Cum să se ocupe de o relație de birou

Relațiile la locul de muncă pot fi dificile, atât pentru angajator, cât și pentru angajații implicați. Cu toate acestea, ele sunt, de asemenea, inevitabile, deoarece persoanele care petrec cel puțin 40 de ore pe săptămână împreună sunt foarte probabil să găsească pe cineva cu interese comune. Atunci când se ocupă de o poveste de dragoste, este important ca toate părțile implicate să rămână profesionale și discrete.

Cap 1
Confruntarea cu o relație de birou ca angajat

 1. Cunoașteți regulile referitoare la romantismul la locul de muncă.
  1
  Cunoașteți regulile referitoare la romantismul la locul de muncă. Este întotdeauna mai bine dacă sunteți conștient de regulile și regulile prin care trebuie să lucrați. Informați-vă și partenerul dvs. despre ce politici are compania în ceea ce privește desfășurarea unei relații romantice la locul de muncă. Odată ce știi ce reguli sunt, poți să faci tot ce e mai bun pentru a evita ruperea lor. De asemenea, trebuie să știți la ce fel de probleme puteți intra dacă încălcați regulile. Consultați manualul companiei privind conduita de birou și citiți politica companiei privind hărțuirea pentru mai multe informații.
 2. Doar oamenii de întâlnire se află la același nivel cu tine.
  2
  Doar oamenii de întâlnire se află la același nivel cu tine. Este o idee bună să vă întâlniți numai colegi angajați care se află la același nivel ca dumneavoastră. Când vă întâlniți pe cineva care este superior sau subordonat, lucrurile se pot dezordonat. Dating un superior sau un subordonat poate deveni dezordonat, deoarece oamenii vor fi mai înclinați să bârfe despre circumstanțele din jurul relației. De exemplu, dacă vă întâlniți cu un subordonat, oamenii ar putea crede că profitați de poziția dvs. de autoritate și de manipularea celeilalte persoane. Acest lucru vă va lăsa, de asemenea, deschis la un costum de hărțuire în cazul în care relația merge acru. Dacă vă întâlniți cu un superior, oamenii ar putea crede că încercați doar să obțineți favoruri ca o promovare sau o creștere.
 3. Țineți rutina intactă.
  3
  Țineți rutina intactă. Cel mai bun mod de a vă ocupa de relația dvs. este să aruncați o coajă protectoare în jurul noii dvs. relații, în măsura în care nimeni nu este conștient de ea până la momentul în care decideți să-l împărțiți cu ceilalți. Păstrați orele de lucru la fel și evitați intenționat persoanele cărora le-ați petrecut. De asemenea, luați-vă prânzul așa cum ați făcut întotdeauna. Oamenii observă schimbări mici și, dacă faceți ceva neobișnuit, tipurile de birouri bârfos nu vă vor cruța.
 4. Păstrați-vă relația privată cât mai mult timp posibil.
  4
  Păstrați-vă relația privată cât mai mult timp posibil. S-ar putea să fiți tentați să vă împărtășiți detaliile relației dvs. cu prietenii apropiați la serviciu, dar este probabil mai înțelept să nu renunți la acest indemn. Cu cât știu mai puțini oameni, cu atât mai bine. Dacă desfășurați o relație cu un alt angajat și lucrurile devin serioase, doriți ca șeful dvs. să o audă direct de la dvs., nu prin bârfe de birou. Este acceptabil să-i spui prietenilor, atâta timp cât nu vor vorbi despre asta, totuși, ar trebui să le împărțiți, de preferință, cu acei prieteni care nu au nici o legătură cu locul de muncă.
 5. Nu-ți documentați relația.
  5
  Nu-ți documentați relația. E-mail-urile companiei nu sunt private, deci nu trebuie să documentați nimic despre relația dvs. prin e-mail. Cele mai multe companii au servere care pot extrage cu ușurință toate e-mailurile dvs. și pot urmări e-mailurile trimise între angajați. Mai multe dovezi suficiente vor fi disponibile împotriva ta dacă vei ajunge la o notă amară în relația ta. Dacă este cu adevărat tentant pentru tine de a scrie ceva dulce, încercați să utilizați posta notele pentru a transmite mesajul dvs., dar este foarte recomandat să vă restrângeți la textele de telefon mobil pentru a renunța la toate riscurile de a fi dezvăluit.
 6. Evitați să participați împreună la întâlniri sociale.
  6
  Evitați să participați împreună la întâlniri sociale. A rămâne precaut la locul de muncă poate fi relativ ușor deoarece sunteți ocupat de cele mai multe ori. Cu toate acestea, dacă există întâlniri oficiale, cum ar fi un hangout la barul local sau la o petrecere de Crăciun la birou, există un risc crescut de a fi găsit și de interesul dvs. romantic. Nu țineți niciun risc, deoarece bârfa de birou tinde să se răspândească ca focul de foc. O astfel de evitare deliberată vă va plăti pe termen lung. Dacă nu este posibil să ignorați în întregime aceste evenimente, încercați să faceți aparițiile la diferite intervale de timp, astfel încât să nu fie mai puțin de observat.
 7. Nu permiteți relației dvs. să vă afecteze munca.
  7
  Nu permiteți relației dvs. să vă afecteze munca. Puteți trimite mesaje text utilizând telefonul mobil, dacă este necesar, dar în afară de faptul că nimic din relația dvs. nu ar trebui să devină o sursă de distragere a atenției sau să vă afecteze performanța la locul de muncă. Vă riscați viitorul profesional dacă vă scapați de îndatoririle de serviciu pentru o relație. Rămâi ocupat în timp ce lucrați și nu pierdeți timp pentru expunerea la risc. Dacă nu rămâneți ocupat, vă veți gândi mai mult la partenerul dvs. sau puteți ieși din calea dvs. de a planifica oportunități interactive.
 8. Spune-le șefului tău când timpul este corect.
  8
  Spune-le șefului tău când timpul este corect. Dacă relația devine gravă și sunteți obosit de senzația de a te strecura în jurul valorii de tot timpul, atunci este o idee bună să înființezi o întâlnire cu șeful tău și să le spui față în față. Atâta timp cât relația nu reprezintă o încălcare directă a politicii de hărțuire a companiei sau a relației la locul de muncă, și sunteți amândoi profesioniști în legătură cu aceasta, nu există nici un motiv pentru care șeful dvs. să se opună. Șeful dvs. ar trebui să vă aprecieze onestitatea și probabil că veți accepta mai mult relația dacă îl aude direct de la dvs., în loc să îl audă în mod secundar.

