Cum să păstreze broccoli proaspete

Deși delicios și hrănitoare, broccoli are o reputație bine câștigată ca fiind oarecum complicată pentru a fi proaspătă. Stocate necorespunzător, broccoli poate trece de la o crăpătură și răcoritoare până la o greutate neplăcută într-o zi sau două. Cu toate acestea, cu ajutorul tehnicilor de stocare inteligente, puteți păstra broccoli proaspete timp de cinci până la șapte zile (și dacă sunteți dispus să-l îngheți, mult mai mult). Pentru a începe să profitați la maximum de broccoli și pentru a tăia deșeurile în bucătărie, consultați pasul 1 de mai jos pentru a începe!

Cap 1
Pastrarea brocoli pe termen scurt

 1. Faceți un buchet de broccoli.
  1
  Faceți un buchet de broccoli. Un mod neconventional dar surprinzător de eficient de a vă păstra broccolul proaspăt este similar cu modul în care puteți păstra o selecție de flori într-un buchet luminos și plin de viață. Pur și simplu puneți capul de broccoli, coborâți în jos, într-un castron cu o jumătate de inch de apă în partea de jos. Partea "plină" a broccoli (capul) ar trebui să indice, din castron. Bagati la frigider. Depozitarea broccoli în acest fel ar trebui să fie menținută proaspete timp de aproximativ cinci până la șapte zile. [1] Pentru prospețime optimă, acoperiți capul de broccoli cu o pungă de plastic care conține câteva găuri, astfel încât să treacă aerul. Schimbați apa zilnic.
 2. Împachetați broccoli în prosoape de hârtie umede.
  2
  Împachetați broccoli în prosoape de hârtie umede. O altă opțiune pentru păstrarea broccoli dvs. proaspăt imita efectul de împrospătare a misters automate pe care le-ați văzut în secțiunea de produse alimentare magazin alimentar. Umpleți cu apă rece o sticlă cu pulverizare curată, goală (una care nu a fost umpluta anterior cu substanțe de înălbire sau alte produse de curățare caustică), apoi apăsați ușor capetele broccoli. Înfășurați ușor capetele cu un prosop de hârtie astfel încât prosopul să absoarbă o parte din umiditate. Păstrați broccoli în frigider. Trebuie să rămână proaspătă timp de aproximativ trei zile. [2] Nu împachetați broccoli prea strâns cu prosoapele de hârtie și nu-l păstrați într-un recipient etanș. Broccoli are nevoie de aer pentru a rămâne proaspătă.
 3. Păstrați broccoli într-o pungă ventilată.
  3
  Păstrați broccoli într-o pungă ventilată. Dacă nu aveți timp sau răbdare pentru metodele de mai sus, nu vă faceți griji - este ușor să păstrați broccoli în mod rezonabil proaspete cu nimic mai mult decât o pungă de plastic obișnuită. Pur și simplu sigilați broccoli în pungă, apoi găuriți numeroase găuri în sacul de lângă capul broccoli pentru a asigura un flux de aer bun. Păstrați broccoli la frigider. Broccoli trebuie să rămână proaspete timp de cel puțin câteva zile cu această metodă.
 4. Spălați broccoli, dar nu broccoli cumpărate de magazin.
  4
  Spălați broccoli, dar nu broccoli cumpărate de magazin. Când vine vorba de depozitarea broccoli, puțină umiditate poate fi un lucru bun, dar excesul de umiditate poate fi destul de rău. Wetness poate promova creșterea mucegaiului în doar câteva zile, făcând un cap perfect de broccoli inedible. Din acest motiv, veți dori să evitați să spălați broccoli proaspeți pe care îi cumpărați din magazin, deoarece acest lucru a fost deja spălat și uscat și, prin urmare, nu necesită curățenie suplimentară. Cu toate acestea, veți dori să spălați broccoli pe care vă creșteți pentru a elimina insecte mici și resturi din grădină. După spălarea broccoli-lor de origine, asigurați-vă că o uscați bine pentru a preveni mucegaiul. Pentru a spala broccoli la domiciliu, amesteca apa calda (nu fierbinte) si cateva lingurite de otet alb intr-un castron mare. Îndepărtați broccoli timp de aproximativ 15 minute pentru a ucide orice bug-uri mici și pentru a îndepărta orice resturi care se pot ascunde în floretele bine ambalate ale plantei. Îndepărtați, clătiți cu apă rece și uscați bine înainte de refrigerare. [3]
 5. Luați broccoli în frigider cât mai repede posibil.
  5
  Luați broccoli în frigider cât mai repede posibil. Indiferent de modul în care alegeți să păstrați broccoli, un lucru va fi întotdeauna același - veți dori să-l aduceți în frigider cât mai curând posibil. Unele surse recomandă ca și broccoli cumpărate în stare proaspătă să fie introduse în frigider în termen de 30 de minute de la cumpărare. [4] Cu cat broccolul devine mai rapid in frigider, cu atat mai putina sansa va trebui sa inceapa sa-si piarda textura ferma, clare si cu cat va dura mai mult inainte de a merge rau.

