Cum să Cum să-i întrebi pe ex

Divorțul sau descompunerile pot fi dificile pentru toată lumea. Când mergeți în direcții diferite, uneori este foarte greu să continuați fără mâna de ajutor ocazional de la fostul dvs. soț. Continuați să citiți sfaturile pentru a cere ajutor, fără a vă deteriora relația cordială.

Paşi

 1. Înțelegeți ce cereri sunt rezonabile și ce cereri nu sunt.
  1
  Înțelegeți ce cereri sunt rezonabile și ce cereri nu sunt. Dacă aveți îndoieli, trebuie să adresați o terță parte imparțială înainte de a primi o cerere de la fostul dvs. soț. Solicitarea unui ex pentru a arunca o privire la proiectul de reparații este un lucru. Întrebându-l pe fostul tău să stea să stea în timp ce tu și noul tău băiat / iubită pleci pentru weekend poate fi crud.
 2. Fii sensibil că sentimentele și mândria ar putea fi încă rănite după despărțire.
  2
  Fii sensibil că sentimentele și mândria ar putea fi încă rănite după despărțire. Înainte de a vă întreba o favoare întrebați-vă dacă cererea ar putea fi insensibilă în orice fel
 3. Evitați să-i cereți fostului dvs. o favoare pe care să nu o cereți de la un prieten foarte bun.
  3
  Evitați să-i cereți fostului dvs. o favoare pe care să nu o cereți de la un prieten foarte bun. Dacă întrebați numai favoruri atunci când aveți absolut nevoie de ele și păstrați favorurile rezonabile și cu bun gust, aveți o șansă mai bună de a obține ajutor atunci când aveți nevoie.
 4. Cere bani
  4
  Cere bani poate fi controversată în funcție de situația financiară a ambelor părți și de termenii divorțului dvs.
 5. Încearcă să-ți dai foaia de preaviz cât poți atunci când cere o favoare.
  5
  Încearcă să-ți dai foaia de preaviz cât poți atunci când cere o favoare. Oferindu-le timp pentru a-și ajusta programul, bugetul sau starea lor de spirit puteți avea mai mult succes. Dacă vi se cere să ieșiți din oraș pentru a lucra luna viitoare, este mai bine să cereți ex-ului dvs. să schimbe weekend-ul acum decât săptămâna călătoriei. Făcând o bomba financiară asupra ex-ului tău, îi poate face să se răzbune. Dacă știți că copilul dumneavoastră are nevoie de o lucrare dentară sau de ochelari noi, este mai bine să discutați despre acest lucru înainte cu mâna cu fostul dumneavoastră și să faceți un plan. Apelarea lor în ziua și cererea de bani i-ar putea lăsa pe amândoi supărați. Solicitând favoruri rezonabile, cu un interval rezonabil de timp, vă puteți menține relația mai prietenoasă. De asemenea, vă permite o anumită latitudine dacă aveți vreodată o urgență și aveți cu adevărat nevoie de ajutorul lor.
 6. Oferiți-vă să returnați favoarea și să o însemnați, să le plătiți pentru gaz sau să faceți ceva frumos pentru ex, atunci când vă dau o mână de ajutor.
  6
  Oferiți-vă să returnați favoarea și să o însemnați, să le plătiți pentru gaz sau să faceți ceva frumos pentru ex, atunci când vă dau o mână de ajutor. Asigurați-vă că știu că vă apreciați asistența și că vă pot contacta, de asemenea, dacă aveți nevoie de ajutor. Dacă ex vă ajută să tăiați și să arătați pomul de Crăciun, puteți să-i împachetați cadourile pentru el, să coaceți cookie-urile pentru al lua sau să-l trimiteți acasă cu o carte cadou la magazinul său preferat. Dacă soția voastră ex-te ridică când mașina moare, ar trebui să-i trimiteți niște flori sau o carte cadou într-un salon.
 7. Nu cereți niciodată o favoare și apoi acționați îndreptățit la serviciu.
  7
  Nu cereți niciodată o favoare și apoi acționați îndreptățit la serviciu. Amintiți-vă, ar trebui să le tratați ca pe un prieten și nu pe un slujitor.
 8. Păstrați liniile de comunicare deschise.
  8
  Păstrați liniile de comunicare deschise. Nu-i spuneți doar când aveți nevoie de ceva. Acest lucru nu înseamnă doar apel la chat, deoarece ar putea fi ciudat, dar ar trebui să vă amintiți cu siguranță zilele de naștere și sărbătorile și să trimiteți un card.
 9. Spune mulțumesc".
  9
  Spune mulțumesc". Nu au trebuit să te ajute, dar au făcut-o.
