Cum să schimbați siguranța într-un cuptor cu microunde

Repararea cu microunde necesită o atenție deosebită, chiar dacă înlocuiți numai o siguranță. Microundele utilizează o tensiune mult mai mare decât alte aparate obișnuite și pot provoca vătămări corporale grave sau deces dacă sunt manipulate incorect. Numai persoanele cu experiență în repararea electrică ar trebui să încerce acest lucru.

Cap 1
Dezasamblarea

 1. Evaluați-vă experiența electrică.
  1
  Evaluați-vă experiența electrică. Chiar și atunci când este deconectat, un cuptor cu microunde conține condensatoare de înaltă tensiune care pot provoca vătămări grave sau moarte. Deși înlocuirea siguranței este ușoară (dar nu neapărat sigură), o siguranță arsă este adesea un semn al altor probleme electrice care pot fi dificil de manevrat de către un laic. Dacă nu sunteți experimentat cu reparații electrice, angajați un profesionist.
 2. Luați măsuri de siguranță.
  2
  Luați măsuri de siguranță. Microundele se numără printre cele mai periculoase obiecte de uz casnic pentru reparații. Protejați-vă înainte de a începe: [1] Îndepărtați toate bijuteriile și ceasurile, care ar putea afecta componentele și conduc electricitatea. Componentele magnetice cu microunde pot deteriora unele ceasuri. Purtați pantofi din cauciuc tăiat și luați în considerare purtarea mănușilor izolate. Apelați pe cineva din apropiere pentru a apela serviciile de urgență dacă este necesar Aveți grijă să nu atingeți părțile metalice din cuptorul cu microunde, în special placile de circuite și condensatoare. [2]
 3. Deconectați cuptorul de microunde.
  3
  Deconectați cuptorul de microunde. Dacă cuptorul dvs. cu microunde este montat sub o carcasă, cablul de alimentare este, de obicei, filetat prin dulapul deasupra capului.
 4. Scoateți grila de aerisire.
  4
  Scoateți grila de aerisire. Grila de aerisire este localizată de obicei în partea superioară a cuptorului cu microunde, atașată cu ajutorul unor șuruburi pe suprafața superioară. După îndepărtarea șuruburilor, scoateți urechile din plastic prin glisarea grilei (de obicei la stânga sau în sus). Lăsați-l deoparte. Etichetați toate șuruburile cu locația lor originală. La unele modele, va trebui să deschideți ușa cu microunde pentru a accesa grila. [3] Unele modele au grilajul de pe spatele mașinii. Este posibil să nu fie nevoie să scoateți această grilaj din spate pentru a îndepărta celelalte panouri, dar în spatele ei ar putea exista o siguranță. [4]
 5. Detașați panoul de control.
  5
  Detașați panoul de control. Căutați șuruburi pe partea laterală a panoului de control, dezvăluită prin scoaterea grilei. De asemenea, scoateți toate șuruburile de pe suprafața superioară a panoului. Ridicați panoul de control și trageți înainte pentru al detașa. [5] Proportați-o într-o poziție stabilă fără a deconecta firele.
 6. Îndepărtați panourile exterioare dacă este necesar.
  6
  Îndepărtați panourile exterioare dacă este necesar. Acum aveți acces la unele, dar nu toate, interioarele microundei. Puteți căuta o problemă electrică acum, sau deșurubați și eliminați panourile rămase pentru acces deplin.

Cap 2
Descărcarea condensatorului

 1. Așteptați câteva minute (recomandat).
  1
  Așteptați câteva minute (recomandat). Condensatorul poate menține o încărcătură potențial letală chiar și atunci când cuptorul cu microunde este deconectat. Deși încărcarea trebuie evacuată atunci când cuptorul este oprit, aceasta poate dura câteva minute. Chiar și după ce așteptați, nu presupuneți că condensatorul este sigur. Această caracteristică de siguranță poate că nu a reușit sau poate nu este prezentă în modelul dvs. [6] Confirmați întotdeauna că cuptorul cu microunde este deconectat înainte de a continua.
 2. Localizați condensatorul.
  2
  Localizați condensatorul. În majoritatea modelelor, condensatorul este un cilindru metalic cu două sau trei terminale electrice. Dacă nu puteți identifica condensatorul, angajați un reparator profesionist. Nu dezasamblați niciodată componentele interioare pentru ao căuta. Nu atingeți nicio parte a plăcii invertorului care conține condensatoarele. Radiatorul de căldură din aluminiu, înfășurările și bobina de șoc sunt toate de înaltă tensiune. [7]
 3. Alegeți o șurubelniță cu mâner izolat electric.
  3
  Alegeți o șurubelniță cu mâner izolat electric. De asemenea, vă recomandăm să purtați mănuși izolate, mai ales dacă nu sunteți sigur de ce tensiune este considerată mânerul. Pot fi prezente tensiuni de până la 5000 volți [8].
 4. Împingeți un rezistor la vârful șurubelniței.
  4
  Împingeți un rezistor la vârful șurubelniței. Puneți un rezistor de 100 K în nominală de 25 wați sau mai mult la lama șurubelniței. Acest lucru va încetini rata de descărcare, prevenind deteriorarea șurubelniței sau a componentelor cu microunde. [9]
 5. Împingeți celălalt capăt la șasiul metalic.
  5
  Împingeți celălalt capăt la șasiul metalic. Atașați celălalt capăt al rezistorului la șasiul metalic al condensatorului, folosind o clemă de aligator. Mănuși izolate sunt recomandate pentru această etapă pentru a evita perierea împotriva terminalelor condensatorului.
 6. Atingeți vârful șurubelniței la un terminal al condensatorului.
  6
  Atingeți vârful șurubelniței la un terminal al condensatorului. Țineți-l acolo câteva secunde în timp ce încărcarea se scurge. În conformitate cu manualul de service GE pentru un cuptor cu microunde din seria JES, puteți evacua la terminalul cu filament magnetron [10]
 7. Repetați cu celălalt terminal.
  7
  Repetați cu celălalt terminal. Confirmați că clema este încă legată la pământ, apoi atingeți vârful șurubelniței la celălalt terminal. Repetați cu cel de-al treilea terminal dacă este prezent.
 8. Verificați încărcarea.
  8
  Verificați încărcarea. Scoateți șurubelnița și eliberați rezistorul. Atingeți vârful șurubelniței la un terminal, apoi glisați-l în celălalt. Dacă există un zgomot sau scânteie, condensatorul nu a fost descărcat corespunzător. [11] Tensiunea ar trebui să dispară, dar fiecare terminal să fie golit din nou la sol, doar în caz. Nu testați niciodată tensiunea utilizând un multimetru standard. Ele nu sunt făcute pentru a face față tensiunii extreme găsite în microunde.