Cap 2
Înghețarea broccoli pentru depozitarea pe termen lung

 1. Pregătiți fierbere și apă rece pe gheață.
  1
  Pregătiți fierbere și apă rece pe gheață. Metodele discutate mai sus sunt minunate pentru păstrarea broccoli proaspete pe termen scurt, dar dacă aveți atât de multe broccoli încât nu credeți că veți putea mânca totul înainte de a merge prost sau pur și simplu nu planificați mănâncă-l imediat, gândește-te la înghețarea ei. Broccoli congelați pot rămâne bine timp de peste un an, astfel încât veți avea mult timp să le încorporați în feluri de mâncare înainte de a merge rău. Totuși, înghețarea broccoli nu este la fel de simplă ca aruncarea în congelator și uitarea acestuia - în primul rând, trebuie să fie pregătit într-un proces numit blanching. Pentru a începe, veți dori să pregătiți o oală mare de apă clocotită împreună cu o oală asemănătoare cu cea mare sau cu un vas de gheață.
 2. Tăiați capetele de broccoli în bucăți mici.
  2
  Tăiați capetele de broccoli în bucăți mici. În timp ce așteptați ca apa să fiarbă, luați ocazia de a utiliza un cuțit sau o pereche de foarfece de bucătărie pentru a tăia capetele de broccoli în bucăți mici. Piesele de cap trebuie să fie de cel mult un centimetru sau peste, pe orice parte, cu tulpini nu mai mult de un centimetru sau atât de mult. Împărțirea capetelor de broccoli în bucăți mai mici este importantă - dacă nu o faceți, apa fiartă poate bloca broccoli neuniform prin afectarea marginilor exterioare ale broccoli mai mult decât partea interioară protejată. Puteți chiar utiliza mâinile goale pentru a rupe capul de broccoli dacă aveți nevoie. Pur și simplu prindeți bucăți de cap și trageți-le de pe planta principală, astfel încât să rămâneți cu un grup de florets (partea "bushy") și o tulpină scurtă. Dacă floretele sunt mai mult de aproximativ un inci și jumătate, împărțiți din nou clusterul.
 3. Se fierbe bucățile de broccoli timp de trei minute.
  3
  Se fierbe bucățile de broccoli timp de trei minute. După ce ați despărțit toate bucățile de broccoli în bucăți separate, aruncați-le în apa fiartă pentru a le bloca. Nu au nevoie să fiarbă foarte mult timp, aproximativ trei minute sunt multe. Se amestecă periodic pentru a se asigura că bucățile de broccoli sunt uniform roșii. Scopul blanching este de a ajuta la conservarea broccoli atunci când este înghețat. Toate legumele conțin enzime și bacterii care pot determina colorarea, textura și gustul legumelor să devină neaprobabile în timpul înghețării. Blanching ucide bacteriile și dezactivează enzimele, ceea ce înseamnă că broccoli își va menține proprietățile delicioase originale mai bine după ce este înghețat.
 4. Răciți bucățile de broccoli timp de trei minute.
  4
  Răciți bucățile de broccoli timp de trei minute. De îndată ce bucățile de broccoli au fiert timp de aproximativ trei minute, le scurgeți cu un șuviu sau sifon. Apoi, când excesul de apă caldă a trecut prin șuvoaie și nu prezintă niciun pericol de ardere, aruncați-le imediat în apă rece pe gheață. Lăsați-i să se înmoaie în apă cu gheață timp de aproximativ trei minute, amestecând ocazional pentru a vă asigura că toate piesele vin în contact cu apa rece. Scopul apei de gheață este de a răci imediat broccoli în jos, astfel încât să nu continue de gătit. Broccolul este fiert pentru a blânge-o, nu pentru a găti - dacă este permisă să păstreze gatit, broccoli va deveni în cele din urmă moale și neappetizing. Punerea directă în frigider a bucăților de broccoli fierbinți nu răcește broccoli cu abur la fel de repede ca și contactul direct al apei cu gheață, deci acesta din urmă este o alegere mai bună pentru scopurile noastre.
 5. Scurgeți și uscați.
  5
  Scurgeți și uscați. După ce broccoli se înmoaie în apă cu gheață timp de aproximativ trei minute (ar trebui să se simtă la fel de reci ca apa când o atingi), turnați-o într-un șuviu sau sită și lăsați-o să se odihnească scurt. În timp ce se odihnește, aruncați broccoli ocazional pentru a permite umezelii prinse să se scurgă. După un minut sau două, puneți-l cu o cârpă curată sau un prosop de hârtie pentru a elimina orice umiditate excesivă.
 6. A se păstra în punga sigilată în congelator.
  6
  A se păstra în punga sigilată în congelator. Transferați bucățile de broccoli într-o pungă de plastic cu etanșare etanșă și marcați sacul cu data de astăzi. Strângeți excesul de aer din sac, sigilați-l și aruncați-l în congelator. În acest moment, ați terminat! Odată ce îngheață, broccoli dvs. ar trebui să păstreze timp de până la un an. Pentru a obține durata maximă de viață a broccoli dumneavoastră înghețate, utilizați un "congelator adânc" fără temperatură scăzută, nu un congelator zero la îngheț, deoarece acesta din urmă cicluri periodice de mai mult de congelare pentru a topi gheața din compartiment, ceea ce poate reduce durata de viață a broccoli. [6] Dispozitivele speciale de etanșare cu vid (precum FoodSaver) sunt ideale pentru înghețarea legumelor. Prin îndepărtarea întregului aer din sacul sau recipientul în care se depozitează broccoli, acestea pot prelungi durata de viață a congelatorului și pot menține broccoli mai proaspete decât prin metodele obișnuite de înghețare. Cu toate acestea, aceste dispozitive pot costa peste 100 $. [7] Pentru multe rețete (în special rețetele de coacere), nu veți dori să dezghetați legumele înainte de a găti, deoarece acest lucru poate elimina conținutul de umiditate al vasului final. Cu toate acestea, pentru rețetele care necesită broccoli dezghețați, tot ce trebuie să faceți este să înmuiați broccoli în apă la temperatura camerei timp de câteva minute pentru al dezgheța.

