Cum să construiți și să mențineți relații puternice

Întreprinderile vorbesc de multe ori despre importanța "rețelei" sau a legăturilor cu mulți oameni care vă permit să profitați de anumite tipuri de beneficii. Dar ce legătură cu crearea de rețele în afara lumii afacerilor? Relațiile pe care le stabilim cu oamenii obișnuiți (familie, prieteni, parteneri români, colegi, etc.) sunt ca și cum nu mai importante, dar de multe ori ne gândim mai puțin la ele. Acest articol se concentrează pe importanța construirii unor relații puternice în viața de zi cu zi, concentrându-se pe cei 4 piloni ai unei relații puternice: comunicare, respect, entuziasm și încredere.

Cap 1
Comunicarea eficientă

 1. Vorbiți frecvent.
  1
  Vorbiți frecvent. Acest lucru poate părea evident, dar luând timpul pentru a vorbi cu cineva vă arată că le placeți. Persoanele cu care vorbim cel mai frecvent sunt, în general, persoanele pe care le considerăm cele mai bune relații.
 2. Vorbește față în față.
  2
  Vorbește față în față. Potrivit revistei Forbes, "abilitatea de a vedea limbajul corpului unei persoane, expresiile faciale și gesturile fac o lume diferită în construirea unei relații". Aceasta se întâmplă deoarece comunicarea față în față ne comunică mai multe informații mai repede decât cuvintele ar putea vreodată. Folosind limbajul corpului, tonul vocii și contextul social, mesajul adevărat al vorbitorului poate fi trimis mai eficient. În acest fel, comunicarea este sporită, neînțelegerile sunt mai puțin frecvente, iar relațiile se construiesc pe fundații puternice.
 3. Încercați să fiți la fel de buni pentru un ascultător, pe măsură ce sunteți un vorbitor.
  3
  Încercați să fiți la fel de buni pentru un ascultător, pe măsură ce sunteți un vorbitor. Unii oameni consideră că este mai important să se audă și să contribuie la o conversație. Alții cred că este mai important să asculți decât să vorbești. Pur și simplu, ambele sunt greșite. Vorbirea și ascultarea sunt la fel de importante în orice conversație. Dacă petreceți prea mult timp vorbind, nu veți auzi vreodată ceea ce are de spus cealaltă persoană din relație. În mod similar, prin petrecerea prea mult timp de ascultare, nu veți avea vreunul dintre opiniile dvs. audiate. Conversațiile trebuie să fie o discuție pe ambele părți.

Cap 2
Construirea unor relații puternice

 1. Acceptați schimbarea.
  1
  Acceptați schimbarea. Cât de des te-ai pierdut de un prieten apropiat pentru că tu ai "crescut doar"? Este comun să pierdem contactul cu oamenii, pe măsură ce devenim în vârstă și interesele noastre se schimbă, dar unele relații sunt destul de puternice pentru a supraviețui acestui test de timp. Acest lucru se datorează faptului că aceste relații nu se bazează în primul rând pe interese comune. Schimbarea bazei relației cu ceva mai profund, cum ar fi o admirație sau o apreciere pentru acel individ, permite să accepți mici diferențe în interese, plăceri și nu-i place. Prin concentrarea relației asupra celeilalte persoane și nu asupra celor asociate cu acestea, obținem capacitatea de a le respecta și individualitatea.
 2. Tratează oamenii cu respect.
  2
  Tratează oamenii cu respect. "Relațiile funcționează ca o oglindă - în cele din urmă această schimbare se va reflecta înapoi în modul în care sunteți tratați." - Lolly Daskal, președinte și CEO, conducând din interior. Acest citat este destul de explicativ. Nu există o cale mai rapidă de a slăbi o relație decât de a nu-i putea respecta pe cei din jurul tău. Dimpotrivă, respectul poate fi obținut prin a fi considerat de ceilalți. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să fiți de acord cu tot ce spune șeful dvs. sau să vedeți cu ochii-în-ochi cu frații dvs., dar dacă sunteți capabil să recunoașteți calm și să vă lăsați la o parte diferențele ajută oamenii să depășească diferențele altfel dificile.
 3. Bucură-te de respect.
  3
  Bucură-te de respect. Dacă cealaltă persoană din relație nu te respectă, cu greu poate fi considerată sănătoasă. Cu toate acestea, mulți oameni găsesc dacă este dificil să se respecte pe cei care nu se pot respecta singuri. Dacă sunteți în stare să vă țineți în situații dificile și să vă exprimați atunci când aspecte ale unei relații vă afectează negativ, atunci veți îmbunătăți foarte mult comunicarea într-o relație și veți crea o dinamică mai solidă și mai sănătoasă. În această situație, ambii oameni sunt capabili să funcționeze independent, dar să aleagă să colaboreze, spre deosebire de cei care se bazează pe celălalt pentru a se ridica pentru ei.

