductivi. S-ar putea să descoperiți că două ore au zburat și sunteți încă on-line în timp ce munca dvs. este neglijată. Numai conectați-vă odată ce vă eliberați complet de toate responsabilitățile. Stabiliți o limită de timp pentru cât de mult folosiți mediile sociale după ce ați terminat ziua. Setați un cronometru pe telefon.
 2. Ștergeți persoane suplimentare din lista dvs. de prieteni.
  2
  Ștergeți persoane suplimentare din lista dvs. de prieteni. Cu cât sunteți mai mulți oameni pe care îi urmăriți sau sunteți prieteni pe social media, cu atât mai mare va fi feed-ul de știri și cu atât veți petrece mai mult timp să verificați lucrurile în timp ce vă puteți angaja într-o activitate mai utilă. Petreceți puțin timp curățând lista de prieteni pentru a include numai prietenii dvs. în viața reală sau oameni pe care îi cunoașteți bine.

Cap 2
Alegerea alternativelor sănătoase

 1. Dezvoltați-vă profesional.
  1
  Dezvoltați-vă profesional. Odată ce ai mai mult timp liber de la social media, vei fi mai în măsură să investești în alte lucruri. Poate ați avut în vedere o schimbare de carieră sau ați gândit să reveniți la școală. Luați acest timp pentru a cerceta școli și locuri de muncă. O schimbare ar putea fi doar ceea ce aveți nevoie pentru a crea o viață mai sănătoasă, mai fericită și mai detașată electronic.