Cap 2
Confruntarea cu o relație de birou ca angajator

 1. Antrenați-vă conducerea.
  1
  Antrenați-vă conducerea. Aceasta se referă la furnizarea de formare și conștientizare supraveghetorilor și managerilor pentru a aborda în mod discret orice relații de birou. Aceștia ar trebui să fie sfătuiți să monitorizeze relațiile de birou fără a aduce atingere confidențialității angajaților. Managerii ar trebui instruiți să colaboreze în mod amabil și confortabil cu angajații care se află într-o relație între ei. Dacă este necesar, ei ar trebui să vorbească angajaților cu privire la orice impact negativ pe care le-a avut relația lor asupra mediului de birou, asupra productivității sau asupra moralei echipei. De asemenea, aceștia ar trebui să fie instruiți să-și păstreze urechile deschise pentru bârfe și pentru eventualele comportamente dăunătoare pentru carieră, în cazul în care relația se descompune. În cazul în care o despărțire se termină să devină o cerere de hărțuire sexuală, ei sunt sfătuiți să ia imediat măsurile în consultare cu ÎR.
 2. Transmiteți-vă politica de hărțuire.
  2
  Transmiteți-vă politica de hărțuire. Compania ar trebui să aibă o politică bine definită pentru a face față oricăror pretenții de hărțuire sexuală. Politica ar trebui să detalieze modul în care ar trebui tratată o reclamație privind hărțuirea sexuală. Politica ar trebui să servească scopului educării angajaților cu privire la comportamentele care intră sub hărțuire și să sublinieze faptul că societatea are o politică de toleranță zero în ceea ce privește hărțuirea.
 3. Dezvoltați sau revizuiți politica de dragoste la locul de muncă.
  3
  Dezvoltați sau revizuiți politica de dragoste la locul de muncă. În cazul în care compania consideră că este adecvat, poate fi o idee bună să se stabilească o politică separată privind relațiile la locul de muncă. Cu toate acestea, uneori acest lucru este acoperit de politica companiei de hărțuire. Politica privind relațiile la locul de muncă poate preciza că toți membrii personalului trebuie să se comporte într-un mod profesionist, iar toate interacțiunile și relațiile personale trebuie păstrate în afara locului de muncă. Mai mult, consecințele relației de întoarcere trebuie să fie clar definite în cadrul acestei politici.
 4. Gestionarea oricăror probleme în conformitate cu politica companiei.
  4
  Gestionarea oricăror probleme în conformitate cu politica companiei. Odată ce aveți o politică concretă revizuită periodic, ar trebui să fiți pregătit să faceți față unei probleme dacă vine vorba de dvs.
 5. Feriți-vă de comportamente inadecvate.
  5
  Feriți-vă de comportamente inadecvate. Trebuie să existe un nivel de profesionalism și respect care să fie menținut pe tot parcursul biroului, relație sau nici o relație. Deci, atunci când doi angajați sunt împreună, trebuie să le urmăriți îndeaproape pentru orice comportament inadecvat. Lucrurile cum ar fi ținând mâna, vorbind intim, frecați umerii, petrecând timpul inutil unul cu altul etc. sunt inadecvate la locul de muncă și ar trebui să fie înfipte în mugur. Dacă este permisă continuarea, aceste comportamente pot irita alte angajați și pot crea o relaxare în disciplină care poate afecta productivitatea locului de muncă. Cu toate acestea, în cazul în care cei doi angajați se comportă în mod corespunzător și relația nu pare să afecteze productivitatea sau moralul celorlalți angajați, oricum, nu există niciun motiv să nu li se permită continuarea relației.
 6. Recunoașteți plângerile angajaților.
  6
  Recunoașteți plângerile angajaților. Relațiile de birou pot afecta uneori și alte angajați într-un mod negativ, iar atunci când se întâmplă acest lucru, aceștia sunt în măsură să își prezinte preocuparea sub forma unei plângeri. Abordarea plângerilor angajaților cu privire la o relație de birou devine mai importantă dacă relația de birou afectează negativ mediul de lucru general și productivitatea. În al doilea rând, dacă, în urma unei despărțiri, fie individul vine la dvs. pentru depunerea unei reclamații de hărțuire, trebuie să recunoaștem acest lucru. Când vine o plângere, trebuie să luați în considerare înregistrările angajaților înainte de a lua orice decizie.
 7. Păstrați problema cât mai privată posibil.
  7
  Păstrați problema cât mai privată posibil. Fiecare angajator înțelege că o astfel de problemă sensibilă nu ar trebui să fie dezvăluită în mod public, ci ar trebui tratată în mod privat. Dacă încercați să discutați problema în fața altor membri ai personalului, acest lucru poate provoca o mulțime de jenă angajaților implicați în relație și poate fi chiar interpretat ca o încălcare a confidențialității acestora.
 8. Acționați corespunzător.Aceasta include toți pașii pe care i-ați lua în considerare pentru a menține performanțele și comportamentul angajaților intacte.
  8
  Acționați corespunzător.Aceasta include toți pașii pe care i-ați lua în considerare pentru a menține performanțele și comportamentul angajaților intacte. Toate acestea se fac în lumina impactului asupra organizării generale. De multe ori, organizațiile iau măsuri stricte, astfel încât alții să învețe din ea. Acțiunile adecvate luate de angajator vor depinde de situația specifică. Uneori pot fi necesare doar modificări ușoare, cum ar fi transferarea angajaților în roluri noi sau în locații noi. Cu toate acestea, este necesară uneori o acțiune mai drastică, cum ar fi aruncarea unui angajat pe motive de hărțuire. Alte acțiuni asociate includ desfășurarea de sesiuni de perfecționare a politicilor în întreaga organizație pentru a se asigura că mediul de lucru rămâne plăcut și că aceste tipuri de situații sunt evitate în viitor.