Cap 3
Alegerea broccoli proaspete

 1. Căutați florete verzi.
  1
  Căutați florete verzi. Dacă doriți să aveți broccoli proaspete, clare, delicioase în frigider, este util dacă începeți cu cele mai proaspete legume, în primul rând. Indiferent dacă alegeți broccoli la supermarketul local sau trageți-l proaspăt din grădina dvs., este o idee inteligentă de a cunoaște semnele unei plante proaspete și sănătoase, astfel încât să puteți alege în mod consecvent cele mai bune broccoli. Pentru a începe, încercați să examinați mugurii mici, margele care formează capul broccoli - acestea se numesc "floare". Floretele celor mai bune plante de broccoli ar trebui să fie o culoare profundă, verde închisă. Ferește-te de florete galbene sau patch-uri - acesta este un semn că broccoli dvs. este trecut de prim și este pe cale de a floare, ceea ce va face planta dur și lemnos.
 2. Căutați florete cu privire la dimensiunea unui cap de meci.
  2
  Căutați florete cu privire la dimensiunea unui cap de meci. Un alt lucru pe care să-l țineți cont atunci când alegeți broccoli este mărimea floretelor individuale - acestea sunt mici și aproape indistinguizabile una de cealaltă sau sunt mari și pline? În mod ideal, ar trebui să vedeți câteva florete care sunt doar mai mici decât un cap de potrivire - acesta este un semn că planta de broccoli este matură, dar nu este prea coaptă. [9] Nu trebuie neapărat să feriți de broccoli cu exclusiv florete mici. Aceste plante nu vă va face rău sau gustul rău - de exemplu, cele mai înghețate broccoli pe care le puteți cumpăra de la magazinul dvs. de alimente alimentelor nu au florete mari.
 3. Simțiți-vă pentru un cap ferm, strâns.
  3
  Simțiți-vă pentru un cap ferm, strâns. Textura unei plante de broccoli este crucială - nimic mai bun decât un cap satisfăcător de broccoli într-o zi fierbinte de vară, dar nimic mai gros decât broccoli care a devenit moale sau chewy. Nu vă fie frică să vă folosiți mâinile când vă alegeți broccoli. Dați fiecărui cap o strângere ușoară sau o răsucire. În mod ideal, cele mai bune capete de broccoli ar trebui să fie destul de greu și ferme, dar nu complet neîncetate.
 4. Pentru broccoli, recoltați dimineața și răciți imediat.
  4
  Pentru broccoli, recoltați dimineața și răciți imediat. Când cumperi broccoli la magazin, a fost deja ales pentru tine, așa că felul în care este recoltată broccoli este în afara controlului tău. Cu toate acestea, atunci când vă creșteți propria broccoli la domiciliu, aveți control total asupra modului și momentului în care se recoltează broccoli, pentru a profita la maximum de aceste oportunități. În general, pentru cele mai proaspete broccoli, veți dori să recoltați în cea mai tare parte a zilei (de obicei dimineața). Tăiați întregul cap de broccoli din plantă la tulpină și transferați imediat în frigider pentru a-și păstra prospețimea. Acest lucru minimizeaza timpul pe care broccolul va trebui sa-l incalzeasca - racitorul pe care il pastreaza, cu atat gustul si textura originala vor fi pastrate.