 10. Rămâi cu planul.
  10
  Rămâi cu planul. Dacă trec prin necazul de a vă ajuta să ieșiți la timp pentru a le întâlni, nu schimbați în mod constant timpul și locul și faceți tot ce puteți pentru a le face mai ușor. Dacă planurile trebuie să se schimbe, dați-le cât mai multă atenție.
 11. Știți când să întrebați pe altcineva decât pe fostul dvs.
  11
  Știți când să întrebați pe altcineva decât pe fostul dvs. Dacă fostul tău te face să te simți vinovat, neputincios sau îți face viața dificilă, ar trebui să te uiți în altă parte pentru ajutor. Începeți să lucrați în rețea cu alți părinți, colegi, etc. Obțineți un sistem de suport bun și chemați-vă ex când trebuie absolut.
 12. Întoarceți favoarea atunci când ex vă întreabă pe unul dintre voi.
  12
  Întoarceți favoarea atunci când ex vă întreabă pe unul dintre voi. Este posibil să fie incomod, dar dacă doriți să vă păstrați ex în sistemul dvs. de sprijin, trebuie să vă întoarceți favoarea ori de câte ori este posibil și rezonabil.
 13. Nu folosiți niciodată ex.
  13
  Nu folosiți niciodată ex. Ex-ul tău mai poate avea sentimente pentru tine. Solicitarea de ajutor sau folosirea sentimentelor în avantajul dvs. este în gust proastă. Dacă este necesar, ar trebui să fii foarte specific cu privire la intențiile tale și nu-i lăsa să creadă că face parte dintr-o reconciliere.
 14. Este de așteptat împărțirea responsabilităților legate de creșterea copilului.
  14
  Este de așteptat împărțirea responsabilităților legate de creșterea copilului. Nu trebuie să simțiți că solicitarea ex-șefului dvs. de a-și asuma anumite responsabilități este o favoare, dar face parte din abordarea parentală a echipei. Păstrați comunicările deschise și comunicați adesea despre planuri, evenimente, întâlniri și finanțe cu privire la copii. Nu confunda părinții de echipă cu mersul peste tot pe ex. Dacă le cereți să iasă din calea lor pentru ceva care este sarcina dvs., ar trebui să o considerați o favoare și să le mulțumiți în mod corespunzător.
 15. Nu presupune niciodată.
  15
  Nu presupune niciodată. Vorbiți cu fostul dvs. și sunteți de acord reciproc. Nu așteptați niciodată și nu faceți niciodată planuri pentru ei înainte de a discuta mai întâi.
 16. Nu folosiți niciodată vinovăție pentru a-ți face drumul.
  16
  Nu folosiți niciodată vinovăție pentru a-ți face drumul. Dacă nu vă pot ajuta, ar trebui să treceți la o altă opțiune. Încercarea de a le face să se simtă vinovați pentru că nu vă ajută să vă puteți deteriora relația prietenoasă. Doar pentru că erați un cuplu o dată nu înseamnă că sunt obligați să vă ajute.
 17. Încercați să nu păstrați un rău dacă nu vă pot ajuta.
  17
  Încercați să nu păstrați un rău dacă nu vă pot ajuta. Fiți înțeles. Oferiți-le să vă ajute cu un proiect și, probabil, puteți dezvolta o relație post-break-up care vă va permite să vă chemați unul pe altul pentru o mână de ajutor din când în când. Dacă doriți ca fiul dvs. să existe în sistemul dvs. de asistență, trebuie să faceți o inițiativă și să faceți primii pași.
 18. A face o favoare pentru un ex atunci când întreabă este un lucru.
  18
  A face o favoare pentru un ex atunci când întreabă este un lucru. Încercați să nu depășiți granițele și să participați prea mult, să vă prezentați neanunțate sau să le folosiți ca o scuză pentru a vă petrece timpul în jurul ex-ului. Trebuie să suni mereu și să te asiguri că e în regulă.
 19. Limitați e-mailurile și mesajele text atunci când încercați să coordonați sau să comunicați cu dvs. ex.
  19
  Limitați e-mailurile și mesajele text atunci când încercați să coordonați sau să comunicați cu dvs. ex. Acest lucru este deosebit de important atunci când se lucrează la probleme complexe. Nuantele sunt adesea ratate in mesaje text si e-mailuri. Ridicați telefonul, discutați și asigurați-vă că toată lumea este informată. Va preveni neînțelegerile și vă va proteja relația nouă cordială și uneori fragilă.