Cap 3
Având în vedere pozitiv și negativ

 1. Înțelegeți aspectele negative ale unei povestiri de birou.
  1
  Înțelegeți aspectele negative ale unei povestiri de birou. Rețineți că indiferent de cât de bine începe relația, romantismul la locul de muncă poate fi o rețetă pentru dezastru. Deoarece sunteți în interacțiune constantă cu partenerul dvs., puteți întâlni frecare în cadrul relației, deoarece este posibil să aveți nevoie de timpul dvs. singur pentru a-ți urmări interesele, cum ar fi să vă petreceți cu prietenii. Numai timpul tău poate deveni un subiect de discuție. Este posibil să fiți distrasi în timpul muncii și nu veți putea să vă îndepliniți cât mai mult posibil responsabilitățile profesionale. De asemenea, trebuie să evitați acuzația de favoritism sau de conflict de interese. De asemenea, vă puteți simți gelos dacă vă păstrați relația secretă, în timp ce alții se pot flirta cu partenerul tău. Ar trebui să te ocupi de aceste lucruri ca un individ matur.
 2. Fiți conștienți de posibilele consecințe ale unei relații de birou.
  2
  Fiți conștienți de posibilele consecințe ale unei relații de birou. Înainte de a vă răsfăța într-o relație, luați în considerare cu cine trebuie să vă implicați, care ar putea fi consecințele posibile ale unei relații sau, eventual, descompunerii. Situația poate deveni ciudată dacă vă aflați într-o relație cu un coleg, iar dezmembrarea are loc în momentul în care planificarea avansării în carieră este la maxim. Dacă sunteți implicat într-un subordonat, ar putea apărea acuzații false de favoritism sau de hărțuire după descompunere. Dacă dezmembrarea afectează în mod negativ relațiile la locul de muncă sau se încheie cu o cerere de hărțuire, aceasta poate duce la concedierea dvs.
 3. Luați în considerare pozițiile unui romantism la locul de muncă.
  3
  Luați în considerare pozițiile unui romantism la locul de muncă. Pe de altă parte, relațiile de birou pot fi un lucru pozitiv. Dacă ați găsit pe cineva a cărui companie vă place și care împărtășește aceleași interese ca tine, atunci este ceva de sărbătorit, nu ceva de a se simți vinovat. Când vă aflați într-un loc de muncă care necesită mult timp în birou, limitează oportunitățile de a întâlni pe cineva în afara muncii. Dating pe cineva din munca ta are presiune în încercarea de a întâlni pe cineva și se asigură că cealaltă persoană înțelege programul și cerințele muncii tale. Al doilea avantaj este că petreceți multe ore împreună, ceea ce vă oferă o idee mult mai bună despre ceea ce este de fapt o altă persoană, înainte ca lucrurile să devină prea grave. Acest lucru vă poate salva de la o mulțime de stres și heartbreak pe linie. În plus, dacă aveți carpool pentru a lucra cu persoana pe care o întâlniți, puteți salva pe cheltuieli de gaz!