Cap 3
Fiind entuziast

 1. Nu vă temeți să faceți prima mișcare.
  1
  Nu vă temeți să faceți prima mișcare. Aceasta este cheia, mai ales când vine vorba de construirea de noi relații. Acest lucru a fost deja menționat anterior în acest articol, însă creșterea tehnologiei a făcut dificilă comunicarea față în față, în special pentru tineri. Potrivit unui sondaj Gallup recent, textul este cea mai comună formă de comunicare pentru americani sub vârsta de 50 de ani. Din această cauză, oamenii sunt mai puțin calificați să-i ceară pe alții să se întâlnească cu date sau să planifice hangouturi cu potențiali prieteni. Cu toate acestea, în cazul în care relația este cu adevărat ceva pe care doriți să-l urmărească, începeți mici, dar du-te pentru el! Fiecare relație trebuie să înceapă undeva.
 2. Incearca lucruri noi.
  2
  Incearca lucruri noi. Deși interesele comune nu ar trebui să fie singurul lucru care susține o relație de lungă durată și profundă, este un loc minunat pentru a începe. Extinzând gama de activități pe care alegeți să le participați crește șansa de a întâlni pe cineva cu care vă conectați bine. De asemenea, vă oferă mai multe start-uri de conversație și vă poate determina pe oameni să vă perceapă ca o persoană mai interesantă, bine rotunjită.
 3. Refaceți entuziasmul, amintiți-vă de ce ați început o relație în primul rând.
  3
  Refaceți entuziasmul, amintiți-vă de ce ați început o relație în primul rând. Sunt lipsite de relațiile voastre acel "spark" pe care l-au avut odată? Lipsa entuziasmului este un semn că relația ta are nevoie de o inițiere. De multe ori, plictiseala are loc în relații, pentru că v-ați obișnuit să fiți mereu în jurul aceleiași persoane. Amintindu-vă de motivele pe care le-ați ales inițial pentru a continua o relație, uneori puteți pune lucrurile înapoi în perspectivă.

Cap 4
Înțelegerea de ce contează relațiile

 1. Înțelegeți că o rețea de bune relații face ca un sistem de suport de calitate.
  1
  Înțelegeți că o rețea de bune relații face ca un sistem de suport de calitate. Viața nu este perfectă. Uneori suntem dezamăgiți, punem în situații compromițătoare sau ne așteptăm repede să ne ocupăm de neajunsuri neprevăzute. În timpul dificil al vieții, familia, prietenii și cei dragi pot fi numărați pentru a da o mână de ajutor. Aceștia pot oferi sfaturi, stimulează moralul și pot beneficia de sprijin emoțional sau chiar financiar.
 2. Fiți conștienți de faptul că munca de colaborare se întâmplă în viață, indiferent de fondul cuiva.
  2
  Fiți conștienți de faptul că munca de colaborare se întâmplă în viață, indiferent de fondul cuiva. De câte ori ați fost într-o clasă în care profesorul v-a cerut să vă împărțiți în grupuri? De câte ori a trebuit să găsiți un grup într-o clasă în care nu aveați prieteni?
 3. Concentrează-te pe imaginea de ansamblu.
  3
  Concentrează-te pe imaginea de ansamblu. Stabilirea unor relații puternice cu oamenii contribuie la dezvoltarea abilităților sociale și facilitează crearea de prieteni. De fapt, relaționarea are un impact imens asupra dezvoltării copiilor și adulților. Dezvoltarea prieteniei în anii formați ai copiilor le poate afecta capacitatea de a împărți, de a rezolva problemele și de a lucra ca o echipă. Adulții sunt, de asemenea, puternic influențați de comportamentul prietenilor și colegilor lor. Relațiile sănătoase vor facilita viața sănătoasă în viitor. Există nenumărate alte avantaje pentru a avea prieteni și relații puternice. Iată doar câteva: Oferă un sentiment de apartenență Sporește stima de sine Crește speranța de viață Reduce stresul Reduce singurătatea Poate reduce șansele de a dezvolta boli legate de stres