Cap 3
Înlocuirea siguranțelor

 1. Verificați pentru probleme evidente.
  1
  Verificați pentru probleme evidente. O siguranță arsă este de obicei un semn al unei defecțiuni electrice. Efectuați o inspecție vizuală pentru semne de arsură, insecte moarte sau alte resturi care cauzează un scurtcircuit și componente rupte sau scurgeri. Dacă vreuna dintre acestea este prezentă, va trebui probabil să înlocuiți sau să reparați componente suplimentare în afară de siguranță. Există multe cauze posibile pentru o siguranță arsă, iar acestea nu sunt acoperite în acest ghid. O cauză obișnuită este un întrerupător de blocare a ușilor rupte, care poate necesita înlocuirea mai multor componente ale ușii sau realinierea ușii. [12] AVERTIZARE:
 2. Localizați siguranțele.
  2
  Localizați siguranțele. Cuptorul dvs. cu microunde poate avea două tipuri de siguranțe. Siguranțele de linie sunt, de obicei, tuburi ceramice familiare, de aproximativ 1 ¼ inci (3 cm) lungi. [13] Siguranțele de închidere termică sunt în mod obișnuit cilindri negri, cu două vârfuri pe aceeași parte. Locația exactă depinde de modelul dvs., dar verificați în spatele panoului de control. [14] Dacă aveți probleme, consultați schema electrică tipărită pe capacul interior al cuptorului cu microunde (sau, ocazional, pe partea inferioară sau din spate a panourilor exterioare). Unele siguranțe pot fi ascunse de alte componente. [15] Eliminați numai aceste componente dacă sunteți familiarizat cu funcția lor și știți cum să le manipulați în siguranță.
 3. Scoateți siguranțele în siguranță.
  3
  Scoateți siguranțele în siguranță. Desfaceți siguranțele cu un dispozitiv de siguranță sau cu vârful unei șurubelnițe cu mâner bine izolat. Pentru a scoate siguranțele termice, trageți firele de pe vârfuri. Faceți o notă de unde proveniți fiecare siguranță.
 4. Testați siguranțele cu un multimetru.
  4
  Testați siguranțele cu un multimetru. Cele mai multe siguranțe cu microunde nu arată diferit după ce sunt suflate. Pentru a le testa, setați selectorul multimetru la testul de continuitate dacă există, cu simbolul)))
 5. Înlocuiți siguranța cu o componentă identică.
  5
  Înlocuiți siguranța cu o componentă identică. Siguranța trebuie să aibă exact aceeași dimensiune și să aibă aceeași valoare de amperaj ca și originalul. Aceste informații trebuie afișate pe siguranțe, deși este posibil să aveți nevoie de o lupă pentru ao citi. Puneți noua siguranță înapoi cu dispozitivul de siguranță sau mănuși izolate. Cumpărați două siguranțe de rezervă. Dacă există o problemă electrică subiacentă, noua siguranță ar putea sufla și ea.
 6. Reasamblați cuptorul cu microunde.
  6
  Reasamblați cuptorul cu microunde. Înlocuiți toate panourile și șuruburile în ordinea inversă pe care le-ați îndepărtat. Verificați toate filele în jurul marginilor panourilor pentru a vă asigura că se fixează în sloturile lor, fără a le prinde firele. Reasamblarea necorespunzătoare poate cauza scurgerea radiației de pe cuptorul cu microunde în timpul funcționării. Asigurați-vă că toate șuruburile sunt în poziția inițială, deoarece unele pot fi responsabile de împământarea capacului. [16] Nu conectați sau nu rulați cuptorul cu microunde până când nu este montat complet. Puneți ceva în interiorul cuptorului cu microunde înainte de a încerca să evitați supraîncălzirea. [17]